Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Let´s Go

Mars 2012Posted by Therese 30 Mar, 2012 21:58:02
Nu är väskan packad igen, och i morgon lämnar vi barnen i Romelanda och åker vidare mot okända mål. Jag har försökt att spekulera om var vi ska, men jag har ingen aning.

Jag tror att vi ska åka norr ut eller kanske öster eller väster... hmm nej jag vet inte, men vi får se i morgon. Hotellnatt med god mat står på schemat i alla fall och det ska blir såååå skönt och mysigt, bara Simon och jag.

Som alltid när man ska i väg är det fullt upp innan vi ska åka, hästarna ska få mat, komma ut i hagarna, det ska mockas och fixas mat. Bilen ska packas, barnen ska ha mat och få på sig kläder. Det ska duschas och det ska fixas och trixas, så i morgon börjar dagen tidigt runt 05.30 snåret.

Idag har bilen fått på sina nya sommardäck, Lena har varit här en snabbis med sina två små flickor Isabelle & Mikaela och hälsa på. Jag och Calvin åt lunch uppe på Johannas, Alicia var också med, men sov sig igenom hela restaurang besöket. Ett besök på Lantmännen han jag med för att inhandla lite kutterspån som tagit slut och nu är det soffan som gäller.

Har titta lite till och från på Let´s Dance som står på på tvn, och där dök min och Simons danslärare Calle upp som hjälpte oss med vår bröllopsdans, han dansar med Molly Nutley.

Kan bara konstatera att Anton Hysen har en snygg rumpa och var sjukt duktig, han kommer att vinna hela skiten tror jag.

Det var det !

Ha en skön helg och var rädda om varandra

Tessan

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post340

Busbarnen & Mormor

Mars 2012Posted by Therese 29 Mar, 2012 21:59:50
Observera grushögen, den älskade GRUSHÖGEN !!!!!!! Kul att barnen har en grushög att gräva i. Kanske ska vi investera i en sandlåda så kanske bilen får vara fin, eller vad säger du Simon ???

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post339

Ariel & Moje

Mars 2012Posted by Therese 29 Mar, 2012 21:54:09
Myskatterna Ariel och Moje, våra stallkatter smiley

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post338

Onsala vägen

Mars 2012Posted by Therese 29 Mar, 2012 21:46:51
I går (på min olycksdag) ringde dessutom Trafikverket och den 12 april kl.09.00 är det dags för dagen vi med skräckblandad förtjusning har vänta på.

Då kommer två markförhandlare hit och diskuterar Kastanjegårdens framtid. Det känns fruktansvärt jobbigt - Vad ska dom säga? - Vad kommer att hända? - Får vi bo kvar eller inte? - Vad ska man och vad ska man inte säga? Hur gör man? Håll nu alla tummar ni har för att även om vi inte får bo kvar att det löser sig till det bästa för vår familj och alla djur här hemma.

Jag har för ett tag sedan börjat att skriva ner alla fördelar med vårt hem för att man inte ska glömma något och ha lite argument när man väl sitter där, öga mot öga.

Det vi har fått veta är att vi är "högst berörda" av av den nya Onsala vägen, resten får vi väl veta den 12:e. Vi får väl se kanske är det som det alltid har varit,

- "Vi vet inte riktigt ännu"

Det var det i ärendet Onsala Vägen.

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post337

Sju års olycka

Mars 2012Posted by Therese 29 Mar, 2012 21:28:05
Ja i dag slog jag sönder en spegel, vet inte om det har någon betydelse, för min olycka började redan i går. Jag blir så jäkla förbannad på mig själv och det spelar ju ingen roll hur mycket jag grämer mig för gjort är gjort.

Jag skulle lasta in åtta däck i bilen och köra upp till verkstaden och lämna där innan vi åkte till dagis, så in med barnen i bilen och så skulle jag backa ner till ladan där däcken ligger jag öppnar förardörren lite för det är dagg på alla rutor, så jag ska se bättre, då fastnar dörren i en stor J***vla grushög. Dörren fläks upp åt fel håll och ett gångjärn går av. Eftersom gångjärnen nu står rakt ut går det inte att stänga dörren mer än till hälften, så jag får helt enkelt åka med dörren öppen upp till verkstaden. Som tur är hjälpte en kille mig att skruva av gångjärnet så jag i alla fall kunde få dörren stängd.

Lämnade Calvin på dagis och åkte direkt in till Bilia där dom skulle försöka sätta i ett nytt gångjärn. Idag visade sig dock att man måste rikta om dörren banka ut några bucklor, lacka om dörren och dessutom var det något annat som behövde bytas, så nu fick jag ringa och anmäla skadan till försäkringsbolaget och åkte på den härliga självrisken på 3000:-

När jag kom hem och skulle laga mat till dom skrikande barnen, gick strömmen, så det fick bli yoghurt och smörgås

Idag tog jag med mig barnen in till Jarl Sandin för att lämna in min vigselring som jag har tappat en sten i.

- Vi kollar på det men du har en självrisk på 1800:- så du vet det !

- Japp tack för det !

och som om det inte skulle vara nog, när jag kom hem slank min telefon ur min ficka rakt ner i stentrappan när jag skulle låsa upp dörren och displayen gick i tusen bitar, men hör och häpna - den fungerar !!! men den är ju inte så fin och man får glasflisor i fingrarna.

Jag fattar inte vad jag har gjort, allt, verkligen allt har gått käpprätt åt skogen men men det kunde varit värre. Nu går sparpengarna som jag skulle använt till boende i Uppsala till massa jäkla självrisker i stället. Jag blir så trött på mig själv......

En olycka kommer sällan ensam hoppas bara jag slipper sju års olycka, för det orkar jag inte med.

Ha en mysig kväll

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post336

Slarver

Mars 2012Posted by Therese 26 Mar, 2012 22:05:02
Ja, det är precis vad jag är, nu har jag tappat bort dosan till internet banken. Jag har letat överallt i hela huset (nästan i alla fall, hade mamma varit här hade hon säkert hittat den) och jag måste ju betala räkningarna så jag fick helt enkelt beställa en ny, något som var krångligare än jag trott.

Jag ringde till SEB och fick till svar att jag måste gå till banken och hämta ut en ny med min legitimation. Så jag och Alicia åkte till banken tog en nummerlapp och fick det fina numret 154 och eftersom det var 137 så fick vi vänta ganska länge innan det blev vår tur.

När jag kommer fram till herren i kassan säger jag:

- Hej ! jag skulle hämta ut en ny dosa till internetbanken

- Ja ha, en digipass, menar du ?

- Ja om det är så den heter så vill jag gärna ha en ny.

- Var har du den gamla, har du tappat den ?

- (opps! nu måste jag erkänna) Jag har slarvat bort den = ), säger jag med ett litet leende.

- Jaha, så kan det gå, bara så jag vet, då spärrar jag den gamla

Han står och knapprar på datorn väldigt, väldigt länge och med allt mer veck i pannan och till slut tittar han på mig lite konstigt och viskar:

- Har du skyddad identitet?

- Va?, nej det har jag inte, inte vad jag vet, vad konstigt, skojar du med mig

- Nej, alla dina uppgifter är sekretess belagda så jag kommer inte ens in på dina uppgifter, konstigt det har aldrig hänt förut.

Han går i väg och tisslar och tasslar med övriga medarbetare på banken och kommer tillslut tillbaka med en lapp med ett nummer och namn på. Namnet känner jag igen som min kontaktperson på SEB. Han säger:

-Tyvärr jag kan inte hjälpa dig, du får ringa det här numret och kanske kan han hjälpa dig.

- Ok, tack för hjälpen !

När jag sedan ringer upp min kontaktperson, får jag redan på att dom har ändrat sina regler och infört ett nytt sekretess system som innebär att bara min kontaktman på SEB i Nordstan kan hjälpa mig med bankärenden så jag får gå dit, verkar ju konstigt, men nu får jag en hemskickad med posten i alla fall. varför så krångligt??

I morgon ska jag fortsätta med mitt "stolprojekt" som gett mig ett och ett annat blåmärke och en även en hel del träningsvärk, med kul och spännande är det, och en vacker dag kommer ni kanske ni får se vad det blir smiley

Ha en skön kväll !

Kram,Kram

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post335

Kosläpp

Mars 2012Posted by Therese 26 Mar, 2012 21:24:49
Idag har jag anmält oss till Kosläppet 2012, har ni inte varit och tittat på när korna springer ut på grönbetet? - GÖR DET ! det är sååå roligt när dom dom öppnar dörrarna och hundratals kor blir utsläppta på grönbete efter att ha stått inne hela vinter. Arla brukar bjuda på mjölk och bullar och barnen tycker det är toppen. Det är bara att gå in på arla.se och klicka på Gröna Arla i kolumnen och sedan till vänster på sidan hittar ni kosläpp, där finns allt ni behöver veta smiley

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post334

Söndag !

Mars 2012Posted by Therese 25 Mar, 2012 22:34:05
Då var helgen snart över och på väderkartan är det en enda stor sol i början på nästa vecka så det måste ju blir en bra vecka.

I går var jag hos familjen Sjöström och löshoppade Atlanta, hon var jätteduktig men fortfarande väldigt spänd, så vi får helt enkelt bara träna på det igen och igen och igen, så ska det nog bli bra.

Simon vaknade på lördagsmorgonen och var jättedålig, ont i huvudet, ont i kroppen och vrålförskyld, ussh stackarn. Jag tycker så synd om honom han har inte varit annan än sjuk, det började vecka 5 med magsjuka och efter det åkte han ju på femte sjukan med förskylning och feber och klåda efter det var det dags för en ny förskylning och nu var det dags igen. Han kände sig dock lite bättre nu i kväll men hoppade i säng redan vid 20.30-snåret.

I går kväll var vi hembjudna till Neil och eftersom Simon var sjuk fick jag åka själv, vi träffades upp på Heaven 23 där det blev några glas i goda vänners lag, sedan bar det iväg hem till Neil och hans fina lägenhet i Örgryte, där det bjöds på fantastisk mat och vi fick pröva på våra kunskaper om Scotland i form av Quiz. Killarna tog hem segern efter en utslagsfråga. När man landade hemma i sängen och insåg att klockan hunnit bli 02.00 och då även 03.00 efter som klockan skulle ställas fram till sommartid var det skönt att lägga huvudet på kudden, snälla mamma & pappa var här och fodrade i morse, så jag fick faktiskt sova hela 5 timmar innan hästarna skulle ut i sina hagar.

Idag vet jag knapt vad jag har gjort, känns som om jag inte har gjort något alls. Vi har varit ute hela dagen nästan och jag har faktiskt tagit mig en middagslur i sängen, på en timme, det händer väldigt väldigt sällan. Jag kan inte gå och lägga mig på dagen, det går bara inte, jag blir hel seg och hela dagen blir förstörd, men det värsta är att jag tycker att jag slösar bort tiden med att sova och får fruktansvärt dåligt samvete för att jag vilar.

Mamma & Pappa tittade förbi med Smilla nu i eftermiddags, Smilla är Ola & Charlottas lilla hund och våra barn älskar henne, så det blev lite bus med henne till barnens glädje

Nu ska jag hoppa i sängen, nästa vecka ser ganska lugn ut och nästa helg ska jag bort och bo på hotell och äta god middag, fast jag vet inte vart det ska bli spännande.

Ha en skön söndagskväll !

Kram Tess

P.s här kommer några bilder från vår söndag, Alicia har fått äta sin alldeles fösta och egna glass idag smiley

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post333

Busungarna

Mars 2012Posted by Therese 22 Mar, 2012 22:01:04
Idag har solen visat sig från sin bästa sida, och med sol och värme får man spring och bus i benen. Vi har lekt och cyklat, klättrat i träd, lekt i lekstugan, grävt, spelat fotboll och mycket annat. Dessutom har Jenny Sandberg varit här och hälsa på med två av sina söta barn Tuva och Meja. Hon har fotat i vårt hus och det ska bli så spännande att se resultatet sedan.

I morgon bär det av till farmor Majbritt i Mölndal och på lördag är det dags för löshoppning med Atlanta och på kvällen blir det festligheter hos Neil i Göteborg, så jag kan gissa att söndagen blir lugn.

Ha nu en skön kväll !

Här kommer några bilder från eftermiddagen.

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post332

Vårdagjämnigen

Mars 2012Posted by Therese 21 Mar, 2012 09:10:44
I går var det vårdagjämningen, vilket innebär att dag och natt är exakt lika långa, så nu mina vänner kommer det bara att bli ljusare och ljusare på kvällarna och förhoppningsvis varmare också. Dags att plocka fram utemöblerna och göra fint på altanen. Till helgen är det också dags att ställa fram klockan en timme så då blir det ännu ljusare på kvällen, vilken lycka = )

I går var vi hemma hos Irene och lille Charlie och åt våfflor och fikade, sedan lämnade vi in bilen igen, det var någon vattenpump till lampspolningen som inte fungerade så då blev man 800 kronor fattigare, nya däck och en service så har den bilen kostan närmare 9000:- denna månaden, kunde man ju haft roligare för, men tråkiga kostnader är allt så viktiga. Man vill ju inte köra runt med en trafikfarlig bil.

Idag ska vi hem till mamma och hälsa på en liten sväng, dom kommer hit och städar idag, ja vi har städhjälp, två gånger i månaden. Så varannan onsdag kommer Onsala Hemservice hit och städar i tre timmar. Det är lyxigt, jag vet och många tittar snett när man säger att man har städhjälp. Men vi tycker att det är jättebra jag och Simon betalar 500 kronor var i månaden, det är det det kostar och så kan vi hitta på annat, nu är det ju inte så att vi inte städar emellan men just det där med damtorkning, skura golv och toaletter bland annat är så skönt att få hjälp med ibland.

I morgon kommer vår fotograf Jenny Sandberg hit och ska fotografera det ska bli jättekul att träffas och idag kommer Jenny och Wilmer från Mora dessutom.

Åhh herregud vilket liv det är här hemma, Calvin har sovit på tok för lite och bara skriker och det blir inte bättre av att Alicia retar honom, så nu slåss dom med. Pust.... Jag tror jag ska slänga dom i vagnen och hoppas på att dom somnar och sover VÄLDIGT, VÄLDIGT länge. Det som känns bra är att av någon anledning verkar mitt tålamod vara på topp idag, lucky me !

Ha en skön dag i vårsolen

Kram på er !

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post331

Hemma igen

Mars 2012Posted by Therese 19 Mar, 2012 21:47:02
Hemma igen efter en underbar helg på Selma Spa, Tack alla underbara människor som ställer upp och hjälper mig med hästarna, så vi kan åka bort och tack till Simons syskon med familj och farmor Maj för att ni tar hand om våra barn. Hoppas ni har sovit gott i natt = ). Simon ska sova i Calvins säng i natt har han sagt och det ska bli spännande och se om han genomlider det, kanske är det bättre att ligga dubbelvikt i en minisäng än att få alla inre organ söndersparkade. Calvin är helt vild, det går helt enkelt inte att dela säng med honom, jag brukar flytta ut till soffan och nu ska Simon flytta in till Calvin, så den lilla busungen kommer att få en egen dubbelsäng.

Idag har världens snällaste mamma varit här och tvätta alla fönster, hon é verkligen snäll. Vi var och hämtade Calvin i Trollskogen och honom kände vi knappt igen som vanligt, så det var bara att slänga alla kläder i tvättmaskinen.

I morgon ska vi träffa Irene och lilla Charlie det ska bli jättemysigt, på torsdag kommer Jenny Sandberg (vår bröllopsfotograf) och ska fota hemma hos oss, på torsdag kommer även Jenny och Wilmer ner från Mora och stannar över helgen. På fredag blir det besök hos farmor och på lördag är vi hembjudna till Neil, vad som händer då är det ingen som vet, vi ska träffas på Heaven 23 i Göteborg klockan 17, utan barn, det är allt vi vet.

Fullt upp med massor av kul helt enkelt, nu ska jag hoppas i säng

Sov gott mina vänner

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post330

Godmorgon!

Mars 2012Posted by Therese 17 Mar, 2012 07:29:45
Har precis slagit upp ögonen i en go säng på Selma Spa. Tänk att man får sova hur länge man vill och ändå vaknar man 05.30. Simon är nere i gymet och springer på bandet och jag tänker ligga här tills det är dags för frukost. Vi kom upp i går vid fyra tiden, då det blev lite sen lunch en sväng i solariet och vid 20.30-tiden när alla hade anlänt blev det först lite födelsedagsfirande på mamma och pappas rum och sedan trerätters middag. Idag väntar bad, träning och behandlingar och massa mys. Ha en härlig lördag. Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post329

Kyrkogården

Mars 2012Posted by Therese 14 Mar, 2012 21:12:14
I går var vi på kyrkogården och gjorde fint på min mormors grav, vi brukar gå förbi där när vi är ute och går. Barnen hjälpte till med att ta bort gamla löv och gravljus. När vi ändå är där brukar Calvin vilja gå in i kyrkan, han är otroligt fascinerad kyrkor av någon anledning. Så det blir alltid en rundvandring där inne med. Vi tänder lite ljus, tar en sväng på balkongen, tittar på orgeln och sedan är det ok att gå ut.

Alicia som nu lärt sig att gå bra i skor, vill absolut inte sitta fast varken i vagnen eller i bilen längre, hon vill bara gå och gå och gå.

Här kommer några kort från besöket = )

Ha en skön kväll

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post328

Mysiga Tollered

Mars 2012Posted by Therese 14 Mar, 2012 19:42:05
Idag har jag och Alicia varit på besök i ljuvliga Tollered hos Jenna & Jennie. Först åkte vi hem till Jenna och tog en fika och myste och sedan tog vi en gemensam promenad ner till Jennie som bor bara ett stenkast därifrån.

Där bjöds det på lunch, Jenna hade gjort en fantastiskt god tomatsoppa som serverades med bröd, ost, grönsaker och tillbehör, så gott!. Sedan blev det hembakad morotskaka som Jennie gjort.

Barnen lekte och dom stora killarna försvann efter pannkakslunchen ut i det fina vädret, det blev en stunds mys i trädgården medans barnen lekte i solen, rena "Barnen i Bullerbyn" känslan. När jag och Jenna promenerade hem till henne vid 15-snåret slocknade Alicia i vagnen som en liten hösäck.

När vi kom hem, blev det lite mat i magen och sedan ut i stallet. Calvin kom hem med mormor vid 18-tiden och nu sitter han och jag och myser i soffan. Simon är någonstans, frågan mig inte var på några kundbesök norr ut, tror det var Skara eller Skövde eller ja vem vet var, han kommer i allafall inte hem idag utan i morgon kväll ska han väl förhoppningsvis dyka upp.

I morgon ska lilla bilen in på service, Calvin ska till dagis, jag tänkte såpa golven, men bara om det är dåligt väder annars ska jag nog ge mig på att kanske kratta upp häcken som Simon har sågat ner i övrigt står inget på schemat, förutom allt det vanliga som stalltjänst och utfodring av barn, ja ni vet.

Här kommer några kort på busungarna = )

 • Comments(2)//www.kastanjegardenonsala.se/#post327

Fotografering

Mars 2012Posted by Therese 13 Mar, 2012 22:01:29
I eftermiddags ringde det en fotograf och meddelade att i morgon är det dags att fotografera gården för boken Svenska Gods & Gårdar.

Hallå!!, kan man få lite framförhållning, på vår tomt ligger ju hela häcken nersågad, man hade ju kanske velat att dom ringde några dagar innan så man kunde få lite tid på sig att göra lite fint. Men, men tjejen som ringde var så trevlig, jättegullig! Så okey !

Dessutom hade det kanske varit roligt att dom kom när det hade blivit lite grönt och fint, allt ser ju så tråkigt ut just nu, men jag ska inte klaga. Det är ju roligt att vår gård är ett intresse för Sveriges historia, hur den nu kan vara det, den är ju dessutom rivningshotad.

Så kort och gott, i morgon blir det fotografering och om två veckor kommer dom och gräver upp igen.

Ha en skön kväll !

Tessan

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post326

Vår!

Mars 2012Posted by Therese 13 Mar, 2012 10:34:48
En ny härlig dag, med solsken över vårt avlånga land. Jag älskar våren, det är den absolut bästa årstiden. När jag gick i skolan eller snarare på gymnasiet, så brukade jag skolka någon eller några eftermiddagar på våren, mest för att jag hatade att sitta inne när solen sken, jag led varje vår, jag ville ju vara ute och rida, inte sitta inne i ett mörkt klassrum och samma känsla infinner sig fortfarande, Jag hatar att sitta inne framför datorn på jobbet när det är fint väder ussh det är ångest, men det är ju så det är för nästa alla som jobbar, kanske jag skulle söka ett jobb där man får vara ute, men det finns ju för och nackdelar med det också, på vintern när det är svinkallt eller på hösten när det spöregnar och blåser på tvären, nej det är helt enkelt bara att gilla läget. Jag får passa på att njuta nu när jag är hemma och är mammaledig.

I går somnade barnen tidigt, Ja Calvin somnade i köket redan vid 18.30 och Alicia strax efteråt men i sin säng. Calvin satt och åt kvällsmat, Simon var ute och klippte häcken och jag skulle bara gå upp och ta på Alicia pyjamasen och när jag kommer ner, har Calvin gått och lagt sig på kökssoffan och somnat, så det vara bara att bära upp honom i sängen, ta av kläderna på med pyjamas och så var det klart.

I morgon ska jag åka till Tollred och hälsa på Jenna & Jennie och deras barn, ska bli jättekul, Jenna är en arbetskamrat från Hundratiden och Jennie är gift med Markus som jag jobbat i hop med i många år, först på Stendahls och sedan på Hundra. Härliga människor det där gänget från Hundra tiden. Vi umgås ju fortfarande väldigt frekvent med våra familjer.

På tisdag i nästa vecka ska jag åka och hälsa på en annan arbetskamrat från Hundratiden, Irene som fått barn, lilla Charlie, det ska också bli så kul att få träffas, hon är också en kär vän från den tiden.

Men först är det helg och då bär det av mot Sunne och Spa. Vi har planerat att åka runt lunchtid på fredag och jag hopas att bilen blir klar tills dess, den ska på service på torsdag, annars får vi helt enkelt pussla lite och kanske låna mammas bil till Sunne.

På Selma Spa har jag bokat en helkropps massage och en ansiktisbehandling och dessutom en kroppsbehandling så det blir fullt upp = ), men så skönt, kanske kommer man hem som en "ny" människa med glimten i ögat (som i fotoalbumet).

Ut i solen med er som kan och njut ! Våren är här.

Kram på er ! • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post324

Geggamoja !

Mars 2012Posted by Therese 12 Mar, 2012 15:21:23
Åhh vilket underbart väder det är idag, man blir så glad och lycklig, det är så man vill springa ut i skogen och bara skrika allt vad man kan, precis som Ronja Rövardotter eller hur?

Idag har vi varit och handlat på Ica Maxi och sedan var vi och hämtade Calvin i trollskogen, det var knappt vi kände igen honom när han och kompisarna kom ut ur skogen. Han och alla andra barnen var fulla med geggamoja, på kläderna, på händerna och i ansiktet och jag blir så glad när jag ser det. Skitiga barn är glada barn som får leka och hoppa i vattenpölar och upptäcka allt som finns i vår natur.

Här hemma har vi varit ute en timme och lekt i solen. Barnen har varit i lekstugan och där hittade dom två vattenpistoler, så nu är inte bara Calvin smutsig utan nu är vi både smutsiga och blöta allihop. Dessutom trillade Alicia i en kattskit, så gott luktar vi inte heller. Men vi har tvättmaskin och skrattat har vi gjort så vi har ont i magen.

Nu står matlagning på schema så att maten är klar när Simon kommer hem och idag blir det pastagratäng, och efter maten kanske vi tar på oss och går ut en lite sväng till, man får ju passa på när det är så här underbart ute.

Sol på er !

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post323

Kallt som attan

Mars 2012Posted by Therese 11 Mar, 2012 12:53:03
Ja kallt var det i går men vi envisades med att åka på en utflykt med barnen, så vi packade, hoppade in i bilen och åkte ut till Saltholmen, där vi tog båten ut till Donsö. Därifrån promenerade vi till Styrsö Bratten, där vi åt middag och sedan tog vi båten tillbaka till Saltholmen. Det var mysigt , men så in i bänken kallt, och det blåste, så det får nog helt enkelt bli en tur till när det är lite varmare och skönare.

Väl hemma blev det bad och pyjamas på och sedan mys i soffan till Melodifestivalen, Alicia somnade vid 19-tiden och Calvin höll sig vaken till 21 men sedan gick ögonen igen.

Idag har vi varit ute och fixat i trädgården och jag har pulat lite i stallet, krattat och gjort lite fint.Calvin har gissat bajset och gissade på kanin och det var ju helt riktigt eller snarare en hare. Han brukar ju spela "Gissa Bajset" på Bollibompa saiten så han har koll på alla djurs bajs = ) Men idag hittade vi ju riktigt bajs.

Klockan 14.00 ska vi bege oss ner till Tvååker och ett ställe som heter Haborg, har ingen aning om vad det är men det är en gårdsbutik med Cafe, och det heter Haborg Djur och Kul för barn, så vi får väl se. Det är Tomas & Olga och deras två små killar Lukas och Adrian som vi ska åka med, dom hittar alltid massa små smultronställen som dom tar med oss till. Ett av dom ställena är Öströö Får Farm, som ligger någon mil utanför Varberg mor Ullared, ett helt fantastiskt ställe. Har ni inte varit där? Åk dit ! speciellt nu i april, då får man nästa alltid någon av de 900 fåren när dom "lammar" (heter det så?) Ja,ja ni fattar får lam. Så kan man fika i trädgården och dessutom har dom en helt ljuvlig gårdsbutik där man kan hitta allt möjligt gott.

Nästa vecka är det dags att åka till Selma Spa, men inte förrän på fredag så det är några dagar kvar tills dess.

Ha en skön söndag !

Kram Tess

Hoppsan nu hamnade bilderna mitt i ? Konstigt !

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post322

Ett år klokare..

Mars 2012Posted by Therese 09 Mar, 2012 09:14:55
..eller inte !I går var den en bra dag, 8 mars som innebär Internationella Kvinnodagen och även min födelsedag. Man börjar dock närma sig en ålder som snart kanske inte är riktigt lika kul att fira som när man var liten och låg vaken klockan fyra på morgonen och väntade och väntade på att "någon" skulle komma och sjunga med en bricka med ostsmörgåsar och paket. Hur som, dagen igår var toppen, Mamma, Farmor, Ola & Charlotta var här på kvällen och åt lite mat.

Jag fick ett jättefint halsband av Calvin som han hade gjort på dagis alldeles själv och han var såååå stolt. - Mamma , jag har gjort det helt själv, till dig ! Gullunge !

Det var också roligt att titta i brevlådan, det brukar ju bara vara räkningar annars, men i går låg det fyra födelsedagskort där, till MIG ! Yippie, det är så roligt att få kort och brev med posten. Jag kommer i håg när man var liten och hade en brevvän som man brevväxlade med, man gick och väntade på att posten skulle komma så man kunde springa ut till brevlådan och se om det låg något litet brev där. Gärna rosa med klistermärken på eller något fin brevpapper, ja det var tider det !

Igår när jag jag var på min lilla "pussrunda"( jag måste alltid ta en sväng och titta till barnen innan jag går och lägger mig) så hittade jag katten sovandes bredvid Alicia i hennes spjälsäng, det såg så mysigt ut, där låg dom tätt intill och snusade i mörkret. Tur att vi inte har fått barn som är allergiska.

Idag ska jag gå på bio och äta middag med Marion på Bergakungen, vi ska se En gång i Phuket, det var en perfekt födelsedagspresent = ) och det ska bli så kul. I helgen blir det nog en hel del jobb här hemma, vi ska skära lite träd och buskar, Ja vet helt fel tid, vi skulle gjort det lite tidigare, men, men bättre sent än aldrig.

Alicia var på 1-års kontroll på BVC i går.( ni vet den tiden jag missade) Allt var bara bra hon följer sin kurva till punkt och pricka 9400g och 76cm lång och sedan klämde läkaren lite här och där och lyssnade på hjärta och lungor och sedan var det dags för vaccination. Två hugg i låret och några krokodiltårar så var det klart. Tror Calvin var mest nervös över att Alicia skulle bli ledsen, men det gick bra.

Idag är det fredag och när man jobbar som många av er gör, är det den absolut bästa dagen på hela veckan, man får gå hem från jobbet och har hela helgen framför sig, även om jag är mammaledig kan jag få den känslan av att det är fredag.

Ha en skön Helg !

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post321

Lek & Bus

Mars 2012Posted by Therese 06 Mar, 2012 08:22:03
Idag har jag lovat Calvin att vi ska åka till Lek & Buslandet. Han har pratat så mycket om det sedan vi var där sist och det var i januari 2011 innan Alicia föddes, dessvärre var jag ju inte direkt smidig då, så klättra och hoppa runt gick inte så bra, men idag är vi laddade för massa bus och lilla Alicia ska också få följa med.

Igår var jag hemma hela dagen och tvättade, Calvin var på dagis i skogen i vanlig ordning och Alicia tog sig en lång tupplur, så jag han med väldigt mycket. Igår kväll var jag även på dagis och städade och förgyllde det med lite tulpaner på borden till barn och fröknar, lite vårstämning skadar ju inte att vila ögonen på när man äter.

I går började även projektet "fixa gräsmattan" Det kom en kille och tittade, mätte och skulle räkna på vad det skulle kosta och fixa i ordning allt, äntligen någon som vill hjälpa till. Vi får väl se när offerten kommer om Trafikverket vill betala = )

Nu i helgen är vi lediga och ska bara ta det lite lugnt nästa helg åker vi ju till Selma Spa, helgen efter det är vi hembjudna till Neil och helgen efter det är det dags för att lämna barnen i Romelanda för en hotellövernattning med god mat... hmm spännande.

Det känns som om vi får ta lite semester nu innan Simons operation för efter den vet vi ju inte riktigt vad som händer så det blir nog inte så mycket semester för vår del i sommar, Simon har tagit ledigt första vecka i Maj och då ska vi vara hemma halva vecka och fixa i trädgården och andra halvan ska vi nog ta med barnen och åka i väg på en minisemester, så får det bli i år.

Jag håller fortfarande mitt nyårslöfte och är faktiskt lite överraskad över att jag fortfarande inte har ätit en enda godis bit, jäkligt dumt nyårslöfte kan jag bara konstatera men sagt är sagt och gjort är gjort. Dessvärre blir det ju en hel del glass i stället men, men.

Ha en härlig dag !

Tjingeling

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post319

Bilder från Sälen

Mars 2012Posted by Therese 04 Mar, 2012 21:29:45
Här kommer ett helt gäng smiley

 • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post318

Härliga Semester

Mars 2012Posted by Therese 03 Mar, 2012 20:05:14
Japp då var vi själva igen, jag, barnen och Simons mamma Maj. Simon, Marie, Victor och Oscar åkte hem vid 17.00-tiden och nu har precis familjen Aldeman satt sig i bilen. Vi andra ska slåss med alla andra trafikanter som ska hem i morgon då det är bytesdag och dessutom Vasaloppet, så vi får väl se om vi kommer hem över huvudtaget.

I onsdags när vi kom, var vi ute och åkte pulka på kvällen, åt middag och hoppade ner i Jacuzzin sedan blev det bastubad och snöbad och när Simon och gänget anlände vid 22-tiden satt vi fortfarande ute i poolen, såååå mysigt.

På torsdagen blev det upp tidigt, frukost och sedan skidåkning hela dagen, Calvin var duktig och åkte rullbandet och åkte ner nästan helt själv. På kvällen lagade vi Flygande Jacob och efter middagen sattes bastun på och det var dags att hoppa ner i poolen igen. När alla hade badat och bastat kröp vi upp i soffan med godis, choklad & vin, öl och snacks och tittade på Sällskapsresan II, Den är ju helt underbar = ) vi fick en hel del tipps inför fredagens skidåkning. hahahaha. "Tyngden på dalskidan"! Älskling.

På fredagen blev det också en hel del skidåkning och pulkaåkning. Vi åt lunch allihop uppe på topprestaurangen vid snögubben. Jag, Calvin, Alicia, Maj & Malin åkte den stora sittliften upp utan skidor och efter lunch och fotografering tog vi liften ner igen, barnen tyckte det var jättekul och även farmor Maj. På Kvällen hade vi födelsedagskalas hemma i huset och firade Alicia som fyllt år och Johanna, Peter och jag som alla fyller år på torsdag den 8 mars. Jag fick ett par nya stallskor av Simon, väl behövligt ett par Blundstone låg fint inpackade i en present. Av hela gänget fick jag ett kort där det stod att den 31 mars ska jag lämna barnen i Romelanda och sedan ta in på Hotell, så det ska bli spännande, mer vet jag inte, spännande. Vilken superpresent ! Kan inte bli bättre, det hade räckt med barnvakt en natt. Tack snälla gulliga ! Jag blev såå glad.

Efter middag och efterrätt och sedan tårta, godis och snacks var vi proppmätta, och efter några glas vin och Barcardi Grand Melon innanför västen blev det en hel del skratt och till och med tårar av skratt, "vad var det i den flaskan"? var det någon som undrade, men skit samma kul hade vi som bara den. Sedan åkte bastun på igen och det badades i Jacuzzin.

Idag har det varit helt fantastiskt i backarna, strålande solsken och noll grader, vi har åkt skidor och Calvin är jätteduktig, han åker knappliften med Simon och ner med hjälp och den lilla backen vid rullbandet kan ha åka helt själv och till och med ploga lite. Jag och Calvin satt nästan två timmar i en soffa utanför Skilodgen och solade och drack Coca Cola och vid 15-tiden intog hela gänget Experium för bad. Herregud !! Alicia älskade att bada Calvin och Kusinerna likaså, men den som var värst var nog farmor Maj hon åkte dom värsta vattenrutchbanorna flera gånger, hon var helt vild, så kul att se.. Nu ska vi som är kvar krypa upp i soffan och mysa den sista kvällen här i Sälen.

Ha en skön kväll

Kram på er

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post317

Hej från Sälen

Mars 2012Posted by Therese 03 Mar, 2012 11:33:52
Här kommer en liten hälsning från ett soligt och varmt Sälen, när vi kom upp i onsdags var det 11 grader varmt, så det är skönt men lite smörigt i backarna. Vi åker skidor hela dagarna och på kvällarna är det mat, bastubad och Jacuzzin som gäller, jag sitter nu ute i solen och väntar på Calvin som har åkt in i Mc Ski för att köpa sig en hamburgare. Jag återkommer i kväll, tyvärr glömde jag kabeln till datorn så fina kort får ni se när vi kommer hem. Ha det riktigt bra. Sol från Sälen

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post316