Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Solen skiner i Sälen

Februari 2013Posted by Therese 09 Mar, 2013 08:41:41
Här uppe i Sälen skiner solen från en klarblå himmel varje dag, fantastiskt väder med andra ord, barnen åker skidor till och med Alicia är duktig, hon kan åka på rullbandet själv hela vägen upp, sedan åker hon ner men man får springa framför och stoppan henne för bromsa vet hon inte vad det är.

Calvin & Isabelle har gått i skidskola, tyvärr var det fullbokat när jag skulle boka detta för en månad sedan så vi bokade in dom på två privatlektioner och det var nog det bästa vi har gjort. Dom har lärt sig att ploga och svänga och åka knappliften med lite hjälp ; ) Jonatan barnens skidlärare var verkligen en riktigt toppenkille.

Vi har badat i poolen på altanen, ätit mysiga middagar, åkt snowracer och idag ska vi efter lite skidåkning besöka Experium äventyrsbad. På eftermiddagen blir det en tur med snöskotern upp på fjället och i morgon går bilen hem till Onsala igen.

I går var det också prisutdelning, alla barn som hade åkt skidor fick medalj och en pokal ; ) middagen bestod av tacos och sedan blev det tårta för att fira min födelsedag.

Det var en liten rapport från Sälen.

Kram,Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post584

Vi har det bra.

Februari 2013Posted by Therese 06 Mar, 2013 16:17:53


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post583

Godmorgon Sälen

Februari 2013Posted by Therese 06 Mar, 2013 08:15:27
Då har vi vaknat till en ny morgon i Sälen, här går solen upp på en klarblå himmel och det är just nu fem minus.

Vi åkte upp i går efter jobbet, hämtade barnen på dagis, packade in packningen i bilen. Planen var att komma i väg vid 16-tiden men som vanligt blir det ju inte som man tänkt sig , dessutom glömde vi Alicias kanin på dagis så vi åka till baka dit för att hämta upp den. Sedan bar det av och första stoppet blev redan i Stenungsund för att få lite mat i magen. Simon släppte in barnen i "lekrummet" på Burger King, som just då var tomt på barn och jag ställde mig i kön för att handla, när jag vänder mig om är Simon på toaletten och "lekrummet" är fullt med barn som hostar och nyser snor hänger i näsorna och jag känner paniken. - snart kommer någon av dom där kräkas och vi kommer för tredje året i rad drabbas av kräksjuka på vår semester. När Simon kommer ut från Toaletten försöker jag få kontakt med honom från kön och väser... - få ut barnen från "lekrummet", skynda dig innan vi kräks allihop.

Jaja, jag vet hysteriskt, men jag vägrar att få semestern grusad igen....

Andra stoppen blev i Torsby vid 22-snåret, där Simon skulle lämna lite saker till en kund på Torsbybadet, så där stod den stackaren och väntade på oss.

Calvin somnade vid 20.30-tiden och Alicia en halvtimme senare, sedan sov dom sött hela vägen och när vi vid 00.22 svängde in på Bräddvägen var det väldigt skönt att vara framme. Jag gick in och bäddade sängarna, barnen vaknade men var ganska trötta så det var bara att slänga dom i sängen, så somnande dom om med en gång. Vi bar in all packning och fick in maten i kylen, fixade poolen så vi kan bada idag och vid 02.00 somnade jag gott bredvid Alicia.

idag tänkte vi ta en sväng med snöskotern på fjället, bada i poolen och sedan får vi se vad dagen har att ge. I eftermiddag kommer ju vår härliga vänner familjen Lorentsson/Karlsson upp så i kväll blir det fullfart.

Ha en skön onsdag mina vänner

Kram,Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post582

1 Mars

Februari 2013Posted by Therese 01 Mar, 2013 13:42:34
Mars måste väl ändå vara en vårmånad eller ? Jag blir helt lycklig av sådana här dagar, Solen skiner från en nästan klarblå himmel, bara ljuset på morgonen och kvällen göra att man får mer energi, fåglarna kvittrar och inte nog med det, det är FREDAG ; )

Idag kom Calvins säng, den står hemma utanför huset och väntar på oss när vi kommer hem, och eftersom Calvin får en ny säng så ska lilla Alicia få Calvins gamla säng, en STOR säng. Hon är såå stolt och har sagt hela veckan - Alicia är stor, två år (och så visar hon med fingrarna) och jag ska fåå en STOOOR säng ; ) Äntligen kan vi läsa sagor och mysa på kvällarna inte för att vi inte gör det idag, men det är inte helt lätt att krypa ner i hennes spjälsäng om ni förstår... Utan man får sitta på utsidan på golvet och läsa och hålla upp boken så hon kan se och när hon valt Askungen som är ganska lång får man kramp i armen redan på femte sidan när Askungen ska få åka på balen till Slottet.

Tiden går fort på tisdag ska vi ju bege oss till Sälen för att åka lite skidor men om exakt 27 dagar åker vi två veckor till USA, jag har inte planerat så mycket inför den där resan, jag stoppar mest huvudet i sanden för att jag är lite orolig för flygresan. Vi ska vara åtta dagar i Clearwater och sedan blir det fem dagar i Orlando på Disney Land, när vi kommer hem är det april och förhoppningsvis ska vi börja bygga växthuset som står och väntar på att tjälen ska gå ur marken så man kan börja gräva i marken för grunden.

På fredag nästa vecka är det Internationella Kvinnodagen den 8 mars tillika min födelsedag, och den 36:e kommer att firas i Sälen och det har den gjorts många gånger förut, när vi var små var vi alltid i Sälen vecka 10 och åkte skidor med familjen.

4-årskontrollen på BVC i går gick bra det var en omfattande kontroll, tog nästan en timme, Calvin skulle trä träringar på ett snöre, räkna, och tala om vad det var för färger, han fick rita en teckning med en gubbe på och ett kryss. Han fick göra ett syntest och ett hörseltest, gå balansgång, väga och mätas och dessutom skulle han förklara olika situationer på uppslag i en bok. Alicia fick hoppa jämfota, vägas och mätas och även visa att hon kunde prata, alldeles för mycket dessutom så vi blev förvisade till väntrummet när Calvin skulle göra sitt hörseltest, eftersom han inte kunde höra något när Alicia babblade ; )

Snart är det dags att åka att hämta dom älskade barnen på dagis som förövrigt har varit där hela veckan friska och krya (peppar, peppar)

Ha en riktigt trevlig helg

och en underbar fredag

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post581

Onsdag !

Februari 2013Posted by Therese 27 Feb, 2013 09:11:43
Onsdag och det innebär ju ledigt från jobbet, Simon skulle åka tidigt idag och mamma är i Mora på besök hos min bror så det blev till att gå upp tidigt för att fodra och släppa ut hästarna innan han skulle åka. Klockan ringde 05.30 och då var det bra att gå upp och ut. Vist är det skönt att det ljusare på morgonen och kvällen och idag kvittrade till och med fåglarna tidigt på morgonen. Våren är på väg min vänner och bara det är helt underbart.

Idag har jag fått dammsugit och tvättat golven, tvätta två maskiner tvätt och fixat Stallet och klockan är bara 09.15. känns som om det kommer att bli en bra dag, full med energi.

Vi ska snart hoppa in i bilen och åka till Lantmännen och handla lite hästmat och salt till paddoken sedan blir det hem och äta lite lunch innan Calvin ska till Tandläkaren.

Vidare hoppas vi att Calvin nya säng kommer idag. Det skulle ta 2-5 arbetsdagar och det är dag fem idag, så vi håller tummarna.

I morgon ska vi till BVC på morgonen och sedan blir jobb på Stendahls.

Till helgen kommer farmor Maj och jag ska hem till Jenny och pyssla lite på lördag förmiddag, hästarna ska tas om hand och kanske blir det lite ridning på Gillian. Det ska packas och handlas eftersom vi åker till Sälen på tisdags kväll så det är fullt upp på alla fronter.

Ha en skön onsdag

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post580

Det började bra...

Februari 2013Posted by Therese 18 Feb, 2013 13:14:35
... men vid 11 -snåret ringde dom från dagis...

- "Hejsan Alicia sitter här och är lite vissen, hon har feber och mår inte så bra"

Snälla mamma som är hemma med Calvin fick bege sig till Vallda för att hämta den lilla sjuklingen.

Det är bannemig inte sant, hur kan det vara möjligt sedan den 9 november när Calvin blev sjuk i feber har barnen varit på dagis 15 dagar och det är snart fyra månader sedan.

Ja ni vet ju allt i från öroninflammationer till vattenkoppor, feber influensor, svinkoppor osv. Vad ska jag göra?, ta semester en månad och isolera oss, eller vad gör man? förmodligen ingenting utan bara gillar läget... hur man nu kan göra det.

I går hade vi i allafall kalas för Alicia som var så glad, massa fina presenter fick hon också, Familjen och släkten var på besök och det åts tårta i massor, både smörgåstårta och hallontårta.

På förmiddagen var Morbror Ola på besök med sin brorsdotter Nelly och barnen turades om att rida på Gillian i paddoken, efter det satte vi på tolkselen och det blev snowraceåkning fram och tillbaka på vägen där det fortfarande fanns snö, barnen skrattade och det enda som kom fram ur deras små munnar var: igen, igen , igen , igen och igen och jag och Ola fick bytas av och spring igen och igen och igen, så roligt var det nog allt. Det tyckte vi nog allihop till och med Smilla var med och sprang efter fram och tillbaka på vägen mellan huset och stallet.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post579

Älskade Unge !

Februari 2013Posted by Therese 17 Feb, 2013 22:23:18
Då var det dags för lilla Alicia att fylla år, två år ! I fredags fick vi sjunga för henne på morgonen, paket och välling på sängen ; ) Världens sötaste lilla Alicia har blivit så stor.

Första kortet på hela familjen, alla fyra, fast vid det tillfället hade vi ingen aning om att jag var gravid och det tog ytligare nästa tre veckor innan ljuset gick upp. Så Alicia var också med på vårt Bröllop den 29 maj och var då nästan fem veckor gammal.....

Här kommer ett gäng bilder från två härlig år ! Grattis Alicia, Älskade lilla unge.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post577

Alla Hjärtans Dag !

Februari 2013Posted by Therese 14 Feb, 2013 16:50:18

Önskar er alla en härlig dag, och skänker en extra tanke till alla ensamma därute.

Jag har en liten tavla ståendes här på mitt skrivbord på kontoret som heter

Recipe for Happiness

Ingredients:

1 Bag of Smiles

2 Cups of Sharing

2 Ibs of Positivity

1/2 Cup of good Humor

1 Cup of Self-Esteem

2 Spoonesfuls of Simplicity

1 Dash of Goodwill

4 Droops of Easy-Going

and 1 Packet of Life Loving !

Hur enkelt som helst ; )

Mer Kärlek i världen och lite extra idag

// Kram på er

Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post576

Fint

Februari 2013Posted by Therese 13 Feb, 2013 22:07:17
Det vackraste smycket jag har burit runt min hals är min barns armar.....

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post575

Så gick det !

Februari 2013Posted by Therese 13 Feb, 2013 22:02:16
I går var det besökt på vårdcentralen och lilla Calvin var såååå duktig. Läkaren lyssnade på hjärtat och lungorna, kollade reflexerna, klämde och kände här och där tittade i ögonen i halsen och i öronen. Hon var lite osäker på om det verkligen var svinkoppor som han hade runt munnen och fick kalla in ytligare en läkare och tillslut enades dom att så nog var fallet, så inget dagis denna veckan och tvätta med Alsollösning några gånger om dagen, byta pyjamas och örngott och handdukar varje dag, så ska det nog vara bort om en vecka om vi har tur.

- "Då ska vi bara ta några prover också, jag kommer strax tillbaka"

- Mamma, vad är prover för något?

- Doktorn ska nog bara sticka dig lite i fingret (hur förklara man det utan att skrämma livet ur ungen)

Calvin börjar gråta och säger jag vill inte, jag vill inte.

Jag lovar att om han är duktig så ska vi åka in till Kungsbacka och fika bara han och jag och dessutom besöka leksaks affären.

Väl inne på labb, får Calvin sätta sig i mitt knä och syster säger att hon vill låna Calvin lilla finger, han sträcker fram sin hand och säger lite ynkligt

- "Jag tror inte jag har bestämt mig än"

- Vi räknar till tre tillsammans, säger sjuksystern och sedan väntar jag på illvrålet men det händer ingenting.

Det är mycket blod som ska ut från det lilla fingret och systern klämmer och klämmer och börjar diskutera om hon inte behöver sticka en gång till, men tillslut bestämmer hon sig för att det räcker och det sätts på ett litet plåster, Calvin väljer ett litet skelett och en ballong i lådan och sedan är det dags för ett urinprov.

När vi går säger Calvin - Mamma jag sa inte ens AJ, vist var jag duktig nu.

Vi hade så mysigt i Kungsbacka bara Calvin och jag, och jag kom fram till att det är sällan jag är själv med något av barnen, det är liksom allt eller inget hela tiden och jag ska blir bättre på att ge dom egentid var och en.

I dag har vi varit ute och åkt snowracer i backen, vi har varit i stallet och tagit hand om hästarna och lekt och spelat spel.

Rut var och hälsade på också, Rut är ett rådjur som kommer nästan varje dag, hon brukar vara här och äta fågelmat traska runt lite i trädgården och hälsa på hästarna i hagen, hon är inte speciellt rädd, idag hade Rut med sig en kompis, men kompisen var lite skraj och drog när Alicia knackade på fönstret.

I morgon ska Alicia till dagis och Calvin ska vara hos mormor så jag kan jobba, i morgon är det Alla Hjärtan Dag, glöm inte det och skänk en tanke till alla som ligger er varmt om hjärtat.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post574

- Mamma, Här är du och jag !

Februari 2013Posted by Therese 13 Feb, 2013 21:33:23


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post573

Svinkoppor !

Februari 2013Posted by Therese 11 Feb, 2013 21:28:43
I morgon är det ett läkarbesök som står på schemat först på morgonen. Vi måste kolla upp om Calvin har fått svinkoppor och sedan ta ett blodprov, han klagar på att han är trött och äter knappt någon mat, frukosten brukar gå ner i stora lass med sedan är det stopp ingen lunch och nästan ingen middag, nu har han ju i och för sig varit sjuk förra veckan och det är ju klart att man kanske inte har så mycket matlust då, men han säger ofta att han är trött och efter allt med Simon så är jag helnojig. Jag får för mig massa dumt och går runt och oroar mig, så lika bra att kolla upp det.

Nu i kväll har jag varit ute i stallet och klippt Atlanta, som tur var verkade inte som om hon brås på sin mamma i allafall utan stod snällt även om hon var lite sur till och från.

Till helgen tänkte jag hoppa upp och rida efter vintervilan, hon går i skritten tre dagar i veckan just nu och sedan blir det lite longering. Jag kan lova att det är inte jättekul med hästar den här årstiden, kallt som attan.

Åhh vad jag längtar till våren, när alla vårlökar kommer upp ur jorden som jag och Calvin planterade i höstas, när det börjar bli sådär varmt att man kan ta av sig jackan, sitta ute på trappan och fika och solen värmer i ryggen, men det bästa av allt, om åtta veckor kommer vårt växthus, det ska bli så roligt att få inreda och plantera i det när det har kommit på plats. Hur jag nu ska hinna med det?

Vi planerar också att renovera stallet, nu när vi vet att vi får bo kvar känns det roligt att få göra i ordning och fint. Planen är att bygga ut så vi får en spolspilta och även höja taket i "lilla stallet" och även byta ut boxinredningen, men vi får väl se hur det blir och framför allt vad det kostar, förmodligen skjortan ; )

Ha en skön kväll

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post572

Vab

Februari 2013Posted by Therese 10 Feb, 2013 21:50:58
Vab... vård av barn, känns som om det är det ända vi gör, jag som trodde att vi hade haft vårt förra året men så verkar inte vara fallet. Calvin låg med 39 graders feber hela förra veckan och idag ser det ut som om han har fått svinkoppor, så vabbande verkar fortsätta även nästa vecka och efter det är det väl Alicias tur igen lagom till hennes födelsedag på fredag.

Ja, ja i helgen har vi bara varit hemma. Fast igår var vi hemma på middag hos Simons kusin Magnus som också bor här i Onsala med sin familj. Vi blev bjudna på Oxfilé pasta som var sååå gott och sedan blev det Melodifestivalen i soffan.

Pappa var här i går och hjälpte mig att fixa Gillians box, vi har kapat av en boxvägg i hennes box så hon kan se ut över kanten, det blir ju lite roligare för henne när hon kan vara med och se vad som händer. Magdalena och hennes familj kom förbi då dom var ute på promenad så lilla Emma och Calvin gjorde i ordning Gillian och så blev det ridning i paddoken.

Idag har jag röjt alla badrumsskåp, städat och röjt på vår veranda som verkar ha blivit någon form att skrot och förvaringsställe för allt vi inte vet var vi ska göra med, allt i från dynor till utemöblerna till gamla fotoramar, leksaker, julsaker, cd-skivor och mycket mycket annat. Vi har verkligen dåligt med förvaring i vårt hus. Helt uselt rent ut sagt. Jag har målat om barnens pall som är av furu, varje gång jag ser den tänker jag att den ska få bli vit men det blir aldrig gjort och när jag ändå hade färgburken framme fick en vagga bli vit och även ett bord jag köpte på loppis i somras.

Hästarna och stallet är fixat och nu sitter man här i soffan och undrar vart helgen tog vägen, när vi inte har något planerat på helgen tänker jag att NU ska jag minsann bara slappa och göra som många andra, gå och skrota i myskläder, ligga på soffan och titta på vinterstudion, men det blir aldrig så och jag blir lika besviken varje gång jag inser att helgen är slut och det har varken blivit vinterstudion eller soffmys, men men jag är kanske inte den typen jag är nog för rastlös.

I morgon vankas det jobb, Simon vabbar och jag får vara hemma på tisdag och onsdag.

På torsdag är det Alla Hjärtans Dag och på fredag fyller vår lilla Alicia 2 år. På lördag bär det av mot Tollered där vi ska träffan härliga hundragänget och på söndag blir det lite släktkalas för Alicia.

HA en skön vecka mina vänner ; )

Kram,Kram

Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post571

Var börjar vi...

Februari 2013Posted by Therese 10 Feb, 2013 21:24:39
... Sälen ja, det är en hel vecka sedan och jag inser att det går alldeles för fort just nu.

resan till Sälen var minst sagt lyckad, ni har kanske sett på korten att vi hade fantastiskt fint väder. Strålande solsken och det är man inte direkt bortskämd med. Vi åkte upp på torsdag vid lunch och anlände till stugan vid 18-tiden, vi köpte med oss Pizza till stugan åt och installerade oss, Det blev bastubad, snöbad (det var så kallt så benen domnade bort) det blev bad i poolen på altanen och sedan vid midnatt hopp i säng.

Fredagen bestod i en skön lång frukost och sedan ut i backarna för att åka skidor, det var ganska kallt och jag började efter ett tag frysa om tårna, helt sjukt att man kan frysa så mycket att det värker i hela kroppen. Då hittade jag något bra i skidshopen, värmesulor som man la i pjäxorna, höll 30 grade varmt i fem timmar och inte nog med det samma sak att lägga i vantarna, dessa höll dock värmen i hela sju timmar. 90 spänn för hela kitet och det absolut bästa investeringen på den här resan. Det blev en sen lunch och sedan mer skidåkning och after ski. Hem till stugan och hopp i plurret för att seadn gå ut och äta middag.

På lördagen blev det också en skön lång frukost och sedan begav vi oss ut med snöskotern och brännarpulkan. hahaha så roligt namn, Jag och Lena fick åka pulka först men uppe på fjället fick killarna snällt byta plats. Vi åkte till hemfjällsstugan där det blev fika, blåbärssoppa och varm choklad. hemma efter lunch igen och sedan på med skidorna och ut i backarna. Vid 17-tiden drog vi oss till Högis där det var fullt ös på afterskin, Rydell och Qvick spelade och det blev en och en annan öl, hämtmat med hem och sedan blev det Gagnam style, dans, bad och en hel del drinkar på kvällen/natten, så det var ett slitet gäng som begav sig hem mot Göteborg och Onsala på söndagen. Man ska helt enkelt inte släppa ut småbarns föräldrar utan barn så där, som tror dom är 18. Fyra riktigt härliga dagar med underbart sällskap ; ) kan inte bli bättre och vi gör om det vecka 10 fast med fyra barn, så det blir nog lite annat upplägg då. Tack Lena och Andreas för ni ville följa med !

 • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post570

Bilder från Sälen

Februari 2013Posted by Therese 06 Feb, 2013 13:23:39
Här kommer ett gäng bilder från fyra härliga dagar i Sälen ; )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post569