Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Sol & Kallt

Januari 2012Posted by Therese 31 Jan, 2012 13:59:02
Här kommer lite kort från idag, Solen skiner men det är ganska kallt i morse var de -19 men nu mitt på dagen är det -15 brrrr ! Det är fantastiskt vacker här uppe.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post289

Så sjukt !

Januari 2012Posted by Therese 30 Jan, 2012 14:43:28
I går fick jag ett meddelande från Bitte, Hon skrev: Gissa om jag började fundera när jag skulle googla på emetofobi, min Ipad valde emetofili och jag ser inte det. Hahahaha, du kan ju gissa hur många gånger jag läste den texten och undrade ??

Men sedan såg jag hur fel det var, hahaha jisses så galet det kan bli! Nu har jag lärt mig något nytt = )

Jag är väldigt glad att Bitte såg att det hade blivit fel och för om hon trodde att jag led av Emetofili, skulle hon nog säga upp bekantskapen med mig. Jag googlade själv på Emetifili och hittade följande:

Emetofili är en form av parafili eller sexuell Fetichism som innebär att en person blir sexuellt upphetsad av kräkningar. Detta kan ta sig olika uttryck, från en person som tänder på att ta hand om en partner som mår dåligt till någon som blir sexuellt upphetsad av doften och konsistensen hos spyorna eller av att kräkas själv.

Att kräkas på någon kallas på engelska Roman Shower eller Rainbow Shower. Det första uttrycket hänvisar till romerska mat och dryckesorgier där deltagarna framkallar kräkningar för att kunna äta och dricka mer, det andra uttrycket hänvisar till att spyorna kan ha alla regnbågens färger beroende på vad personen i fråga har ätit.

Emetofili inom BDSC förekommer och kan då gå ut på att den undergivna parten tvingas kräkas eller att den dominanta parten kräks på den undergivna. Detta har blivit allt mer förekommande i pornografisk film efter att först introducerats i slutet av 1990-talet.


Ja ni fattar ju själva = )

// Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post288

Ropa inte Hej!

Januari 2012Posted by Therese 30 Jan, 2012 12:41:19
Nej det tänker jag bannemig inte göra än på ett tag, men natten har varit bra inga mer spyor och det verkar som om alla mår helt ok!


Vi har varit ute och åkt pulka på förmiddagen sååå mysigt, Det är jättemycket snö och 9 minusgrader och solen skiner faktiskt idag. Alicia blev så trött att hon somnade i pulkan, när vi var ute men nu är vi tillbaka hemma och har ätit lunch. Simon grejar med poolen och Alicia sover fortfarande, Calvin tittar på Meckar Micke och jag ska ta och slänga in disken i diskmaskinen.


I eftermiddag ska vi göra snölyktor hade vi tänkt och kanske ta oss en sväng ner till Lindvallen och hämta skidorna. Annars blir det lite lugnt. Såg att det fanns många bra filmer i skåpet så det får det nog bli i kväll.


Här är några kort från pulkaturen

// Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post287

Skjut mig!

Januari 2012Posted by Therese 29 Jan, 2012 21:03:30
Det är inte sant, barnen har troligtvis blivit magsjuka, och för en med emetofobi är det verkligen inte kul att sitta i en bil när det börjar kräkas och veta att man har 35 mil kvar. Men nu är vi framme, har installerat oss, hela familjen har duschat, alla kläder ligger i tvättmaskinen allt är sanerat med sprit och peppar, peppar verkar det än så länge lugnt, barnen har ätit lite yoghurt och smörgåsrån(Calvin ville helst äta köttbullar, men det kändes inte riktigt bra) nu sover dom båda två, så håll nu alla tummar ni har för att jag och Simon klara oss. Vi vill ju så gärna att denna veckan ska blir bra på alla sätt och hoppas att vi får besök av familjen Lorentsson (som tack och lov skulle åka lite senare och kunde stanna hemma)senare. Sov nu gott! Det hoppas jag att jag får göra. Kram, Kram

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post286

I morgon bär det av

Januari 2012Posted by Therese 28 Jan, 2012 21:44:20
Frölunda piskade Skellefteå med hela 6-1 på Scandinavium i eftermiddags och precis bakom målet satt vi och hejade, det är inte så ofta jag går på hockey, så det var kul att det blev en riktigt bra match. Nu är bilen fullknökad och packad för morgondagens resa till Sälen, det går inte in en endaste liten pinal till, det kan jag lova. När barnen vaknat i morgon och fått i sig lite mat och jag fixat stallet bär det av mot nordligare breddgrader, ska bli sååå roligt att komma i väg och bara umgås och ha kul. Ha en riktigt skön kväll! Kram, Kram

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post285

Island

Januari 2012Posted by Therese 27 Jan, 2012 21:41:50
Idag kom Simon hem med ett papper som har satt griller i mitt huvud på riktigt !

Rubriken löd: Island - Sommaren 2012

Vidare stod det:

En resa på hästryggen över delar av norra Island. Vi rider över stock och sten, i vatten och genom dalar. Vi upplever Islands underbara landskap från hästryggen. Detta är ett äkta äventyr - Helt fantastiskt !


Vi rider i 6 dagar från Vatnsdal mot glaciären Langjökul, därefter mot Arnavatn, Midfjord och avslutar i Hvammstngi, Vi bor på olika ställen varje natt och boendet är väldigt spartanskt, en bil kommer ta våra väskor från ställe till ställe.

Vi kommer att rida mellan 6 och 9 timmar varje dag och vi kommer att rida 2-2,5 timmar på varje häst innan vi byter för att hästarna ska orka. Det kommer att vara ett högt tempo och full fart. Vi driver en flock på cirka 100-120 hästar med oss på resan. Ett gäng rider först, flocken mittemellan och ett gäng sist. Du behöver ha god ridvana för att njuta av turen.


Vi blir hämtade på flygplatsen i Reykjavik den 9 juli och lämnade sent söndag kväll den 15 juli. osv, osv


Åhhh vad jag blev sugen, tänk vilken upplevelse, bara den fantastiska naturen! Simon tyckte att jag absolut skulle åka och att jag skulle önska mig bidrag till resan i 35-års present. Men så dyker tanken upp, tänk om Simon inte mår bra efter operationen det är ju väldigt tätt inpå, och kanske har det varit en tuff tid och man själv inte mår så bra och verkligen inte har lust att åka i väg själv, men jag vet att jag skulle älska det, Islandshästar är kanske inte riktigt det jag är van vid, men hästar är hästar och om jag åker så vet jag att jag aldrig skulle ångra mig. hmmm jag får överlägga.


Här är några bilder från Island hittade på nätet.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post284

Frisören

Januari 2012Posted by Therese 27 Jan, 2012 21:05:26
Idag har Calvin varit och klippt sig och han somnade i frisörstolen, flera gånger, han kunde liksom inte hålla ögonen öppna, så söt = ) Daniella som klippte honom fixade till frillan med lite frisyrgelé eftersom vi skulle på kalas, han såg nästan ut som Brolle Jr.


På kalaset fick vi fika och tårta, det lektes och busades och givetvis blev det fiskedamm till barnens glädje. Tack snälla familjen Andreasson!


Nu i kväll har jag slängt mig på soffan, känner mig lite sliten, fick så jäkla ont i axeln, känns som om jag fått en "tennisaxel", Kan man få det ? Hur som, antingen har jag burit för mycket på Alicia, eller tror jag att jag överansträngde mig på träningen i torsdag, eller så vet jag inte vad jag har gjort. Nu håller jag på att kleta på Voltaren salva ideligen och äter Alvedon. Det är ju hemskt att man är så klen, Herregud! jag är ju inte ens 35 och kan knappt köra bil, svänga till höger är nästan omöjligt. JA, ja det som inte dödar det härdar. Mer träning helt enkelt !


Här kommer några kort på en sovandes Calvin hos frissan och en "Brolle Jr" smiley


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post283

Brandinspektionen

Januari 2012Posted by Therese 27 Jan, 2012 08:15:38
Den gick fullkomligt åt skogen, tydligen har vår skorsten en 90% vinkel i en av kanalerna där det samlas smuts och blir det fullt där kan det börja brinna, så vad gör vi nu? Jo vi får ta hit en skorstens firma som kommer och öppnar upp skorstenen på vinden och gör en lucka där och rätar ut vinkeln, sedan kommer dom tillbaka och gör en ny besiktning... pusst låter dyrt, svindyrt.


Jag håller på att leta efter nya knoppar till Alicias garderob, jag behöver 4 stycken och har letat efter det ganska länge men får aldrig tummen ur. I går hittade jag några söta på Attiralj http://www.attiralj.nu/hangare-knoppar men jag kan inte bestämma mig för om det blir dom rosa med vita prickar eller dom med bokstäver, sedan blir den rosa krokhängare med, men jag ska byta ut guldkrokarna till vita.


Idag ska jag fortsätt att packa, måste säga att jag än så länge ligger i fas, kanske till och med lite före i planeringen. Barnens väskor är färdigpackade och deras ryggsäckar med leksaker är också klara, min väska ska bara kompletteras med en nessisär, resesängen, barstolen, pulkan, sängkläder är framtaget, kamerorna är laddade, skidor är bokade och en lite överraskning är bokad till onsdag klockan 15. Skidboxen är på taket och allt är tvättat, stallet är fixat, mamma & pappa kommer att fodra, ta hand om katten och vattna blommor och snälla Magdalena tar hand om Ärtan, Atlanta är fortfarande på träningsläger hos Eamon, så det som återstår är bara maten som ska handlas in i morgon och lite småsaker.


Ha en bra fredag !

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post282

Ortopeden

Januari 2012Posted by Therese 27 Jan, 2012 07:43:19
Igår var vi på ortopeden med Calvin och träffade Mikael som jobbar som överläkare där, han tittade på Calvins hälsenor och fötter eftersom Calvin alltid går på tå, så använder han inte sina hälsenor som har blivit lite korta och strama.Vi ska stretcha hans fötter så ofta vi kan varje dag i ett halvår och sedan ska vi höra av oss. Man kan också operera och dela på hälsenan men det känns inte så bra, dessutom blir det inte alltid bra, så det hoppar vi över i samråd med läkaren. Man kan också gipsa benen och göra skenor som han får sova med, då foten ligger i sträck hela natten, men alla barn gillar inte att sova med båda fötterna fast i skenor, vilket man kan förstå, men han tyckte att vi skulle prova detta om ett halvår, så vi får väl se. Jag ser det inte som ett problem, han kommer inte att gå på tå hela livet utan när han blir större kommer det att bli för jobbigt när kroppen blir tyngre så då kommer han att sätta ner foten.


Jag gick på tå tills jag var 12 år och jag kan inte säga att jag har några större mén efter det, men jag fick göra några övningar på ortopeden som jag givetvis inte klarade av, men det är inget jag har tänkt på, herregud jag kan inte sitta på huk med hälen i golvet utan att trilla bakåt osv. Det är ärftligt att gå på tå, så jag antar att jag är den skyldige till detta.


Calvin fick ett klistermärke och en medalj av doktorn och var sååå stolt när vi gick i från sjukhuset. -Mamma!, jag fick ett klistermärke och en "endalj" av farbror doktorn och han fick titta på min fötter, bra va!!!


Fortsättning följer även i detta ärendet smiley

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post281

Calvin tränar...

Januari 2012Posted by Therese 25 Jan, 2012 21:44:23
..med sina skidor inför Sälenresan och idag har vi dessutom åkt pulka så det står härliga till. Tur att ett helt dagis dök upp och "tog över" pulkabacken annars hade jag nog gått där upp och ner ännu. - mamma igen! - mamma igen!, -mamma igen! samma sak varje gång vi kom ner. Tänk att det kan vara så roligt att åka pulka, och det är kul, jag tog mig själv en tur i dag. I en babypulka med halva kroppen på utsidan, jag förstår att barnen på Kapareskolan som hade lektion i klassrummet som vätter mot pulkabacken fullkomligt stirrade ut genom fönstret när jag åkte, ett och ett annat skratt blev det säkert med, men det bjuder jag på hahahahaha. = )


Nej, nej tvätten var det ju! Marsch ner till Tvättstugan med dig Therese och kom inte upp förrän du är klar, så hör ni inget på några dagar så är jag förmodligen i tvättstugan smiley

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post280

Madicken klänning

Januari 2012Posted by Therese 25 Jan, 2012 21:32:10
Vet inte riktigt hur jag hittade hit, http://www.maritasikiaby.se men jag surfade säkert runt som vanligt och hittade denna fantastiska lilla webshop, där dom säljer Madickenklänningar, små mamelucker, blusar, Emil skjortor och mycket annat.

Sedan vet man ju inte vad det är som kommer hem i brevlådan, men jag blev så glad när jag öppnade paket och fann jättesöta fina kläder. Jag köpte en klänning, en kortärmad blus och ett par mamelucker till Alicia, inte så dyrt, tror jag betalade 500:- för allt och det är så välsytt med spets både här och där, jaja ni får ta en titt själv, jag kan i alla fall varmt rekommendera det i alla fall.


Tjingeling Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post279

Jag mår bra !

Januari 2012Posted by Therese 25 Jan, 2012 21:17:30
Tack och lov vaknade jag ganska okey till Bolibompa i morse, lite molande huvudvärk var kvar men ingen influensa eller feber bröt ut. Det brukar funka det där, några värktabletter, sömn och värme.


Idag har Calvin varit på dagis i vanlig ordning och jag har varit inne i Kungsbacka och inhandlat rånarluvor, inte för att jag hade tänkt att råna en bank även om det skulle behövas, utan snarare för att väderleken för nästa vecka då vi är i Sälen säger i och för sig sol men också 15-21 minusgrader, så barnen inte fryser ihjäl, det blev också två par raggsockor inhandlat. Eftersom Calvin går på ett i ur och skur dagis, så har han väldigt bra kläder för alla väder, men Alicia som inte har börjat ännu är det värre med, men det är ordnat nu.


I morgon ska vi till ortopeden med Calvin, där ska man ta en titt på hans hälsenor eftersom han går på tå, inget allvarligt och förmodligen inget man gör något åt, sedan klockan 16.30 ska jag gå och klippa mig och gömma ett helt gäng gråa hårstrån, huuu jag är så gråhårig.


På fredag är det dags för barnkalas igen, och denna gången är det Alva som fyller tre år, vi får också passa på att fira Molly som också har fyllt tre år, hon ska ha barnkalas på söndag men då är vi ju inte hemma. Innan barnkalaset ska Calvin till frisören och klippa sig, vi får väl se om det blir några extentions den här gången = )


På lördag är det dags att åka och handla all mat till Sälen och även packa bilen, (Simon och pappa har precis slängt på takboxen) och klockan tre bär det av in till Scandinavium där blir det Hockey Frölunda - Skellefteå med Marion, Edvin, Linda & Maria.


Nu ska jag ta tag i lite tvätt, så vi har något att packa ner.


Ha en skön kväll

Kram Tess


P.s här kommer några kort på vår lilla apa, hon klättra på allt, varför sitta på golvet när man kan sitta i leksakskorgen eller på skolbänken smiley

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post278

Mota Olle i grind

Januari 2012Posted by Therese 24 Jan, 2012 21:09:15
Japp, då var det dags att bli sjuk, kände vid tre tiden idag att huvudvärken var på gång och dum som jag var gjorde jag inget åt det. Efter att ha sovit mellan 18.30 och 20.30, tagit två Alvedon, skållat kroppen i ett varmt bad och gått och lagt mig med pyjamas och raggsockar, hoppas jag nu att denna fruktansvärda huvudvärk och frossa ska vara borta när jag vaknar i morgon 05.30 lagom till Bolibompa,
Så god natt mina vänner!

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post277

Helgen avklarad

Januari 2012Posted by Therese 24 Jan, 2012 11:45:06
Då var släktkalaset över och i söndags var vi på barnkalas hos Olivia som också fyllde tre år den 12 januari. Calvin tyckte det var jättekul men det var nog lite läskigt med björnen sover. Han sa på söndagskvällen : -mamma ! "Olivias pappa är en snäll björn" för att försäkra sig om att så var fallet.

I söndags skottade jag och Magdalena paddoken för hand, det var bannemig jäkligt tungt på slutet, men det blev bra och senare körde även Simon och pappa en sväng med traktorn så att vi kan rida i paddoken trotts minusgrader och snö.

Igår var det fullt upp, jag lämnade Calvin på dagis och åkte sedan in till Göteborg med mamma för att uträtta några ärenden, tillbaka och ut i skogen för att hämta Calvin, sedan han jag precis hem och hämta trailern och lämna barnen för att möta upp Magdalena på Åby där vi skulle hämta salt till ridbanan, sedan lastade vi salt i säkert en halvtimme och svintungt var det. När vi skulle åka hem hade Magdalena tappat sina bilnycklar och efter en stunds letande och utan resultat åkte hon med mig hem.

Hemma körde vi ut nästa allt salt på ridbanan och medans Magdalena harvade, mockade jag stallet. Så lagom trött i armarna vid 18.30 tiden var det bara att hoppa i träningskläderna och åka och träna. Armarna var som spagetti på träningen, men det var skönt att röra lite på sig.

Idag kommer dom hit och gör en brandinspektion det är en sotare och någon mer som ska dyka upp vid 12-snåret så får vi väl se vad dom säger, jag har ingen aning om vad det innebär.


Ha en skön dag i solen

Tess
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post276

Fina blommor

Januari 2012Posted by Therese 21 Jan, 2012 14:34:14
Vist är det fint med frostade färska blommor i alla fall att fotografera, dom blir helt underbara på bild. Var hittar man då dessa, jo på kyrkogården tidigt, tidigt på morgonen då det har blivit frost. I morse när jag väntade på att hästarna skulle äta upp sin mat för att få komma ut, tog jag mig en sväng till kyrkogården och hälsade på mormor och där fann jag dessa underbara blommor ! Det är sååå kul att fotografera jag önskar att jag hade mer tid till det.


// Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post275

Chokladkaka med Kokostosca

Januari 2012Posted by Therese 20 Jan, 2012 14:18:01

Chokladkaka med kokostosca

Cirka 30 bitar

4 ägg

200 g smör

5 dl socker

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt


Glasyr

200 g kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl socker

1,5 dl grädde

75 g smör


Sätt ugnen på 200 grader.

Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda i resten av ingredienserna till kakan och rör till en jämn smet.

Bred ut smeten i långpannan.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Under tiden, gör glasyren.

Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull.

Koka upp och låt smeten sjuda i cirka 5 minuter.

När kakan är klar efter 15 minuter,

bred på glasyren och sätt in kakan i ugnen i ytterliggare 10 minuter.

Låt svalna och skär i bitar.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post274

Akademiska

Januari 2012Posted by Therese 20 Jan, 2012 14:06:37
Glömde ju skriva att jag har fått svar i från Akademsiska Sjukhuset i Uppsala. (där slapp dom att åka i den bruna bingen med matrester) Ida som tjejen heter som ska ta hand om Simon efter operationen och som är vår kontaktperson skickade ett mail och svarade på mina frågor.

Jag fick veta att någon operation förmodligen inte kommer att bli av mellan januari och mars, som det ser ut nu, men jag skulle höra av mig i vecka 7 då har dom gjort en planering för vårens operationer. Något som var positivt var att man inom kort även ska börja att genomföra dessa operationer även i Stockholm, så köerna under våren, om dom kommer i gång, kommer att minska något. Så vi gissar att Simon kommer att opereras någon gång i April och snarare i slutet. Men efter vecka 7 så skulle jag få ett datum i alla fall, så får vi se hur det går.

Hon var även gullig och skrev att om vi vill planera in något som vi vill göra så ska vi bara meddela datumen till henne så ser hon till att det inte krockar med operationen, eftersom det kan vara påfrestande att inte kunna planera in vissa saker som man vill göra.


Jag återkommer i ärendet, det kan jag lova !

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post273

Pussar

Januari 2012Posted by Therese 20 Jan, 2012 13:56:07
Alicia har lärt sig att pussas, hon é så söt, jag får massor av pussar av henne och då blir Calvin avundsjuk och ska också visa att han kan pussas. Kan inte bli bättre = ) Pusskalas har vi här hemma.


I går var jag uppe på ridhuset och tittade på Ulles träning (hoppträning med häst) helt oplanerat blev det då Magdalena ringde och hade glömt sitt träns, så jag åkte dit med tränset och då kunde man ju inte åka hem igen utan var tvungen att stanna och titta. Dessutom träffade jag massa roliga människor som Monika och Fredrika som alltid har något roligt i bakfickan. Carolines häst gillar inte att åka trailer dessutom så jag stannade och hjälpte Monika att lasta innan jag åkte hem.


Jag och mamma var en sväng på Ikea i går också, inhandlade lite teskedar, vet inte var dom tar vägen, men det finns aldrig tillräckligt när man ska ha dom. Det är som med strumpor dom bara försvinner någonstans och kommer aldrig tillbaka.


Idag fick jag ett mail från Jenny Sandberg, fotografen. Hon är så gullig och jag är så glad att jag träffade henne en dag nere i Lund (eller kanske snarare Bjärred där hon bor) den där dagen innan vårt bröllop. Hon har ju fotograferat både vårt bröllop, våra barn och hästar och nu kommer hon också och ska fotografera vår hem som ska användas i något reportage. Hon är jätteduktig och jag tänkte försöka få henne att komma upp i sommar och göra en liknande fotografering som vi gjorde i sommras. Så hör av er om ni är intresserade jag har redan ett gäng på listan, men om vi blir många kanske hon kommer.


Nu ska jag ta med mig Alicia och gå ner till mamma och hämta Calvin, han är och hälsar på hos mormor i dag och sedan ska vi hem och baka. I morgon kommer ju släkten på kalas. Det blir en jättegod matpaj som jag åt hos Anna Attivk för säkert sex sju år sedan och jag har gått och tänkt på den sedan dess, men nu har jag fått receptet av Annas mamma Eva, så nu ska här lagas paj, det enda jag kom ihåg var att det var nötter i och det visade sig vara en Spenat och Valnötspaj. Till efterrätt blir det en Chokladkaka med kokostosca sååå god, den åt jag för första gången i foajén på BB i Varberg när Alicia föddes. Ola & Charlotta hade bakat och tagit med sig när dom var nere och hälsade på.


Ni ska få recepten på både pajen och kakan, jag lovar ni blir inte besvikna = )

hmmmmm.


Ha en härlig Fredag !

Kram,Kram

Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post272

Titta vad jag hittade!

Januari 2012Posted by Therese 20 Jan, 2012 13:30:11
Det är den 20 januari i dag och dessa små stackare har nog vaknat lite för tidigt, gå och lägg er ! Men jag kan inte låta bli att dra på smilbanden när jag ser dom, snart är det vår, så känns det i alla fall även om man kommer att vakna en morgon i slutet på mars och det ligger ett snötäcke över hela trädgården, då brukar jag nästan börja gråta, det finns inget så deprimerande som snö, när man bara längtar efter vår, solsken, värme och grönska.


// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post271

Sälen

Januari 2012Posted by Therese 18 Jan, 2012 09:43:22
Idag har jag fortfarande träningsvärk från i måndags, kan ju bara konstatera att jag borde träna oftare, men i morgon är det dags igen om nu Simon kommer hem, han var bara hemma och vände i dörren i måndags och har nu åkt till Torsby och kommer hem i morgon kväll. Det är väldigt skönt när han kommer hem på kvällarna för man blir trött med två små busungar det känns nu när han har varit borta mycket.


Idag ska jag äta lite lunch med Malin sedan blir det stallet och i kväll måste jag börja planera lite inför vår Sälenresa, vi åker ju upp nästa söndag och det är ju lite som ska packas med, tror vi får sätta på takboxen så vi får plats. I Sälen blir det skidåkning, bad på Experium, promenad till snögubben med pulkor och fika, sedan blir det säkert en hel del bad och bastu hemma och kanske några roliga sällskapsspel och massa mys, det ska verkligen bli roligt. Med upp på resan åker Andreas och Lena med deras två små tjejer Isabelle och Mikaela, Isabelle är lika gammal som Calvin och Mikaela är född en månad innan Alicia, så dom kommer nog att ha kul tillsammans.


Jag tänkte att Calvin skulle få testa på att åka lite skidor, jag själv gick i skidskola när jag var tre år gammal och det är jag väldigt tacksam över att jag har fått göra, man lär sig ju faktiskt bättre när man är liten. Man kan hyra skidor, pjäxor, stavar och hjälm för 195:- per vecka, så det känns ju inte som en jättekostnad om han nu inte skulle tycka det är roligt, vi bor ju dessutom helt gratis.


På lördag är det dags för släktkalas och på söndag har vi inget planerat än så länge, men det kommer att dyka upp något var så säker. Igår åkte min syster och Ola till Dubai på en liten semester och det hade ju inte varit fel med lite sol och värme. Ha det så skönt säger vi till dom = )


Nej nu är det dag att ta tag i dagens sysslor, ha en bra dag !

Kram Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post270

Äntligen...

Januari 2012Posted by Therese 17 Jan, 2012 13:50:50
är det en ryttare som får Jerringpriset. Grattis får jag säga till Rolf-Göran Bengtsson och Svensk Ridsport. Han ligger ändå etta på Världsrankingen har vunnit EM-guld och OS-silver, massor med Grand Prix segrar och Världscuper tillsammans med lilla Ninja La Silla och mycket mycket mer. Roligt att ridsporten får lite uppmärksamhet i sportsammanhang på tv. Jag kan förstå att många undrar hur han kunde få priset, många vet nog inte ens vem Rolf-Göran är, vems fel är det ? jo media, mer ridsport i tv, så skulle jag vara glad, även om jag gillar fotboll , handboll, friidrott och andra sporter också men i dag är jag lite extra glad för ridsportens skull.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post269

Träna

Januari 2012Posted by Therese 16 Jan, 2012 17:03:25
Man kan ju tro att jag har tänkt att banta, med tanke på att jag som nyårslöfte avgav att jag inte skulle äta godis på ett år och idag ska jag gå och träna, men så är inte fallet. Therese och banta går helt enkelt inte ihop. Jag ska inte säga att jag är smal och smärt för det är jag inte och skylla på att jag har fått barn vet jag att jag gör ibland och varje gång tänker jag - "men Therese det är ju snart ett år sedan, sluta nu allt skylla på att dom där tre kilona är från graviditeten bullshit!! Hade jag velat hade jag nog blivit av med dom där kilona men, men jag är helt enkelt för lat och tycker nog att jag är ganska nöjd som det är.

Jag vet att när jag bytte tandläkare för två år sedan och gick dit frågade tandläkaren om jag led av ätstörningar som anorexia eller bullemi !

- VA! jag!? nej verkligen inte, (ser det ut så tänkte jag i det tysta)

- Oj, förlåt det kanske var känsligt

- Nej jag lider av Emetofobi, så det är knappast möjligt

- Ja ha vad är det?

- Kräkfobi

- Jaha, men du har frätskador på dina tänder som ser ut som om du kräks väldigt mycket

- Jag dör hellre än att kräkas så det måste vara från något annat

- Äter du mycket frukt?

- Ja!, skulle man ju vilja svara på den frågan men det kanske är allt surt godis jag ätit

Hur som jag ska jag gå med mamma och träna idag på Fjordskolan. Där har Onsala Gymnastikförening pass flera gånger i veckan och man behöver inte anmäla sig utan det är bara att gå dit. Måste säga att jag tycker att det är så billigt, 5 pass varje kväll 5 dagar i veckan, du kan gå på hur många du vill, inget är bindande och det kostar 700:- om året, JA helt riktigt 700:- om ÅRET. Som hittat tycker jag som aldrig vet om jag kan gå. Så i dag blir det ett styrkepass på 60 min. Förmodligen kommer jag inte kunna röra mig i morgon. Men, men om jag äter bättre och kanske tränar lite så kommer jag kanske inte att vara så trött och må bättre.


Hej hopp !

Tessitess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post268

Barnkalas

Januari 2012Posted by Therese 16 Jan, 2012 12:54:07
Då var barnkalaset i hamn ; ) Calvin tyckte det var så roligt när alla kompisarna kom, han väntade och väntade hela förmiddagen på att klockan skulle bli ett. Den sista kvarten satt han i trappan och tittade ut genom fönstret och frågade flera gånger om kompisarna inte skulle komma snart. Sedan slog klockan ett och huset fylldes med massa små söta tjejkompisar med fina klänningar och flätor och tofsar i håret och Calvins kompis Wilmer från stallet. Sedan var det fullt ös i två timmar, sex vilda treåringar en ett och ett halvt och en fyraåring och några småsyskon på drygt ett. Tur att farmor var här annars hade det nog gått käpprätt åt skogen.


Massa fina presenter fick han med, Alfonbok, en MP3 spelare, en buss, en traktor, tatueringar, ett fiskespel där man ska fiska upp små fiskar när dom gapar fick han och det spelet gick varmt hela kvällen, dessutom har det också fått sova i sängen hela natten och i morse skulle han ha med det till dagis.


Idag är det lite lugnt Simons mamma åkte för en timme sedan och jag har kört Calvin till dagis och fixat klart stallet. Calvin skulle till skogen idag (dom är ju där varje måndag) så jag ska snart åka dit och hämta honom.


Simon kom hem sent igår från Hemsedal och åkte till jobbet tidigt i morse så jag har knappt hunnit prata med honom, men det finns det kanske lite tid till i kväll vem vet = )


Ha en härlig vecka mina vänner !

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post267

Godispåsar

Januari 2012Posted by Therese 15 Jan, 2012 08:57:16
Klart att man måste ha godispåsar på ett barnkalas sedan kan man ju välja vad man vill lägga i dom, frukt är ju också godis var det någon som sa, men tråkigt = ) säger en sann godisfanatiker.


I går fick jag i alla fall fixa godispåsarna som ska fiskas upp ur fiksedammen på barnkalaset idag. Dom blev jättefina och är jättelätta att göra även om det kanske inte ser så ut, men jag ska ge er några tips hur man gör.


Köp några presentpåsar, genomskinliga cellofan eller plast finns oftast på Bokia eller Panduro och på Ullared ( där finns allt till dessa påsar) Man behöver 1 st färgat eller mönstrat papper 15X14 till varje påse, eller man kan göra dom hur stora eller små man vill bara dom passar påsen, sedan är det bara att vika pappret dubbel och dekorera/ klistra på några stickers eller blommor och namnen häfta fast pappret på påsen och så är det klart = )


Sedan kan man använda spillet av pappret och göra placeringskort, hur lätt som helst, har man sakerna hemma tar det inte så lång tid, tror det tog mig 45 min att göra 8 påsar och 8 placeringskort, Ok sedan kanske man ska tycka att det är kul också och det gör jag.


Här är dom klara !

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post266

Fredagen den 13

Januari 2012Posted by Therese 13 Jan, 2012 10:59:58
I dag är den fredagen den 13:e, känn på den? känns inget konstigt alls faktiskt.

Vi får väl se vad dagen har att ge, solen skiner iallafall från en nästan klarblå himmel


I går krockade pappa med bilen på motorvägen utanför Ikea, en seriekrock med fyra bilar var av han var bil nummer tre, tur i oturen gick allt bra med pappa och det blev bara skador på bilen både fram och bak, så det blir verkstaden för bilens del.


Mamma och pappa var här i går kväll och gratulerade Calvin på hans födelsedag, han fick ett flygplan som skulle skruvas i hop så det gjorde pappa och Calvin nästan hela kvällen, nästan som Ikea massor av skruvar och muttrar men fint blev det när det blev klart. Flygplanet har självklart fått sova i sängen i natt = )


Snart ska vi ta och gå ut, fixa lite i stallet och få oss lite frisk luft och vid 16 tiden ska jag åka och lämna barnen hos mamma för jag har blivit bjuden på middag och bio i kväll av Marion, ska bli så mysigt, det är inte så ofta man går på bio nu för tiden.


I morgon kommer Simons mamma hit hon ska hjälpa mig lite med barnen, vi har ju barnkalas på söndag och det kan bli lite körit när man ska ta hand om alla gäster, barn, fixa mat och fiskedam och dessutom har två barn att ta hand om, så det bli toppen med lite avlastning.


Ha en skön fredag och en riktigt trevlig helg !

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post265
Next »