Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Andnöd

StallbyggetPosted by Therese 25 Aug, 2015 16:38:34
Long time no see .... sorry men det har helt enkelt inte funnits tid till att sätta sig vid datorn, just nu är det lite för mycket men jag ska försöka att uppdatera er om allt som hänt sedan sist ; ) om jag hinner...

Vi håller just nu på att färdigställa stallet, boxinredningarna kom en vecka sent vilket innebär att vi just nu jobbar både kvälls och nattskift för att få det färdigt, i går gick jag och Simon in vid 1-tiden och mamma och pappa var kvar till halv tre, så vi är lite trötta, en natt klara man väl av, men nu har vi jobbat så sent varje kväll sedan förra måndagen, men uppehåll för tävlingar i Skövde så är man rätt "medvetslös" när klockan ringer vid 6-snåret. Två boxar blev klara i går och vi hoppas få färdigt en till i kväll och sedan är det två kvar som behöver vara klara på lördag kväll, så det ska vi väl klara av.


Känns bra att börja jobba på tisdag efter ett års mammaledigthet och komma till jobbet helt utbränd, ingen dans på rosor, men det ska bli rena semestern att börja jobba ; )
Jag fattar inte hur pappa orkar, han jobbar ju först tio timmar på jobbet och sedan 19.00 till sena natten med stallet, han är minst sagt envis som vill göra allt själv, trotts att vi försöker få honom att be om hjälp, det finns säker någon snickare därute som kan hjälpa till, men INTE, vi ska göra allt själva. efter det här bygget kan nog både jag, Simon, mamma och pappa ta jobb som både boxmonterare, målare , snickare, så om man blir arbetslös kan man helt enkelt utöka sitt CV med både det ena och andra.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post938

Stallet

StallbyggetPosted by Therese 10 Aug, 2015 08:00:31
Stallbygget hur går det med det ?
Jo det går bra, sakta framåt, vi håller just nu på att renovera den gamla delen, pappa och Simon monterade ner dom gamla boxinredningarna i helgen och nu i veckan kommer dom nya från Ydregrinden. Det ska målas lite här och där och toaletten i sadelkammaren ska ju göras klar.

Den gamla inredningen sålde jag på Hästnet, det gick fort, det tog ungefär en minut.
Det är ska bli jätteskönt att få upp det nya, det är ju svarta plastplank som hästarna INTE äter på så det blir ju finare och är lättare att hålla rent och snyggt.

Ska bli kul att dra i gång höstsäsongen i stallet, just nu står ju bara fyra hästar inne och det känns att det fortfarande är semester, snart kommer alla hem från bete och annat och det ska bli kul att ställa in dom i ett nytt fint stall. Det ska också bli jättespännande men lilla nya "Winnie" att få lära känna henne och se vad hon är för en liten individ.

Här är en bild på gamla stallet, men nya murade mellanväggar och nya fönster, ska bli kul att se hur det kommer att se ut när boxinredningarna är på plats och det är målat.

// Kram Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post937

Godkänt

StallbyggetPosted by Therese 01 Dec, 2014 16:29:53
Idag kom Länsstyrelsen för att besiktiga stallet och det blev godkänt, tack och lov. Det var några saker som skulle åtgärdas, men i det stora hela så är det klart och hästarna får flytta in nu i eftermiddag. Det är så tråkigt att inte få vara hemma och flytta in dom själv och se hur fint det är men jag kommer ju hem på torsdag så då ska jag vara i stallet och pyssla hela kvällen.

Stackars Pappa och Simon var i stallet och jobbade till klockan 12 i natt för att få det färdigt och i lördags gick jag ut klockan 06.30 och gick in klockan 21.30 på kvällen, jag och pappa monterade boxar precis hela dagen, det blev några mackor på ståendes fot i stallet, men det var allt. I fredags var det likadant, så det var minnsan inte bara att slänga upp färdiga boxfronter som vi trodde. Men nu är det klart och jag fick tre bilder från pappa i morse, med texten: - Nu är det klart, nu kan dom komma.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post883

Ydre

StallbyggetPosted by Therese 01 Dec, 2014 09:58:54
I torsdags åkte jag och pappa till Ydre för att hämta boxinredningarna, det blev en spännande resa. Vi hyrde en lastbil på OKQ8 och åkte vid 11-tiden, upp gick det bra, men det var långt 6 mil in i skogen från Eksjö.
När vi kom fram började problemen, hur skulle vi få på allt, det var fyra pallar med inredning och massa med lådor med skruvar och bultar, galler och plank. När trucken lastade på den första pallen höll hela lastbilen på att braka, efter en timme hade vi dock fått på allt som skulle med och även fått kapa av en skena som var fem meter lång som inte gick in. (tur att det gick) Det såg ut som om lastbilen gick på knäna och i första rondellen började det gnissla och låta från bakhjulen.

- Vad var det ?
- Det låter som ett hjullager håller på att ge sig
- Va, vad händer då ?,
- Det blir bom stop och det går inte att köra vidare

Herregud 26 mil hem med en för tungt lastad lastbil, mörkt och halt, vi satt helt tysta och var glada för varje meter vi kom framåt, efter 4 och en halv timme i 70 km i timmen med två stopp för att tanka och fylla på mer luft i däcken närmade vi oss i alla fall Göteborg. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post881

På Måndag

StallbyggetPosted by Therese 25 Nov, 2014 08:13:44
Då äntligen är det besiktning av stallet och går det igenom utan anmärkningar så får hästarna flytta in i sina boxar, åhh är det klart då ?? - nej det är en hel del kvar uppe på loftet och i sadelkammaren, och en hel del målning och el dragning, men det ska vara såpass klart att hästarna kan flytta in i alla fall.

Muraran kommer att bli klara idag, så då ska det städas lite och sedan hoppas jag det kommer en målare idag som ska måla taket så vi i morgon och på torsdag kan dra elen och sätta upp belysningen. På torsdag åker jag och pappa upp till Ydre och hämtar boxinredningarna, som vi sedan ska montera under fredagen.

I går fick vi röja ordentligt då snickarna i dag skulle ta ner väggen i sadelkammaren, men när pappa dök upp i gårkväll gick han loss så nu finns det ingen vägg kvar, redan klart ; )
Jag skulle tro att väggarna till toaletten kommer att komma upp i dag och snickarna kommer att sätta panel i tak och på väggarna.

I övrigt ska det ju målas och dras massa el och även vatten till spolboxen och kranar, vi kommer inte att installera några vattenkoppar, utan vi fortsätter med hinkar som vi alltid gjort, jag vill ha koll på hur mycket hästarna dricker och så slipper vi sönder frysta ledningar och översvämningar pga av vattenkoppar som hängt sig osv.
Sedan ska det ju städas på utsidan och läggas sten närmast fasaden. Etapp två som vi kallar den ; ) är att byta boxinredningen och mura upp väggarna i det nya /gamla delen av stallet och sedan ska även gaveln ut mot vägen bli av med sin fula plåt och få en fin träfasad med två fönster i., Sedan ska förhoppningsvis alla projekt vara avklarade på väldigt länge ; )


// Kram Tess

 • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post880

Framåt

StallbyggetPosted by Therese 18 Nov, 2014 08:30:27
Jag sitter och äter frukost och kikar ut och ser att dom håller på att riva byggnadsställningarna och det känns jättebra, det betyder att dom är näst intill klara på utsidan. Snickarna håller just nu på med golvet till den nya sadelkammaren och har nog en långsidan och kortsidan på insidan kvar där det ska sättas panel. Den gamla livsfarliga trappan är borta och vi har fått en ny fin trappa i det nya stallet.

Murarna har fått fart och fyra av sex väggar är klara och det är bara lite kvar på en av dom så en vägg kvar och en pelare, sedan ska det ju målas, men frågan är om det går, betongen/putsen måste torka först.

Idag kl.13.00 kommer en kille från Länsförsäkringar som ska gå igenom hela stallet då det ska bli en "Säker Gård" vilket innebär att man måste uppfylla en mängd krav, det är mycket regler och lagar som ska följas då det gäller brandsäkerhet och el.

Den 28 är boxinredningarna klara och ska monteras under helgen och har vi tur får vi till en besiktning av Länstyrelsen i veckan därpå och om allt då är som det ska så får hästarna flytta in. Det är dock en liten önskedröm, skulle tro att vi kanske är en eller två veckor bort från det, men vi får se om det går. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post877

Stallet

StallbyggetPosted by Therese 02 Nov, 2014 19:17:50
Dörrar och fönster är nu på plats och snickarna har börjat lägga golvet på höloftet. I Torsdags kom allt svart tegel från Danmark och jag hoppas att dom påbörjar murandet av mellanväggarna i morgon. I fredags kom även ett galler och inredning till spolspiltan.
Innertaket är klart och ska nu bara målas, väggarna på utsidan är färdig putsade och det är inte mycket kvar på insidan. Så det känns som om det går framåt, men det är ändå mycket kvar, det ska målas, all el ska dras och även vatten, panelen ska spikas på på utsidan och även invändigt på höloftet. Boxinredningen ska på plats och sedan ska det godkännas av länsstyrelsen innan hästarna får flytta in i sina boxar.

Här är några bilder från bygget ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post868

Stallet

StallbyggetPosted by Therese 21 Oct, 2014 14:13:11
Hur går det då med stallbygget kan man undra ?
Jo det går bra, men just nu ser man inte att det händer så mycket, så då tycker man att det står stilla vilket det naturligtvis inte gör. Murarna är här och håller på att putsa utsidan och baksidan och gaveln är klar, dom har väl kanske halva långsidan kvar innan det är dags att gå in och börja putsa insidan, dessvärre har vädret ställt till det lite så jag skulle tro att vi ligger några dagar back. Snickarna inväntar material till golvet på loftet och det kommer nog på torsdag då vi också ska ha ett nytt byggmöte för att stämma av.
I går var jag och pappa nere och mätte ut alla mått till boxarna som nu ska beställas.
innertaket i stallet är uppsatt och klart och det borde snart vara dags att sätta in alla fönster och dörrar.

Det verkar vara många som åker förbi och ser att vi bygger ut för i lördags ringde hela fyra personer som ville ha boxplats och idag ringde en till. Dessvärre är det ju knöfullt och den nya boxen som byggs är redan uthyrd. I söndags kom två nya hästar till Kastanjegården som har stått här förut och jag har tre till som står på kö, så vi skulle kanske ha kvar tältstallet och hyra ut det ; )

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post863

Stallbygget

StallbyggetPosted by Therese 12 Oct, 2014 10:01:07
Teglet är nu på taket, i allafall på ena sidan snickarna håller på att spika golv på loftet och snart ska det väl vara dags för innertaket, Murarna har fortfarande inte dykt upp, men jag hoppas att dom kommer på måndag, längtar såååååå tills det är klart.
Hästarna står fortfarande hyfsat bra i tältstallet, men det börjar ju bli lite fuktigt och kallt nu när hösten har kommit med stormsteg, men det går fortfarande över förväntan.
Här kommer några bilder

Patrik inspekterar ; )

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post857

Taket är på

StallbyggetPosted by Therese 06 Oct, 2014 09:37:10
Hejhopp !
Det går fort när man är borta några dagar. Taket och takpappen är nu på och man håller på att spika läckt för att sedan kunna lägga på takpannorna, måste säga att vi har fantastiskt tur med vädret. Murarna är på ingång och ska börja putsa utsidan och sedan ska fönster och dörrar sättas in. Snickarna fortsätter med taket och ska sedan lägga golv på loftet och sätta innertak i stallet. Åhhh vad jag längtar tills hästarna ska få flytta in i sina nya boxar. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post852

Stallet

StallbyggetPosted by Therese 28 Sep, 2014 22:20:08
Här kommer några bilder från stallet, det går framåt och det kommer att bli jättefint.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post851

Nu börjar det likna något !

StallbyggetPosted by Therese 24 Sep, 2014 12:33:04
Idag ska murarna vara klara med etapp 1, dvs alla ytterväggar är klara. Idag kommer också alla fönster och i morgon kommer man att montera stålpelarna. På måndag kommer stålbalkarna till taket och onsdag i nästa vecka kommer takstolarna och snickarna som ska sätta taket och träpanelen, så ser tidsplanen ut den närmsta veckan.

När taket är på plats kommer murarna tillbaka för att putsa fasade invändigt och utvändigt och även mura upp tegelväggarna mellan boxarna. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post848

Stallet

StallbyggetPosted by Therese 22 Sep, 2014 10:22:38
Det går även framåt med stallbygget och ingen är gladare än jag, kanske kan hästarna få flytta in innan jul om jag har tur.
Det kommer lastbilar med leveranser nästan varje dag och idag förväntas fönster och dörrar att levereras. Just i detta nu muras det för fulla muggar och jag skulle tippa på att dom har kommit ungefär halvvägs. I dag kommer också byggställningar som ska sättas upp då man nu kommit såpass hög upp. Tegelväggarna på insidan kommer man att mura upp först när taket är på plats. När takstolarna kommer vet jag inte men jag skulle tro att muraren är klara senast i slutet på denna veckan, så någon gång nästa vecka borde snickarna vara på plats för att sätta taket och panelen.


// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post847

Byggstatus

StallbyggetPosted by Therese 16 Sep, 2014 21:25:23
Stallbygget går framåt igen efter några dagars stiltje. I morse kom betongbilarna, två stycken en prick kl.07.00 och den andra 07.45, under dagen har man "räfflat" betonggolvet med en maskin och vattnat regelbundet. Patrik vår lilla kattunge (som dessutom är en tjej) har underhållit byggkillarna med att först flyttat in i deras bil och gömt sig bland verktygen, det höll på att sluta med att han/hon fick åka med på lunch och sedan försökt hoppa runt på den nygjutna betongplattan ; )

Patrik ! ja, varför har barnen döpt honom till Patrik, verkar ju konstig, jag har undrat vad Calvin har fått det ifrån, samma undran som när han döpte sin gossekanin till Robert (efter killen på bilbesiktningen) när han var två år. I dag kom jag på varför katten heter Patrik. Hon är helt enkelt döpt efter Svampbop Fyrkants bästa kompis, en rosa tjock sjöstjärna med blommiga badbyxor, tätsittande ögon och som saknar näsa. Det ni ! inte illa ; )

Här är några kort från bygget


Världens justaste betongskor ; )

Kram, Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post842

Uppdatering

StallbyggetPosted by Therese 10 Sep, 2014 13:21:14
En liten uppdatering i projektet "Stallbygget"
Formen för plattan är nu klar, ser det ut som i allafall. Frigolit i massor ligger över hela gården, så det ser ut som om det har snöat, armeringsjärn och allt annat är på plats, så jag antar att det snart är dags för betongbilen att anlända. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post840

Bygga, Bygga

StallbyggetPosted by Therese 08 Sep, 2014 11:01:06
Nu är allt som ska rivas borta och man har börjat att bygga ; )
Just nu håller man på att lägga alla avloppsrör, el och dräneringsslangar i allt makadam och jag tror att det förväntas vara klart idag, även golvbrunnar och liknande är på plats.
Jag tror att under denna och nästa vecka kommer man att göra formen och eventuellt gjuta plattan. Vecka 38 kommer muraren att mura upp väggarna så det går framåt.

Alla hästar är nu tillbaka efter "sommarlovet" och hästarna som gått här på bete är inne i sina boxar igen. Ärtan och Gillian har fått sig ett ordentligt bad och blivit friserade. Ingen av dom tycker om att bada men det ska det bli ändring på när stallet är klart och vi har en spolspilta med varmvatten, då ska här badas hästar ; ) • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post838

Riva, Riva

StallbyggetPosted by Therese 03 Sep, 2014 08:54:37
Stallbygget går stadigt framåt, eller bygget och bygget... just nu byggs inte så mycket, det rivs mest. I måndags kom en grävskopa som under tre dagar nu har rivit murar och betongväggarna och även bilat bort golvet. Han har även börjat att gräva ut för utbyggnaden och förväntas vara klar med detta i morgon om jag har förstått det rätt. Vad som är nästa steg vet jag inte riktigt, men jag antar att när allt är rivet så ska det börja byggas nytt ; )

Hästarna är jättedukiga och ingen av dom verkar bry sig det minsta om vad som händer på gården, dom kikar lite extra på allt men sköter sig exemplariskt. Tror att dom är lite härdade efter poolbygget och det känns bra att ha hästar som klara av en grävmaskin utan att bli hysteriska.
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post837

Nu går det undan !

StallbyggetPosted by Therese 01 Sep, 2014 08:04:57
Ojojoj, nu händer det saker här på gården, om det nu har gått i snigelfart i nästa ett år gällande bygget så går det just nu i raketfart. Vi fick i slutet på förra veckan veta att dom skulle komma och riva stallet i dag, planer som blev ändrade till i lördags. Så då tog det fart ordentligt. Jag körde Calvin till Fotbollsträningen klockan 09.00 på lördagsmorgon och då var det inte en kotte här och fortfarande lugnt, pappa var i stallet och skruvade ner täckeshängare och elkablar.
- Kommer det någon idag eller?
- Vet inte, men jag tror det, vi har ju fått information om det.

Så här såg det ut när jag åkte:

När jag kom tillbaka efter en timme, såg det ut så här
Alla tegelpannor var borta och hela gaveln och långsidan, snacka om tempo.
Jag trodde att dom under helgen (på två dagar) skulle få ner takpannorna och sedan börja riva på måndag. 12 man rev hela stallet (eller den delen som skulle rivas) på 9 timmar.
Snacka om effektiva

Klart ! Idag ska nästa firma komma och riva muren och bila bort betonggolvet, undra om det går lika fort ; )


I går (söndag) kom även tältboxarna som en del av hästarna ska stå i under bygget. Fyra killar monterade upp det på en timme och sedan var det bara att börja installera sig. Just nu står Atlanta och Gillian där och nästa vecka flyttar också Ärtan och Amanda in. En box används till hö och foder och samma blir det i den stallbiten som är kvar 4 hästar står kvar och en box används till foder, då vi inte har något loft kvar.
Hoppas att detta kommer att gå smidigt, det är klart att det kommer att bli bökigt, för hästarna som står i tältstallarna får man släpa vatten från stallet till och det blir bökigt att mocka, sedan får vi se när höststormarna kommer om det kommer att regna in osv, det kan ju faktiskt bli så, men vet ju hur det har blivit på tävlingar i bland. Hästarna som står i stallet får man gå till tältboxarna för att hämta hö till, då det finns där, så klart att det blir lite merjobb.

Fortsättning följer i byggprojektet ; )
Ha en härlig dag
Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post834

Nu så !

StallbyggetPosted by Therese 21 Aug, 2014 12:38:56
1 år och tre månader efter att vi lämnade i bygglovet ska snart allt vara klart för start, man får inte ha bråttom när man ska bygga och har med kommunen att göra, herregud vad långsamt allt går, och ju fler kockar.....

Om två veckor kommer tältboxarna som hästarna ska få bo i under tiden som stallet rivs och byggs upp igen. Vi kommer att riva halva stallet, då det visade sig att golvet är så dåligt att det inte håller för den nya konstruktionen och takbjälkarna. Alla tegelpannor på taket ska plockas ner och sedan rivs väggar och tak och golvet bilas bort, sedan ska det gjutas och byggas nytt, enligt planen ska det ta runt 12 veckor, men lägg på några så skulle jag tro att vi är i hamn. Om hästarna står i sina nya boxar på Julafton är ingen gladare än jag.

Så nu ska det alltså grävas upp igen, ja fy vi har ju knappt lagt den sista stenplattan runt poolen förrän det är dags igen. Men det är bara att bita ihop, det kommer ju att bli fint när det är klart och sedan är det bannemig slut på projekt på VÄLDIG, VÄLDIGT länge.

Det kommer att bli jobbigt under hösten och jag hoppas inte på för mycket regn och stormar. Jag kan bara föreställa mig hur det kommer att bli med alla maskiner som ska in på gården, det kommer att vara ett stort lerfält överallt, bära vatten och mat till hästarna och springa långt med allt gödsel, mörkt och kallt och fy ja. Nej nu ska jag inte vara så negativ, det är bara att gilla läget
Jag ska hålla er uppdaterade under hösten med byggets framfart och hur det går ; )

Det var en liten uppdatering i projektet "Bygga nytt stall"

// Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post832

Stallbygget

StallbyggetPosted by Therese 21 Feb, 2014 11:32:03
Ett annat projekt som går långsamt, långsamt framåt, tro det eller ej, är stallbygget !
Vet inte hur mycket jag uppdaterat er, men i höstas fick vi äntligen tillbaka bygglovs ansökan dock inte med ett Ok, då Miljö & Hälsa undrade hur vi hade tänkt att lösa avloppet från stallet. Det fanns två alternativ, bygga ett eget reningsverk eller koppla på sig på kommunens befintliga och där tog det stopp igen. eller stopp, det verkar blir följdfel hela tiden.
Vi beslutade att koppla på oss på det kommunala avloppet, men det var lättare sagt än gjort och känns som om det blev väldigt omständigt.
Närmast anslutning ligger uppe ovanför infarten till Kapareskolan, vilket innebär att vi måste gräva hela vägen upp dit och det är närmare 300 meter och sedan gräva oss över Håkullavägen. Eftersom vi ämnar att gräva på kommunens mark, måste man söka tillstånd och detta har tagit sådan tid, dom är inte snabba på kommunen. Ringer du inte och stöter på hela tiden händer ingenting.
Tillslut fick vi Ok på detta men då ska även vägföreningen godkänna att vi gräver över vägen och det var dom inte så pigga på, utan vi måste gräva oss under vägen.
Nu är iallafall detta löst och vi inväntar äntligen ett godkännande av bygglovet.

Sedan är det dags att ta ett planeringsmöte med byggfirman för att planera in byggstart och en plan för hur det ska gå till.

Så om några månader kanske det går att börja. Jag lämnade ju in ansökningarna till Länstyrelsen i slutat av maj förra året och trodde inte i min livligaste fantasi att det skulle ta såååååå lång tid, men den som väntar på något gott…...


Fortsättning följer……..


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post727

Skitmöte

StallbyggetPosted by Therese 25 Nov, 2013 21:34:16
Ja det kan man kalla det, nu i kväll har jag och pappa varit på Kungsbacka Kommun på möte för att diskutera avlopp, jag vist är det roligt AVLOPP ! Skit rent ut sagt ; )

För att få bygglovet att gå igenom måste vi lösa avloppsfrågan från stallet, då kan ju tycka att vad spolas ut där, jo vatten och lite smuts från hästarna, det är ju inte avlopp från en toalett precis, men, men jag förstår att det måste lösas, då uppdagades det ju att vårt avlopp från huset går till en trekammar brunn som inte är så bra vilket innebär att det inom kort måste fixas, så då är det ju lika bra att göra det på en gång när man ändå ska gräva.

Det finns lite olika alternativ, antingen bygger man ett eget reningsverk, kostar sådär 250.000:- (som hittat) då har man sedan en driftskostnad på ca: 6.000:- om året och sedan ansvara man ju för allt som går sönder osv, osv.
Eller så kopplar man på sig på det kommunala avloppet, men då kommer kruxet... det finns en påkoppling ovanför Kapareskolan, dit är det närmare 400m som vi ska GRÄVA och det känns inte som om det blir så roligt, sedan kostar anslutningen 63.000:- till kommunen plus allt arbete, vi måste gräva oss över Håkullavägen in på kommunens mark som vi måste söka tillstånd för att få gräva upp, sedan ska det grävas från huset ner till stallet.

Sedan uppdagades det att det ligger en vattenledning nergräv över vår mark som eventuellt måste läggas om när dom bygger den nya Onsalavägen, så då ska hela hagarna grävas upp, men det lär väl dröja något år eller så om vi har tur.

så det blir mycket GRÄVANDE fram över, vi ska nu skicka in en ansökan om att få koppla på oss på avloppet, vi ska fråga kommunen om servitut till avloppsrören och sedan börja ta in offerter på GRÄVANDET, sedan kan bygglovet beviljas för stallet.
En sak i taget, jag har ju bara hållt på med detta sedan i början på maj, men om något år eller så, så kanske det blir en spolspilta och en box till ; )

Jag återkommer i ärendet

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post703

Hur går det med bygget ?

StallbyggetPosted by Therese 04 Sep, 2013 08:53:09
Ja det kan man ju undra. Stallet ska ju byggas om och till och jag ska ju inte säga att det går med raketfart framåt utan lite mer i snigelfart.
Vi lämnade ju in alla papper för tillstånd till Länstyrelsen lagom tills alla gick på semester, så det drog ju ut på tiden, dessutom fick vi ändra en hel del och komplettera med ventiler, fläktar, vi fick göra stallgången bredare och lite annat, men nu är det godkänt och klart från det hållet och bygglovet är inskickat till Kommunen och även registrerat så nu väntar vi bara igen på att det ska gå igenom. behandlingstid på Kommunen är just nu 8-12 veckor så ni förstår ju själva att det är lite stiltje just nu.

Jag återkommer i ärendet när det händer något intressant ; )

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post668

Stallbygget

StallbyggetPosted by Therese 08 May, 2013 15:47:05
Det går också sakta men säkert framåt, det är liksom inte bara att bygga om man säger så. Först måste man ha någon som ritar ritningar och det har vi fått hjälp med av snälla Pål, Magdalenas sambo som har ritat fyra förslag som har stötts och blötts under några veckor. Nu har vi kommit fram till en ritning som känns kanon och nu är det bara allt pappersarbete och alla tillstånd som ska ordnas.

Först ska man söka Förprövning av djurutrymmen hos Länstyrelsen i Halland.'

Dit ska all abygghandlingar skickas dessutom ska ett 8-sidigt dokument fyllas in angående

byggkonstruktion, ventilation, ljudnivåer, ljusinsläpp osv, osv, osv. Missar man detta då åker man på ett vite på mellan 12.000 - 24.000:- så det håller jag på med just nu, normalt sett tar den förprövning 8-12 veckor, men hinner jag in med den dunder nästa vecka så tar det bara 6 veckor YIPPIE ! så det är planen.

Sedan när detta är klart ska alla bygghandlingar in till kommunen och där är handlingstiden 8-10 veckor för att få bygglovet och när det är godkänt är det dags att sätta spaden i marken, när bygget är klart får det inte tas i bruk innan Länstyrelsen har godkänt besiktningen som innebär att allt ska gjorts precis enligt ritningarna.

I går var Fiskebäcks Bygg hemma och kikade på hur det ser ut i stallet för att kunna lämna ett kostnadsförlag på bygget, så får vi se om det går att lösa ; )

Han skulle räkna på det och återkomma i nästa vecka, vi får kanske ta in några fler företag som kan räkna på det.

Det känns ju viktigt att man får fatt i ett seriöst företag så man inte står där med skägget i brevlådan och Lennart Ekdahl får jaga fuskbyggarna. Det viktigaste för min del är att tidplanen håller, eftersom jag kommer att få hysa in min hästar på andra ställen under tiden bygget håller på. 5 av boxarna kommer att kunna användas men 4st behöver få vara tomma, så det blir att planera ordentligt.

Här kommer en liten smygtitt

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post613