Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Idiot Kunskap

Mars 2011Posted by Therese 02 May, 2011 22:34:31
hahaha... Simon fick ett spel i födelsedagspresent av sin kusin som heter Idiot Kunskap, och jag kan verkligen hålla med kolla in dessa frågor:

Vilken färg har den svarta lådan i flygplan?

Hur många procent av sjuttiåringar är fortfarande sexuellt aktiva?

Vad kostar det att åka taxi från Göteborg till Barcelona?

Hur många människor är berusade i världen oavsett när på dygnet man mäter?

Är det möjligt för en människa att slicka sin egen armbåge?

Går björnar som ligger i ide upp och kissar i bland?

Vilken är Sveries vanligaste mening ?

Hur många centimeter kortare skulle Kylie Minogue behöva bli för att betecknas som dvärg?

Ja fundera på det ett tag så ska ni få svaren någon dag = )

God Natt, Dröm Sött !

'Kram, Kram Tess

  • Comments(2)//www.kastanjegardenonsala.se/#post58

Nackspärr

Mars 2011Posted by Therese 14 Apr, 2011 08:12:37
Åhh vad skönt, jag vaknade med nackspärr i morse. Kanske inte så konstigt då vi delat säng fyra personer och en katt, då önskade man att man hade en 190 säng.

Fick en akuttid på MVC idag, jag har fortfarande ständig värk efter förlossningen och det börjar bli jäkligt jobbigt att gå runt med 24 timmar om dygnet, värst är det på eftermiddagen/kvällen när man har hållit igång hela dagen, sedan hade det ju varit kul att kunna rida eller cykla någon gång mer i livet, & rulla runt i sänghalmen är bara inte att tänka på.... ; )

Kl. 13.15 ska Alicia på sitt första läkarbesök, och innan dess ska vi hälsa på på Simons jobb, efter läkarbesöket blir det full fart till dagis och hämta upp Calvin.

I morgon ska jag & barnen gå med Magdalena & Emma på Svenska Mässan, det är Baby & Barn som är temat, det blir en kul fredags utflykt och på lördag bär det av till Ulricehamn.

Är de någon som har en grävskopa? vi ska göra några grushagar men man bli ju ruinerad, dom offerterna jag har fått känns ju hutlösa, men det är kanske så det är. Jag säger som pappa sa - "hur fanken kan lite makadam och grus kosta 100.000:- helt orimligt" - vi gör det själva, det kan ju inte vara så svårt..... - nej kanske inte, men det kommer att ta år och få det klart och då är väl hela gården riven och en ny Onsala väg plöjer fram över mina tilltänkta grushagar.

Vädret idag verkar bjuda på sol så ha en härlig dag i solen mina vänner !

Kram

Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post43

Hängmatta = )

Mars 2011Posted by Therese 29 Mar, 2011 10:18:23
Vad tror ni om denna härliga hängmatta? Det är det absolut bästa som finns, när man vaknar riktigt tidigt på morgonen, solen skiner, det är helt tyst ute förutom lite fågelkvitter, luften är sådär frisk och fräsch, man går ut i pyjamas, tar med sig täcket och kudden, lägger sig i hängmattan, det gungar sådär lite lätt i vinden så man somnar om mmm vad mysigt det är. In My Dreams...... med två morgonpigga barn och hästar som ska ha mat kan jag nog glömma det, men jag ska i alla fall inhandla en hängmatta, någon gång måste man ju få ha en sovmorgon ute i hängmattan = )

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post35

Annons

Mars 2011Posted by Therese 24 Mar, 2011 08:10:36
En liten födelse annons i GP får det bli, inte för att jag är så noga med det, men jag vet att andra tycker det är roligt (mormor & farmor) så jaja här är den = ) kommer på lördag i tidningen om allt fungerar. Det tog typ 1 timme och 4 samtal att fixa i hop den, inget fungerade och när jag väl fått en bekräftelse på annonsen, så hamnade den under DOP, fel,fel fel.

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post33

Pappas Tumme

Mars 2011Posted by Therese 19 Mar, 2011 20:09:55
Ett gips och en blå pil är vad som har åstadkommits idag, i morgon ska dom operera, "sedan vet dom inge mera" kram & kyss och hjärtlig tack sen......

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post30

Östra & Havreflan

Mars 2011Posted by Therese 04 Mar, 2011 14:15:57
Lilla Alicia har blivit lite förskyld, stackarn, så i går kväll fick jag åka med henne till Östra. Lite täppt i näsan bara men när man bara är två veckor gammal så måste man spola näsan med koksaltlösning annars får dom små svårt att andas.

Vi fick sitta i en skrubb eller snarare ett badrum som var omgjort till väntrum/behandlingsrum och vänta i två timmar sedan lyssnade doktorn på hjärta och lungor och spolade näsan, det tog kanske 4 minuter. Japp det var det = )

Något som var konstigt var att när vi skulle skriva in oss, så existerade inte Alicia hon har aldrig blivit född.

- Är du säker på att hon är född den 15/2?

- Ja! , eller har jag verkligen förträngt allt att jag inte ens vet när min dotter är född, tänkte jag

- Vi har kollat från den 14- 17/2 och det finns ingen registrerad på dig då, kanske på pappans efternamn vad heter han ?

- Gustafson !

- Nej, vad konstigt inte på han heller, ja du får nog ringa ner Varberg och kolla, något måste ha blivit fel, men vi får ta en blanket för asylsökande utan identitet så länge det funkar ju.

Felet är nu åtgärdat och den lilla dockan finns faktiskt på riktigt nu = )

Jag & Calvin har bakat havreflan idag, - dom blev jätte, jätte, jätte goda Mamma, sa Calvin så jag antar att det blev bra .

Ha en trevlig helg på er

Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post21

Noas Ark

Mars 2011Posted by Therese 04 Mar, 2011 08:18:57
I går var jag och Calvin på Noas Ark, en ekologisk bondgård som kyrkan äger. Där finns det grisar, åsnor, hästar, getter, får, kaniner och mycket annat, barnen får rida på åsnor och hästar eller åka häst & vagn, vara med och mjölka geten Eva, utfodra djuren och städa i burarna. Vid 11-snåret är det sångstund och sedan är grillarna i gång så man kan köpa och grilla korv.

Calvin tycker det är jättekul på Noas Ark och det är svårt att få honom där ifrån. Grisarna som heter Fläsk & Bacon(haha stackare) var absolut roligast och kaninerna som fick väldigt många pussar, tur att dom é snälla.

Efter två och en halv timme ute så var fötterna som ispinnar, så även Calvin gick med på att gå hem. Tack och lov = )

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post20

Morgon aktivitet

Mars 2011Posted by Therese 03 Mar, 2011 09:18:25
Så här kul har vi på morgonen = ) hemma hos familjen Törnell/Gustafson

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post19

Då var det över

Mars 2011Posted by Therese 01 Mar, 2011 18:05:28
Då har lilla Cavalino fått somna, det är ju bara en häst kan tyckas men alla som har häst eller djur över huvud taget vet ju vad jag menar, dom blir som familjemedlemmar och det blir jättejobbigt när den dagen kommer då man måste ta bort dom. Ja ush i går var verkligen ingen roligt dag bara massor med tårar.

Jag var hos barnmorska i går med och plockade bort resten av stygnen (så då blev det mer tårar) Så nu är alla stygn som går att ta bort borta i alla fall, även om det inte känns så mycket bättre, ussh nu känner jag mig gnällig, men jag är så trött på att att ha ont.

Idag har lilla Alicia fått bada, det tyckte hon var toppen till skillnad från Calvin som skrek som en stucken gris första gången han skulle bada. Calvin han har hamnat i värsta trotts åldern herregud, vad gör man? ingenting är bra och han lyssnar inte ett dugg, allt man säger gör han tvärtom, men det är väl bara att härda ut, förhoppningsvis går det över.

Häromdagen bokade jag en natt nere på Tjolöholms Slott, närmare bestämt den 29 Maj, vår bröllopsdag, då ska vi bara njuta av omgivningarna, promenera, äta god mat, sova och öppna vår fina vita trälåda. Den har stått på vår veranda i snart 9 månader, det står så fint på "Simon & Therese 29 maj 2010, öppnas 29 maj 2011" Ni som var på bröllopet vet ju vad som gömmer sig inuti men vi har ingen aning. spännande !

Nej nu får våren gärna komma, jag längtar efter att snödropparna och krokusen ska titta upp i rabatten, men det är ju faktiskt den 1 mars idag så det är inte så långt borta smiley

Nu ska jag fjäska till mig lite stalltid av Simon och gå ner och ta hand om Ärtan & Atlanta, dom ska få sig en ordentlig frisering vare sig dom vill eller inte, det är något visst med ston, man får jämka hela tiden, det var lättare med Cavalino han köpte allt och var tacksam den lilla pärlan = )

Kram på er !

Tess

Vist va han fin !

  • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post18