Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Nu börjar det bli bra

VäxthusetPosted by Therese 17 Jun, 2013 22:49:58
Ja, nu så börjar det kännas riktigt bra, lite små justeringar bara.

Ska hoppa i säng bums, för det har varit några riktigt jobbig dagar med sjuka barn osv. men ni ska få en uppdatering i morgon, måste bara sno några timmars sömn, man vet ju aldrig vad som väntar i natt, sov gott, vi hörs i morgon.

Ni får njuta av några fina bilder från växthuset sålänge.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post636

Jag Älskar redan mitt Växthus

VäxthusetPosted by Therese 11 Jun, 2013 21:13:23
...men jag tror inte att Simon efter gårdagens lilla tripp till Alingsås, eller snarare världens ände inte är riktigt lika förtjust.

Jag borde ju lära mig att bara för att det står Alingsås som postadress så ligger det inte alltid i centrala Alingsås, Åhhh nej så är det inte. När GPS:n inte ens hittar och man inte kan ringa och fråga efter vägbeskrivningen för att det helt enkelt ligger så långt ut i skogen att det inte ens finns täckning, finns det verkligen då ?

Stockdalen ligger lång inne i dom stora skogarna och för att ta sig dit får man köra på långa grusvägar som är så smala att varken bilen eller hästtrailern knappt får plats, och om man skulle få för sig att vända så kan man glömma det med en gång, DET GÅR INTE !

När vi i alla fall äntligen hade hitta till Stockdalen och till Evelina som hade lagt ut en annons på blocket och hade ett fantastiskt fint lantligt bord, fick jag kalla kårar när jag gick in i hennes kök, Huerregud !!! går det in i transporten ??? vi släpade och slet ett tag innan vi fått in det enorma bordet och två bänkar i trailern och det fick precis plats på centimetern. Snälla mamma och pappa passade barnen och dom sov sött när vi kom hem vid 21.30-tiden.

Idag har pappa hjälp mig att bära in bord och bänkar, då Simon är i Stockholm och det blev såååå fint.

Det börjar att ta form, ljuskronan ska upp i taket och sedan ska det in lite tyg och mjuka saker som dynor och lite filtar, det ska hängas upp lite amplar i taket med blommor och sedan hittade jag så söta tittskåp på Ullared som ska få flytta in, måste säga att Ullared, där finns det mycket.

Här kommer några kort från växthuset som det ser ut i dag

 • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post634

Rosor

VäxthusetPosted by Therese 07 Jun, 2013 21:53:35
Första gästen har fått flytta in i växthuset ; )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post632

Idag ska det bli klart

VäxthusetPosted by Therese 07 Jun, 2013 10:16:27
Idag är det dagen D med stor D kan man säga, växthuset är klart för inredning ; )

Alla fönster är på och nu ska det bara fixas vatten och el och det ska pappa och Simon göra idag.

Till helgen hoppas jag få tid och kunna åka upp till Allingsås och hämta mitt bord och bänkarna som ska in i växthuset, jag hittade det på blocket och det kommer att bli perfekt, kanske lite stort som sagt.

Här är bordet:

I växthuset ska ju givetvis också min fina trädgårdsslang från Garden Glory hängas upp, och massor av blommor, tänkte se om det går att snickra i hop ett planteringsbord, har hitta ett jättefint på nätet men ingenstans där det går att inhandla, så kanske få vi snickra i hop det själva borde ju inte vara så svårt, eller ?

Så här ser det ut :

Här kommer också en bild på hur växthuset hemma ser ut nu, man kanske inte ser någon skillnad, men glasen är nu isatta ; )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post631

Status på bygget

VäxthusetPosted by Therese 03 Jun, 2013 22:15:43
I projektet växthus går det framåt, men kanske inte så fort framåt som fröken Törnell hade önskat. Fröken Törnell är nämligen av den sorten att allt ska gå fort väldigt fort. När något är bestämt då är det bara att köra full fart och det funkar ju inte alltid.

Vi har lagt stenknott runt grunden på växthuset men sanden räckte inte riktigt till, så det blir till att köpa mer. Pappa var på Bauhaus och köpte sand i en balja men det behövs nog tre till för att fylla runt stenarna. Stenarna har legat här på Kastanjegården i snart 8 år, vi fick dom av en arbetskamrat som skulle flytta och jag har retat mig på att dom har legat och skräpat, men pappa har sagt att det kommer säkert ett tillfälle att få använda knotten och det gjorde det ju nu, så högen är borta och det blev jättefint runt växthuset.

I övrigt är dörrarna klara det vill säga glasen är kittade och även de fyra öppningsbara fönstren som sitter i taket är klara. Idag har jag varit och beställt en låskista och handtag till dörren och det kommer på fredag, ett handtag är ju bra att ha så man kommer in.

Nu ska jag bara hitta en vattenkran och strömknapp, Simon och pappa ska koppla på strömmen och vattnet till helgen vi har ju haft tur och grävt ner både vatten och ström till hagarna och dom ledningarna går 50 cm från växthuset så det är bara att koppla på.

Här kommer några kort att beskåda.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post628

Växtuset

VäxthusetPosted by Therese 30 May, 2013 10:04:02
Godmiddag !

Det börjar arta sig och med lite jobb i helgen så ska jag nog kunna "flytta in" i växthuset nästa helg. Stommen är nu på plats, och det var inte så svårt som det såg ut. När det kom liknade det ett plockepinn, men det var som att följa en Ikea ritning. Så nu står det där och lockar mig... snart, snart så ska jag väl ändå få börja pyssla och planera.

Idag kommer alla glasrutor som ska sättas i och sedan är det så gott som klart ; )

och då börjar det roliga, alla sticklingar som står inne i köket ska få flytta ut, det är gurkplantor, tomater, vattenmeloner och sallad.

Jag håller på att leta efter möbler på blocket och fick ett tips av Magdalena på ett jättefin bord som finns i Allingsås, helt perfekt, kanske att det är lite för stort. Sedan letar jag efter gamla stolar och ett planteringsbord, jag ska sätta upp vita tyglängder i taket och sedan lite ljuslyktor och min fina ljuskrona i taket. Det kommer att bli sena kvällar, då det är både stallfix och växthusfix efter att barnen har somnat, men saker som är roliga orkar man alltid med.

 • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post626

I dag är en bra dag

VäxthusetPosted by Therese 21 May, 2013 12:00:13
I dag kommer växthuset ; )

Leverantören valde att själv frakta ner växthuset i från Stockholm och dom startade tidigt i morse så i dag någon gång efter lunch kommer stommen till växthuset, glasrutorna kommer om en vecka så snart så....

Jag har inte hunnit fota så mycket men jag ska ta några kort i kväll när jag kommer hem så ni får se hur det ser ut, sockel är färdig murad och putsen är på, sedan ska den målas vit, trästommen ska monteras och sedan återstår bara att sätta i glaset och att inreda och börja odla. ÄNTLIGEN !

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post621

Betong på plats

VäxthusetPosted by Therese 16 May, 2013 22:44:25
I går kom då cementbilen med betongen, så nu är plattan färdig gjuten och i går kväll kom också den första raden av vägg eller snarare sockeln upp.

Och idag ringde leverantören och meddelade att på tisdag kommer dom själva ner med växhuset. YIPPIE ! men som sagt jag ropar inte hej ännu förrän det är på plats och monterat.

Tydligen kommer trästommen på tisdag och om ytligare en vecka kommer alla glasrutor som ska sättas på plats. Så det finns hopp om en midsommarlunch i växthuset.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post617

Vad händer med växthuset ?

VäxthusetPosted by Therese 14 May, 2013 22:22:03
Ja det kan man ju undra, men det går faktiskt framåt, besvikelsen har lagt sig lite och det är bara att inse att den som väntar på något gott får vänta väldigt lääääänge.

Vi har fortsatt med grunden och i morgon kommer det en cementbil med betong till plattan som ska gjutas, sedan ska muren muras upp och sedan är det bara att vänta.

Jag pratade med leverantören för 10 dagar sedan och då skulle växthuset komma om tre veckor så det var ju skönt att det inte tog sex veckor, så om två veckor borde det vara på plats i Onsala i alla fall, sedan ska vi får tid till att sätta upp det med. Men jag ropar inte hej än... man vet ju inte det kanske blir stulet på vägen eller så kanske transporten krockar eller så tappar dom det väl här när dom ska lasta av..

Men vi håller tummarna att vi kanske kan äta lite midsommarlunch i växthuset, det hade varit riktigt, riktigt roligt.

I fredags var jag och Simon ute och försökte fixa i ordning gräsmattan, vi fick bort alla rötter och fick krattat och jämnat till det , så nu har vi vattnat och sått nytt gräs så hoppas att det blir lite värme och sol snart så det växer, det ju inte så roligt ut just nu.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post615

Gårdagen

VäxthusetPosted by Therese 08 May, 2013 15:14:03
Vad har jag gett mig in på ?

Folk som ser vår tomt undrar vad det är vi ska bygga och när jag säger att det är ett växthus, så tittar dom konstigt... hmm jag förstår för det ser ut som om vi har tänkt att bygga ett enormt ridhus på tomten ; ) Hela gräsmattan är helt upp körd vägen likaså. I går var vi inte klara förrän vid 23.30 tiden. Pappa han ger sig aldrig men tillslut fick det vara nog, man måste faktiskt sova några timmar om man ska orka med allt. Grannarna blev nog glada när ljudet från en traktor som användes som en enorm ficklampa och paddan tystnade.

Alla matjord som skalats av har vi använt för att jämna ut gräsmattan med, men som sagt vi måste kratta till det och ta bort alla grenar och rötter som har åkte med och sedan ska det sås gräsfrön så det är lite pyssel och allt man gör, medför merjobb på något sätt.

Men i sommar när jag sitter där i mitt växthus och njuter, då är det värt det.

Här kommer lite bilder från gårdagen arbetspass.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post612

Gräva och gräva

VäxthusetPosted by Therese 03 May, 2013 08:09:18
I onsdags fortsatt arbetet med grunden till växthuset, inte för att det är speciellt bråttom eftersom växthuset inte kommer förrän om sådär 5 veckor, men det ju skönt att få det klart och bli av med alla maskiner och försöka få ordning på gräsmattan som har blivit lite förstörd.

Grunden är grävd 70 cm ner vi har lagt matta och dränering och sedan fyllt med makadam, Pappa var uppe i går och "paddade" för att det ska sätta sig och sedan ska det på med mer makadam. och sedan ska det byggas mur med lecablock, det ska gjutas och putsas så det är ju en hel del kvar.

Här kommer några bilder från bygget så långt ; ) • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post607

Otur

VäxthusetPosted by Therese 30 Apr, 2013 08:35:57
Det kan man kalla det minst sagt. I går ringde leverantören som jag har köpt växthuset av och var helt förtvivlad:

- Hej Therese !

- Nej, men HEEEEJ !

- Oj vad du låter glad, tyvärr har jag dåliga nyheter. Schenker ringde mig i fredags och meddelade att dom har "tappat" växthuset och att det är stora skador, jag ville inte ringa och förstöra helgen för dig, men som sagt vi får ta hem växthuset och se hur det ser ut, men det kommer ju att bli väldigt försenat.

- Vad är det du säger ?

- Ja, du kan ju inte tro att jag är helt riktigt klok! först ringer jag och säger att det har brunnit och nu det här

- Men vad händer nu?

- Vi får bygga ett nytt och det är ju så att hur vi än skyndar på det så tar det minst två veckor på snickeriet, en vecka för behandling av trät och sedan minst två veckar för att måla det.

- Jaja, det är klart att man blir lite besviken, jag har ju väntat ett tag nu , men det är ju inget som du kan hjälpa, det löser sig säkert

- Åhh vad skön att du inte är arg, jag trodde du skulle bli jättearg...

Pust vad säger man.. klart att jag blir besviken det är ju nu man vill ha det klart.

Men det går ju inte riktigt att göra något åt, dessvärre är ju inte Schenker en riktig höjdare kan man tycka, först ska det ta tre veckor för utredning om vem som gjort fel och sedan är det så att dom ersätter bara en lite del ( per kg) så om man inte tar en extra försäkring så är man helt rökt...

Jag ifrågasatte om man informerar sina kunder om att man måste ta en sådan försäkring men det gör man inte det får man läsa sig till själv i det finstilta.

Fortsättning följer ....

Här hemma står i allafall allt material som grunden ska byggas upp av, en stor hög med makadam, lecablock, dräneringsrör, frigolit, betong, armeringsjärn, puts, duk, osv osv.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post606

Nu är det igång

VäxthusetPosted by Therese 28 Apr, 2013 20:03:18
Äntligen har tjälen gått ur marken och vi har påbörjat markarbetet för växthuset,

Vi hade tänkt hyra en grävmaskin och gräva själva, (eller snarare Pappa och Simon) men det var nog bra att vi fick hjälp av någon som kan sådant där, det tog två timmar och så var det klart. Dessutom fick vi massa matjord som vi ska använda att jämna ut vår gräsmatta med, den ser nämligen ut som en berg och dalbana, så det blev ju kanon.

Jag hade tänkt att ha huset i en rät vinkel utifrån häcken vid Ärtans hage, men tyvärr stötte vi på patrull då elledningarna till huset låg nergrävda precis där, så jag fick tänka om lite så det kommer att ligga lite snett med gaveln mot huset i stället och det känns som om det kommer att bli bättre.

I morgon kommer ett stort lass med macadam som vi ska fylla i grunden med och sedan ska det på med friggolit, armeringsjärn, det ska muras upp en sockel och sedan ska det gjutas en platta osv, osv.

Växthuset står tyvärr fortfarande kvar i Stockholm, men jag hoppas att det kommer under nästa vecka. Snart så är det på plats och det ska bli såååå roligt. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post603