Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Idag är det fredag

Juni 2013Posted by Therese 28 Jun, 2013 14:56:12
och egentligen vilken fredag som helst, fast det är en sådan härlig stämning på jobbet idag så här dagen efter sommarfesten, jag tror att det beror på att det är ett gäng som går på semester i dag, glada förväntningsfulla som skolbarn som har hela sommarlovet framför sig, delas det ut kramar och det skrattas och jag hoppas att det blir en lika skön fredag nästa vecka då det är min tur att stäng av datorn och städa undan pappershögarna på skrivbordet och bara gå hem och njuta av semesterns först dag.

Det måste vara den bästa dagen på hela året förutom julafton och midsommarafton.

Man har liksom hela semestern framför sig, alla äventyr allt man har planerat, det ska bli sol och varmt, ljumna kvällar, bad och sand emellan tårna, det ska ätas glass och det ska cyklas på utflykter, det ska picknickas och det ska åkas båt, det ska umgås och grillas och det ska sovas och vilas och det ska åkas hit och dit.

Till alla er som går på semester idag önskar jag er en underbara sommar med nära och kära, ta hand om varandra och njut av den svenska sommaren när den är som bäst.

Man ska inte ta allt för givet vi har bara varandra till låns

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post645

Danmark-Norge- Sverige

Juni 2013Posted by Therese 27 Jun, 2013 23:05:22
Nu är killarna hemma igen ; ) I måndags morse fick Calvin åka med Simon och jobba, resan gick med Stena till Fredrikshamn där dom övernattade på Badhotellet på tisdagsmorgonen gick resan med Stena Saga från Fredrikshamn till Oslo och därifrån med bil till Strömstad där det checkades in på hotell.

Simon har jobbat en hel del och Calvin har fått vara med uppe på bryggan och se hur man kör stora Stena Line färjan, det bjöds på glass och han fick en egen stol för att beskåda när färjan lade till i Oslo, det blev ett besök nere i dom jättelika maskinrummen, det spelades en hel del på enarmade banditer och jag tror nog att det åts en hel del godis också. I går kväll kom dom hem lite trötta, men Calvin han var super nöjd.

Jag och Alicia har varit hemma och haft tjejmys och på dagis fick Alicia följa med dom stora barnen till skogen och var såå stolt för att hon hade fått vara med och äta mat och sova i skogen, dessutom hade hon fått låna Calvins ryggsäck och det var stort, det förstod jag eftersom hon tjatade om den här skogsutflykten i flera dagar.

I onsdags var Annika snäll och morgonfodrade så jag och Alicia fick sovmorgon, den spenderades i sängen med böcker och vi gick inte upp förrän 08.30. Klockan 09.00 kom mamma med kusinerna Wilmer och Alwar som är här nere på besök och vid 11-snåret åkte mamma till Mölndal och hämta farmor och lilla Linn. Vi åt lunch i växthuset och till efterrätt serverades glass med hallon och blåbär, strössel och chokladsås.

Efter lunchen körde mamma hem farmor och jag tog med mig barnen till Kungsmässan, där blev det givetvis ett besök i leksaksaffären och sedan inhandlade jag lite kläder till Alicia. På H&M träffa vi min faster Agneta som var ute på en shoppingrunda och handlade lite kläder till barnbarnen. På kvällen när Simon och Calvin kommit hem bar det iväg till Höglanda med Atlanta för lite konditionsträning.

I dag har det varit jobb i vanlig ordning och kvällen avslutades med Reaggefest på jobbets utegård, jättemysig. Hade jag inte haft så långt hem och var ledig i morgon hade jag nog fortfarande stått på dansgolvet vi det här laget.

Ha en skön kväll mina vänner !

Kram Tess

Här är några kort från Simons mobilkamera

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post644

Konstigt

Juni 2013Posted by Therese 25 Jun, 2013 15:51:49
Det finns ju lite statistik att ta del av på webbhotellet där min blogg ligger, jag kan se hur många besökare som besökt bloggen, vilken tid och vilken dag, men jag kan inte se vem.

Jag kan se från vilka länder besökarna är och där börjar man ju fundera lite.....

Klart att mesta delen är från Sverige 52% men sedan 26% från USA, 14% okända 4% från Danmark och 1% från Finland

Besökare från Russian Federation, Rumänien, Polen, Ukraina, Canada, China vad gör dom där ? Förmodligen har dom halkat fel, men det där 26% USA verkar ju kostligt... jaja hoppas man kan glädja någon med ett vardagligt liv som bonde i Onsala .... hahahahah

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post643

Min lilla Älskling

Juni 2013Posted by Therese 22 Jun, 2013 22:26:18


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post642

En midsommarnatts dröm

Juni 2013Posted by Therese 22 Jun, 2013 22:16:13
Midsommardagen är snart till ända, en dag som varit full med mys och vila, lite städande efter gårdagens festligheter och en fantastisk lång, härlig tur på Atlanta tillsammans med Magdalena och Luvan.

Igår firades Midsommar tillsammans med Simons kusin Magnus och hans familj, hans fru Ida och barnen Edvin och Tilde och på kvällen kom även Marion.

Ida , Magnus och barnen kom vid 12.00 och det åts midsommarlunch i växthuset beståendes av sill, färskpotatis, Västerbottenpaj med tillbehör och det dracks lite mouserande ocn nubbe innan vi promenerade bort till Apelrödsgården för midsommarfirande. Vi packade vagnarna fulla med regnkläder och så fick lilla Gillian följa med så kunde ett av barnen rida fram och tillbaka eftersom det är en bit att gå.

På Apelrödsgården var det fullt med folk och säkert 100 små söta barn i klänningar och finskjortor med kransar på huvudet och ALLLA skulle klappa lilla Gillian. Jag tänkte ju inte så långt att Gillian skulle bli midsommarfirandets stora "Turistattraktion" tur att hon är såååå snäll och låter alla barn klappa och alla föräldrar ta kort med kameror och mobiler i alla möjliga vinklar. Efter två timmar promenerade vi hem igen och inte en droppe regn på hela dagen men när vi svängde in på vår grusväg på Kastanjegården började det regna, det blev inte så långvarigt. Det dukades för middag i växthuset och grillen tändes, Marion kom vid 19-tiden och sedan spenderade hela kvällen och natten i växthuset, med massor av levande ljus blev det så mysigt, jag skulle kunna sitta där hela natten.

En riktigt midsommarnatts dröm helt enkelt.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post641

Atlanta

Juni 2013Posted by Therese 19 Jun, 2013 10:28:10
I går när Simon äntligen kom hem efter sin tjänsteresa, tog jag med mig Atlanta och åkte till Höglanda där Åby travet har en stor travbana som man får nyttja på vissa tider. ( ja man få betala för det inget är gratis här i världen) Det kostar 800:- per säsong och då får du rida hur mycket du vill på dom tider som det är tillåtet för ridhästar. vardagar mellan 19-21 och helger mellan 15-21 så ser det ut just nu. Jag har varit där tre veckor i rad nu och jag har aldrig mött ett enda ekipage, konstigt att inte fler utnyttjar den fina banan. Hur som ingen är gladare än jag då får man ju allt för sig självt. Ett varv på bana är 1,6km och det brukar bli 5 varv i blandande gångarter och efter det är bensinen helt slut.

Emelie med sin häst Guava som står här i stallet är alltid med och det känns bra att ha med en kompis så man får lite draghjälp.

Atlanta var jätteduktig igår, kanske lite seg, men med tanke på det varma vädret och att hon har gått ute och ätit massa gräs hela dagen så skötte hon sig bra. Idag blir det kanske lite hoppning om Ulle kommer hem i tid annars blir det nog till helgen.

Här ett några kort från förra veckans träning, hon har hoppat fyra gånger med Ulle på ryggen nu och det blir bara bättre och bättre och det är ju det som är så roligt med unghästar, alla framsteg dom gör från gång till gång.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post640

Tre dagars feber

Juni 2013Posted by Therese 19 Jun, 2013 10:01:06
Alicia har haft "Tre dagars feber" I går fick hon utslag , massa små prickar på magen, så jag ringde sjukvårdsupplysningen för att höra vad jag skulle göra, och jag fick rådet att åka upp till sjukhuset för att be en läkare ta en titt på det, så det var bara att packa in barnen i bilen och bege sig till sjukan. Väl där fick vi hjälp av en gullig sjuksyster som tog med Alicia in på labbet där tog dom ett halsprov, tydligen ter sig Tredagarsfeber och Scharlakansfeber ganska lika. Men har man Scharlakansfeber har man streptokocker och den går att behandla med antibiotika det går däremot inte Tredagarsfeber.

Halsprovet var negativt och vi fick åka hem, på eftermiddagen hade febern lagt sig tack och lov och hon kändes mycket bättre. I morse däremot fick jag en chock när hon kom in i vårt sovrum, med utslag i hela ansiktet och över hela kroppen. - Herregud vad hon ser ut !

Jag fick ringa till sjukvårdsupplysingen igen och fråga om det verkligen skulle se ut så.

- "Du kan vara lugn, tredagarsfeber kan te sig olika, man får väldigt hög feber i tre till fyra dagar och sedan kommer utslagen och när dom har kommit så är sjukdom på väg tillbaka och man smittar inte längre, man har oftast sjukdomen när man är mellan 6 månader och två år, och alla barn får inte ens utslag utan bara feber i några dagar, så många vet inte ens om att man har haft det" men som sagt en del barn får väldigt mycket utslag och det ser inte så roligt ut, men det är helt ofarligt.


Jaha, då får vi hoppas att dom härlig utslagen försvinner, för hon ser ju inte klok ut stackarn, idag är feber helt borta och hon är bara lite trött.

Syskonen Törnell kan ju vara sams, om den ene är sjuk och den andre sover smiley

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post639

Airforce & Libertas..

Juni 2013Posted by Therese 18 Jun, 2013 08:21:37
eller Ärtan och Berta som dom kallas är två härliga individer som har haft följe genom livet.

Ärtan som är min skimmel, köpte jag hos uppfödaren i Kristianstad när hon var 2,5 år och efter det har hon gått 3-års test, hon har kvalat till Scandinavien Open i Falsterbo både som 5 & 6-åring, hon har även kvalat till Bredders i Flyinge både som 5 och 6-åring och med en 9 plats i finalen som 5-åring som bästa resultat. Som 7-åring startade hon några 135-hoppningar innan en skada satte stopp för karriären, efter det följde 5 år av veterinär besök och hon är en av dom första hästarna i Sverige som sövdes ner och fick genomgå en magnetröntgen, där man också hittade skadan. Efter det blev det betäckning som inte tog sig efter 8 försök fick vi invänta nästa års betäcknings säsong. Då tog det sig och hon blev dräktig med Callahan och fick ett litet föl ( Atlanta) den 3 april 2009, tyvärr gick det väldigt fel och det är ett under att dom lever båda två. Altanta låg fel och kom ut med hoven/benet genom grovtarmen och allt sprack, efter 4 operationer på Slöinge med ryggmärgsbedövning fick jag beskedet att det blir inga fler föl, då det inte går att laga.

Ärtan går nu ute på det gröna fältet med en triangel på skinkan ; ) och har det bra, hon är för tillfället helt frisk och så länge man håller det till lättare träning i paddoken och skogsridning så förblir hon frisk.

Libertas som är Ulles häst, är en egen uppfödning som är född samma år som Ärtan 1999, Hon har gått 3-års test, kvalat till Scandinavien Open i Falsterbo både som 5 och 6-åring hon har kvalat till Bredders i Flyninge både som 5 och 6-åring med en 10 plats i finalen som 5-åring som bästa resultat. Efter det har hon startat många, många 135, 140 och 150-hoppningar med många vinster och placeringar, förra året satte en skada även där stopp för karriären, men har man varit så framgångsrik som lilla Libertas endast 162. cm hög så är det kanske skönt att få pensioneras och ha det skönt.

Så Berta går nu med en trangel på skinkan, dräktigt med Daquar CC tillsammans med sin kompis Ärtan på det gröna fältet här på Kastanjegården och njuter av livet.

Jag har inte tänkt på det förrän vi släppte dom på fältet i söndag, men det känns som om cirkeln är sluten, dom har åkt land och rike runt tillsamas i så många år, bott boxarna bredvid varandra på alla tävlingar och meeting, tränat i hop, varit på galoppbana i hop många , många gånger, ja säg vad dom inte gjort tillsammans så efter alla år får dom dessutom njuta tillsammans i hagen.

Jag får passa på att tacka Ulle för allt jobb hon lagt ner på Ärtan som hon tävlat alla år även om det var några år sedan nu, nu kommer det en uppföljare - ATLANTA ; )

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post638

Godmorgon

Juni 2013Posted by Therese 18 Jun, 2013 07:47:08
Natten blev ganska ok, så med lite mer sömn i kroppen känns det lite bättre.

hmm var ska jag börja, jag försöker komma på vad jag gjorde i fredags men det är helt tomt, jag vet att jag var på jobbet och sedan antar jag att det blev lite stalljobb och fredagsmys. Förmodligen hände det inget sensationellt, då hade jag nog kommit ihåg det.

På lördagsmorgonen körde jag och barnen in Simon till Lisebergsbyn där det var dags för svensexa för min lillebror som gifter sig i Mora den 13 juli. Vi lämnade av honom där vid 07.30 och i bilen på väg hem började Alicia klaga på att hon hade ont i magen och väl hemma hos mamma och pappa där vi tänkt äta frukost kräktes hon, så det var bara att ringa och ställa in barnkalaset hos Ester som var planerat på eftermiddagen.

Snälla mamma erbjöd sig att ta hand om Alicia under dagen och ingen blev gladare än jag eftersom jag lider av emetofobi ( illamående fobi). Under lördagen planterade jag och Calvin lite jordgubbar i en pallkrage, vi var och köpte lördagsgodis och innan vi åkte blåste vi upp vår sköldpadds pool, dessvärre hade vi ingen pump så det blev till att blåsa och det tog en jäkla tid. Väl hemma igen var pollen helt paff och det måste ha varit ett hål i den till Calvin besvikelse, så det var bara att ta fram den avsågade klortanken som barnen badade i innan poolen inhandlade förra sommaren.

Alicia fick sova hos mamma, och hon kräktes inte någon mer gång så någon magsjuka var det nog inte utan i stället fick hon hög feber och sedan i lördags har hon haft stadiga 40 graders feber, stackarn hon är verkligen dålig och det har inte blivit så mycket sömn för varken henne eller oss andra, hon har varit vaken på nätterna och varit ledsen och sååå varm, alvedon verkar inte hjälpa så bra, men Ipren har lite bättre effekt.

I söndags morse vid 4-tiden kom Simon hem efter svensexan och han var inte människa på hela dagen, han kom upp vid 12-tiden och mådde inte så bra, han var dock ute en stund på eftermiddagen i ösregnet och kopplade in el och vatten till växthuset tillsammans med pappa. Jag och Calvin bakade rabarberpaj och en chokladkaka som avnjöts i växthuset, på kvällen när barnen somnat blev det lite stalljobb och sedan en jobbig natt med Alicia.

I går blev det vabb för min del eftersom Simon är bortrest, och på eftermiddagen kom snälla mamma och hjälpte mig att putsa fönster, så nu kan man se ut ; )

Idag blir det också vabb, Alicia är konstigt nog inte ett dugg bättre. Hon vaknade i morse med 39.9 man tycker ju att det snart ska vända. Så det blir nog en soffdag idag och det ska bli sååå skönt när Simon kommer hem i kväll, då bär det av till Åbys travbana i Höglanda för att träna Atlanta.

Ha en skön dag

Kram Tessan

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post637

Föda Barn....

Juni 2013Posted by Therese 13 Jun, 2013 16:16:15
Fick den här av en kollega på jobbet idag, så rolig. Det är två killar som har bestämt sig att prova på hur det känns att föda barn..... det är väl en baggis.. Ja eller hur ?

Ta en titt får ni se :

http://www.youtube.com/watch?v=ppzV6hoPkIc

// Kram Tessan

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post635

Är det sommar nu ?

Juni 2013Posted by Therese 11 Jun, 2013 20:58:55
Calvin brukar fråga det med jämna mellanrum - "mamma är det verkligen sommar nu"

- och härom dagen blev svaret, - Ja NU ÄNTLIGEN är det sommar.

I fredags, ja herregud vad gjorde vi då... jo jag jobbade, dock inte hela dagen för det var minst sagt lugnt på jobbet och bara sitta av tiden är inte roligt så det blev några komptimmar på eftermiddagen. Den tiden ägnade jag åt att hjälpa min vän Marion och gör fint på hennes balkong, vi träffades på Kungsmässan kikade lite bland blommorna, sedan gick hon till frisören och jag åkte hem till henne och planterade, fixade och donade så lagom till hon kom hem var det klart och serverades fika och ett glas rött på balkongen. Det blev jättemysigt med lite blommor, filtar, dynor och ljus.

Vist blev det fint

I lördags var vi hembjudna till Simons kusin Niklas som fyllde 40 år, det var en fantastiskt fin kväll, härligt väder och vi satt ute och gillade ett trettiotal personer. Barnen var ute på Rom (Orust) hos Simons mamma och dit gick även färden för mig och Simon senare på natten när kalaset var slut hemma hos familjen Täck i Getskär.

På söndagen blev det sovmorgon fram till 08.30 och sedan frukost på altanen, vid 14-tiden anslöt Simons systrar med familjer och det åts gemensam middag, väl hemma vid 20-snåret igen blev det till att packa upp, få barnen i säng och sedan bege sig ut i stallet, när det var klart var det dags att börja baka tårta till barnens Vårsoaré på dagis som var i går klockan 16.00 ute på Måsens förskola i Vallda.

I gårkväll efter vårsoarén på dagis fick jag med mig Simon till Alingsås för att hämta hem bordet till växthuset... men det är en annan historia ; )

Ha en skön kväll

Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post633