Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Måndag !

Januari 2015Posted by Therese 19 Jan, 2015 13:29:42
Måndag och tiden går i rasande fart, i helgen har vi varit på spelhuset på Liseberg, tre timmar med fria spel, chips, korv med bröd, kycklingwraps, dricka allt man kan tänka sig Calvin var som tokig och den som tyckte det var roligast. Tack snälla Stendahls för inbjudan.

I går hade vi barnkalas och släktkalas på samma dag, det är lika bra att riva av allt på samma gång, en timmes mellanrum så man hinner sanera emellan och duka om bara så går det bra ; ) nio söta små barn från dagis på förmiddagen, och sedan familjen på eftermiddagen. På barnkalaset ordnade vi en liten skattjakt, barnen blev indelade i två lag och sedan skulle dom leta efter ledtrådar, lösa några uppgifter för att få fram lösenordet som dom behövde i källaren, i källaren satt Simon utklädd till, ja, vet inte vad han satt på en stol iklädd en stor, stor rock, en sydväst på huvudet, skidglasögon och en ficklampa.(han hade dessutom kopplat bort strömmen så det var bäcksvart. Stackars barn undra om någon har kunnat sova i natt. Av Simon fick dom biljetter till fiskedammen om dom gick fram och sa lösenordet, alla utom en kom tillbaka med en biljett i handen lite skräckslagna och sa... han var jätteläskig .... Calvin var jätteglad över sitt kalas och somnade sött i går kväll med alla presenter i sin säng.

Idag har jag städat akvariet (Calvin fick ett akvarium i Julklapp av mamma och pappa) det var inte så bökigt som jag trott, men det ska städas och bytas vatten en gång i veckan, så det är lite jobb och sedan ska dom 13 små liven ha mat varje morgon, mer djur - mer jobb.

Patrik har blivit steriliserad, det var en rolig upplevelse, kanske inte för henne men för mig som hörde samtalet som Simon hade med veterinären.

Simon:
- Hej, Jag skulle vilja beställa tid för att kastrera en katt, eller sterilisera kanske det heter när det är en hona ?

- Ja ägare är nog min fru, Therese Törnell

- Vad katten heter, ?? hmm - Therese vad heter katten ?

Jag:
- Det vet du väl vad den heter !

Simon:
- Ja, ja eeeé den heter, den heter ROBERT !

Jag:
- ROBERT; Nej, Patrik heter den !

Simon:
- Föresten, du kan skriva Patrik, det heter den, PATRIK, men du kanske ska skriva att det är en hona så det inte blir fel.

Hahahaha underbart, lilla Patrik är i allafall steriliserad nu och mår bra ; )

I kväll ska jag åka till Göteborg med en kompis och gå ut och äta tapas, det ska bli jättemysigt. I morgon ska jag hem och hälsa på min syster och lilla Aston, det blir nog en promenad och kanske lite lunch medans barnen är på dagis. I morgon och på onsdag ska jag till Fjordskolan respektive Iseråsskolan på informationsmöte, då det är dags att välja skola till Calvin som börjar nollan efter sommaren, det lutar åt Fjordskolan eftersom det är nära hem till mamma och pappa, när han blir större kan han ju cykla själv hem till dom om han skulle vilja, men vi får väl se efter mötena vilket som känns bäst.
Boll och lek och simskolan har dragit igång igen efter juluppehållet så det är full upp på onsdags eftermiddagarna och på söndags morgonen igen.

Hästarna mår bra, Atlanta är igångsatt igen efter vintervilan och Ulle har börjat hoppa henne lite smått igen, Atlanta tycker det är sååå kul. Det blir nog en hel del träning nu fram till Mars då det är dags att bege sig ut på tävlingsbanorna igen. I år ska det debuteras 130, hög om ni frågar mig, så det blir en spännande säsong.

Nu ska Selma få lite mat och sedan ska vi åka och hämta Calvin och Alicia på dagis

Ha en fin dag mina vänner
Kram Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post893