Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Idag fyller han år...

April 2013Posted by Therese 30 Apr, 2013 08:20:48
Världens bästa Simon, så i morse var vi uppe med tuppen för att fixa frukost på sängen, två smörgåsar en med ost och en med prickikorv, det hade Calvin bestämt. Sedan var det bara att sjunga upp och leverera ; )

Två böcker om träning och löpning låg i paketen och en fin teckning från Calvin vad det som födelsedagsbarnet erhöll i sängen vid 6-tiden i morse.

I kväll blir det lite middag och mys. Grattis på födelsedagen Älskling !

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post605

Hatten av för Beezie Madden

April 2013Posted by Therese 28 Apr, 2013 20:25:59
Vist hade det varit kul om Rolf-Göran Bengtsson och Quintero La Silla fick vinna i Göteborg

Beezie Madden däremot på sin häst Simon slog till med två riktigt fina rundor i finalen och dessutom blev det en spännande omhoppning mot Steve Guerdat. Men hon var en värdig vinnare ändå.

Svenskarna slutade på 6:e, 8:e, 12:e och 20:e plats fyra Svenska i Världscup finalen har inte tidigare inträffat.

Roffes underbara lilla Ninja LA Silla avtackades på fredagskvällen och inte ett öga var torrt på hela arena, så fint.

Jag sammanfattar Gothenburg Horse Show som fantastiska tävlingar, massor av inspiration, något fattigare, Atlanta två täcken rikare, en P-bot, lite ont i rumpan, gåshud, tårar, kärlek något trött men jag längtar redan till nästa år, det är något vist med Gothenburg Horse Show.

Så grattis till USA och Beezie på hennes Simon ; )

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post604

Söta Gillian

April 2013Posted by Therese 27 Apr, 2013 22:29:56


  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post602

Wapnö

April 2013Posted by Therese 27 Apr, 2013 22:27:29
I onsdags var vi på dagisutflykt på Wapnö mejeri nere i Halmstad. Det var jättekul men det var väldigt kallt, vi gick på poängpromenad, tittade på kossor som "åkte karusell" vi åt lunch, hoppade i halm och mycket mer. Här kommer några kort från dagen ; )

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post601

Bygga, bygga

April 2013Posted by Therese 22 Apr, 2013 17:05:45
Nu händer det mycket i Therese Törnells liv, ja herregud !

Helgen har varit helt fantastisk, kanske beror det på det underbara vädret, vi har i allafall varit ute från morgon till kväll, jag har krattat så jag har blåsor i händerna, först hade vi vårstädning på dagis i lördags. Jag gillar och kratta så jag tog på mig att kratta hela gården och den är stor vill jag lova så tillslut fick jag hjälp av Theas pappa och sedan hade jag också på min lott att gräva igen hålorna under alla gungor, Simon han fick måla om bussen ; ) vet inte om han var så nöjd med det men han valde själv. (barnen har en stor buss i trä på gården) det blev en lite paus för lunch och då grillades det korv.

Vid 14-tiden när allt var klart åkte jag och barnen hem och Simon snörade på sig skorna och sprang hem, dessutom blev det en liten omväg ner till Gottskär och tillbaka för att uppnå 2,1 km nästan ett Göteborgsvarv. Heja, Heja.

Jag och barnen vår städade i lekstugan, tvättade och skurade golvet och hämtade ut alla kuddar och leksaker som har fått bo inne i källare över vintern efter det blev det en hel del jobb i stallet.

I går var jag upp med tuppen i vanlig ordning på helgerna eftersom jag måste fodra och dessutom har utsläpp både lördag och söndag, jag insåg att jag aldrig äter frukost med min familj och just då kändes det lite tråkigt, På onsdagar när jag är ledig får jag i allafall äta med barnen men då är ju inte Simon hemma och på helgerna äter dom utan mig eftersom jag vill bli klar, så vi kan hitta på något roligt tillsammans. Ja man får helt enkelt prioritera. Atlanta och jag åkte bort till ridhuset där det var löshoppning och Ulle hoppade Atlanta, hon skötte sig som en liten stjärna, och hoppade till och med en liten bana på fyra små hinder.

Väl hemma igen bestod eftermiddagen i att kratta löv, så nu är det såå fint och man ser alla små knoppar som är på väg upp. Krokus, snödroppar, vintergäck, tulpaner, påskliljor, skilla och mycket, mycket annat.

Nu ska bara utemöbler, parasoll, hängmattor och annat ut men det får bli nästa helg, om vi hinner.

Växthuset har fortfarande inte kommit, det står kvar uppe i Stockholm och inväntar en större lastbil då det tydligen var för stort... hmmm vad är det jag har köpt..

Jag tänkte att växthuset ska få en egen kolumn så ska ni få hänga med och ser hur det blir under tiden vi bygger.

Det samma är med Stallet, jag det är sant vi ska även bygga ut och bygga om stallet, spännande eller hur, men mycket jobb och allt på en gång. Jg håller på att sätta mig in alla dokument som ska skickas in till kommunen för att ansöka om bygglov osv, så Stall byggnationen ska ni också få följa här.

Nog om detta men det är mycket roligt på gång och denna vecka börjar Gothenburg Horse Show, så där blir det två hela kvällar och en hel söndag som ska spenderas dagisutflykten till Wapnö på onsdag ser jag också fram emot, så håll i hatten för nu går det undan...

// Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post600

I helgen blir det Sol !

April 2013Posted by Therese 19 Apr, 2013 16:04:44
Trevlig Helg !

/ Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post599

Fredag

April 2013Posted by Therese 19 Apr, 2013 08:10:35
Fredags morgon och nu är det fullt ös överallt på alla plan, vet inte hur jag ska hinna med allt. I natt har jag drömt om orangea varselvästar och cargo byxor. Jag håller på att leta kläder till en fotografering i Barcelona som börjar på måndag och byxor och varselvästar är det enda jag inte hittade under gårdagen, så det måste lösas idag. I morgon är det också städdag på dagis och idag kommer växthuset. (Yippie nu ska bara grunden göras och sedan ska det monteras ).

På söndag blir det lite hoppning för Atlantas del hemma hos familjen Sjöström och sedan var den helgen slut ; )

I går kom det hem en löpartidning i brevlådan, hmm har Simon börjat prenumerera... när jag läste lite mer noga stod det " information om Varvet" och då trillade pengen ner. Simon ska springa Göteborgsvarvet och mycket riktigt så var det. Han bestämde sig för att göra det när han kom hem från operationen i våras. Så den 18 maj får vi heja på honom och min svägerska Jenny som också springer. KUL ! men varför har han inte sagt något...

Ha en skön helg och hoppas att det blir lite skönt väder, för det är väl på tiden.

// Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post597

Bilder från helgen !

April 2013Posted by Therese 15 Apr, 2013 16:36:24
Här kommer några kort från mobilkameran ; )

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post596

Tiden går fort.

April 2013Posted by Therese 15 Apr, 2013 08:22:24
I dag har vi redan varit hemma en hel vecka, tiden går så fort så fort, konstig nog känns det som om det är veck 8 och inte vecka 16, men det beror nog på vädret, några små stackars förskrämda snödroppar har tittat upp i övrigt är det helt dött, brunt och tråkigt.

I helgen har det varit fullt upp, I fredags var vi hembjudna på middag till ett par vänner, det var jättetrevligt och väldigt god mat, så vi var väldigt mätta när vi åkte där ifrån. Lördagen bestod i mestadels stalljobb, Calvin var ute och reda på Gillian och kan ni tänka er att Simon för första gången hoppade upp på en häst. Inte någon av mina hästar dock, för dom är ju " vilda och opålitliga" enligt Simon utan Malin och Mikael kom förbi med ett jättesnällt varmblods sto som hette Eva ; ) som Simon red runt på i paddoken, det gick bra men han såg lite sammanbiten ut. På lördags eftermiddag begav jag mig med Marion in till stora staden Göteborg för att äta middag med Lena, Katta, Maria och Lollo och efter det gick vi på Takida på Konserthuset, en riktigt, riktigt bra men annorlunda konsert. Den tar sig garanterat in på min topp 5 lista.

I går morse var jag uppe med tuppen fodrade hästarna vid 06.30, åkte till dagis för att städa, när jag var tillbaka hemma hade hästarna ätit upp frukosten och det vara bara att börja släppa ut, sedan blev det en sväng till Millesons för att inhandla lite vårblommor, Alicia var med och valde blommor och det blev några violer och lite annat. Hem och plantera och när jag ändå var i tagen planterade jag dessutom om alla sticklingar som har kommit upp, gurkor, tomater, meloner osv så nu har dom fått större krukor att växa i.

Tvättstugan har ju varit belamrad med en hel del tvätt sedan vi kom hem, smutsiga kläder från två veckors tid för fyra personer, så det blev nästa projekt, vika och bära upp all tvätt efter det gick jag på fönstren som inte blivit tvättade på mer än ett år, jag har bara insidan kvar och det få jag ta någon annan dag ; ) Mocka i stallet och ta in hästarna och logera Atlanta blev nästa uppgift och sedan han vi dessutom att bära in vårt nya soffbord från transporten sätta upp en ny ljuskrona i taket och röja inne, så i går var en dag med fullt ös.

Så det är ju inte för inte som man är lite trött idag.

I dag blir det jobb och lite ridning i eftermiddag, på Onsdag kommer Anna, Anna och Lena på besök med sina små busfrön och till helgen har vi vårstädning på dagis och lite annat. Nästa vecka drar Gothenburg Hors Show i gång så då blir det några dagar där, dagis utflykt till Wapnö i Halmastad, jag ska ut med kunder på onsdag kväll och på tisdag har vi utvecklingssamtal på dagis och så hoppas jag att vi ska kunna komma i gång med växthuset..... åhhhh vad jag längtar till det är på plats.

Ha en skön vecka

Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post595

Mot Sverige !

April 2013Posted by Therese 07 Apr, 2013 18:13:53
Hejsan ! Vi är nu i Orlando och har varit här sedan i onsdags, det har varit fullt upp från tidig morgon till sena kvällen. I Onsdags när vi kom, åkte ett gäng till Sea World och tittade på speckhuggare, sälar och mycket, mycket annat. Jag, Charlotta, Ola och mamma åkte till ett jättestor outlet för att shoppa. På kvällen blev det middag på hotellet och sedan hopp i säng. På torsdagen blev det till att gå upp tidigt och bege sig till Disney Land och vi började med Epcot parken och avslutade dagen på Magic Kingdom, hemma vid 22-tiden hade både Calvin och Alwar somnat. Det tar ett tag att ta sig hem även om vi bara bor 20 min från Disney Land. Man ska ta sig ur parken samtidigt som alla andra, sedan är det båt, tåg eller buss från Magic Kindom till parkeringen där väntar tåg som slussar ut folk till den enorma parkeringen och här gäller det att hålla koll på var man parkerade annars kan det gå riktigt illa.....

Fredagen spenderades på Hollywood Studios, här fick vi se en stunt show som var fantastisk bra, det var biljakter, pang pang, skurkar och eldhav. Mamma och Pappa vara snälla och passade barnen medan vi provade Hollywood Hotel Tower, "The tower of Terror" Den var riktigt bra, man fick hoppa in i en gallerbur/hiss som tog en runt i byggnaden och helt plötsligt blir det svart och hissen störtar fritt fall neråt och sedan upp och ner igen, man har ingen koll på tillslut om man är på väg upp eller ner instängd i en lite hiss. Ussh ja det var roligt. Det blev en hel del promenerande i parken och när man vid 22-tiden lämnade parken, var det många av oss som hade svårt att gå och sååååå ont i fötterna.

Lördagen spenderades åter igen på Magic Kindom, tänk vad konstigt att vi har gått runt på Disney Land i tre hela dagar från morgon till kväll, närmare 30 timmar och vi har inte ens sett två av parkerna och i dom tre parkerna vi varit har vi missat massor. Det är så enormt stort. Magic Kindom var ändå den av parkerna som var finast och kanske roligast för barnen, det var parader flera gånger om dagen det fanns massor att göra och se och varje kväll avslutades med ett enormt fyrverkeri, Det är USA det, Det är flådigt och framför allt STORT, stora bilar, stora Coca Cola, stora människor (tragiskt) enorma portioner mat, allt är BIG, BIG, BIG.

Jag längtar faktiskt hem till ett fräscht Sverige, jag saknar maten, är så trött på friterat och framförallt ska det bli såå roligt att träffa lilla Alicia, åhhh vad jag längtar efter henne nu. I kväll går planet hem till Sverige, det lyfter från flygplatsen kl.21.00 sedan har vi 10 härlig timmar på planet och sedan 7 hela 7 timmar i Frankfurt, känn på den , när man bara vill hem. Så i morgon kväll (Måndag) klockan 18.20 landar 12 trötta men med massa härliga minnen i bagaget på Landvetter flygplats.

Kram från USA

Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post594