Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

vad ska vi hitta på idag ?

Augusti 2013Posted by Therese 28 Aug, 2013 08:22:56
Vad ska vi hitta på idag ? Lediga onsdag är alltid lika välkommen. Just nu ligger jag och Calvin i sängen och myser och Alicia sitter och tittar på Bolibompa. Snart kommer mamma och det är dags att ge sig ut i stallet och släppa ut hästarna. I kväll ska jag med Atlanta till Travbanan på Höglanda och gallopera och i morgon ska vi upp till Mossen där Ulle ska träna på dressyrdelen inför kvalitén.

Calvin skulle behöva klippa sig så vi får väl ta en sväng till frisören och kanske en liten cykeltur i det fina vädret skulle passa idag.

På fredag kommer våra två nya familjemedlemmar hem, en liten grå kattflicka och en liten svart kattkille, dom är 13 veckor gamla. Barnen har väntat sedan förra veckan då det var meningen att jag skulle hämta dom, men det blev ändrade planer, så på fredag kommer dom äntligen. Calvin tyckte att dom skulle heta Finn McMissile och Holly Blinkers, medan Alicia hellre ville döpa dom till Smurfo och Lilla Anna. Själv hoppas jag att katterna redan har fina namn ; )Vi var på Granngården och köpte halsband och varsin matskål så allt är klart för inflyttning.

Till helgen kommer fotograf Jenny Sandberg hit, det ska bli jättekul att träffas och har vi tur blir det lite familjefotografering ; )

Nästa vecka är det fullt upp det är allt ifrån jobb till stalljobb, vi har en kräftskiva för vägföreningen här hemma på fredag och på lördag kommer härliga vänner från "Hundratiden" hit för att umgås och äta middag.

Igår beställde jag nya spröjs till verandan, ska bli kul att se när dom kommer hur dom ser ut och hoppas det blir fint. Jag hittade en sida på nätet där man kunde beställa men jag vill helst klämma och känna, det blev 8 st kryssspröjs, spännande. Det var dock 2 veckors leveranstid så jag får väl vänta.

Dags att ta sig upp och ut, ha en skön dag mina vänner.
Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post664

Kvalitén

Augusti 2013Posted by Therese 25 Aug, 2013 21:57:22
Söndag kväll och lite trött i ögat efter helgens övningar.
Fredagen var en minst sagt konstig dag som innehöll både tråkigheter och roligheter, jag vet inte riktigt hur jag fick ihop det men allt går om man vill, det säger i allafall min pappa och det brukar jag ofta tänka på.
På morgonen bestämde jag mig för att jobba hemifrån, (eftersom jag skulle vara ledig på eftermiddagen) jag fixade stallet tidigt och sedan blev det en stund framför datorn med jobb kl.09.00 hängde jag på låset på Millessons vår handelsträdgård för att inhandla en handblomma till begravningen, vidare in till Kungsbacka för att inhandla lunch och fika till fotogänget som i dag skulle ta regnbilder i skogarna runt Lygnen i Fjärås, Jag checkade in i skogen lämnade maten och var med en timme där.
Jag åkte i från Fjärås kl.11.40 klockan 12.10 skulle Ulle hämta mig hemma och jag fick dryga 5 minuter på mig att byta om och skicka i väg lastbilen från Husqvarna som var och hämtade gräsklipparna här hemma från måndagens fotografering i Skåne.
I väg till Begravningen i Frillesås där vi tog farväl av min bästa väns mamma Ruth, det var en jättefin begravning solen sken utanför kyrkfönstret. Men Begravningar är aldrig roliga, det är fruktansvärt, tårarna rinner konstant och man mår inte speciellt bra, man har liksom ont i hjärtat och bara tanken på hur de närmaste känner vill jag inte tänka på.

Efter begravningen blev det smörgåstårta och en fantastisk god Schwartsvald tårta bakad efter Ruths recept. När man sitter och fikar efteråt känns det naturligtvis lite bättre, man har fått släppa ut allt och det känns bara lite tomt, konstig känsla , det där.

Vi var hemma igen vid 16-tiden och då var det bara att slänga in hästarna och svira om igen och iväg till Simons syster Marie som fyllde år.
På lördagen kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde, Calvin vaknade på morgonen med 39 graders feber, så vi fick ställa in middagen som vi skulle ha hemma, jag tror att vi tog det lite lugnt, jag var ute en sväng med Atlanta, röjde lite i trädgården och i växthuset, planterade lite blommor och på kvällen var jag hemma hos en kompis på lite middag.

I dag har jag varit hemma hos Ulle, vi red ut en sväng i skogen jag lånade Stina, hur stor som helst eller jooo i allafall en bit över 1.70 hög i manken och Ulle red "Solan" som hon har tillsammans med Marion. Vi skrittade ut och det gick jättebra.
Undertiden skickade jag iväg Simon och barnen till Fjordskolan för att anmäla Calvin till höstens "Boll och lek" pass, man var tvungen att åka dit idag mellan 10.00-11.00 och betala, när jag kom tillbaka från skrittrundan såg jag ett mms från Simon med en bild på en 100m lång kö, detta kom 10.45, så jag misstänker att han inte var så glad i att stå där i fyrtiofem minuter med barnen. Calvin fick i allafall en plats på onsdagar klockan 17.00, så han var jätteglad.

Vid 13.00-tiden kom Ulle hem och hoppande Atlanta, vi tränade lite inför helgens kvalitétstävlan på Grevagården, och hon skötte sig exemplariskt, i övrigt har jag fyllt vatten i alla hagar, vattnat blommor, lagat mat och sånt tjafs som man måste göra varje dag, en sak är säker, VI HAR FANTASTISKT VÄDER , sommaren dröjer sig kvar och jag älskar det.
  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post663

solen skiner

Augusti 2013Posted by Therese 23 Aug, 2013 07:56:50
... idag och jag är på väg till Fjärås på en fotografering där vi ska ta en regnbild, kan ju bli spännande och se hur det går till ; ) Vi ska pumpa upp vatten ifrån Lygnen för att blöta ner mark och skog och även modellen som ska visa regnkläder.

Klockan 13.00 ska jag vara i Frillesås kyrka och det kommer inte att blir så roligt, min bästa väns mamma ska begravas där idag. Begravningar är aldrig roliga men jag hoppas att det blir en fin och ljus sådan att minnas. Solen skiner för Ruth idag.

I kväll ska vi hem till Simons syster som fyller år idag och i morgon kommer Malin och Mikael hit på lite middag, på söndag har vi inga planer men det ska bli underbart väder i helgen så vi kanske hittar på något kul.

Igår var jag med Atlanta på Travbanan i Höglanda, hon tyckte det var jättekul, men var lite trött så vi tog det lite försiktigt, efteråt fick hon sig ett bad/shamponering. Det är veklingen bra service när man har ridit färdigt finns det en spolspilta med varmvatten där man kan duscha hästarna, så jag brukar passa på att bada henne när vi är där. Lyxigt att åka hem från träningen med en ren fin och glad häst..

Här kommer en fin bild jag tog härom dagen när vi åkte hem från dagis  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post662

Onsdags Tävling

Augusti 2013Posted by Therese 21 Aug, 2013 07:47:11
Godmorgon, lediga onsdag !
Min plan var att ligga i sängen vid 20-tiden i går eftersom jag var sååå trött efter min resa tur och retur och tur och retur till Helsingborg i måndags, men som vanligt blir det aldrig som man tänkt sig och det blev sent i går med.

Helsingborg, ja det var en härlig dag, jag skulle vara i Svedala 4 mil sydost om Malmö klockan 08.00 på en fotografering i måndagsmorse, klockan ringde 03.45 och det är ju mitt i natten men att köra med trailer 26 mil tar en stud och komma försent var helt uteslutet, så det var bra att hoppa upp och köra. Fotograferingen gick bra, vädret var toppen och allt flöt på bra så vi var klara redan vid 17.30-snåret på den andra location som låg mitt inne i Helsingborg. Jag satte mig i bilen för att köra hem och planerade ett stopp i Halmstad för lite mat i magen, dessvärre satt jag i andra tankar och missade avfarten, typiskt jag som var såååå hungrig, jaja jag tar Falkenberg i stället, då är jag ju nästa hemma. När jag svängt av avfarten i Falkenberg och stängt av bilen och vänder mig om för att ta min plånbok i baksätet upptäcker jag att en del till en av gräsklipparna som ska fotograferas följande dag har trillat ner på golvet !

DET ÄR INTE SANT !!!!!!!!! Nästa hemma och sååååååå trött och vad ska jag göra??, det är helt enkelt bara att vända och köra ner till Helsingborg igen.
Jag vågar inte koppla av trailer på Mc Donalds, tänk om någon skulle sno den, med alla Husqvarnas stora riders i, nej jag åker söder ut ner mot Slöinge och ställer av den på Hallands djursjukhus, det känns tryggare och sedan är det bara att blåsa ner igen, det går ju lite fortare utan trailer. Jag lämnar av den saknade delen i Helsingborg och 4 stycken P3 Dokumentärer och en stor godispåse senare kör jag in på Kastanjegården klockan 23.30.

Idag ska jag till Kungsbacka med Atlanta där Ulle ska tävla henne, vi hoppas på två små nollor i en meters klassen idag. så håll tummarna ; )


Kram,Kram
Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post661

Calvins Fot

Augusti 2013Posted by Therese 20 Aug, 2013 22:03:58
Jag vet inte var jag ska börja men den här historien börjar likna en soppa gjord av alldeles för många kockar.
För er som inte vet så går Calvin på tå och det har han gjort sedan han började gå vid 10 månaders ålder, det spelar ingen roll om sätter på honom skor eller stövlar, han går på tå ändå.
Jag själv gick på tå när jag var liten upp till jag var nästan 12 år gammal. Jag har inga men av det idag förutom att jag inte kan sitta på huk med hela fot i golvet utan att tippa bakåt, men det är inget som jag känner har så stor betydelse, jag behöver inte sitta på huk med hela fot i golvet helt enkelt ; )
Att gå på tå är genetiskt och ärftligt så man kan snabbt räkna ut vem han fått det ifrån. På BVC har dom noterat det och vi fick gå på några extrakontroller för att kolla upp att allt var som det ska, alla vi har träffat har olika åsikter om vad man ska gör och inte.
Några säger att det är inget att bry sig om andra förespråkar operationer, skenor, stretcha, sjukgymnastik osv. osv.

Eftersom jag själv gått på tå tycker jag inte att det är så allvarligt men man gör ju som man blir tillsagd.

När Calvin var två år träffade vi en ortoped inne i Kungsbacka, han ville inte rekommendera någon operation eftersom dessa ibland misslyckas vilket leder till att man får lite tendens till klumpfot, skenor tyckte han att om vi absolut ville, kunde prova, men vi förstod att alla barn inte gillar att ligga fastspända med båda benen i skenor om nätterna och att när benen växte lite var man tvungen att tillverka nya vilken var relativt ofta.
Han tyckte tillslut att vi skulle låta det vara och försöka uppmana Calvin att gå på hela foten och stretcha hälsenan i stället. Det som han trodde skulle bli jobbigast var att Calvin kan bli retad och mobbad i skolan.

Hur som, när han var på tre års kontrollen konstaterade man bara att han fortfarande gick på tå och tyckte inte att man behövde göra något åt det.

Men sedan bröt han ju foten i Mora i slutet på Maj i år och blev gipsad, vi fick en remiss till Östra sjukhuset för att ta av gipset tre veckor senare, väl där sågade man av det, en läkare konstaterade att det fortfarande var lite svullet och sedan fick vi gå hem med uppmaningen att ta det lite lugnt i två veckor.

En vecka gick och Calvin klagade på att han hade ont i sin fot och jag noterade flera gånger när han lekte och sprang att han haltade. Jag ringde till Östra för att fråga om det var normalt eller om något var fel, jag kan ju inte säga att någon direkt undersökte foten när vi var där och tog av gipset.

När jag ringer får jag till svar att jag får åka och sätta mig på akuten eller ringa sjukvårdsupplysningen... What, akuten där kommer vi att bli sittandes i flera, flera timmar är det verkligen rätt att belasta barnakuten med detta ?
Jag ringde sjukvårdsupplysningen som tipsar mig om att ringa sjukgymnastiken på Onsala vårdcentral, foten kanske bara är lite stel och om hon tycker något annat så kanske hon kan skicka oss vidare.
Sagt och gjort och vi får en tid efter ett par dagar.
Sjukgymnasten är mer bedrövad över foten och undrar varför dom inte har gipsat om den osv. Vi får en rad övningar som Calvin ska göra och sedan får vi en ny tid efter tre veckor.

Efter tre veckor är vi tillbaka, men foten har inte blivit så bra som sjukgymnasten hoppats på, hon vill att en läkare ska titta på foten, hon tycker att benet med den skadade foten är längre och anledningen till att han inte kan stå på hälarna med båda fötterna i hop utan tvingas luta sig framåt och vika vänsterfoten utåt.
Hur som jag ringer återigen till Östra för att förklara vår situation och blir hänvisad till akuten efter lite tjat får jag en tid till en ortoped på Drottning Silvias Barn sjukhus.

Vi åker dit och läkaren undersöker Calvins ben och fötter, han får gå och springa, hon böjer och klämmer. Hon tycker att benet med den skadade foten är 2 cm kortare än det andra ( alltså helt tvärt om från sjukgymnasten) Hon bestämmer sig för att röntga foten för att se att det inte är något fel, men innan dess blir vi skickade till en sjukgymnast speciallicerad för barn. Sjukgymnasten meddelar att hon ska sluta på Östra och undrar om vi vill följa med till den nya kliniken som ligger inne i stan, verkar konstigt, men hon sa att dom hade så mycket att göra på Östra.

Calvin får göra massa övningar och hon tycker inte alls att det är konstigt för en tågångare att foten är lite stel, en fot är svagare och den blir alltid lite stelare, men lite träning så ska det inte vara några som helst problem. Det har inte med den brutna foten att göra anser hon.

Vi går vidare till röntgen och hans skadade vänsterfot röntgas, precis innan vi ska gå ringer läkaren och vill ha en bild på den andra foten också för att han något att jämföra med, så in igen och samma procedur, innan vi går säger sköterskan att läkaren hör av sig.

Nu till det konstiga i slutet på förra vecka kom det en kallelse för Calvin till en sjukgymnast vid namn Anna på någon klinik (som jag inte mins namnet på nu) inne i Göteborg. Har ingen aning vad det är men jag misstänker att det är avhopparen som bokat in honom, trotts att jag fick ett telefonnummer för att ringa och boka själv och idag kommer det ett brev från Östra att vår vårdbegärna har blivit bedömd av deras läkare och att vi har blivit uppsatta i en vårdkö/ väntelista för besök på Barn och undgomskirurgi och om Calvin blir sämre ska vi söka läkare. Vänliga Hälsningar Personalen på Ortopedmotagningen på Östra Sjukhuset

Jag fattar inte något och undrar om det är någon annan som gör det?. Om dom har hittat något på röntgen så vill man ju gärna bli informerad om det och inte bara få ett meddelande att vi står i en vårdkö för vad kan man ju undra då, eller. Nej för många kockar och det blir en riktig jäkla skitsoppa kan jag säga.

Fortsättning följer säkert, jag får väl ringa i morgon och fråga vad dom menar, frågan är bara, undra om det är akuten eller sjukvårdsupplysningen som ska svara på vad som hittades på röntgen, eller kanske sjukgymnasten på kliniken i Göteborg eller ortopeden i Kungsbacka.....

Moment 22, säger jag bara.

// Tess


  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post660

Sälen

Augusti 2013Posted by Therese 18 Aug, 2013 21:50:21
På semester tog vi oss en tur till Sälen och Mora med familjen Lorentsson/Karlsson.
Det blev en weekend torsdag till söndag. Sälen var annorlunda på sommaren, ingen snö, liftarna gick som vanligt men i stället för skidåkare så var det cyklister som fyllde liftarna upp på fjället. Vi badade jacuzzi, vi var på Tomteland i Mora, vi var i Nusnäs och kikade på när man tillverkar Dalahästar, vi var och badade i Siljan, vi tog en promenad upp på fjället och hade picknick i Gustavsbacken nedanför Snögubben, backen var täckt av blåbär och lingonris och vi hittade hjortron, det ska tydligen vara ett bra år för hjortron och vi såg många bärplockare med hinkar ute på promenad. På vägen hem stannade vi Sjötorp och tittade på slussarna i Göta Kanal, åt middag och tog oss ett dopp i Värnen.

Här kommer några kort ; )


  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post659

Fina Atlanta

Augusti 2013Posted by Therese 18 Aug, 2013 21:07:10
Idag satte hon sin första nolla i sin andra start på 1 meter, ett litet snörpligt nedslag i går på sista hindret i geggamojan och idag var hon så fin den lilla pärlan, fast det tar på krafterna att vara tävlingshäst när man är liten, eftermiddagen har spenderats liggandes i boxen i tre timmar. På onsdag hoppas vi på två nollor till, så är hon färdigkvalad till 4-års championatets semifinal i Kungsbacka den 15-16 september, skulle det inte gå vägen så gör det inte så mycket. Jag älskar ju henne ändå även om vi ofta har väldigt olika åsikter om hur allt ska gå till, det som ändå stör mig mest är att hon är envisare än jag.  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post658

Oj Oj oj... nu var det längesedan

Augusti 2013Posted by Therese 16 Aug, 2013 10:33:09
Hejhopp !
Nu var det längesedan, sorry det har varit så mycket att jag inte har hunnit med, men jag ska ge er en uppdatering om semestern, Calvins fot, hästarna, bygget och allt annat som har hänt sedan sist. Jag ska bara ta mig en sväng tur och retur till Helsingborg med en gräsklippare så jag återkommer i kväll.

Vi hörs snart igen jag lovar ; )
// Kram på er
Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post657