Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Stolprojektet

April 2012Posted by Therese 29 Apr, 2012 11:07:00

Stolprojektet har haft premiär och det blev på Ulle och Håkans 40-års fest, ett uppträdande som har krävt hård träning en gång i veckan i hela sju veckor, tre timmar varje gång och sviterna efter träningarna har varit mängder med blåmärken på armar och ben, fall och träningsvärk av högre rang. Caroline Bengtsson sjöng Mein Herr från Cabaret och Monika, Liselotte och jag skulle dansa, jag ni fattar ju själva att det tog sju veckor att lära sig dessutom skulle vi utföra en sexig dans på stolar inför 77 personer.

Ta en titt på detta klipp så förstår ni vidden av det hela smiley Det var så här det skulle se ut ! http://www.youtube.com/watch?v=chdpiSX2ino

Nu ska vi åka och hämta upp barnen hos mamma och pappa och mer om går kvällens fantastiska fest kommer senare.

Ha en skön söndag !

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post362

Ikea

April 2012Posted by Therese 28 Apr, 2012 09:14:46
I tisdags var vi en sväng på Ikea för att inhandla lite tyg till stolprojektet, Calvin somnade i bilen och jag hade bara med mig enkelvagnen så han fick helt enkelt flytta över i den när vi kom fram och Alicia fick jag ta på armen. Väl inne på Ikea bara det av mot tygavdelningen och som tur var hade dom en liten hörna för barn med en dator man kunde rita på så där stationerade jag Alicia, när jag efter några sekunder tittade upp från sybordet var hon borta, Samma som hos tandläkaren jag fick jaga henne över hela Ikea, hon klättra upp på ett utställnings podie och satte sig i en stol så jag såg henne inte, när vi äntligen kom till kassan kröp hon in i ett tält och jag sprang runt som en dålig förälder som hade tappat bort sitt barn innan jag hittade henne i tältet, när vi var uppe och fikade sprang hon bort och tryckte upp hissen som tur var han jag stoppa henne precis innan hissen kom, annars hade hon knallat in i hissen och åkt ner helt själv.

Ja att vara mammaledig är inte en dans på rosor, jag har sagt det förut och jag säger det igen "MAMMALEDIG" är bannemig det dummaste ordet som finns vem har kommit på det, det är ju rena semester att jobba !!!!

Hur som, självklart vill man vara hemma med sina barn för dom är ju det bästa som finns, men ledig vill jag inte kalla det = )

Här kommer några kort på den lilla ligistens framfart på Ikea.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post361

Tandis

April 2012Posted by Therese 28 Apr, 2012 09:02:25
I går var vi på besök hos Tandläkaren och jag vet inte om det var så genomtänkt att ta med Alicia dit. Stackars Calvin fick glatt hoppa upp i den stora tandläkarstolen själv, medans jag sprang runt och jagade Alicia på hela avdelningen. Hon var ute i receptionen och röjde och vips var hon borta igen och då hittade jag henne tillslut i behandlingsrummet bredvid i full färd med att klättra upp i tandläkarstolen och pilla på alla instrument som låg fint på en bricka. Jag tror jag sprang in och ut i rummet säkert tio, femton gånger på dom tio minuterna vi var där, jag hörde inte ett skit av vad tandläkaren sa, men jag fick en broschyr med mig hem och när tandläkaren gav mig den sa hon: här har du lite kvällslektyr läs den när barnen har somnat smiley, Undra vad hon menade med det?! hahaha. Calvin var iallafall glad, han fick en grön tandborste och en grön liten groda för att han hade varit duktig.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post360

Fullt upp

April 2012Posted by Therese 26 Apr, 2012 14:59:16

I går hade vi lite besök av Malin & Irene med deras små barn, det blev lunch och lite fika, när Simon kom hem drog jag till dagis för att städa och sedan var det hem igen till Liselotte som skulle sätta på skor på Atlanta, tack och lov var hon jättesnäll och stod stilla. Vid 19-tiden var det dags för stolprojektet som just nu tar ganska mycket tid, men det börjar att bli hyfsat.

Idag har jag och Alicia varit på Lantmännen och handlat hästfoder, lämnat och hämtat Calvin på dagis och däremellan, har jag prata med Akademiska sjukhuset I Uppsala och Gerd som hon heter hade lagt papper på posten idag till oss, om information och inskrivning. Simon ska läggas in den 21 maj, två dagar innan operationen. Så nu är det dags att boka boende och resa.

Jag läste också en artikel i GP i går (onsdag) om en kille som har samma sjukdom som Simon men inte får någon operation i Uppsala, han bor helt enkelt i fel län. Västra Götaland är den enda kommunen som inte skickar patienter till Uppsala och vad jag förstod så var det både av ekonomiska själ då operationen kostar lite över en miljon kronor och dessutom tyckte läkarna på Sahlgrenska att metoden inte var tillräckligt beprövad, men jag fattar inte vad har han att välja på, Jo att dö ! Vilken tur att vi bor i Hallands län och vilken tur att Simon åkte till Varberg och inte till Sahlgrenska när han blev dålig förra året i mars. Idag var det en ny artikel i tidningen där det var massa tjafs om detta och att sista ordet inte var sagt, så vi får väl hoppas att han får sin operation annars är det ju något som är fel, väldigt fel !!!

I kväll hoppas jag att Simon kommer hem i hyfsad tid, jag behöver ta mig en sväng med Atlanta ( hoppas det slutar regna) och sedan hade det varit skönt att bara ta det lite lugnt på soffan.

Det är fullt upp just nu och det är ett väldigt pusslande här hemma. Det är knöfullt i kalendern av födelsedagskalas, vägmöten, träningar, och massa annat, detta gör att man helt enkelt blir lite snurrig. Huvudet klara helt enkelt inte att ta in mer information och det som kommer ut kan också ibland låta väldigt konstigt, men det är så det är om jag kan låta förvirrad och glömma av saker så vet ni att det är verkligen inte med mening och påminn mig gärna.

Ha nu en bra dag, nu ska jag börja städa

Kram,kram

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post359

Helgen är slut

April 2012Posted by Therese 22 Apr, 2012 20:56:04
Ja då var det söndagskväll igen, veckorna bara rusar fram. Barnen sover gott i sina sängar, Simon har precis kommit hem ifrån Sälen och är ute och springer och uppe i soffan sitter farmor maj och myser, med all rätt. Hon har varit här sedan i fredags och hjälpt mig med barnen, hon har tvättat och lagat mat och idag har hon dessutom varit med på dagis där det var städdag mellan 11-15.

I fredags tog vi oss en tur till Ullared, i går var vi ute och promenerade, var en sväng uppe på kyrkogården och satte lite rosor på min mormors grav, Jag var i väg på löshoppning med Atlanta som verkligen var duktig, nu börjar det bli högt för den lilla busen, men hon är tuff och orädd, så det ska nog bli bra.

I dag har vi varit på dagis och städat, vi har oljat utemöbler, damtorkat, tvättat stolar och bord medans andra har kört sand till sandlådan, byggt vindskydd och staket, vi har grillat korv och krattat, så nu är allt på dagis tipptopp. Barnen har haft jättekul dom har varit med och hjälpt till hela dagen.

Nästa vecka är det fullt upp igen. I morgon ska jag äntligen gå och klippa mig, på onsdag kommer Malin och Irene hit på lite lunch med sina barn, på onsdag ska Atlanta få skor på fötterna och stolprojektet ska även få sig en omgång på kvällen.

Calvin ska till tandläkaren på fredag och på lördag är det dags för årets fest med stort F.

Ulle & Håkan har fyllt 40 båda två så det det blir stort 80 års kalas. Barnen ska vara hos mamma och pappa. På söndag fyller Simons syster dotter Julia år och på måndag är det Simons tur att bli 38 jordsnurr. På tisdag en 1 maj är det dags för kosläpp och födelsedagskalas igen.

Så fullt upp är det allt.

Ha en skön kväll

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post358

Tack för brillorna !

April 2012Posted by Therese 22 Apr, 2012 20:43:16
Ungarna tackar Monika för alla brillor hon hittade i sin kökslåda, Tack snälla du, barnen är överlyckliga = )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post357

Ny gräsmatta

April 2012Posted by Therese 22 Apr, 2012 20:38:08
Japp, i torsdags kom det två stora bilar med 100 kvadratmeter ny gräsmatta till oss, Yippie. Äntligen blir det lite ordning på torpet. Notan skickar vi till Trafikverket som snällt betalar. Rätt ska vara rätt ! Men man kan ju se det så att dom där 10.000:- slänger dom rakt i sjön när dom ändå har tänkt att riva kåken om känslan är rätt. = ) Fint blev det i alla fall och vi är glada ett tag till. Tack för det Trafikverket !

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post356

Sork ?

April 2012Posted by Therese 22 Apr, 2012 20:31:38
I går kom katten hemsläpandes på en enorm sork, eller så var det grannens marsvin som min kusin Magnus föreslog, men jag tror nog på det första. Sorken var enorm och som tur var han jag stänga dörren annars hade katten mumsat på den i vår säng, alldeles säkert. På kvällen när jag och Simons mamma satt och tittade på tv dök det upp tankar i mitt lilla huvud om att katten skulle bli dålig i magen av sorken och kräkas upp den på min kudde när jag sov, och Simons mamma hade samma tankar så katten blev helt enkelt utsläppt mot sin vilja vid 22-snåret och när jag precis gått och lagt mig började det spöregna och hagla så det piskade mot rutan. Ussh stackar katt, men spya eller blöt katt, blev helt enkelt blöt katt.......

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post355

Bilder från telefonen

April 2012Posted by Therese 18 Apr, 2012 11:45:12
Laddade över korten från min telefon idag, borde göras oftare, om något skulle hända. I och för sig finns ju inte dom finaste bilderna där utan mer ögonblicksbilder och små filmer,

men det är tråkigt om dom skulle försvinna.

Alicia den lilla busungen sitter här mitt över mig och kastar mat på mig, korv och makaroner kommer flygandes, majs och gurka. Fattar inte hur det blev så Calvin det lilla ljuset gjorde aldrig så, en lugn och en vilde , det kanske är så det är.smiley

Vi ska snart åka och hämta Calvin på dagis och sedan åka ner till mamma och ta en promenad, det vankas städning här hemma = ) När vi kommer hem ska vi byta lakan i alla sängar, det är så mysigt med nya lakan helst på sommaren är dom är rena och har hängt ute och när man på kvällen har duschat och kryper er i sängen luktar det sådär fräsch och sommar i hela sovrummet, fönstret står på glänt och fåglarna kvittrar, hmmm inte så långt kvar dit nu..

Det är heller inte så långt kvar till Simons operation 4 veckor. Det börjar kännas allt mer jobbigt och jag har svårt att sova på nätterna. Humöret är inte direkt på topp, men det blir nog så när man är orolig hur jag än försöker att inte tänka på det så går det inte att undvika, allt man ska planera och göra kretsar runt operationen. Vi är ju inställda på att 2012 kommer att bli ett jobbigt år, först nu alla oro och väntan som har varit i princip sedan sommaren 2011 och efter den 23 maj kommer det vara jobbigt på ett helt annat sätt.

Jag bara önskar av hela mitt hjärta att allt ska gå bra, att han inte ska ha alltför ont, att dom inte hittar mer än vad dom tror, att rehabiliteringen går bra, att det inte tillstöter komplikationer som vid förra operationen. Att allt går bra hemma med barnen och hästarna, Jag önskar så att det är den 28 Juli och vi står på Ullevi och tittar på Bruce Springsteen och allt bara är över och att Simon mår riktigt, riktigt bra för det är han verkligen värd hundratusen gånger om.

Ni ska veta att han sliter verkligen, han tränar och tränar i ur och skur, han är uppe 5 varje morgon för att antingen träna på gymmet eller gå ut och springa samtidigt som han har fullt upp på jobbet och ändå är så mån om sin familj och sina barn. Ja så är det han har verkligen ett hjärta av guld.

I kväll är det dags för lite ridning på Atlanta, stolprojektet ska få lite tid och barnen ska få bada.

Ha en riktigt skön dag

Sol

Tessan

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post354

Kolmården

April 2012Posted by Therese 17 Apr, 2012 09:41:54
Godmorgon alla glad, vist fick man ett stort leende på läpparna när man tittade ut och det var alldeles vitt på marken. Det konstiga är att Simon gick upp strax efter fem och då var det minsann grönt och skönt, sedan började det hagla när han var ute och sprang så när han var tillbaka och jag tittade ut igen fick man nästan en chock, VITT, VITT, VITT, NEJ, NEJ, NEJ ! Som tur är är det redan på väg bort, så innan lunch är det nog grönt och skönt igen = ).

I går kväll somnade barnen tidigt, Calvin hade varit i skogen med dagis och sedan var vi ute resten av eftermiddagen, så all frisk luft gjorde nog honom lite trött,han somnade i soffan vid 18.30 och Alicia lika så fast i sin säng, så det blev en lugn lång kväll.

Vi har tänkt att åka på en liten semester om två veckor (första vecka i maj) Det blir en halv vecka hemma med fix i trädgården, kosläpp och födelsedagsfirade och sedan hade vi tänkt att åka till Kolmården med barnen och titta på alla djuren och bo över en natt på Vildmarkshotellet. Men vi får se hur vi gör, det var ju inte direkt billigt, vi räknade ut att inträde i parken och boende utan mat och resa skulle gå på närmare 4800:- och då var det ett weekend erbjudande så vi kanske hittar på något annat i stället. Tips någon?

I går fick vi också hem papper från dagis där vi ska fylla i lämning och hämtning så nu börjar allt pusslande, herregud det är inte lätt att få i hop det, men om alla önskningar ska gå in så hoppas vi att det ska bli så att Simon hämtar och lämnar på måndagar och torsdagar och jag får ta tisdagar och onsdagar (då han oftast är ute och reser), sedan hoppas jag kunna vara ledig på fredagar. Då får barnen vara på dagis mellan 07.00 och 16.00 på Simons dagar och 07.00 - 17.00 de dagar jag hämtar, ussh man får redan dåligt samvete att dom ska vara på dagis så länge. Men det går helt enkelt inte att lösa på annat sätt, jobba måste man ju och om jag ska vara ledig en dag och kunna gå lite tidigare på tisdagar och onsdagar för att hinna till dagis innan dom stänger 17.00 så är det helt enkelt så det får bli. 75% är väl det man har rätt till att få jobba och jag tror nog helst att jobbet vill att man ska jobba 100% eller 120% men det funkar inte riktigt när man har små barn. Dessutom är ju barnen bara små en gång den tiden får man ju inte tillbaka. Min pappa jobbat häcken av sig hela vår uppväxt ( och hela sitt liv dessutom), han gick innan vi hade vaknat och kom hem efter att vi hade gått och lagt oss. Så vill jag absolut inte att det ska bli, nej, nej, nej, fel, fel, fel.

Ja vi får se hur det blir, det kanske blir så att jag får jobba varje dag.

Idag händer inte så mycket vi ska ta på oss och gå ut en sväng, Atlanta ska få sig en liten tur i kväll när Simon kommer hem, på torsdag är det utvecklingssamtal på dagis och efter det har jag lovat Calvin att vi ska åka bussen in till Kungsbacka, åka tåget in till Göteborg och i Göteborg ska vi åka spårvagn och gå på Mc Donalds.

På fredag kommer farmor Maj hit och jag hade lite planer på att åka ner till Öströö fårfarm eller till Ullared men vi får se vad vi hittar på. På lördag förmiddag eller söndag eftermiddag är det löshoppning hos familjen Sjöström och på söndag mellan 11.00-15.00 är det städdag på dagis.

Ha en skön dag

Kram Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post353

Massa blaj

April 2012Posted by Therese 15 Apr, 2012 21:45:21
Ja kära vänner, vet inte riktigt vad jag ska skriva, känns som om jag börjar bli tjatig. Det är mest tråkigheter om sjudomar, operationer, sönder körda bilar, rivningshotade gårdar, trasiga mobiler och ringar och griniga barn men det är nog så det är just nu.

Men det händer massa roligt också givetvis, Atlanta var stålande på löshoppningen i morse, hon var så duktigt och hoppade fantastiskt fint, det känns som om hon har fattat vad det är hon ska göra och spänd var hon inte heller. Så det var verkligen roligt.

Vi var på barnkalas hos lilla Alvalovisa i dag som fyllde 3 år, Calvin hade tagit på finskjortan och slips dagen till ära, eller snarare hans mamma hade tagit på honom kläderna = )

Solen sken i dag, bara det är skönt dessutom börjar det blir lite grönare i naturen, det blir man också glad av.

Vill också skicka en tanke till Malin och Uffe som befinner sig på Mölndals BB och försöker få sin lilla bebis i magen att komma ut, den tycker helt enkel att det är för mysigt i magen och vill nog helst stanna där, Spännande ! Lycka Till, och hoppas ni inte får vänta allt för länge till. I morgon är ni nog föräldrar = )

I morgon börjar en ny vecka som ska fyllas med allt mellan himmel och jord.

Simon åker till Sälen på onsdag och kommer hem på söndag, stolprojektet ska få sig en omgång, Calvin ska till dagis efter en veckas påsklov. På Söndag är det städdag på dagis och nu ska jag verkligen gå och lägga mig kort och gott

Så ha en skön söndagskväll !

// Kram på er

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post352

Fjärilar i magen!

April 2012Posted by Therese 12 Apr, 2012 09:02:40
Ja, usssh om fem minuter kommer dom. Vi går runt här som yra höns med en sten i hjärtat och fjärilar i magen. Fy fanken nu svänger bilen in ... Vi hörs! Håll nu tummarna!!!!!! Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post349

Var tog solen vägen?

April 2012Posted by Therese 11 Apr, 2012 08:05:11
Ja! var tog den vägen, de senaste dagarna har den lyst med sin frånvaro, men efter regn kommer solsken så jag antar att det bara är att vänta.

I går lämnade jag in bilen på Bilia där dom ska rikta, lacka och fixa dörren, så nu är jag utan bil hela veckan, känns jättekonstigt, jag känner mig helt låst fast jag egentligen inte ska någonstans. Calvin har påsklov denna vecka så jag behöver inte ens köra till dagis.

I går var vi mest inne och pysslade, bakade sockerkaka och byggde kojor, en tur ut i regnet på eftermiddagen blev det med. På kvällen fortsatte jag med mitt stolprojekt där jag nu håller på att leta efter ett svart tyg och band till rosetter, det kommer kanske inte blir så fint men roligt = )

Idag står inget speciellt på schemat barnen är i luven på varandra hela tiden och just nu sitter Calvin på sitt rum och skriker pust... han är inte direkt på sitt bästa humör, men han kommer nog snart på bättre tankar för det är ju inte så kul att sitta på sitt rum och sura.

I morgon är det en stor dag, då kommer Trafikverkets markförhandlare hit och det är väl med skräckblandad förtjusning som vi ser fram emot morgondagen.

Simon har fått en operationsdag och det blev den 23 maj ( på min systers 30-års dag) Så nu måste vi börja planera för det praktiska. Det är ju bara drygt 6 veckor kvar nu och det känns alltmer oroligt. Ussh jag tänker på den där operationen minst tio gånger varje dag, men det är bara att bita ihop det är ju något som måste göras, Simon tränar och tränar, har är på gymet fyra gånger i veckan innan jobbet och springer 6-7 km tre till fyra gånger i veckan. Så han är verkligen duktig! Jag tycker så synd om honom som ska behöva gå igenom detta, världens snällaste människa, varför är det alltid dom som drabbas?

Ja nog om tråkigheter !

Ha en riktig skön dag i regnet och håll tummarna för oss i morgon !

Kram, Kram

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post348

Drömhem

April 2012Posted by Therese 10 Apr, 2012 12:26:21
Var hittar man sitt drömhem om vi inte får bo kvar, just nu känns det inte som om det finns något andra drömhem, vi bor ju redan i vårt drömhem och givetvis finns det massor av planer som ska göra det ännu bättre. Dessa planer och drömmar sitter uppsatta på insidan av ett av våra köksskåp. Det finns en lista som heter "projekt" och en som heter "Projekt om vi får bo kvar". På den senare listan står det:

- Nytt badrum nere

- Lägga golv i ladan på loftet

- Lägga golv och fixa belysning på vinden

- Skaffa hund

- Bygga ut en stor glasveranda

- Renovera stallet

- Slipa och måla alla golv i köket, vardagsrummet och gästrum

Ja listan kan göras hur lång som helst och om det någon gång kommer att bli gjort vet jag inte men drömma måste man få eller hur?

Jag har det senaste året två mappar på mitt skrivbord på datorn som heter Inspiration och en som heter Inspiration Gård, i dessa mappar samlar jag skärmdumpar på miljöer, lösningar och saker som jag tycker är fint och som jag råkar springa på ( eller surfa på ). Jag tänkte göra en liten moodboard så man får en liten känsla, stämning över hur vi skulle vilja ha det om det nu är så att vi inte kan bo kvar, vi vet ju inte det ännu, men hoppet är det sista som överger människan och någonstans vill man ju gärna få bo kvar i vårt gamla hus.

Här kommer några få bilder som ligger i mapparna kanske kan det inspirera er till något.

Jag märker när jag tittar på dom att det ska vara vitt, gammalt, mysigt, stora lummiga trädgårdar, mycket blommor, stora träd där man kan klättra och hänga upp gungor, bra lösningar, lantligt, rosa, bersåer med syrener, liljekonvaljer, fina fönster, verandor, äppelträd, grusvägar ja allt man kan önska sig på en gång =)

alla bilderna är hämtade på nätet och jag har ingen aning om var jag hittat dom.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post347

Påskdagen

April 2012Posted by Therese 10 Apr, 2012 11:37:18
I söndags kom Frida och Martin med deras två barn Casper och Alfons ner från Ulricehamn. Med sig hade dom husbilen så det blev nattgäster och det är alltid trevligt. På söndagen blev det våfflor med grädde, sylt och jordgubbar och efter det en promenad nere på Tjolöholm, middag på kvällen och mys i soffan.

På Tjolöholm blåste det nordliga vindar och kallt som sjutton var det, men det är alltid skönt att komma ut lite i alla fall även om vädret inte är på topp.

I går blev det inte så mycket gjort här hemma, vädret bidrog nog starkt till att vi knappt öppnade dörren. Simon och Calvin tog på sig regnkläder och var ute en timme och jag var nere i stallet. Vid 18-tiden åkte jag och Calvin bort till Sjöström och tittade på löshoppningen, Atlanta fick stanna hemma då hon i tisdags fått en snäll i hagen på benet, Hon är mycket bättre men inte helt bra.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post346

Påsk på Rom

April 2012Posted by Therese 08 Apr, 2012 09:13:28
Det blev en snabbvisit med väl så trevligt och mysigt på alla sätt

Här kommer några kort från vår Påsk

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post345

Glad Påsk !

April 2012Posted by Therese 07 Apr, 2012 07:46:01
Hoppas ni alla får en riktigt bra Påsk Afton, själv ska jag gå ut och fixa stallet och hästarna och sedan bege mig upp till Orust och Rom för att träffa min lilla familj som finns där sedan i går morse. för min del blir det en snabb visit då jag måste vara hemma i kväll igen för att kvällsfodra, men det är så det är när man har djur.

Det är helt ok !

Ha nu en riktigt bra dag och ät mycket godis, och ät för mig med = )

Kram på er !

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post344

Det är mycket nu..

April 2012Posted by Therese 05 Apr, 2012 07:49:16
..alldeles för mycket, så att min lilla hjärna inte riktigt hänger med. I går var minst sagt en hektisk dag och väldigt mycket pusslande. Klocka 09.00 skulle vi infinna oss nere vid Lilla Bommen och besöka advokaten på Wistrands och eftersom Calvin skulle lämnas på dagis och Alicia behövde barnvakt, kom mamma hit vi 8-snåret, körde Calvin till dagis och fick ta med Alicia in till min farmor som skulle på läkarbesök i Möndalsbro. Själv fastnade jag i trafiken och höll på att komma försent till mötet.. pust vad stressande.

Jag mötte upp pappa och Simon i Göteborg och vi fick en dryg timme med advokaten för att få lite information om vad som gäller vid expropriation som det så fint heter. När mötet var slut åkte jag till Mölndal och hämta upp Alicia i väntrummet hos Husläkarna, åkte tillbaka in till Göteborg och jobbet för att hämta min nya telefon, det tog en stund att föra över all information som var på min gamla telefon så vi var nog där en dryg timme och pratade med alla härliga arbetskamrater.

Sedan var det fullfart hemåt, alicia hade blivit hungrig vid den här tiden så jag fick helt enkelt stanna på Statoil och ge henne lite mat och en banan i bilen, sedan var åkte vi till Dagis hämtade upp Calvin och järnet till vårdcentralen där Alicia skulle på sitt första besök till tandläkaren, när vi kom fram hade båda barnen somnat i bilen, Alicia gick att väcka men Calvin vill inte vakna och när jag väl fick väckt honom var sur och grinig.

In till tandläkaren där båda barnen höll på att riva stället, Alicia öppnade skrivbordslådor och rev ut papper klättrade på stolar och satt inte still en minut, Calvin tjötade håll i skallen på både mig och tandläkaren, så hon var nog ganska glad när besöket var över och vi gick. Pust..

När jag väl kom hem vid 14.30 tiden, var dom här och städade ( hade jag glömt ) så det vara bara att sätta sig i bilen igen och åka ner till mamma(som inte var hemma) där rev ungarna ut alla leksaker som fanns och det är många, många, så när mamma kom hem från farmor såg hennes hem ut som ett bomnedslag.

Väl hemma igen var det bara att fixa klart i stallet ta en dusch och svira om och klockan 18.30 kom Monica och hämtad upp mig och i går kväll var vi på Harrys, nio glada töser och åt middag och var med på deras Quiz.

När jag gick och lade mig vid 23.30 snåret hade jag svårt för att sova, känndes som om jag hade glömt något mellan stallet och Harrys. hmmmm jag somnade tillslut och kunde inte komma på vad det var.

Klocka 03.00 vaknade jag och satte mig upp i sängen! jag hade kommit på vad jag glömt ! HERREGUD, JAG SKULLE JU STÄDA PÅ DAGIS !!! Jag hade glömt att STÄDA PÅ DAGIS. Simon sa till mig att sova jag kunde ju ändå inte åka dit mitt i natten eftersom jag inte hade någon nyckel, men gud sånt får man inte glömma.

Stackars barn och fröknar som får gå till ett smutsigt dagis i dag. Jag skickade ett sms till en av fröknarna vid 6-tiden och bad om ursäkt och undrade om jag kunde komma nu på morgonen och dessutom erbjöd jag mig att ta städningen ikväll med. Men Alex en av fröknarna hade kommit till dagis och förstått att jag missat så hon hade städat, Gulliga, Gulliga ja hon får få ett stort påskägg idag.

Idag ska jag försöka att komma i håg ALLT jag ska göra.

Ha en bra dag och Glad Påsk på er !

Kram Tess (den glömska)

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post343

Grattis på födelsedagen !

April 2012Posted by Therese 05 Apr, 2012 07:26:06
Idag en 5 april är det många som fyller år, så vi får helt enkelt säga Grattis på Födelsedagen till Simons syster Malin, Simons arbetskamrat och min vän Malin som fyller 35 idag och min vän Anna fyller också år idag så många är det som får fira i dag. Hoppas ni får en bra dag med massor av paket och mycket tårta.

Kramar i massor på eran dag

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post342

Trollhättan

April 2012Posted by Therese 01 Apr, 2012 21:44:15
Det blev en fantastisk helg i Trollhättan, vi har promenerat, vi har fikat, vi har sovit, ätit middag, promenerat igen, bara legat på sängen och läst tidningen och haft det bra. På vägen upp stannade vi till på Antikladan i Lilla Edet, där hade dom massa roligt, tur att vi hade Simon systers bil upp, annars hade jag nog köpt både ett stort skåp och en gunghäst. Ett besök där kan varmt rekommenderas om ni har vägarna förbi. dom har öppet lördagar och söndagar mellan 12.00 - 17.00 Jag lovar där finns allt, mycket skit och massa fint. smiley

I eftermiddags när vi kom hem kopplade jag på trailern och lastade Atlanta, för att åka på löshoppning och det blir bättre och bättre. I dag var hon inte alls lika spänd, nästa helg är det dags igen. Den 23-24/5 är det dags för tre-års test på Plönninge, typiskt samma vecka som Simon ska opereras, tur att man har snälla gulliga och hjälpsamma vänner som ställer upp och hjälper mig med Atlanta om jag måste vara i Uppsala.

Nu är det dags att hoppa i säng, nästa vecka är det Påsk och fullt ös, det är tandläkarbesök för Alicia, bilen ska lämnas in igen, det ska städas på dagis, jag ska på lunch date med Malin, Simon åker med barnen till Rom på fredag och jag åker upp över dagen på påskafton, tror att Simon stannar till söndag, löshoppning och sedan måste vi förbereda oss lite inför mötet med trafikverket den 12/4.

Så sov gott mina vänner.

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post341