Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Ledig

December 2012Posted by Therese 28 Dec, 2012 22:20:42
Godkväll !

Ledighetskommiten har tagit plats i soffan, kan inte förstå att jag är såååå trött jag gör ju ingenting, minsta möjliga i alla fall. Kan dock känna att det var behövligt med vila. Här kommer några kort från vår julafton och sedan ska jag uppdaterar er om allt som hänt, men det är en lång historia.... Pappa blev magsjuk på Julaftons natt, Ola (min systers man) vaknade på Juldagens morgon med Vattenkoppor över hela kroppen (smittad av våra barn) Simon är fortfarande krasslig han har varit fröskyld i snart fem veckor, Jag har sovit sittandes på soffan i fyra dagar nu, i skräck om att magsjukan ska nå mig eller barnen. Calvin har trillat i källaren och slagit tänderna i tröskeln, vilket resulterade i ett tandläkarbesök idag. Alla tänderna i behåll, men en ordentlig fläskläpp. Alicia är äntligen frisk efter snart sex veckors sjukdom och äntligen sover barnen på nätterna igen, vi har ju lite sömn att ta igen så det känns bra. På söndag ska jag försöka sätta mig med årskröninkan, det känns som om det har hänt en hel del det här året och en sak som är säker är i alla fall att vår familj har varit sjuka så det räcker i år så vi ser fram emot ett friskt och härligt 2013.

Ha en skön kväll i natt ska jag nog krypa ner i min säng, magsjukan verkar inte ha bitit på mig och kanske kan jag sova riktigt gott i natt.

Kram,Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post557

GOD JUL !

December 2012Posted by Therese 23 Dec, 2012 11:56:31
Hejsan på er alla !

Jag vill bara passa på att önska er alla en fantastiskt God Jul !

Många Kramar Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post556

Hon gör mig Galen

December 2012Posted by Therese 16 Dec, 2012 14:07:05
I går var jag med Marion i Uddevalla och tittade på Ulf Lundell, ja tänk att man åker i snöoväder till Uddevall för att gå på konsert, Jag skulle åka till Kiruna om det var så.

Väl framme i Uddevalla blev det middag på restaurang och sedan kl.19.30 gick han ut på scenen. Den första timmen spelade han låtar från sitt nya album, vi borde nog ha lyssnat in oss lite på dom, det är ju så att man behöver lyssna några gånger innan man fastnar. Efter 3 timmar och 15 minuter avslutar han med "Hon gör mig Galen" 8 minuter lång och sååååååå bra. Jag får gåshud bara jag tänker på det och det får mig också att tänka på lördagen den 29 maj 2010, när jag står i Slotts Kyrkan på Tjolöholm och precis har sagt JA, till Simon, Calvin har trillat och spräckt ögonbrynet på trappan i kyrkan och från balkongen hörs tonerna av Hon gör mig Galen.

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post553

Lucia

December 2012Posted by Therese 16 Dec, 2012 13:50:26

Hejsan hoppsan det var ett tag sedan, här är det minst sagt hektiskt . Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men efter barnens öroninflammationer har det fortsatt med ögoninflammation och för drygt två veckor sedan vaknade Alicia en onsdags morgon med vattenkoppor över hela kroppen och efter det var det Calvins tur och det håller fortfarande på, så barnen har inte varit på dagis mer en två dagar på hela december.

På måndag skulle dom kanske kunna gå , men idag har Alicia fått ögoninflammation så då blir det inget med det. Mormor och farmor har hjälp oss att ta hand om barnen så att vi har kunna jobba så det har inte blivit så jättemånga dagar av vab och det är jag jättetacksam över då det just nu är helt hysteriskt på jobbet, kataloger, kataloger i massor och massa korrläsande, så jag känner mig ganska sliten, men snart är det jul och med den kommer en välbehövlig ledighet tack och lov.

Innan dess är det dessutom massor som ska göras, det ska inhandlas julklappar, städas, julpyntas, det ska bakas julgodis, osv osv. I torsdags blev det som sagt inget luciafirande för vår det, det mysiga luciafirandet i skogen med dagis fick vi avstå ifrån med tanke på vattenkopporna, men jag han precis hem till 18.30, hämtade upp Simons mamma hemma och sladdade in på parkeringen till Onsala kyrka tio minuter innan Lucia gudstjänsten, Åhh det var balsam för själen i den just nu stressiga vardagen att sitta där en timme och lyssna på fin sång och musik, väldigt fridfullt och jätte fint.

// Tess  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post552

Hälsning från Wien

December 2012Posted by Therese 01 Dec, 2012 18:58:38
Hejhopp,

Här kommer en liten hälsning i från Wien, här är fantastiskt fint och jag blev verkligen grundlurad flera gånger på vägen hit. Jag trodde att jag skulle på Spa, på väg till Landvetter trodde jag att vi skulle till Stockholm, då Simon sa att vi skulle norr om Ulricehamn, när han väl kört av motorvägen mot Landvetter flygplats började det snurra i huvudet. Inne på flygplatsen fick jag inte följa med och checka in utan blev lämnad, den tiden ägnade jag mig åt att med hjälp av departures se vilken destination det kunde vara. Det gick tre plan runt 09.00 och 10.00 vilket verkade vara den tid vi skulle åka eftersom vi var på flygplasen vid 8-snåret. Oslo, Amsterdam och Frankfurt hmmm. troligtvis Amsterdam, Frakfurt känns ju inte som någon slutdestination och Oslo gick ju snabbare att köra till. Efter en frukost på flygplastsen lutade det åt Frankfurt och Simon berättade att vi skulle på ett Spa i Frankfurt där han varit med jobbet. Badhuset var större än hela nordstan och där skulle vi tillbringa hela helgen, bara bada spaa, och mysa. Jag gick på det stenhårt.

Flighten var en kvart försenad och vi klev vid 09.55 på planet mot Frankfurt, Vi fick inte sittplatser brevid varandra och jag sa till Simon att det kanske kommer någon vi kan byta plats med, eftersom jag är lite flygrädd och helst vill sitta bredvid Simon.

Helt plötsligt kommer mamma på flygplanet och sätter sig bredvid oss, va !!!! - Vad gör du här ?? -Jag ska också åka med ! - Jaha, men pappa då ? - Han var tvungen att jobba. Jag tänkte inte mer på det men snart dyker även pappa upp och jag förstår att jag blivit lurad. Mamma och Pappa ska med oss till Frakfurt på Spa, mysigt och jättekul.

När jag tänker efter tyckte jag att det var lite konstigt att dom skulle åka med faster Agneta på Kulturresa till Helsingborg hela helgen som mamma slått i mig för några veckor sedan när jag frågade om barnvakt. Tokigt ! att jag kan va så lättlurad.

Vi landar i Frakfurt och ska gå mot bagage utlämningen, men pappa och Simon börjar gå andra vägar och jag vet att jag ifrågasätter varför vi går åt fel håll, men dom säger bara att dom bygger om på flyplatsen och att det är rätt, jag vet inte men jag vet att jag säger till mamma att vi måsta ha missat den där bagageutlämningen för alla jag ser har resväskor med sig, men tydligen tänker jag inte mer på det. Vi åker ner en rulltrappa för att vi ska gå på toaletten, men jag ser inte toalettskylt, men det finns en nedanför trappan, där är också en gate där man blir upphämtad av en buss ut till fllygplanet, Pappa säger ja vi ska åka buss till en annan terminal för att hämta ut vårt bagage. Där tar det i allafall stopp när dom meddelar mig att vi ska inte till Frankfurt utan till Wien och det står tydligt Vienna på skyltarna.

Så blåst, så många gånger.

Nu ska vi gå ut och äta, men jag hoppas att jag ska kunna få fatt i allt material för Gästbloggarna och kunna lägga ut den första gästen i kväll, det är ju trotts allt den 1 December idag.

Ha en skön kväll

Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post540