Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Årskrönika 2014

ÅrskrönikorPosted by Therese 30 Dec, 2014 22:10:10
Då var det dags att summera året 2014 och lägga det till handlingarna, 2015 väntar runt hörnet och jag hoppas att det kommer att bli ett fantastiskt år med spännande utmaningar. 2014 har varit ett härligt år med alla ingredienser man kan tänka.

Januari

- Vi börjar året med att åka till Sälen vecka 2 med härliga hundragänget, utan barn i fyra dagar, spenderas med att åka skidor, bada, åka snöskoter, äta gott och umgås.

- Vår lilla kille Calvin fyller 5år den 12:e och det blir både släkt och barnkalas, solen skiner det är kallt och massa snö, på barnkalaset åker barnen snowracer efter Gillian

- Den 23 är jag och Simon på besök på MVC hos Helena och på ultraljudet hittar hon ett litet foster som planeras att se dagens ljus den 6 augusti

- Vecka 5 är det åter dags att styra kosan mot nordligare breddgrader och Sälen. Våra ständiga följeslagare är naturligtvis med på resan Lena och Andreas, det blir återigen 4 fantastiska dagar i snölandskapet Sälen.

Februari

- Den 15:e fyller vår lilla prinsessa Alicia 3år, dessvärre vaknar hon och är sjuk så hennes kalas får ställas in.

- Den 18:e är jag på Varbergs Sjukhus och gör ett fostervattenprov, Simon ligger hemma och är sjuk så min syster få följa med i stället. Allt går bra.

- Atlanta startar sin första tävling för året på Kungsbacka Ridklubb och hon sköter sig exemplariskt med två felfria ritter.

- Vi drar i gång en renovering av tvättstugan, klinker på golvet, ny färg på väggar och tak och det blir som nytt.

- Den 27:e är det åter igen dags att inta Scandinavium och beskåda fantastiska tävlingar i världsklass när Göteborg är värd för Världscup kval på Gothenburg Horse Show.

Mars

- Vi börjar marsmånad med att för tredje gången packa bilen och åka till Sälen, det är dags för den årliga vecka 10 med barnen och givetvis familjen Lorentsson/Karlsson. En fantastisk vecka i vanlig ordning som avslutas med min födelsedag.

- Jag åker på influensan, Alicia drabbas av dubbelsidig öroninflammation så det är bara Killarna som är på benen

- 13:e , Simon åker återigen till Sälen, denna gången torsdag till söndag med jobbet.

- Calvin blir dålig och det visar sig att han också har dubbelsidig öroninflammation och jag är fortfarande dålig har legat 8 dagar i sängen efter 12 dagar är jag äntligen på benen igen och kan gå tillbaka till jobbet.

- Vi går på rutin ultraljudet på MVC och allt ser bra ut, vi vet nu att det är en liten flicka som bor i magen. Jag mår fruktansvärt dåligt av graviditeten, illamående och trött.

- 29:e åker jag och Marion till Stockholm för att gå på Jonas Gardell, det blir en minst sagt spännande resa, där allt möjligt oväntat händer som tur är kommer vi hem ordentligt efter två härliga dagar i huvudstaden.

- Vi prövar på ICA:s matkasse, för att få lite variation på våra middagar, men det visar sig inte vara något bra drag, jag hinner inte åka och hämta maten på de tider dom ska hämtas och alla gillar inte maten osv.osv. så en månad blev det med den.

April

- Vi börjar första lördagen i april med att gå på Bröllop, Simons vän Jessica gifter sig med Anders i Torsby Kyrka, bröllopsfesten hålls på Tofta Herrgård, ett fantastiskt fint bröllop med rolig fest.

- Atlanta tävlar nu för fullt och överraskar med att hoppa fantastiskt fint och levererar nollrundor efter nollrundor.

- Simon bestämmer sig för att vi ska bygga en pool och den 17 april börjar grävmaskinerna att gräva upp vår tomt, jag är lite skeptiskt till projektet men får ge mig.

- Påsken firas i vanlig ordning med Simons familj i Rom ( På Orust) vädret är fantastiskt fint och vi åker och tittar på kalvar och kattungar på en bondgård i närheten.

- Alicia har sin dansuppvisning på Kungsbacka Teater, det är fullsatt och jag måste vara med på scenen och dansa, det värsta minuterna det här året, Fy bubblan

- Simon springer Kungsbacka loppet 21km på fina 1.35 det bådar gott inför Göteborgsvarvet.

- Dags att börja plantera i växthuset, det fylls med gurkplantor, tomatplantor, vindruvor, paprika, meloner och mycket annat

- 24:e Jag och Marion går på Takida på Trädgår´n bra som vanligt

- Poolen är på väg hem från Holland och allt förarbete är snart klart, vi har en enorm grop utanför fönstret som väntar på "badkaret" ; )

- Simon fyller 40 år på Valborgsmässoafton och denna dagen avslutar april månad, det firas med tårta och presenter.

Maj

- Vi börjar maj månad med att den 1 maj gå på Tommy Körberg ett glatt gäng, middag på Lorentsberg och sedan konsert på samma ställe

- Den 2 maj lämnar vi barnen till mamma & pappa och åker söder ut längst kusten, det blir lunch i Båstad och när vi når slutmålet - Ystads Strandbad är det bara slappa som gäller. Tre dagar på Spa gör gott för själen.

- Tisdagen den 6:e kommer poolen på en enorm transport, att den lastbilen ens kom in på gården är fortfarande en gåta, snacka om skicklig chaufför.

- Den 6:e fyller även Världens bästa pappa år och det blir kalas på Skalegårdsvägen

- Den 10:e är det mycket på schemat, Atlanta tävlat i Ale Jennylund, det är städdag på Dagis och på kvällen är det återigen dags för konsert denna gången är det Kent som står för underhållningen.

- Jag rider min sista dag på väldigt länge, magen börjar bli i vägen och det känns olustigt, så Emelie, Sofie och Ulle tar över ridningen.

- Läkarbesök och besök på MVC avlöser varandra, magen växer och snart är det inte långt kvar till vi ska få träffa vår andra lilla prinsessa.

- Simon springer Göteborgsvarvet på fina 1.37 en förbättring på 5 minuter från förra året.

- Två års tjat är äntligen slut, Tillsammans med 60 andra små förväntansfulla 5-åringar börjar Onsala Bollklubbs fotbollsskola. Calvin är så lycklig.

- Jag och Atlanta åker till Vaggeryd, Ulle hinner göra fyra starter, Atlanta hoppar såå fint, men blir på lördags eftermiddagen sjuk i kolik och jag får åka vidare till Helsingborg, där hon får stå på observation under natten.

- Den 23 maj ringer Simon mig till tävlingen och berättar att vi har fått sex små söta kattungar och "Lilla Anna" har blivit mamma

- Simon åker med barnen till Särö Västerskog på dagisutflykt.

- Poolbygget fortsätter med stormsteg framåt, Simon jobbar på dagarna och på kvällar och nätter befinner han sig mestadels i källaren och jobbar för att få poolen klar.

- Vi har planeringsmöte med Fiskebäcksbygg inför stall renoveringen/bygget

- den 29 maj firar vi 4-årig bröllopsdag, Blommsterbröllop.

Juni

- 3 juni dags för vår soaré på dagis, som vanligt är trädgården uppdukad, där finns tårtor i alla möjliga former och smaker, blommor på borden och flädersaft i glasen. Barnen sjung så fint att man får tårar i ögonen.

- 4 juni packar jag bilen och transporten full för att åka med Atlanta till Grevlunda på Österlen 4 dagar i värme och solsken med magen i vädret, Atlanta fortsätter att överraska och är jättefin på tävlingen.

- Julia, Simons syster dotter tar Studenten i Kungälv den 5 juni och Alicia åker med mamma och pappa till Sälen & Mora.

- På Österlen får jag ett samtal under lördagen att Alicia blivit sjuk och befinner sig på sjukhus i Mora, detta blir startskotten på en lång och ovis sjukdomshistoria som slutar på Östra några veckor senare med Borrelia på nervsystemet.

- Jag får ställa in konserten med Håkan Hellström och istället åka till Östra med Alicia.

- 13 Juni, jag går på en lång mammaledighet, det känns både bra och konstigt på samma gång.

- Midsommar firas hemma på Kastanjegården, jag får dock avbryta och åka till Akuten med Alicia som blir dålig.

- den 22:e är det dags igen för ett besök på akuten, denna gången blir det Östra med Alicia som fortfarande är dålig.

- Poolen är så gott som klar, även om allt runt omkring inte är det, men det blir iallafall ett premiärdopp.

- Vi är på ortopedtekninska med Calvin och tillverkar nya nattskenor eftersom han vuxit ur dom gamla

- Den 28:e åker Simon och Andreas till Brasilien och Rio för att se Fotbolls-VM

-30 juni spenderar jag hela natten på Östra med Alicia, vi blir inlagda på avd 330 och på morgonen görs ett ryggmärgsprov vi får ligga kvar och man beslutar att ge henne intravenös antibiotika i tio dagar då man misstänker Borrelia på nervsystemet.

Juli

- Början på Juli är allt annat än en dans på rosor, jag är hemma själv, höggravid med två barn och stall, och Alicia är dessutom sjuk och vi åker skyttetrafik mellan Östra, Kungsbacka sjukhus och hem varje dag.

- Kattungarna växer så det knakar och alla är redan tingade

- den 6 Juli, trillar jag när jag ska ta in Atlanta och sätter foten snett i en håla och bryter ett ben i foten, Pappa får köra mig till Varbergs sjukhus och mamma får ta hand om barnen, jag kommer därifrån med halva benet i gips och på två kryckor.

- Simon kommer äntligen hem från Rio

- den 8 juli får Alicia en ansiktsförlamning, vilket förbryllar läkarna och man är nu inte så säker på att hon verkligen har Borelia längre, det diskuteras MR röntgen av hjärnan, men man beslutar att vänta och se vad som händer

- Jag får ställa in resan till Falsterbo Horse Show, en resa dit med benet i gips i 35 gradig värme och magen på det är helt uteslutet.

- Atlanta åker med Ulle och gänget till Gislaved och jag får rapporter om att hon sköter sig bra och hoppar fint.

- 9 juli åker jag med Marion och Malin ner till Tylösand för att gå på Ulf Lundell, tur att man har vänner med resurser, Malin får köra och jag får låna en rullstol av Marion. Middag och en konsert på Solgården i Tylösnad kan inte bli bättre just nu.

- 24 Juli är vi på läkarbesök på MVC och får där bestämt att vår lilla prinsessa ska födas med kejsarsnitt den 7 augusti

-28 juli börjar Calvin på simskola, något som känns bra med tanke på poolen hemma, vill vi gärna att han lär sig simma.

- Jag får den glädjande nyheten att jag ska bli moster den 1 januari 2015, Ola & Charlotta ska bli föräldrar till en liten pojke och barnen ska få en kusin till

Augusti

- Äntligen är det dags, den 6 augusti åker vi ner till förlossningen i Varberg för inskrivning och det är min sista dag som gravid i livet.

- Den 7 augusti klockan 11.08 föds en liten flicka så fin, som efter några dagar får namnet Selma Tuva Törnell

- Vi får besök på BB av Mamma , Pappa, Ola och Charlotta, jag tar mig lite vatten över huvudet och promenerar till cafeterian något jag får sota för på kvällen och resterande natt.

- Måndagen den 11 lämnar vi BB och kommer hem till Kastanjegården

- Lördagen den 16 åker vi till Kärna till Kristian och Maries bröllopsfest, en riktigt kanonfest

- Tisdagen den 19:e åker jag och mamma med Selma ner till Jenny Sandberg i Bjärred för att fotografera Selma, det blir jättefina bilder.

- 22 Augusti ger sig Simon iväg på den årliga grabbseglingen till Skagen

- 22 Augusti åker Calvin & Alicia med mamma och pappa till Legoland, inget vet något utan jag får bara ett mms med en bild på en Färja och texten, nu åker vi på semester.
överraskningsresa. Jag och Selma blir själva hemma

- Poolen visar sig vara ett lyckat projekt och det badas för fullt i det 29 grader varma vattnet, många varma dagar spenderas vi och i poolen

- Lördagen den 30:e kom det 12 killar och började riva stallet, det tog exakt 10 timmar så var allt borta


September

- Bygget av stallet fortlöper under hela september, och hästarna står tillfället uppstallade i tältstall på vår grusparkering

- Mamma och Pappa ställer till med Kräftskiva för vägföreningen i ladan, 25 glada äter kräfter och umgås lång in på småtimmarna.

- Alicia blir sjuk igen och till vår glädje, om nu kan säga så, så är det bara en öroninflammation, vi har nu besökt sjukhus 28 gånger sedan den 6 juni med henne.

- Hela sommaren och även september bjuder på ett helt fantastiskt väder, sol och inte ett moln så långt ögat kan nå. Varmt är det med, poolen används flitigt även under denna månaden.

- den 20 september klassar jag som en av de underbaraste sommarkvällarna, vi sitter ute till klockan 23 med levande ljus i hela trädgården, alla tre barnen somnar utomhus efter kvällsdopp i poolen, jag och Simon avnjuter ett glas vin, det är vindstilla och helt tyst. vilken fantastisk kväll.

Oktober

- 1-5 oktober är det stora unghästtävlingar på Flyinge nere i Skåne, jag packar bilen, tar med Atlanta och Selma, med på resan får vi en ofrivillig resenär (Patrik) vår kattunge som hoppat in i bilen och gömt sig i vagnen, som tur är, uppenbara han sig precis innan jag ska köra på motorvägen. Atlanta har 4 fel i båda kvalen och tar sig inte till final, men det gör inget hon är superfin.

- Vi träffar Prästen som ska döpa Selma, dopet planeras till den 8 november.

- Även oktober bjuder på ett fantastiskt höstväder, kan inte minnas när det var såhär fint så länge, vi krattar löv och röjer på Kastanjegården ute i det fina vädret

- Bygget av stallet flyter på, man reser takstolar och börjar mura väggar

- Lördagen den 11 åker jag och Ärtan tillsammans med Magdalena och Luvra tidigt , tidigt på morgonen ner till Åsa och galopperar på stranden i soluppgången, ett minne jag sent kommer att glömma. Att starta dagen på hästryggen på ett sådant sätt är oslagbart

- Alicia den lilla oturs fågeln får ett höstrå i ögat och vi får åter igen besöka akuten, dessvärre träffar vi en mindre begåvad läkare som skrämmer upp Alicia vilket resulterar i att tre personer får hålla fast henne med våld och hon skriker som om någon satt kniven i henne. Tillslut får jag säga till och lugna ner det hela, då går det bättre.

- Jag och Simon lämnar barnen till mamma och pappa och åker på en liten myshelg till Helsingborg, umgås, äter god mat, shoppar och SOOOOVER.

- Barnens kusiner från Mora är och hälsar på under höstlovet, det blir massa lek och bus och även Biobesök.

November

- V i besöker Frida och Martin i Ulricehamn

- Selma döps i Onsala kyrka den 8 november, efteråt samlas familj och vänner på Kastanjegården för gemensam middag.

- På kvällen den 8:e träffar vi Hundragänget hemma hos Neil, där det bjuds på tre rätters middag och musik & filmquiz

- Den 9:e är det farsdag som firas hemma hos mamma och pappa med middag

- Calvin tappar sin andra tand och den här gången kommer tandfén i tid

- 17 november går jag Jenny och Malin på Mammaboosten på Svenska mässan, det blir en trevlig kväll med mycket skratt

- 26 november är det dags för städ och pysselkväll på dagis, Selma lämnar vi till mamma och på dagis bakas det pepparkakor, görs ljuslyktor och smällkarameller.

- Den 27 November hyr jag och pappa en lastbil och åker 26 mil till Ydre för att hämta boxinredningarna till stallet, det blir en spännande hemresa, med överlast och knakade bakaxlar kör vi i 80km/timmen hela vägen hem genom de småländska skogarna. Pappa släpper av mig på Åby där tjejligan väntar för middag och spelkväll

- Den 28 november överraskar vi min syster med en Baby Shower hemma hos henne, 8 glada tjejer har en jättetrevlig kväll.

-den 28- 29 jobbas det dygnet runt i stallet för att få färdigt boxarna till den 1/12 kl.10.00 då länsstyrelsen kommer för besiktning. Stackars Pappa sliter med detta lång in på kvällar och nätter tillsammans med mig och Simon.

- Den 30 november tar jag med mig mamma och barnen och åker till Sälen. Hej mitt vinterland nu är vi här.... det är snö och härligt väder, vi bakar pepparkakor, åker pulka, skriver julkort, myser i soffan och åker skidor, 5 härliga dagar avnjuts och äntligen infinner sig den rätta julkänslan.

December

- Första veckan i December spenderas i Sälen

- Den 5 är det dags för julfest på Simons jobb, 150 inbjudna gäster i 20-tals kläder partar loss på Borgås gårdsväg, det blir en fantastisk julfest och man mår som man förtjänar dagen efter.

- 7 december är det dags för den årliga glöggen hos farmor, där hela släkten träffas och umgås, alltid lika kul att få träffa sina kusiner och kusinbarn, fastrar och farbröder med respektive.

- den 10 december vaknar jag av ett samtal från Mamma som säger att Charlotta och Ola är på väg till BB, senare på natten får jag ett nytt där jag får den glada nyheten att jag blivit moster till världens sötaste lilla Aston, född på nobeldagen tre veckor för tidigt.

- 12 december är det luciafirande på dagis och eftersom det är Calvins sista firande får han läsa en dikt som han har träna på den senaste månaden, det är så man får tårar i ögonen när han står där framme och läser så fint. Det serveras lussebullar och pepparkakor som barnen bakat.

- Resten av dagarna fram till jul är det jakten på de perfekta julklapparna som tar mycket av tiden och allt julstök.

- Den 21 december intar vi Tjolöholms Slott för att äta julbord med mamma och pappa, vi får också en visning av Slottet, den där har vi gått många gånger förut, men det är alltid kul att friska upp minnet ; )

- Så kommer Julafton, barnen vaknar 05 och kommer nerspringandes förväntansfulla för att se om Tomten varit här i natt och ätit upp gröten och druckit upp ölen som dom tillsammans med Simon ställt ut kvällen innan. kl.13.00 rullar bilen in på Skalegårdsvägen och Julafton är igång med mat, julklappar och allt som hör till.

- 25 december, då kommer Simons familj ner till oss klockan 13.00 är det dags igen att fira jul, mer god julmat och ännu fler paket, Calvin utbrister - mamma, jag måste ju ha varit JÄTTESNÄLL, som har fått så många paket.

- 28:e lämnar vi Selma till mamma och pappa och åker in till Mölndal, checkar in på Scandic, tar spårvagnen in till Göteborg, äter middag på Hard Rock, går på bio med familjen Lorentsson/ Karlsson, tar en sväng med hissen i Gothia Tower, besöker Jul på Liseberg och innan vi går och lägger oss på hotellet testar vi resårfjädrarna i sängarna ; )

- 28:e får vi också veta att Andreas och Fia blivit föräldrar till en liten Malte, Grattis !'


Idag är det den 30/12 näst sista dagen på 2014 i morgon firar vi in det nya året med Malin, Mikael, Marion och alla barnen. Jag önskar er alla ett riktigt härligt 2015, jag hoppas att det kommer att bli ett fantastiskt år på alla sätt.
Vi har mycket att se fram emot, Sälen resor, en resa till Cran Canaria, Vi ska åka till Bornholm, Atlanta ska ut och tävla en hel del och förhoppningsvis debutera 130, Calvin börjar skolan efter sommaren, vi ska ha släkkalas, och poolpartyn, vi ska ha en riktigt roligt 2015 och jag hoppas att ni alla är med på ett hörn och gör året fantastiskt på alla sätt.

Kram på er och GOTT NYTT ÅR !
Tessan
  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post891

Årskrönika 2013

ÅrskrönikorPosted by Therese 01 Jan, 2014 16:19:05
Då var det dags att summera året som gått, 2013 vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det, det känns som ett mellanår. När allt är summerat kanske jag ändrar uppfattning till ett toppen år vem vet.

Hur som här kommer årskrönikan för 2013.
Januari:
- Året börjar med att vår fina lilla Gillian flyttar hem till oss, på Nyårsdagen åker jag Marion och Alicia till Lilla Edet för att hämta hem henne, något som visat sig vara ett riktigt bra klipp.

- Alicia börjar året med dubbelsidig öroninflammation som följs av femte sjukan

- Calvin fyller 4 år och det firas med både släkt och barnkalas

- Den 31 januari packar vi bilen och åker till Sälen med Lena och Andreas, fyra härliga dagar i Sälen utan barn, blir till en resa vi sent ska glömma.

Februari

- Februari blir till Vabbruari, Calvin får svinkoppor och Alicia åker på influensan, barnen har sedan den 23 november bara varit på dagis 9 dagar vid det här laget.

- Den 15 februari fyller lilla Alicia 2 år och det firas med släktkalas hemma på Kastanjegården.

- Företaget där jag beställt vårt växthus ringer och säger att det tyvärr har brunnit i fabriken och delar av växthuset har brunnit upp och måste tillverkas om, det blir försenat med 4 veckor.. pust

- Barnen går på årskontroll på BVC och det verkar bli godkänt.

Mars

- Söndagen den 3 mars, packas bilarna på nytt och färden går även denna gång till Sälen med familjen Lorentsson/Karlsson, denna gången med barnen i bagaget. En vecka med fantastiskt väder men väldigt kallt.

- Födelsedagen den 8 mars firas i stugan med skönsjungande sång och frukost på sängen.

- den 14 mars är det dags för Simons rutinkontroll, magnetröntgen och blodprover tas, och som vanligt är det en olustig känsla att vänta på svaret, när kuvertet väl dimper ner i brevlådan är det en befrielse när det står att allt ser bra ut.

- Mamma fyller 60 år den 15 mars, dagen firar hon på okänd ort (Ystads Havsbad)

- Söndagen den 24 vaknar jag med feber och har drabbats av influensen, paniken sprider sig eftersom onsdagen den 27 ska vi alla sitta på ett flygplan till USA.

- den 27 mars kommer och jag och Calvin är fortfarande risiga men bestämmer oss ändå för att åka, då det känns som om det är på bättringsvägen.

- 14 dagar i USA börjar sådär, då Simon insjuknat på planet ner och blir liggande på hotellet i fyra dagar utan att ta sig upp ur sängen, 9 dagar i Clearwater och sedan 4 dagar i Orlando och på Disney Land, blir ändå årets resa, hela familjen med mamma & pappa, syskon och syskon barn är med utan Alicia som är hemma i Sälen med Simons systrar och mamma.

- Företaget där vi beställt växthuset ringer återigen och meddelar att Schenker har tappat växthuset vi omlastning och att stora delar av det två pallar man tappat är total förstört, det måste återigen byggas nytt och förväntas att bli ytligare 5 veckor försenat.

April

- Första vecka i April spenderas i Orlando USA

- lördagen den 13 april var det dags att bege sig på konsert med Marion, Takida på konserthuset i Göteborg, glider in på topp tre listan. En annorlunda men fantastisk konsert

- 16 april, Simon är nere på Kirurgavd. i Varberg för att prata sjukdomshistoria, allt ser bra ut och man planerar nästa besök om ett år.

- 24-28 april sitter jag bänkad på Scandinavium för att se världscupen i hästhoppning, årets absoluta höjdpunkt om man gillar hästar, fantastiska tävlingar i världsklass bjuds på under dessa dagar.

- April avslutas som alltid med födelsedagskalas för Simon som fyller på på Valborgsmässoafton.

Maj

- Den första helgen i maj spenderas med härliga "Hundragänget" i Tollered och söndagen ägnas åt födelsedagskalas för pappa som fyller år.

- Den 8 maj åker jag till Vänersborg och hämtar en gunghäst jag köpt på Blocket och 7 års letande är över ; )

- lördagen den 11maj packar jag och Marion in oss i bilen och åker mot Stockholm och Friends Arena där Bruce Springsteen kliver på scenen vid 20.00- snåret, återigen en fantastisk konsert

- Den 17 maj på Norges National dag bryter Calvin foten på en studsmatta i Mora, han kommer hem med halva benet i gips några dagar senare men verkar inte det minsta bekymrad för det.

- Den 18 maj, står han där på startlinjen till Göteborgsvarvet, 360 dagar efter sin operation i Uppsala, 1 timme och 42 minuter senare springer en oförskämt pigg Simon i mål, Grattis Älskling till vinsten.

- fredagen den 24 ringer klockan 04.45 och jag lurar med mig Simon till London för att fira vår bröllopsdag som året tidigare fick firas på sjukhus, det blir fyra härliga dagar i London, promenader, middagar, sevärdigheter och en hel del shopping.

Juni

- Växthuset anländer äntligen nästan 8 veckor för sent, men den som väntar på något gott.... Nu ska det bara sättas upp och alla fönster ska kittas.

- Den 8 juni är det dags att bege sig till Getskär där det är 40-års fest för Simon Kusin Niklas.

- Den årliga Vårsoaren på dagis hålls i trädgården lika mysigt som alltid, syrener, hallonsaft tårtor i massor, massa glada barn som sjunger så man får tårar i ögonen, nu är det sommar!

- 15 juni hålls svensexa för min bror Mathias här nere i Göteborg, Simon kommer hem på morgonkvisten väldigt sliten ; )

- Alicia får tredagars feber och det är dags att vabba.

- Midsommar firas med Marion & Simons kusin Magnus och hans familj och den firas i växthuset på Kastanjegården som nu står klart, det blir en midsommarnattsdröm att minnas.

- måndagen den 24 åker Calvin med Simon till jobbet, killarna ska på turné och det blir Stena till Danmark med besök på badhotellet, och sedan vidare med Stena till Norge och därifrån bil hem, fyra dagar med pappa på jobbet får nog räknas som lycka i det här fallet.

- fredagen den 28 är det dags för mig att bege mig till Mora för att överraska min blivande svägerska som den 13 juli gifter sig med min bror. Det blir en möhippa hon sent kommer att glömma.

Juli

- Fösta semesterdagen firas med att åka till Boråsdjurpark ett årligt besök med Marion, familjen Strandberg och alla som vill följa med är ett måste.

- Det blir barnkalas för Isabelle som fyller 4 år, kalaset hålls utomhus i det fantastiska vädret.

- Sedan bär det av mot Mora och bröllop i dagarna tre. Även Mora bjuder på ett fantastiskt väder och det blir ett härligt sagobröllop i Mora Kyrka, med middag och fest på Bäck Herrgård utanför Orsa.

- Hem från Mora och packa om för att den 15 bege sig med Familjen Lorentsson/Karlsson till Tylösnad, det blir picknick på Öströö Fårfarm på vägen ner och väl incheckade på tylösnads camping blir det kvällsbad på stranden, en tur till Äventyrsbadet och på vägen hem efter fem dagar picknick på Varbergs Fästning.

- Den 20 är det dags för Robbie Williams på Ullevi, jag, Simon och Marion är gänget som håller till där under kvällen.

- Den 21 är det dags för släktträff på Orust, hela 64 personer, syskon,, kusiner, kusinbarn träffas och har knytkalas i ladan hemma hos Simons moster Inga ute på Rålanda. På kvällen blir det kvällsdopp ute på Nösund.

- många semesterkvällar firas med vänner med middagar i växthuset.

- Calvins fot börjar krångla och vi får söka vård på Östa Sjukhuset, det blir långdraget och vi skickas hit och dit, alla olika läkare har lika många olika förslag som dom är, det är sjukgymnastik och det är ortopeder och kirurger hit och dit.

- Den 31 Juli packa vi bilen för tredje gången detta år för att åka till just Sälen, Vår ständiga följeslagare Familjen Lorentsson/Karlsson är givetvis med på resan, det blir fem härliga dagar i Sälen och Mora, med picknick i Gustafsbacken.

Augusti

- Första veckan spenderas i Sälen

- Den 7 åkte jag och Simon ner till Halmstad för att gå på Gyllene Tider, dessvärre åkte jag på ögoninflammation på båda ögonen och såg inte ett skit av hela konserten, sådan tur att jag inte är döv i allafall.

- vecka 33 är det årliga seglarveckan för Simon som begav sig iväg mot skagen i vanlig ordning

- Lilla Atlanta gjorde debut på tävlingsbanorna och var så duktig, hon kvalade från kvalliten till fyraårs championatets semifinal i Kungsbacka där hon slutade på en 14 plats, så duktik, dessutom var hon en av dom fem hästarna som fick hoppdiplom på Kvaliten i Skövde.

- Semestern är slut och man får nog räkna denna sommaren till en av dom bästa på länge, inte en droppen regn och solen sken från en klarblå himmel nästa varje dag.

- Den 23 augusti tog vi farväl av min bästa väns mamma, som hastigt lämnade jordelivet för att bli en ängel ovan molnen. Begravningar är aldrig roliga, men solen sken för Ruth denna dag.

- den 31 fick vi besök av Jenny Sandberg, vår bröllopsfotograf hon var i krokarna och kom förbi och fotade familjen även lilla Gillian fick vara med.

September

- Den 2 september kommer våra två nya små familjemedlemmar, två kattungar som får namnen Lilla Anna och Blixten, två underbara små individer som flyttar in på Kastanjegården.

- Den 6 augusti var det dags för Kräftskiva på Kastanjegården, det var grannar och medlemmar i vägföreningen som kom på besök, 26 glada åt kräftor i ladan hela kvällen.

- Den 7 kom härliga "Hundragänget" hit och vi hade picknick i gröngräset, promenerade ner till havet och avslutade kvällen med middag i växthuset.

- Den 12 var det dags igen att inta ladan och då med mina härliga arbetskamrater, hela 34 personer kom på vår årliga kick off som i år fick vara hemma på Kastanjegården.

- Helgen den 13-15 var det dags för semifinalen i fyraårs championatet lilla Atlanta som inte tävlat så mycket var så duktig och slutade på 14 plats. Van gjorde Anna Attviks fina Enjoy B.

- Fredagen den 20 packades väskorna för ett äventyr i Nord Norge, den här gången gick resan till Lofoten, tre fantastiska dagar i Norge, bara jag och Simon.

- Den 27 packade Simon löparskorna och begav sig till Stockholm och Lidingö för att ta sig an Lidingöloppet, även där blev det en kanon insatts, 3 mil på 2.33.

Oktober

- Oktober börjar med middag och I Love Musicals på Scandinavium den 4 med goda vänner.

- Första helgen i Oktober är det dags för Skördefest på Tjolöholm, ett besöks som görs varje år och kan varmt rekommenderas.

- Den 12 oktober tack vi av Linda som ska flytta till dom Norrländska skogarna 4 mil norr om Skellefteå, det blir tjejmiddag på TioPeppe.

- helgen efter är det middag och vinkväll hemma hos Marion, det märks att hösten är på intågande, middagar och mys avlöser varandra.

- Lördagen den 26 bjuds vi på ett äventyr vi sent ska glömma, Familjen Randhem låter oss följa med i deras plan till Berlin, ett litet flygplan med plats för 8 personer lyfter från Säve tidigt på morgonen och landar i gen sent söndag eftermiddag i Sverige igen.

- Jag drabbas av Tietzes syndrom, inget allvarligt alls men obehagligt, det är inflammationer där revbenen fäster på bröstbenet, lite tabletter under några veckor så är det i schakt.

- Simons arbetskamrats fru Fia, är en hejar på körning och kommer ner och hjälper mig att köra Gillian, det blir en hel del söndagsturer med häst och vagn under oktober, Tack Fia för hjälpen !


November

- Första helgen i november firas Halloween, barnen klär ut sig till två små Spöken på dagis festen.

- Söndagen den 10 november på farsdag, skördar vi 30 tomater i växthuset, det är ju inte klokt, små fina coctailtomater i rött och gult.

- Den 15 får vi tyvärr se Portugal piska Sverige i VM-kvalet och Sverige är borta från VM, en besvikelse för Simon som är en av dom lyckliga som fått biljetter till Kvartsfinalen i RIO nästa år.

- Det förbereds en hel del inför julen och första advent, det bakas pepparkakor och det röjs både här och där.

- Calvin kämpar på med sin sjukgymnastik, men den ger inte det resultatet vi hoppats på att vi får en remiss till ortopedtekninska för att tillverka nattskenor.

- Den 25 november firar vi 6-årig förlovningsdag, jag får ett sms av Simon som lyder, "En kväll för 6 år sedan tog jag en chansning, det visade sig vara ännu ett lyckat drag"

- Växthuset får en vinterskrud, med granris, fällar på bänkarna, hyacinter och adventsljustake.

December

- Fullt ös på jobbet i vanligt ordning och det blir en hel del övertid, samtidigt som det är mycket som ska förberedas inför jul

- Martin & Frida kommer ner från Ulricehamn och besöker oss, det blir middag och mys denna kväll

- Den 5:e slog stormen Sven till och såg till att vi blev av med både ström, vatten och värme, inte förren den 10:e fick vi tillbaka strömmen och fick under tiden flytta hem till mamma och pappa. 7 grader kallt hade vi inomhus och det gick inte att bo kvar

- Den 6 är det dags för julfest med jobbet, Simon med sitt och jag med mitt, 120 personer i Auktionsverkets gamla lokaler på tredjelånggatan njuter av en buffé av skaldjur Humrar, ostorn, kräftor i massor och en hel del snaps.

- Den 7 är det dags att äta julbord med familjen, i år är det bokat på Strandkullens pensionat i Onsala, bra mat och mysigt

- Den 8 är det dags för glögg hemma hos min Farmor MajBritt i Mölndal, varje år träffas hela släkten där, syskon, kusiner och kusinbarn, alltid lika kul att få träffa alla.

- Den 13, på Lucia blir det lucia firande på dagis i vanlig ordning, förra ret blev det inget för vår del då våra barn hade vattenkoppor, men i år så stod dom där ute i mörkret och sjöng så fint, när firande var klart åkte Calvin, Simon , mamma och pappa till Mora och Sälen över helgen.

- Den 20 sista dagen på jobbet inför en lång ledighet, dessa dagar är dom bästa på något sätt. Helgen spenderades till att inhandla dom sista julklapparna och den sista maten.

- den 22:e var vi hembjudna till Ola & Charlotta på lite glöggfika, det är såå fint i deras nya hus, och som alltid bjöds det på godsaker och hembakat.

- den 24 på julafton bar det av till Rom ( På Orust) hela Simons familj , men mamma och Pappa, systrar med familjer träffades ute på landstället, det åts julmat , öppnades julklappar och sedan spelade vi julklapps leken, jag kammade hem en mjölkkanna en mascara och en fin glasburk med värmeljus.

- Den 25 var det dags igen, hem till mamma och pappa, där mina syskon med familjer väntade, på julmaten igen och sedan kom Tomten, Alicia lämnade över sin lilla påse med nappar till Tomten och sedan skulle det enorma julklappsbeget öppnas, massa fina klappar fick vi alla.

- Efter jullen har vi bara varit hemma och slappat,legat i soffan lekt med barnen spelat spel och givetvis har det blivit en hel del stalljobb i vanlig ordning.

- Den 31 Nyårs afton firades hemma hos Malin & Mikael, med en fantastisk trerätters middag, trevligt sällskap och ett härligt slut på året 2013.

Gott Nytt År ! på er alla vänner hoppas att ni får ett fantastiskt 2014.
Jag är helt övertygad om att 2014 kommer att bli lite annorlunda för vår del, men förhoppnings vis helt fantastiskt !


Kramar i massor
Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post714

Årskrönika 2012

ÅrskrönikorPosted by Therese 31 Dec, 2012 14:33:18
Då var det dags att summera året som gått 2012, när man väl sitter här så känns det ganska bra men när man tittar i backspegeln så har 2012 varit ett oerhört tufft och påfrestande år, mycket har varit jobbit men slutat oerhört lyckligt, men det tär på krafterna att ställas på prov.

Januari

- Calvin fyller 3 år den 12 och det ställs till med både barnkalas och släktkalas, Simon befinner sig som vanligt på skidresa i Hemsedal med jobbet.

- Den 26 januari är vi på besök med Calvin på ortopeden för att reda ut hans tågång, det beslutas i samråd med läkare att vi ska avvakta, men hålla det under uppsikt.

- Den 27 åker vi upp till Sälen för att åka skidor en vecka och bara ha det mysig och umgås med familjen Lorentsson/Karlsson, planerna grusas redan på uppvägen då båda barnen kräks i bilen och magsjukan är ett faktum. Det kräks hej vilt hela vecka alla blir sjuka utom jag.

Februari

- Lilla Alicia blir 1 år gammal den 15:e, tänk vad tiden går fort.

- Vecka 9 gör vi ett nytt försök att få lite semester i Sälen och på skottdagen den 29 går bilen packad mot Sälen denna gången med Simons systrar med familjer, det blir fem fantastisk dagar tillsammans.

Mars

- Jag fyller år den 8:e och det är exakt ett år sedan Simon opererades för första gången.

- Vi får besök av Gods och Gårdar som ska inventera alla gamla gårdar i Sverige och publicera en bok med samma namn, dom fotografera Kastanjegården och vi får fylla i ett frågeformulär.

- Den 16-18 går färden norr ut mot Sunne och Selma Spa tre skön dagar utan barn med familjen.

- den 22 kommer fotograf Jenny Sandberg hem till oss för att fotografera och dagen efter firar jag och Simon fem år tillsammans

- Den 31 blir jag bjuden på en weekend av Simons familj en härlig födelsedags present som går till Trollhättan där det blir middag och hotellövernattning.

April

- Den 4 april besöker vi Wistrands advokatbyrå för att få lite kött på benen när det gäller inlösen av vår gård, det känns ganska tungt och hoppet om att få bo kvar är inte så stort.

- Påsken firas ute på Rom med Simons familj, vi tänder en enorm påskbrasa ute på fältet, äter god mat och umgås. Simons operation närmar sig med stormsteg något son oroar oss alla.

- Veckan efter påsk kommer Trafikverket på besök, vi har ett två timmar långt möte där vi inte får någon mer information mer än att det ser mörkt ut och att ett definitivt beslut kommer att komma under hösten.

- Simon blir sjuk och vi beslutar att ta hem barnen från dagis för minska risken för smitta, risken finns att operationen blir inställd om Simon inte är helt frisk.

- 28:e Ulle & Håkan bjuder på en hejdundrande 40-års fest vi sent kommer att glömma

- 30:e Simon fyller år och det firas hemma

Maj

- 1 Maj bär det av mot Kungsbacka och Kosläpp, Simons pappa Bo, barnen, jag och Simon, dessutom får vi sällskap av Malin & Tindra, det dricks mjölk, äts bullar och tittas på vilda kor utsläppta på grönbete ; )

- Simons operation är nu inte långt borta och han känner sig lite stressad av att inte vara tillräckligt bra för att träna, något som är livsviktigt inför operationen.

- 3 maj, jag och barnen åker till Öströö Fårfarm för att hitta på något kul och skingra tankarna

- 21 maj flyget går tidigt upp på morgonen mot Stockholm/Uppsala och akademiska sjukhuset 2 dagar spenderas på sjukhuset och vi får information om operationen och Simon får ta massa prover och förbereds för operation.

- 23 maj 08.00 Simon rullas in på operationssalen och en av de längsta dagar i mitt liv startar, redan vid 15.tiden ringer läkaren och meddelar att det är över och att det har gått bra, det bästa lyckligaste samtalet någonsin.

Resten av maj månad bara försvinner som i ett töcken, jag har inte ätit och sovit ordentligt på flera veckor och känner mig som ett vrak, Jag har ändå bestämt mig för att flyga hem och visa Atlanta på 3-års testet på Plönninge den 24 och så blir det också. Jag kommer knappt i håg att jag har varit där, men det var skönt att få komma hem en stund och tänka på något annat.

- Pingstafton spenderas på sjukhuset och morsdag lika så, jag får en video hälsning från barnen på morsdag som berör mig oerhört och jag längtar verkligen hem och efter mina barn.

- Den 30 maj är det vårsoaré på dagis och jag, mamma och Alicia går dit för att titta på Calvin, hela trädgåren är uppdukad med långbord, det står syrener på borden och hallonsaft i massor, tårtor finna också i massor. Barnen sjunger så fin och det bästa av allt är att jag har tagit med Ipaden och kopplat upp Skype, så Simon kan vara med från sjukhussängen i Uppsala.

Juni

- Fredagen den 1 juni flygs Simon hem och läggs in på Varbergs sjukhus, det känns såå bra, nära och barnen får träffa sin pappa

- Redan den 3 juni kommer han hem på permission och spenderar dagen på altanen i hängmattan

- den 5 går jag och barnen på studentkalas på Finnagården och firar Caroline

- Simon frisknar till och vi drar till Vimmerby med barnen och familjen Lorentsson/Karlsson det verkar vara ett riktigt bra beslut dagen innan midsommar är det näst intill folktomt på Astrid Lindgrens Värld.

- Midsommar firas med Simons familj nere i mina föräldrars hus vid havet, vi umgås äter god mat och badar badtunna, midsommarfiradet i Gottskär får sig också ett besök, regnet det bara öser ner, men det gör inte så mycket

- Vi får gäster i stallet , nämligen bestämt strimmiga trägnagare, vi får tömma stallet på allt och då menar jag verkligen allt, Anticimex kommer och sanerar och stallet får vara stängt i tre dygn pga den starka lukten.

Juli

- Den 7:e tar jag och Simon tåget till Stockholm och tittar på Pearl Jam på Globen, en hotellövernattning med middag och shopping på stan och sedan är den trevliga trippen slut

- 12:e vi bestämmer oss snabbt och lätt för att åka med mamma, pappa och min brors familj ner till Köpenhamn, där blir det tivoli, shopping på ströget och mycket annat

- den 13:e styr vi kosa söder ut, tjejligan och det är dags för Falsterbo Horse Show

- den 14:e går jag och Marion på trädgår´n och äter middag och sedan äntrar Kent scenen, en fantastiskt trevlig kväll

- vecka 29 är det dags igen för att äntra Danmark, denna gången med Simons familj. vi spenderar en hel vecka i närheten av Grenå, vi besöker Djurs sommarland, djurparker, det badas och det grillas och det umgås, en helt fantastisk vecka.

- Väl hemma igen, bär det av till Borås djurpark med barnen och massa vänner sluter upp, Marion, Ulle med barnen, Ella och sina barn, Katta och Simon, Lena och Valentina och Cia, Patrik och Emmy. Det blir många skratt och aporna verkar vara bäst ; )

- den 28 är det då dags för dagen jag väntat på, Simon fick biljetter av mig i Julklapp till Bruce Springsteen och den här dagen ska vi fira att Simons operation är över och att vi mår bra, det blir en helt fantastisk kväll till tonerna av The Boss.

augusti

- 11:e dags för möhippa för Maria som ska gifta sig på Marstrand den 18:e

- 16 augusti trillar Alicia på Tjolöholm och bryter överarmen, läkarna på akuten säger att det inte är något fel på henne och skickar hem oss, dagen efter åker vi in igen och står på oss, och röntgen visar att överarmen är av, dessvärre går inte detta att gipsa och hålla en 1 1/2 åring i stillhet är inte så lätt.

- 18:e Patrik och Maria säger JA! till varandra i Marstrands kyrka, ett fantastisk bröllop som höll på långt in på småtimmarna.

- den 20 börjar jag att jobba efter 19 månaders föräldra ledighet, vardagen kommer åter med dagislämningar, stress osv.

- Vi har en ordentlig fest hemma på Kastnjegården för att fira att Simon mår bra, släkt och vänner sluter upp till en kväll att minnas för livet.

september

- 15 jag , Charlotta och Ola bestämmer oss för att sälja av en hel del gammla saker på kommersen, vi hyr två bord och succen var ett faktum ; ) det var panik första två timmarna och när vi på söndags eftermiddag lämnade stället hade vi gått 8500:- plus inte så illa pinkat.

- Simon och Calvin besöker Ullevi och tittar på Monster Jam, en riktigt höjdare om du frågar Calvin

- Atlanta kommer ehm från betet och nu är det dags att börja rida på riktigt.

Oktober

4:e jag, Simons systrar och våra mammor bokar bord på Gothia Tower, äter middag och sedan bär det av till Rondo och Lena PH

6-7:e är det skördefest på Tjolöholm, jag , mamma och barnen åker dit, gör pumpor, gillar korv, rider ponny ridning och kör traktor.

11:e Tjejkväll på Åby, stora förhoppningar, men stor kovan på 900 lakan drar Marion in till sist ; )

- Atlanta får löshoppa i ridhuset och sköter sig bra

- Barnen är sjuka och det slåss hemma om vem som ska få jobba och vem som måste vabba.

November

- det är dags att göra årets julkort, barnen vägrar ta på sig tomkläder respektive pepparkakskläder, kläderna åker av, tomten rymmer och jag blir av med både godis och leksaker i form av mutor

- 13:e jag får åka in till akuten på östra med Calvin som blivit jättedålig han klagar på att han har ont i huvudet och är till och från okontaktbar, det visar sig att han har dubbelsidig öroninflammation

- 15:e dags att bege sig till Akuten på östra igen med Alicia som också har fått dubbelsidig öroninflammation, många sömnlösa nätter blir bättre efter två kurer med penicillin, men att få i barnen detta är värre än att avmaska en katt.

20:e Calvin vaknar med ögoninflammation yippie !

25:e jag och Simon firar 5-årig förlovnings dag, det firar vi med att gå på Julmarknaden på Tjolöholm och äta middag i Storstugan med Patrik och Maria

29:e går jag och Marion, Linda och Katta på Hockey Frölunda slår Skellefteå med 6-2

30:e Simon lura med mig till Wien, jag blir grundlurad flera gånger. I Wien blir det middagar, besök på julmarknader mm.

December.

4:e jag går på en HLR kurs genom dagis och det känns viktigt att kunna, det borde alla kunna för att rädda liv.

5:e Alicia vaknar upp med hela kroppen full av vattenkoppor, jag bryter ihopp och inser att det kommer att bli en hel del vab, och det är just nu helt hysteriskt på jobbet.

7:e även Calvin vaknar med hela kroppen full av vattenkoppor, Yippi, det kommer att bli en prickig Jul.

7.e gå Stendahls stora julfest av stapel på Clarion Hotel Post i Göteborg och temat är vitt, jag bestämmer mig för att gå en lite stund trotts att jag bara sovit 2 timmar den sista natten.

9:e julglögg hos farmor och i år får jag gå själv med tanke på sjukdomshärden hemma

13:e inget lucia firande för vår del eftersom barnen har vattenkoppor får vi hålla oss hemma

15:e jag och Marion styr kosan mot Uddevalla och där blir det middag och sedan konsert med Ulf Lundell, Hon gör mig galen avslutar en härlig kväll.

den 18:e är det dags igen att åka till Akuten med Alicia som fått 41 graders feber, vi får åka vidare till Varberg och eftersom hon har vattenkoppor får vi sitta i ett saneringsrum ute i ambulans intaget. Tillslut får dom bukt med den höga febern och vi får åka hem.

24:e Jul firas hemma hos mamma och pappa och när vi vaknar på juldagens morgon har pappa blivit magsjuk och Ola min systers man är full av Vattenkoppor..... vilken jul

Nyår ska firas i dag hemma hos Ulle & Håkan, jag önskar er ett fantastiskt härligt 2013.

Många Kramar

Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post558

Årskrönika 2011

ÅrskrönikorPosted by Therese 30 Dec, 2011 08:54:07
Då var det dags att summera året som gått, året 2011 och lägga det till handlingarna Ett år som har kantats av ganska många tråkigheter och även om det har varit många fantastiska resor, middagar, och annat roligt så är det tyvärr så att det som inte är så kul gnager och tar överhand. Vi ser fram emot ett fantastisk 2012

Här kommer en kort summering av vårt år:

Januari:

- Calvin fyllde 2 år och det firades med barnkalas och släktkalas tänk vad två år går fort

Februari:

- Alicia föddes den 15/2 klockan 09.50 äntligen en liten tjej och Calvin blev storebror

- Min älskade Cavalino blev en ängel den 28 februari, något som var mycket jobbigare än jag trott

- Jag dras med förlossningsskador och tvingas äta starka tabletter och uppsöka läkare flera gånger under februari, mars och april

Mars:

- 8 mars, på min födelsedag kommer inte Simon hem, jag får tag i honom efter några timmar då han har åkt ambulans till Varbergs sjukhus med buksmärtor, detta blir början till något fruktansvärt jobbigt för vår lilla familj.

- Pappa halkar med en mattkniv och skär i princip av sig tummen och blir opererad nere i Varberg och träffar där Simon

- Simon ligger på sjukhus i tre veckor och mars månad försvinner som i ett töcken

April:

- Vi går på Pippi på Is på Scandinavium med Calvin, han sitter som förstenad med ögon som golfbolla i två timmar

- Påsken firas i Rom med Simons familj där vi också lämnar barnen för att åka till Nösunds havsbadsspa på en weekend vi fått i bröllopspresent

- Jag och barnen åker till Mora för att hälsa på bror med familj

- Simon fyller år

Maj:

- Det planeras enort inför min systers & Olas stundande bröllop den 2 juli, det är möhippor, och klänningar och hårkonsultationer, tal ska skrivas och mycket, mycket annat

- Den 21 maj döps Alicia i Onsala Kyrka och samma dag fyller min farmor 85 år

- Simon gör en massa undersökningar som koloskopi & gastroskopi men allt visar än

så länge positivt

- Jag & Simon firar vår första Bröllopsdag nere på Tjolöholm och öppnar vår fina trälåda som innehöll massa fina hälsningar från bröllopsgästerna, Champagne och mycket mer

Juni:

- Olas svensexa går av stapeln den 4 juni och Simon kommer hem som ett vrak dagen efter, så den var nog lyckad

- Simon systerdotter Johanna tar studenten den 10 juni

- Den 11 juni är det dags för Charlottas möhippa som blir super lyckad = )

- Den 14 juni bär det av på dagis utflykt till ljuvliga Öströö Fårfarm

- den 17 juni är det dags för Stendahlsdagen en dag i skärgården helt underbar

- den 18 juni är det dags för Lena & Peter att säga ja till varandra ute på bohus fästning

- Vi får reda på att Simon är sjuk och måste opereras inom ett år, en riktig chock för oss båda, något som kommer att prägla resten av året. oro, tankar, frågor, planering

- Simon & pappa köper en traktor = )

Juli:

- Och så kom den 2 juli, dagen då min syster och Ola fick varandra, jag vet inte vad jag ska skriva för det kommer bli en hel novell, men det var verkligen en riktigt saga, bröllop i dagarna tre

- den 8 juli åkte jag med Ulle till Falsterbo för att titta på fina hästar och regnet det bara öste ner och vi fick inhandla nya regnkläder

- Simon var ute och seglade med jobbet

- Jenny Sandberg vår fotograf var här och plåtade djur och barn och familjer. I två dagar gick hennes kamera varm här på Kastanjegården

- Jag var nere på Hallands djursjukhus med Ärtan som då blev promenad häst, det var bara att inse, hon kommer aldrig att bli frisk

- Den 24 var jag och Simon på Roxette på Slottskogsvallen

- Simon genomgår fler undersökningar som lungröntgen, gastroskopi och annat

- Den 30 juli åker vi på en veckas semester med familjen , mamma & pappa och Mora gänget till Danmark

Augusti:

- Början av augusti spenderas i Danmark, en riktigt kanonvecka.

- Den 14 augusti åker vi på semester med Lena, Andreas, Isabell och Mikaela till Daftö

- Den 15 augusti på Alicias halvårs dag avlider Simons styvpappa Matts efter en tids sjukdom, vi har under några veckors tid varit och hälsat på honom på sjukhuset där han låg sin sista tid, jättejobbigt att se någon så sjuk och veta att det snart är slut, FY

- Helgen efter är Simon åter igen ute och seglar med ett grabbgäng

- Den 31 augusti begravs Matts på skogskyrkogården i Kungälv, en fantastiskt fin begravning, men väldigt jobbigt.

September:

- Den 7 september opereras min mamma för åderbråck som måste fixas till

- Den 9 september tar Simon med mig på en hemlig resa så går till underbara Tromsö i nord Norge, en resa jag sent kommer att glömma.

- Den 12:e börjar arkeologerna gräva upp vår tomt i jakt på fornlämningar

- Den 17:e har vi kräftskiva med underbara Hundragänget

- Den 24:e är det dags för den årliga storstädningen av stallet

Oktober:

- Mamma & Pappa köper ett hus i Sälen

- Den 1 oktober är det 35-års fest i Tollered

- Den 6-7 åker jag och Marion ner till Flyinge för att titta på Breeders, två mysiga dagar

- Frida & Martin säger JA! till varandra i Bunns Kyrka den 8:e och fest blir det på nya kurhotellet i Ulricehamn

- Den 24 åker jag , mamma och barnen upp till Sälen en vecka och bor in oss i det nya huset, badar på Experium och har jättemysigt

November:

- Den 4 november är det Vinkväll hos Marion

- Dagen efter, den 5:e Halloweenfest hos Magdalena & Pålle, en riktigt skrämmande fest

- Den 9 november styr vi kosan mot sydligare breddgrader och intar Thailand och Nai Yang Beach.

- den 18:e dagen efter vi kommer hem blir det Tjolöholms Julmarknad ett måste

- Den 22 november åker vi till Uppsala för att träffa teamet som ska operera Simon och får också information om hur allt ska gå till osv.

- Den 25 blir jag bjuden på OnStage på scandinavium av Malin, en kanonkväll!

December:

- första helgen i December blir det Julpyssel med middag hemma hos Anna & Tony

och det årliga glöggkalaset med hela släkten hemma hos farmor

- Atlanta får åka på löshoppning och sköter sig ganska bra

- Den 10:e är det dags att bege sig till familjen Helgesson i Ulricehamn där det bjuds på det ena efter det andra, hela härliga Hundragänget är där.

- Den 16:e är det årets Julfest på Processing, Simons jobb och seg är bara förnamnet på dagen efter

- Den 22:e åker Atlanta på träningsläger till Eamon Hickey

- Julen firas som den brukar, massor med Julklappar och mat med nära och kära

Den 31 december ska vi hem till Monika på Finnagården och fira in det nya året, ett år som förhoppningsvis kommer att bli mycket bättre än det som gått även om vi vet vad vi har framför oss !

Det var vårt 2011

- det bästa är klar vår Älska Alicia och min systers Bröllop något vi sent kommer att glömma

- Det tråkiga skiter vi i just nu !! = )

Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post253