Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Gungbräda

Maj 2012Posted by Therese 31 May, 2012 18:30:43
För 28 år sedan när jag var 7år gammal gjorde min fantastiska farfar en gungbräda med två hästhuvuden till oss, den stod hemma på vår tomt i en herrans massa år och användes flitig av oss syskon, alla kompisar och mammas alla dagbarn. När mamma och pappa flyttade ifrån vårt hem på Ekelövsväg 11 hittades gungbrädan och den fick flytta in bland allt annat i ladan på Kastanjegården. Efter alla år av gungande var den rätt sliten och när jag, innan vi åkte till Uppsala släpade ut den ur ladan för att se dagens ljus, såg jag att den behövde en ordentlig renovering. Simons pappa fick med sig dom trasiga hästhuvudena och har gjort nya efter mallarna, Simon har monterat på dom och oljat hela gungbrädan. Nu ska bara jag förse hästarna med man och pannlugg och även en ny svans så är dom som nya igen och Calvin och Alicia kan gunga och ha lika kul som jag hade när jag var liten.

Hoppas att farfar tittar ner från molen en vacker dag och få se hur fin den är och hur kul barnen har, då skulle han nog bli jätteglad. Min farfar dog i cancer 1993 då var jag 16år gammal, men jag har många fina minnen från honom. Han hissade alltid flaggan varje morgon ute på sommarstället på Rörtången och han var fantastisk på att snickra och jobba med trä på sin fritid.

Här kommer några kort på vår fina gungbräda = )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post415

Vårsoaré på Dagis !

Maj 2012Posted by Therese 30 May, 2012 21:05:49
Maj månad börjar gå mot sitt slut och idag var det vårsoaré på dagis, klockan 16.00 var det dags att inta sina platser och strax därefter kom alla barnen tågandes i trädgården och sjöng sånger dom hade lärt sig under hela året. Det hela avslutades med att vi alla tillsammans sjöng "Den blomstertid nu kommer". Jag vet inte riktigt vad det är, men det är något visst med den där Psalmen, jag får rysningar över hela kroppen när jag hör den, också blir man sådär lycklig på ett härligt sätt, idag började jag dessutom gråta, men det är nog bara för att det har varit så mycket det sista.

Det bästa av allt som gjorde mig extra lycklig idag, vara att Simon fick vara med och se Calvin sjunga och äta tårta på sin vårsoaré på dagis, jag smugglade med mig Ipaden och kopplade upp via Skype, så han var med oss från sjukhussängen på Akademiska nästan hela tiden.

När skön sången var färdig väntades det tårta i stora lass, på dukade långbord i trädgården med svenska flaggor och syrener på borden åts det tårta som aldrig förr, jordgubbstårtor av alla möjliga slag, det var kladdkakor och chokladtårta, det fanns hallontårtor och tårtor med bananer, ja nästan lika många tårtor som det fanns barn. hmmm det var mumsigt !

Här kommer några bilder från Vårsoarén idag !

// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post413

Bröllopsdag !

Maj 2012Posted by Therese 29 May, 2012 13:06:57
Idag firar vi vår andra bröllopsdag och tyvärr får vi ju inte göra det tillsammans. Men jag lämnade en liten present och ett kort till Gerd som är Hailes läkarsekreterare och hon lovade att gå in och lämna det till Simon idag. Fira vår bröllopsdag får vi göra vi ett senare tillfälle och vi ska ta en tur ut till Vinga och sova över när Simon är bättre.

Tänk att tiden går så fort det är redan två sedan vi stod där nere i Slottskyrkan på Tjolöholm med skakiga knän och lovade att det skulle vara vi tills döden skiljer oss åt.

Det var en helt fantastiskt dag/ kväll och fortfarande den absolut lyckligaste dagen i mitt liv, även om dagen då beskedet om att operationen gått bra inte ligger långt efter.

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post411

Morsdag !

Maj 2012Posted by Therese 27 May, 2012 08:58:55
Idag är det morsdag,Så grattis alla mammor ! Själv har jag inte träffat mina små hjärtan sedan i söndags förra veckan och åhhhhh vad jag längtar efter dom, men dom har det så bra hemma hos mamma och pappa. Jag pratade med Calvin på telefon i går och han berättade att han hade klippt gräset med morbror Ola och sedan hade dom tvättat båten, moster Charlotta hade hjälpt till att skruvat i hop en grävskopa han hade fått till sin sandlåda. Alicia hjälper mormor med allt i från vattna blommorna till att diska så det är nog fullt upp. TAck mamma och pappa för att ni tar hand om våra små ligister smiley

Nu ska vi snart äta frukost här uppe i Uppsala och sedan bege oss till sjukhuset och hälsa på Simon.

Ha en skön dag och var rädda om er !

Här är några bilder från Onsala som kommit på våra små skatter hemma.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post407

Atlanta och Solan

Maj 2012Posted by Therese 26 May, 2012 08:10:15
Det händer ju faktiskt masa annat också även om all fokus ligger på Simon och det där sjukhuset som man sitter instängd på den mesta delen av tiden.

I Torsdags morse flög jag ju hem för att sätta mig i bilen och köra ner till Plönninge i Halmstad för att visa hästen. Dumt kan säkert många tänka, flänga hem för en sådan sak och det kan jag ju kanske också tycka, men jag kände att det var min plan redan från början att om operationen hade gått bra skulle jag försöka komma hem, mest för att komma i från sjukhuset och få göra något annat, för en gångs skull släppa oron och bara träffa lite glada människor och umgås och dessutom visa min häst som jag vänta på i tre år.

Lilla Atlanta skötte sig helt exemplarisk hon var så duktig, men fick kanske inte dom bästa betygen man kan få med det gör inget hon hoppade fantastiskt fint men råkade riva två gånger och hon fick hoppa ganska många språng så jag tror hon blev lite trött, vara av betyget hon hoppade till sig 7-8 på löshoppningen.

Däremot gick det riktigt bra för Ulle och Marions häst "Solan" som vi också visade hon fick riktigt bra betyg och blev direktkvalad ner till Flyinge både som hopp och dressyr häst så det var riktigt roligt.

Så här i efterhand kommer jag knappt i håg att jag har varit där konstigt, hjärna var nog inte riktigt med, kände mig oerhört trött och sliten och någon påpekade att jag såg helt blek och grå ut och så är det säkert, så det var lite balsam för själen att komma ut och få lite sol på näsan.

Tack alla som hjälp mig, Tack alla i stallet som badat och gjort Atlanta så fin, tagit in henne från hagen osv så att allt var klart när jag kom från flygplatsen.

Tack Liselotte för att du åkte med mig i bilen och tack Tony och Ulle för allt ni hjälpt mig med i samband med treårs testet.

Tack Marion för att du finns och prata med och tack Anita för fikat det var så gott att få i sig lite mat imagen, något som varit si och så med den sista tiden.

Jag får summera torsdagen som en väldigt lyckad dag och väl behövlig så jag är glad att jag åkte hem.

Kram Tess

Här är några kort på stjärnorna = )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post404

Sandlåda

Maj 2012Posted by Therese 15 May, 2012 20:32:14
Tur att man har och göra så man får tänka på annat i bland. Stackars barnen sitter ju i vår grushög ( ja, skithögen jag körde sönder bilen i ) och försöker göra sandslott, det blir ju inte så bra, det går liksom inte att göra något med gruset det bara faller i sär. Så nu ska det bli en efterlängtad sandlåda, så kanske bilen får vara fin också och grushögen får gärna försvinna = ) Dessutom ser barnen ut som damråttor varje eftermiddag när dom varit i grushögen och åkt på rumpan nerför högen rakt ut på grusvägen.

Jag hittade en jättefin sandlåda på nätet med ett litet altandäck på ena sida där det är små luckor som går att öppna och där kan man förvara alla spadar, krattor, hinkar och bilar.

Den blir trekantig och ska vara nedanför barnens lekstuga så man kan se dom från huset.

Den som hade byggt sandlådan hade dessutom fotat under bygget, så det var toppen att bygga efter. Se här http://www.styleroom.se/album/26487

I morgon hoppas jag kunna ta med mig barnen och åka och hyra en släpkärra, åka till Särö Trädgård och köpa sand. Kanske inte det billigaste stället, men det är nära och ett släp fyllt med sand kostade 250:- så det var ändå överkomligt.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post382

Grattis !

Maj 2012Posted by Therese 15 May, 2012 20:04:03
Idag fyller världens bästa Farmor och svärmor år !

Hoppas att hon har fått en riktigt bra födelsedag för det är hon värd tusen gånger om.

Grattis Maj !

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post381

Opps !

Maj 2012Posted by Therese 15 May, 2012 09:42:00
I går eftermiddag satt vi och åt middag hela familjen när vi var klara tackar Calvin för maten och frågar om han får gå från bordet. Vi sitter kvar och pratar i säkert en kvart och helt plötsligt ringer Simon telefon som ligger på bordet:

- Det är du som ringer, säger han frågande och vi tittar undrande på varandra

Jag hinner fundera på om någon har stulit min telefon eller om jag har glömt den uppe på affären, (det har hänt tidigare).

- Hej !

- Hej det är Calvin,

- Har du tagit mammas telefon?

- Nej !, det har jag inte !, eller joooo jag har lånat den lite bara.

- Ja ha

- Ja, jag ville ringa till min pappa !

Söt unge, tänka att han som bara är tre år, kan skriva in mitt lösenord 4 siffror och sedan ringa upp Simons mobil, nu är det inte så att han kan slå alla siffror i rätt följd och det är ingen slump att han råkat ringa Simon. Jag har en app på min telefon som är symbolen av ett Hjärta och trycker man på den ringer den upp Simon och jag har visat honom att om det skulle hända något någon gång och han behöver ringa pappa, så är det bara att trycka på Hjärtat.

Tur att den inte var stulen smiley

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post379

Ridning, Båtfix och Glass

Maj 2012Posted by Therese 13 May, 2012 21:59:36


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post378

Söndag morgon

Maj 2012Posted by Therese 13 May, 2012 10:18:51
Solen visar sig från sin bästa sida idag från en klarblå himmel, kanske lite värme också så hade det varit helt perfekt.

I fredags var jag på en ansiktsbehandling på Haga Badet och anledningen till det var att jag hade ett presentkort, annars hade jag faktiskt inte gått dit, såååå jäkla dyrt, en ansiktsbehandling på 40 min inte alls utöver det vanliga kostade 895:- och då var man tvungen att boka 30 dagar innan annars blev det dyrare. Jaja.

När jag var klar på Haga Badet och lite lagom mosig i ansiktet mötte jag upp Simon i Göteborg och vi gick och åt middag och sedan blev det Bio, så mysigt bara Simon och jag.

Vi såg Get the Gringo, tror det var en action komedi med Mel Gibson, kanske inte den bästa film jag har sett men den var helt ok. Väl hemma igen vid 20 snåret hade Simons syster Malin anlänt och hon och Simons mamma Maj hade lagt barnen som sov gott, den blev en stund i soffan innan vi bestämde oss för att efter 21-snåret ta oss en långpromenad. vid 22.30 tiden när vi kom tillbaka hade jag fruktansvärt ont i mitt knä, och det var kanske dumdristigt att ge sig ut på en långpromenad när man knappt kan böja på knät utan går som en gammal tant som blivit stelopererad, men idag känns det bättre.

I går kom Simons syster Marie och kusinerna Oscar och Victor och hämtade Calvin som fick följa med dom på utflykt, vid 20.30 i går kväll kom han hem levererad igen. Tack gulliga det var verkligen uppskattat.

Atlanta har varit på sin sista löshoppning inför tre-års testet som är den 24 maj och hon skötte sig bra. Jag trodde att hon skulle stå i mot lite med tanke på att hon blev lite osäker förra gången men hon var sig vanliga jag.

Katten släpade precis in en Svala som flög runt i vardagsrummet och tyvärr han jag inte få ut den innan den fastnade i kattens gap, så nu har jag jagat katten runt hela huset och nu sitter den under soffan och smaskar, fyyyyy vad äckligt. Fattar inte varför den ska släpa in allt, det är möss och sorkar, fåglar och grodor. en dag kom hon med en orm som tur var var dörren stängd då, ormar är det värsta jag vet, jag får kalla kårar längs ryggraden bara jag tänker på dom.

Dags att gå ut och ta tag i dagens uppgifter som består i att åka till handelsträdgården och köpa lite blommor till altanen och plantera, sedan blir det lunch ute och sedan bär det av ner till Gottskär där det ska ätas glass i stora lass. Vi har nämligen hört ryktet om att Sommarkiosken har öppnat smiley

Ha en skön söndag i solen

Kram Kram

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post376

Vägmöte

Maj 2012Posted by Therese 09 May, 2012 10:42:52
Idag är det dags för ett stort informationsmöte angående Onsalavägen på Kapareskolan mellan 17.00-19.00. Simon hinner nog inte hem från jobbet så det är jag och pappa som får gå. Förmodligen blir det inget nytt för våran del, men det känns bra att deltaga.

Wsp står det på bilarna som nu intagit gården för att utföra geologiska och tekniska mätningar, jag vet faktiskt inte hur länge dom ska vara här men det springer runt två människor med gula västar och mäter och gräver och slår ner pinnar. Tänk vad roligt om dom skulle få lite besök av älgen Helge... hahaha.

Idag står också besiktning av bilen på schemat, lite städning och annat som måste fixas, tiden går fort nu och idag är det bara två veckor kvar till operationen.

Det är mycket att tänka på när man ska vara borta när det gäller stallet. Det ska finnas foder och spån hemma, det ska ordnas med fodringar och annat. Atlanta ska ju på 3-års test den 24 och det ska putsas och tvättas och knoppas och packas inför det, så det måste jag gör innan vi åker. Post och blommor ska fixas och katten ska ha mat och komma ut och in, barnen ska vara hos mamma i alla fall dom första 5 dagarna så där ska det tvättas och packas och inhandlas blöjor och mat. Fullt upp med andra ord = )

Ha en skön dag !

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post372

Stamma

Maj 2012Posted by Therese 08 May, 2012 17:05:35
Lilla Älskade Calvin har börjat stamma ( eller snarare det började för några veckor sedan) och det är sååååå jobbigt. Det är tydligen ganska vanligt i tre års åldern att en del barn börjar stamma och det är vanligare hos pojkar. Man tror att det är för att hjärna tänker för snabbt att talet helt enkelt inte hänger med. Det växer oftast bort. På BVC sa dom att man inte ska göra någon grej av det, bara låssa som ingenting och absolut inte hjälpa till och fylla i orden utan bara ge barnet tid, titta dom i ögonen och prata lite långsammare.

I bland hakar det så mycket att han väljer att avsluta meningen och inte prata klart. Hoppas att det försvinner för jag tycker så synd om honom, han blir så frustrerad när det inte fungerar.

I dag har vi varit en sväng i Slottskogen med Patricia och Hugo, titta på djuren, fikat och gått upp och ner i backarna och det är nog därför jag har ont i mitt knä. Alicia tappade sin ena stövel och jag vägrade helt enkelt att gå hela vägen tillbaka för att leta efter den, den kan ju ligga precis var som helst i hela Slottskogen.

Simon är på väg hem från Skövde och jag hoppas att han inte kommer för sent, då är det nämligen dags att gå ut och rida och fixa stallet.

Tjingeling

Tess

 • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post371

Faster Malin

Maj 2012Posted by Therese 07 May, 2012 22:08:17
Hon har varit här hela dagen, hon kom i går kväll och åkte hem nu för en liten stund sedan. Världens gulligast Malin tog ledigt från jobbet för att komma hit och hjälpa mig och ta hand om barnen. Vi har varit ute nästan hela dagen. Barnen har gungat och gungat och gungat, vi har varit på en spännande långpromenad, sedan blev det en tur till Kungsbacka för att hämta upp Matts gravsten som var klar och innan vi åkte hem tog vi en fika på Cafe Karma. Väl hemma igen blev det mer gungande och sedan bad och kvällsmat. Tack snälla Malin för idag, det var väldigt uppskattat med lite sällskap och någon att bolla tankarna med.

Ha en skön kväll i morgon vankas nya äventyr !

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post370

Jakten på musen

Maj 2012Posted by Therese 06 May, 2012 18:33:00
Inte nog med att musen var helt vild, när tre vuxna människor och två barn ska försöka fånga in den, blir det rena dårhuset = )

Jag har sagt det förut och säger det igen , "livet på landet är allt bra härligt" lite edge i vardagen helt enkelt smiley

http://www.youtube.com/watch?v=Dqmoo_iQNgk

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post369

Panik i lägret !

Maj 2012Posted by Therese 06 May, 2012 18:25:14
Ja livet på landet är allt för härligt ! Vilda djur över allt.

I morse stod jag öga mot öga med en älg, jag har nog aldrig varit så jäkla rädd. När jag ska släppa ut Atlanta i hagen och kommer runt hörnet på ladan så står den bara där, stor som bara den och just då är det nog den största älg jag sett, men det är nog bara för att den är så nära. Det blir någon form av chock och jag och Atlanta står två meter från älgen och bara glor och den glor tillbaka. Hjärna tänker och tänker men jag kommer fram till att försöka springa i från den med hästen i handen är ingen ide´så jag tänker att jag nog ska ryta som en björn, men det hjälpte inte han höjde bara på ögonbrynet, så då backade jag försiktigt och gömde mig bakom ladan, ringde Simon som fick komma ut och skrämma bort den. Trevlig start på morgonen !

Men det blir värre framåt eftermiddagen när katten släpar med en levande mus in och vi ska försöka fånga den och släppa ut den !

Herregud vilket kaos titta själva får ni se. Den var helt vild och attackerade mig.

http://www.youtube.com/watch?v=70XKik469v0

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post368

Badungar !

Maj 2012Posted by Therese 03 May, 2012 21:51:50
Idag åkte den nyinköpta poolen äntligen upp. Vilken tur att barnens mamma tog tag i det och inhandlade en sköldpaddspool på Ullared för 79 svenska kronor så barnen slapp bada i den avsågade klortanken som används som pool dom senaste tre året, men nu är det en unge till som ska bada och två i klortanken fick helt enkelt inte plats. Alicia älskar att bada och plaska medans Calvin är mer försiktig och vill inte få vatten i ögonen, men skvätta i ansiktet på andra är kul och han fick nog en och en annan dusch tillbaka av Alicia.

Nu i kväll har jag varit ute på en skrittrunda med Ärtan i det fina vädret, som balsam för själen, vad skulle jag göra utan hästarna, det är så oerhört skönt att ha dom när allt är lite jobbigt. En timme i stallet är som en vecka på vilohem i allafall för hjärnan.

I morgon bär det av till Lantmäteriet, ingen rast och ingen ro, måste få lite koll på vem som äger mark i Onsala så vi kan höra oss för om någon vänlig själ vill sälja en bit land till oss.smiley

Dags att hoppa i säng mina vänner

vi hörs snart igen

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post367

Öströö Fårfarm

Maj 2012Posted by Therese 03 May, 2012 11:41:01
I går var jag och barnen på Öströö Fårfarm, en lugn oas mitt i bland dom Halländska bokskogarna. Har ni inte varit där, åk dit ! tror jag har sagt det förut.

Det finns ett litet café där man får med sig en picknick korg med det man har köpt och sedan tar man bara helt enkelt den under armen och sätter sig i den stora härliga parken.

Man kan åka på Lammsafari och gå runt och se på alla får och lamm, tror dom har närmare 700 får som får 900 lamm varje år. Det finns en liten mysig gårdsbutik där man kan handla delikatesser och annat.

Från Onsala tar det ca 45 min, man kör av avfart 53 mot Varberg S, Tvååker och sedan vänster mot Tvååker, sedan följer man bara skyltning Åkulla Bokskogar och vips så är man där. Jättemysigt.

Här kommer några kort från gårdagen !

Kram,Kram

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post366

Helgens alla kalas

Maj 2012Posted by Therese 01 May, 2012 22:26:05
Japp, det har varit en riktigt kalashelg på många sätt, kalas på fredag, 40-års fest på lördag, 17-års kalas i Romelanda på söndag, födelsedagsmiddag hemma igår, och idag var det dags igen för födelsedagskalas i Näset. Dessutom har det varit riktigt kalasväder idag, hoppas det håller i sig.

Här kommer några kalasbilder = )

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post364

Kosläpp

Maj 2012Posted by Therese 01 May, 2012 22:18:21
Här kommer några bilder från dagens kosläpp, vi kan sammanfatta det med: sol och värme, mjölk och bulle och väldigt mycket folk, men väldigt mysigt smiley

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post363