Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Danmark nästa

Juli 2011Posted by Therese 29 Jul, 2011 20:45:04
I morgon bär det av mot sydligare breddgrader närmare bestämt Danmark och Truust där vi har hyrt ett hus, Jag, min bror våra familjer & mamma och pappa. Det ska bli jättemysigt, det blir utflykter till Legoland, Lejonparken, Fårup sommarland, Lökken och annat skoj. Bilen är fullproppad och det går inte in en pinal till. Stena Nautica går från Varberg i morgon kl.08.00 och nästa lördag är vi tillbaka hemma igen.


Vet inte om jag skrev det men jag var ju nere med Ärtan på Hallands Djursjukhus i tisdags och hon var ju som jag kände på mig inte helt ok. Veterinären tror till 90% att det är hennes gamla skada som spökar och allt visade sig precis lika som för fem år sedan, men vi bestämde att ändå behandla hennes hovleder för att chansa, så får vi se om hon svarar på behandlingen. Hon ska gå i hagen en vecka nu och sedan får hon skrittas 20-60 min och den 23 augusti ska vi tillbaka på återbesök. Bli det inte bättre kommer hon att få vara promenadhäst vilket innebär skritta ut och lättar arbete.


I dag kom också ett paket på posten från Ljusa Rum i Dalarna, min galje till klänningen och en dörrskylt till lekstugan, så fina.


Grindarna är på plats och är grundmålade , nu ska vi bara måla den en gång till så är det projektet av

slutat


Bilderna från Jenny Sandberg på Trash The Dress fotograferingen har kommit det är 257 bilder att välja mellan, många jättefina så det kommer att bli svårt att välja, ni ska få se dom sedan, ska se om jag kan göra en liten skärmdump så ni får se ett litet smakprov.( Det är dom två sista bilderna) men det fattar ni nog = )


Ha en riktigt härlig vecka, vet inte riktigt hur internet funkar i Danmark, men går det ska jag försöka skicka en liten rapport från vårt grannland i väst.


Här kommer lite kort på lite av varje = )


// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post136

Här är den, TRAKTORN

Juli 2011Posted by Therese 29 Jul, 2011 20:08:41


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post135

Traktor, båtar, Gastrokopi & Liseberg

Juli 2011Posted by Therese 28 Jul, 2011 09:42:13
En salig blandning av gott och ont känns det som. I går skulle vi ju gå på Liseberg hela familjen med Ola och Charlotta, mamma, pappa, Wilmer & Alwar, men i tisdagskväll öppnade vi ett nytt kuvert från Varbergs Sjukhus ( usssh jag får ångest av dom där kuverten) Där Simon fått en tid för Gastroskopi som i går, så vi fick gå på Liseberg utan honom.


På Liseberg var vi och hela världen i går, det var köer till allt. Första lediga parkering närmast Liseberg var borta vid Ullevi, alla parkeringshus var fulla och folk slogs om parkeringarna phhuu, och bättre var det inte inne på Liseberg bara att ta sig fram med en dubbelvagn var nästa omöjligt. Lilla Calvin som passerat 90cm fick ett armband där det intygades att han var över 90cm så vi inte skulle bli nekade att åka. Han var så stolt och armbandet får vi inte ta av så det sitter fortfarande kvar. Så efter 6 timmar hade vi hunnit med Farfars bilar, Kaninresan, Flygande Elefanter, Drakbåtarna & en flyplanstur & lite mat i magen. Charlotta slog till med att vinna stjärnvinsten på Gott & Blandat hjulet dessutom.


Simon ringde från sjukhuset och meddelade att det var klart men att han fortfarande var chockad - det var som värsta våldtäckten, det absolut värsta jag har gjort!, sa han, men väldigt skönt att det är över och att vi kan fira semester utan att tänka på det i allafall.

Läkaren meddelade också att allt såg bra ut på gastroskopin och att även röntgen av lungorna inte visade något konstigt, så nu ska vi fira. även om det värsta är kvar, men det får vi ta då.


Båten som vi la i vattnet i förrgår är nu uppe ur vattnet och tillbaka på gården smiley Fråga inte mig, men något i kylaren hade fryst sönder under vintern så den tog in vatten, så det är väl bara att laga och slänga i igen antar jag.


Men det roligaste av allt enligt Simon och pappa är att om 10 minuter ska deras traktor anlända hit. Dom går runt som yra höns och väntar och väntar. Så snart har jag två dårar i en traktor som kommer härja vilt här på gården.


- NU KOMMER DEN, NU KOMMER DEN, Hjälp! jag måste sluta och rädda det som räddas kan


// Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post134

Kort från förr

Juli 2011Posted by Therese 26 Jul, 2011 11:47:05
Undra om det var bättre förr i världen, det känns så, men jag kanske har fel.

Hittade några kort från när jag var liten som fick mig att le. Tänk att man har varit så liten och det fick mig också att tänka på den här texten:


Härmed säger jag upp mig som vuxen. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring.
Jag vill gå på McDonald's och tro att det är en trestjärnig restaurang.
Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem.
Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och kolla på när grenarna rör sig i vinden, ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag.
Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad. Jag vill tillbaka till den tid då ... livet var enkelt. När jag kände till allt om färger, multiplikationstabellen och barnsånger.
Och ingenting bekymrade mig, allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om. Allt jag visste var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för.
Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen. Jag vill leva enkelt igen.
Jag vill inte att min dag skall bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter.
Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa läkarräkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om.
Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar, och jag vill göra änglar i snön igen.
Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen.
Vill du diskutera detta får du fånga mig först!
Vi ses i sandlådan. Om jag får leka med dina grejer får du leka med mina.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post132

Kort Från Bröllopet

Juli 2011Posted by Therese 26 Jul, 2011 11:33:11
Nu är dom klara så vill ni se kort från Ola & Charlottas bröllop så hittar ni dom på Annas hemsida smallpigart.se


Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post131

fadderbarn & Pysselkväll

Juli 2011Posted by Therese 26 Jul, 2011 11:30:04
Semester, semester men var är det fina vädret? Det är ju ingen ide´att sitta inne och vänta för då har snart hela semester gått och allt man har gjort är att vänta på bättre väder. Så på med regnkläderna gott folk och ut i vårt fina land och semestra = )


Vi har bestämt att vi ska försöka göra något roligt varje dag även om det bara innebär att ta en sväng med bilen i Onsala och bara svänga ner på någon väg man aldrig varit förr (turista hemma) så vi får väl se hur det kommer att gå.

Igår var Lena & Andreas här med sina små tjejer och bjöd på lunch och fikade mysigt att träffas även om det var en kortis. Ola & Simon bottenmålade båten som ska fått komma i havet idag. På kvällen vid 18-tiden dök Mathilda & Jenny upp ( två härliga tjejer från föräldrargruppen när vi väntade Calvin) Vi har bestämt att vi ska träffas någon kväll i månaden utan barn och pyssla eftersom vi alla delar det intresset. Så det blev fina kort, tavelramar bland annat gjort, så mysigt.


Idag har vi fått ett fadderbarn, vi har pratat om det här så länge men aldrig kommit till skott, men i går när jag var uppe i affären så stod man och samlade in pengar till barnen i Afrika och jag kan bara inte se dom hemska bilderna på barn som svälter, jag mår, på riktigt väldigt dåligt. Hemskt! Så nu äntligen har vi fått ett litet barn i Afrika att stödja varje månad och skicka brev och kort till. Alltid någon hjälp, man kan inte göra allt men alla kan göra lite, eller hur?


I morse dök Simons pappa upp till Calvins stora glädje, så nu är han och farfar ute och promenerar. Simon mekar med båten och jag och Alicia ska snart gå ut.

Klockan 14 ska jag lasta Ärtan på trailern och bege mig ner till Hallands Djursjukhus för att kolla upp hennes hälta på höger fram, något säger mig att det dessutom är något vajsing i bakknäna men det är bara en känsla jag har, Så vi får väl se.


Imorgon ska det bli en tur till Liseberg med Wilmer, Alwar, mamma & pappa, och på torsdag kanske det blir lite svampplockning och sedan är det dags att packa inför Danmarks resan.


soo long

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post130

En tyst minut..

Juli 2011Posted by Therese 25 Jul, 2011 08:40:20
...så startade Roxette sin spelning på Slottskogsvallen i går kväll. Att 22.000 personer kan vara så tysta är helt otroligt. Det blev en liten sorgsen stämning efter att vi alla hade hedrat offren i Norge med en tyst minut. Men sedan drog konserten i gång i ett lite lätt duggregn. Kanske inte den bästa konsert jag varit på men det är alltid kul att gå på.


Bäst var Listen to Your Heart som också är min favorit om jag får välja. Konserten slutade vid 23-snåret och det vara bara att åka hem till busungarna som sov sött i sina sängar. Tack Marie & Maj för att ni passade barnen så vi kunde gå.

Idag kommer Ola ut hit, han och Simon ska bottenmåla båten, ja ni hör rätt den ligger fortfarande inne i ladan och inte i vattnet som den kanske borde, men bättre sent än aldrig.


Idag kommer mamma & pappa hem från Mora och med sig har dom Wilmer & Alwar så det blir nog mycket bus den här veckan.


Ikväll kommer Mathilda & Jenny hit vi ska ha en lite pysselkväll, ska bli kul alltid får man något gjort och tjöta lite med.


Simon väntar på sin traktor som han och pappa har köpt i Falköping, tror att gubben som sålde den skulle leverera den hit i veckan.


Ha en bra måndag

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post129

Alla tankar till Norge

Juli 2011Posted by Therese 23 Jul, 2011 12:08:49
Idag går alla mina och säkert många, många flers tankar till alla de drabbade, anhöriga, skadade, familjer och vänner till offren i Norge. Så fruktansvärd obegripligt, tragiskt och meningslöst att det inte går att förstå.


Vad är det för värld vi lever i? Hur kan någon ens komma på tanken att ta livet av 91 personer på ett sådan brutalt sätt, det kan jag inte fatta. Ussh vad jag mår dåligt av sådant här.


Så massa massa Kärlek till Norge idag och många dagar framöver.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post128

Svanar, flaggspel & sommar

Juli 2011Posted by Therese 20 Jul, 2011 09:00:06
Just nu är det fullt upp, man vill liksom inte missa något nu när det är sommar och ledigt, utan passa på att göra allt roligt som man inte har tid med annars. På fredag går Simon på semester och det ska bli så mysigt. Han var och gjorde en lungröntgen igår, och det gick bra, man får ju inget veta så det är väl inte så mycket att säga om.


Själv gav jag mig in i projektet "Lekstugan" igen, den måste ju bli klar någon gång. Jag har köpt tyger till gardiner, flaggspel och ett litet skynke som ska hänga under bänken så man kan förvara leksaker där. Dessvärre har jag ju ingen symaskin så det fick bli ett besök hos mamma & pappa i går. Det klipptes och syddes, dessvärre blev jag ju inte klar, men snälla mamma har hjälp mig att sy, så nu är det bara gardinerna kvar och det ska på ett kantband på flaggspelet.


När Simon kom hem igår grillade vi kyckling och åt mat ute på altanen och sedan åkte jag hem till Magdalena, där vi hade en mysig tjejkväll, det blev ganska sent, åkte nog hem vid halv ett tiden, och hittade ett par grannar (Fredrika & Sudden) på vägen som var på väg hem i mörkret så jag körde hem dom, så då fick man sig en trevlig pratstund på nattkvisten dessutom.


Idag blir det lite stalltjänst i vanlig ordning, en tripp till Kungsbacka för att inhandla diverse krokar och ett spetsband, en tur till stranden har jag lovat Calvin och jag tror vi ska ta bilen till Åsa eller Frillesås där finns fina stränder att bada på. Calvin ville helst åka till Farmor och bada i den "stora" poolen ( tror han varit på något bad med henne i Kungälv) men det får bli en annan dag.


På söndag kommer farmor Maj hit och ska passa barnen för då ska jag & Simon gå på Roxette på Slottskogsvallen ska bli jättekul inte för att jag är det största Roxettfans som finns, men det ska ändå bli kul.


Annars håller vi på med massa projekt och som vanligt blir inget slutfört. En grind till vägen är på väg upp så att barnen inte ska springa ut på vägen, Simon scannar nätet efter en traktor, Stallet behöver målas invändigt i år och allt annat ska skötas så som gräsmattor och trädgården.

I kväll ska vi hem och äta middag hos Fredrika & Sudden paret jag hittade på vägen i går och i morgon blir de nog lite innomhus aktiviteter eftersom det ska regna nästan hela dagen.


Nog med blaj.

Ha en skön dag på er alla

Kram Tess


Här kommer lite kort från gårdagen hos mamma & pappa


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post127

Fina Rörtången

Juli 2011Posted by Therese 18 Jul, 2011 21:46:03
Idag har vi varit i Rörtången. Vi har ett landställe där, min pappa & hans syskon har tagit över farmor & farfars sommarstuga som ligger högt uppe på ett berg med den mest fantastisk utsikten man någonsin kan skåda. Det är verkligen mysigt där, ett riktigt smultronställe. Vi har plockat blåbär, och bara latat oss. Tyvärr är vi inte där så ofta, varför vet jag inte, men det är nog så att vi inte tar oss tid att åka dit. Men det ska bli bättring på det. Vi kan ju bara åka över dagen eller helt enkelt sova över och ta med oss några kompisar, så är ni sugna på att komma bort och bara slappa och ha trevligt hör av er så tar vi en tripp till mysiga Rörtången, som balsam för själen.


I morgon ska Simon till sjukhuset och göra en kontraströntgen och sedan hoppas vi att vi får en tid för Gastroskopi av magsäcken som inte krockar med vår semester i Danmark vecka 31 eller vår tripp till Daftö vecka 33.

Läkaren hade ringt Simon idag för att klargöra lite frågor som vi hade. Bland annat är det svårt för oss att definiera SLEM, men då är det så att detta cellbildande slem ska man ha inne i tarmarna och inte i bukhålan som i Simons fall, man kommer att operera bort hela bukhinnan och den ersätts inte med något annat. Det var de fick fick lite klar gjort idag annars har nog choken lagt sig lite även om det gnager i hjärna ganska ofta. Just nu vet vi ju inte så mycket och när operationen kommer att bli av. Men vi har sovit dåligt båda två den senaste veckan och är ganska trötta. Nog med tråkigheter för i dag.


I morgon ska vi till BVC med Alicia och sedan ner till mamma & pappa, Calvin ska fiska och mata svanarna med morfar.


Här kommer lite kort från Rörtången idag

Kram,Kram

Tess

 • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post126

Hårddisk

Juli 2011Posted by Therese 18 Jul, 2011 08:26:08
Jag vet inte om jag är nojig, men jag går runt med en känsla av att min hårddisk ska crasha och på den ligger hela mitt liv. Så i går tog jag tag i detta och köpte mig en till hårddisk på net on net. Innan har jag bränt cd-skivor och haft en hel del på min dator, men det går inte längre, det är så mycket att jag inte kan eller har tid att hantera det. På datorn kan jag bara förvara 10.000 bilder och måste just nu radera hela tiden när jag ska importera nya. Så hoppas att det håller sig i schack tills den nya hårddisken kommer med posten.


Har ni tänkt på det, om det skulle börja brinna eller man skulle ha inbrott så kan man faktiskt få tillbaka det mesta som kläder och saker, det mesta går att ersätta även om man kanske inte får tillbaka exakt samma, men dina kort & bilder som också är minen för livet går aldrig att ersätta. De är borta. Fy vad hemskt, det är min värsta mardröm att allt skulle försvinna, bilder från vårt bröllop, när barnen föddes, bilder från alla våra resor, bilder från vår vardag, och bilder från vår barndom, hädelser som man kanske inte kommer ihåg förrän man tittar på bilderna.


Så mina vänner! lagra era härligaste minnen som om det vore diamanter man vet aldrig vad som händer.


Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post125

I lördags

Juli 2011Posted by Therese 18 Jul, 2011 08:00:58
I lördags tog vi oss en liten tur till Råda Säteri för att träffa Andreas, Lena, Isabelle och Mikaela, där dom var och badade. Det var ett jättemysigt litet ställe med en gräsmatta en vik med lite sand och en brygg där man kunde bada. efter några timmar där åkte vi med Andreas & Lena hem för att grilla i deras nya hem i Skogome, ett jättemysigt område med många barn, det kan jag verkligen sakna vi har ju inte en enda granne, så Calvin har ju inga kompisar att leka med här i närheten. Vi grillade kycklingfilé och åt färskpotatis till så gott, Tack snälla för att vi fick hänga med. Calvin och Isabelle lekte och plockade vinbär och när vi sedan åkte hem var det två trött små barn som somnade i bilen.


I går fick vi inte sådär jättemycket gjort, det var ett riktigt skitväder, dessutom har stackars Simon blivit sjuk, han hade så ont i huvudet och i nacken, så han höll sig mest i sängen och vid datorn för att leta reda på en Traktor, ja ni hörde rätt, Simon Gustafson har bestämt sig för att köpa en traktor för pengarna som vi får när vi säljer min älsklingsbil. Fattar inte riktigt vad vi ska med en traktor till men, jaja det kanske är bra när man bor på en gård, man kan ju alltid knäcka extra med att skotta snö på vintararna = ).


Alicia fick äta mat för första gången i sitt liv i går, hon verkar inte vara så kinkig med maten som Calvin utan smaska i sig potatis och palsternacka som inget.


I dag ska jag och barnen åka ut till Rörtången och Marstrand, min farmor har ett landställe i Rörtången, jättefint uppe på berget med utsikt över havet, dessutom finns det massor med blåbär där just nu, sedan ska vi åka till Marstrand och hämta upp Simons kostym som han glömde i båten när dom var ute och seglade förra veckan.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post124

Fullt ös

Juli 2011Posted by Therese 15 Jul, 2011 17:34:07
Idag har det minst sagt varit fullt ös här hemma, i morse klockan 10.00 började fotograferingen och nu vid 16.00 tiden gick Mathilda, Kjell, Alva & Axel hem som också var dom sista ut att fotograferas idag.

Man kan ju tycka att vädret kanske inte är så bra för fotografering, men så är det ju inte, mulet är det bästa även om regn kanske inte är så kul. Men jag tror att vi klarade oss från regn hela dagen i går och nästan hela dagen i dag, dom gånger det har kommit skurar har det varit i en paus.

I morse skulle vi ha börjat med Olivia som så tråkigt nog blivit sjuk, så Olivias mamma Anna hoppade in och blev fotad i stället, vet inte om hon från början kände sig så bekväm med det, men vem gör det när man får en kamera upp i ansiktet. Det blev så många fina kort på Anna, "supersnyggt" som Jenny uttryckte det. Dessutom höll Anna på att bjuda på en vurpa mitt i allt = ) hon snubblade på en rot som stack upp när hon skulle gå mot Jenny och höll på att stupa framlänges, men det gick bra, men vi fick ett gott skratt. Ska bli så kul att se korten sedan.

Sedan var det dax för familjen Lext/Nordqvist, med Emma den lilla solstrålen i spetsen, det blev familjefotografering, och barnfotografering och även hundfotografering = ) snygg familj och väldigt fotogenic.

Lilla Emilio 1 år nästan på dagen var nästa kille till plåtning och även mamma Anna och pappa Tony blev fotograferade, han var dagens gladaste och skrattade nästa hela tiden med ett härligt skratt ända nere från magen = )

Sedan var det dags för Irco Miro H tillsammans med Sara att få visa sin fina sida, Laban som han kallas brukar var lite busig och när ett gäng andra hästar red förbi fältet där vi höll till slog han till med en vurpa i gräset, annars skötte han sig så bra och det blev nog en hel del fina kort på honom och Sara, även Gustaf fick vara med på ett hörne i slutet.

Sedan avslutades denna dagen med Alva & Axel en syskonfotografering i trädgården, lilla Axel 6 månader fick sitta i en vit korg, så gulligt och Alva sprang runt med sin fina lilla mjukis katt.

Tack snälla Jenny för idag, det ska bli så spännande att se alla fina kort, hoppas att ni som blivit fotograferade delar med er av några smakprov till mig så jag får se hur det blev = ).

Ä ni nyfikna kan ni hålla ett öga på Jennys hemsida kanske det dyker upp något där www.jennysandberg.se eller på Facebook, fotograf Jenny Sandberg, det är bara att gå dit och trycka på "Gilla" så kan ni ta del av massa fina kort.

Nu ska jag ge Alicia lite mat, Simon & Calvin är ute och lagar betesputsen och sedan blir det nog soffan.

Här kommer några "Behinnd the scenes" kort

Kram på er !

Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post123

Lite på svaj

Juli 2011Posted by Therese 14 Jul, 2011 13:41:32
Idag har Jenny Sandberg varit här och fotat och fotat, först Calvin & Alicia och sedan den här roliga Trash The Dress fotograferingen som jag bokade ihop med vårt bröllop för ett år sedan.


Tur att det kommer lite roligt emellan så man får lite annat att tänka på iallafall.


Calvin var ju inte helt lätta att få att sitta still och Alicia kan ju inte ens sitta själv, men Jenny löser det mesta, det ska bli så kul att se korten sedan.


Sedan var det ju dags att hoppa upp på Ärtan i min fina bröllopsklänning, jag är nog inte den där människan som älskar att rida barbacka, det gjorde man när man var liten och helt orädd och döden visste man inte var det var, inte för att jag hade planer på att flyga av i full galopp och bli sparkad och dö, men ändå, tanken finns ju där ändå. Hästar är ju hästar och Ärtan är ingen polishäst som är tränad för att galoppera med en stor klänningen hängandes och fladdrandes på rumpan, dessutom har jag inte ridit på väldigt länge och Ärtan har vilat hon med, så lite fjärillar i magen hade jag allt.


Men det gick bra, Ärtan var så duktig, klart att hon blev lite skogstokig när vi kom ut på det enorma fältet som i bland brukar vara hennes hage och där hon får busa hur mycket hon vill. men jag höll mig kvar. Vid två tillfällen när hon började bralla och busa var jag nog på väg av men skam den som ger sig.


Tack snälla Magdalena som hjälpte till under fotograferingen med att få Ärtan på gott humör med öronen framåt, torka slem och hjälpa mig av och på hästen. Hon tog dessutom några kort med min lilla kamera.


Det är bannemig inte lätt att rida och koncentrera sig på att hålla sig kvar och samtidigt se glad och snygg ut, det kan jag lova smiley


I morgon kommer Jenny tillbaka då vankas det mer fotograferingar = )


Kram på er !

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post122

Falsterbo Horse Show

Juli 2011Posted by Therese 09 Jul, 2011 15:21:12
Semester, semester. I går åke jag och Ulle ner till Falsterbo för att titta på tävlingarna.

Det blev sjukt tidigt, tävlingarna började kl.09.00 och det är ju 26 mil så vi planerade att jag skulle hämta upp Ulle kl.06.00. Innan dess skulle jag morgonfodra, mocka och fixa mat, packa och köra Calvin ner till mamma, så när klockan ringde 04.50 var ögonlocken tunga som cement.

Väl nere i Falsterbo började det med ett kval till Derbyt och sedan finalen för 5-åringar och efter det Nationshoppningarna. Sverige blev tvåa i Nationshoppningen så de var jättekul att vara där, Däremot var inte vädret så där jättekul det började regna när vi steg ur bilen vid 9 tiden sedan hällde regnet ner fram till 16-tiden då de sprack upp. Vi fick inhandla regnkläder och vantar för vi höll på att frysa ihjäl. Ja det var den 8 Juli och vi var i Sverige helt riktigt! mina fingra var tillslut som små russin, ni vet som det blir när man legat i badkaret i en timme. Men skamm den som ger sig. Kan ju låta konstigt att man sitter på en läktare utomhus i 7 timmar i spöregn helt frivilligt, men så är det och vi var långt i från ensamma.


Här kommer några kort från Falsterbo, dock efter kl.16.00 Kameran fick helt enkelt inte komma fram innan dess.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post120

Festen på Tjolöholm

Juli 2011Posted by Therese 09 Jul, 2011 14:40:51
Väl på Tjolöholm minglades det en hel del, middagen började vid 18.30-tiden och alla gästerna slogs sig ner i det enorma tältet som var uppslaget i slottsträdgården med utsikt över havet. I tältet fanns en stor scen, 16 runda bord som var helt fantastisk uppdukade, stora blomster arrangemang, i "förtälet" fanns soffgrupper, en bar och ett stort godisbord med bara rosa godissorter .... är det rosa som gäller så är det = )

Tostmaster Niklas & tostmadame Emelie, satte ribban för kvällen när dom drog i gång med en fantastisk dans där klädesplaggen ett efter ett åkte av. Kvällen fortsatte med fantastisk tre rätters middag, massa underbara tal, både roliga och känslosamma, lekar som toastparet höll i. Tyckte mest att jag hade tårar i ögonen precis hela kvällen. Mitt tal höll jag vid 21.30 tiden. Lite nervös är man ju alltid men det gick bra, man brukar ju inte stå upp och prata inför 160 pers varje dag. Charlotta fick gå upp på scenen och riva av Carlolas Fånga Av En Stormvind med bandet, och vilken tur att hon hade övat på den på möhippan, för det lät riktigt bra.

Ola avslutade middagen men att hålla ett tacktal till några och sedan ett jättefint tal till Charlotta, och då var det dags att börja gråta igen.

När middagen var klar bröts borden och Tre Drag drog i gång på scenen. Och sedan dök hon ju upp från ingen stans, självaste Charlotte Perelli. Vid det här laget var nog alla 160 pers på dansgolvet som gungade. Hon körde ett tiotal låtar tackade för sig och försvann ut i natten = )


Ja vad ska man säga jag lovar! Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv få gå på en sådan här fest igen, men fina minnen är det bästa man har och min lillasysters bröllop är ett minne för livet. det ska jag plocka fram när jag har tråkigt = )


Tyvärr så har jag ju inte så jättemycket kort, det går liksom inte dra runt på en kamera när man är tärna men gulliga Jenny Persson hade några kort som jag fått från fotograferingen.


När korten kommer från fotografen hoppas jag att jag ska få ett gäng, då ska ni få se på riktigt fina kort. Ta en titt på Annas hemsida, kanske dyker det upp några där.

smallpigart.se


Kram Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post119

Picknick & Jordgubbar

Juli 2011Posted by Therese 07 Jul, 2011 10:29:45
Lite annat mellan allt bröllopssnack = )

I tisdags var vi ner på Tjolöholm med barnen och hade picknick, jättemysigt för er som inte har varit där kan jag verkligen rekommendera det. Det är verkligen barnvänligt massa stora gräsmattor där barnen kan springa, sandstrand där det är långgrunt och en flytbrygga med stege om man heller föredrar det, sedan är det ju fantastiska omgivningar att vistas i. Det finns ett litet Café upp i skogen där man kan köpa glass och hembakat, där finns en stor gräsmatta med bord och bänkar och där kan man avnjuta sin fika med utsikt över en näckrosdam. Så har ni inte var där, åk dit!


I går var jag och barnen i Fjärås och plockade jordgubbar, kanske var lite väl entusiastiskt att åka dit med två barn, men en och en halv timme senare åkte vi där i från med 6,2 kilo härligt röda gubbar och nu ligger dom flesta infrysta i frysen eller i magen. Mathilda, Alva & Axel och Jenny, Molly & Maja var också med.


I dag har vi inte så mycket planerat, kanske vi tar en promenad till Noas Ark. Simon är borta med jobbet, dom skulle segla till Skagen idag och han kommer inte hem förrän på söndag kväll och på måndag åker han igen till Strömstad där han ska hålla i någon kurs, tror att han kommer hem på tisdag kväll igen, så vi är själva här hemma.


I kväll ska lilla Alicia sova över hos mormor och i morgon bitti ska även Calvin ansluta då jag och Ulle ska få åka ner till Falsterbo och titta på dom fantastiska hästtävligarna, ska bli sååå kul. Det är semester det, även om det bara är över dagen.


Nästa vecka kommer Jenny Sandberg hit i två dagar för att fotografera ett helt gäng, det ska bli jättekul. Hoppas att Ärtan inte får panik över bröllopsklänningen, man vet ju aldrig. Hästar är ju hästar......


Ha en härlig torsdag mina vänner

Kram Tess


Här är lite bilder från picknicken och jordgubbsplockandet = )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post118

Bröllop, Bröllop

Juli 2011Posted by Therese 06 Jul, 2011 21:55:12
Klockan 11.00 steg den blivande brudgummen med bestman & marsalk upp för trappan på Ikon där den vackraste bruden med tärnor väntade. Jag vet inte riktigt vad som hände just då, man var nog helt enkelt lite tagen av stundens allvar och alla fick tårar i ögonen. Killarna hade med sig lite lunch som vi satte i oss till ett glas champagne.

Vi åkte ner till Gustaf Adolfs Torg, åkte den gamla spårvagnen från Nordstan till Liseberg där vi hoppade av, fotograferingen var avslutad och då var det också dags att bege sig ner till Onsala och Onsala Kyrka, när vi körde in på parkeringen utanför kyrkan kl.14.03 var det helt tyst i den stora limousinen och chaffören informerade oss att temperatur mätaren visade 31 grader varmt, en lite nervositet lade sig över oss alla, Nu var det dags.

Väl inne i kyrkan väntade 160 gäster i värmen och vigselgudstjänsten började med att vi tågade in i kyrkan till tonerna av Ted Gärdestads För Kärlekens Skull. Stefan Andersson sjöng i kyrkan, både Anywhere Is Paradise och Bröllopsvals från Hagen, så vackert att jag vid det här laget hade svårt att sluta gråta. Jag läste:

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam, inte uppblåst, Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allthoppas den, allt uthärdar den.

Men nu består, TRO, HOPP och KÄRLEK, dessa tre och störst av dem är KÄRLEKEN.


Tur att det inte var en rad till på den dikten, för då hade nog allt brustit. Efter detta dök Göteborgs gosspelkör upp och framförde ett kärleksmedly med massa fina låtar som Ola & Charlotta hade valt. Helt fantastiskt fint!, det blev en härlig stämning i kyrkan och när dom var klara bröt hela kyrkan ut i applåder. Prästen undrade hur sjutton allal kunde sitta så stilla när det var sådant ös. Ola & Charlotta läste sina löften satte ringen på fingret och kysste varandra och sedan gick vi ut till tonerna av Änglagård.

En helt fantastisk vigsel, jag får gåshud vara jag tänker på det.

När allt ris var kastat, alla hade kramats och framfört sin lyckönskningar till brudparet, bar det av igen. Den här gången åkte brudparet med en gammal fin Rolls Roys, vi tärnor och bestman och marsalk fortsatte med den fina limousinen ner till Vallda Sandö för ytligare fotografering på klipporna ute vid havet, på en träbrygga och vid stranden.

Vid 17.30 tiden kom då brudparet som alla vänta på fram till Tjolöholms Slott


Phuuu det hände så mycket denna dag så om jag ska skriva allt kommer det att bli en hel bok. Jag har säkert glömt hälften och i rätt ordning är det kanske inte heller, men så får det bli


Det kommer mera, det bästa är kvar = )

Nu är det fotboll på tv och Alicia verkar inte helt nöjd så jag får nog ta hand om henne


Kram,Kram

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post117

Snygga blev vi på Ikon

Juli 2011Posted by Therese 05 Jul, 2011 22:47:57
Klockan ringde kl 05.30 på den stora dagen och det var dags efter 4 timmars nattsömn att bege sig ner till Ikon där vi fyra tärnor och Charlotta skulle bli snygga i håret och bli sminkade. Kl. 11.00 skulle Ola, Per & Niklas komma och hämta upp oss med en limousine för att åka vidare till Gustaf Adolfs torg där fotograferingen skulle ta sin början.

Här kommer lite kort från Ikon


Kramis Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post116

Rehearsal dinner

Juli 2011Posted by Therese 04 Jul, 2011 22:32:34
Ja, det började redan på fredagen med en Rehearsal Dinner i Manegen på Tjolöholms Slott.Kl.17.00 samlades drygt 50 glada och uppklädda gäster för lite mingel innan middagen som började 18.00.

Vi själva började dagen med att köra upp till Romelanda för att lämna barnen som skulle kampera där under helgen hos Simons syster Malin. På vägen tillbaka hämtade Simon upp Mathias, Pappas och sin smoking i Göteborg. Själv hade jag fullt upp med att klistra skyltar till bordsplaceringarna, hämta alla "saker" som rispåsar, vigselprogram, bordsplaceringar, korgar med "hemfärdspåsar" nere hos mamma & pappa, packa mina saker göra kort och fixa det sista på mitt tal. Vi hade en liten förhoppning om att checka in på Tjolöholm kl.14.00 men det var nog lite väl optimistiskt.

Kl.16.00 två timmar senare hade vi lämnat av våra saker i stugan och var i full gång med att göra oss i ordning i för kvällen.

Väl på plats i manegen blev det skumpa till tonerna av en härlig trubadur, middagen startade kl.18.00 där alla gäster tog plats i den uppdukade manegen, där bjöds en tre rätters middag. Middagen avslutades kl.23.00 och då stod en taxi och väntade på Charlotta, mig och de övriga tre tärnorna Ida, Jenny & Catharina.

Taxin som ganska snart visade sig vara en "Partytaxi" med diskokula med neonljus, rökmaskin och en taxichaffis som hela vägen in till hotel Avalon spelade musik på högsta volym och frekvent använde sig av sin visselpipa = ) vid midnatt anlände vi till hotellet, där Ola & Charlotta bokat en svit där vi skulle bo, på våra sängar stod en underbar pappåse med våra namn på, efter att vi alla 5 hoppat i pyjamasen var det dags att till ett glas Champagne öppna våra påsar.

I påsarna låg ett underbart kort från Charlotta där hon hade skrivit så fint och en bild på Charlotta och mig. Det fanns också en liten vit trälåda med hjärtan på sidan inslaget men en rosa rosett, och där i låg ett fantastiskt armband, två par örhängen ett par långa och ett par korta från Karen Millen, sååå fina, vi fick alla tärnor samma att ha på oss på bröllopsdagen.

Kl.01.45 släckte vi lampan för att sova de 4 timmarna innan klockan skulle ringa igen på den stora dagen, Bröllopsdagen !

Här kommer lite kort från fredagen = )

// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post115

Kärlek, Kärlek

Juli 2011Posted by Therese 03 Jul, 2011 22:26:40
Jag vet inte vad jag ska säga, jag tror jag får sova på saken och samla alla intryck från helgen innan jag berättar om det mest fantastiska bröllop någonsin. Jag lovar att jag aldrig mer i hela mitt liv kommer att få uppleva något liknande.


Charlotta & Ola ! Jag älskar er och är så lycklig att jag fick vara en lite del av er dag i går.

Tack snälla ni var världens vackraste i går.


Om ni är lite nyfikna så ta en till på Charlott Perellis blogg så ska jag berätta mer i morgon

http://charlotteperrelli.chic.se/


Nu ska jag SOVA innan jag dör....


Kram på er

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post114