Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Torsdag

Februari 2015Posted by Therese 19 Feb, 2015 14:04:25
I går sysselsatte jag mig hela dagen med att röja barnens garderober och rensa ut bland alla deras leksaker, det tog mig fem timmar, det är ju inte klokt. Jaja det var kanske inte effektiv tid, då jag blev avbruten hela tiden, men, men det blev fint i allafall och alla för små kläder är nu borta och alla leksaker som ingen leker med längre finns på vinden.

Förutom ett besök i affären som ni säkert redan läst om nedan, så blev det en tur till ridhuset sent i går kväll. Atlanta var jättefin och det var jättekul att rida, hon fick sig dessutom ett bad innan kvällsmaten. När jag kom in från stallet vid 22-tiden låg alla redan och sov, Simon, Selma, Calvin och Alicia så det var bara att ta en kvällssmörgås och göra övriga sällskap.

Idag har Malin och lilla Ida varit här en sväng, det är alltid så kul att träffas, Malin är en person jag tycker väldigt, väldigt mycket om, så när vi ses är det extra mysig.
Jag har gjort rent Calvins akvarium och om en liten stund ska jag åka och hämta barnen på dagis, det blir en tur om djuraffären då vi behöver uppdatera med lite nya växter till fiskarna.
På posten ligger också ett paket från POMPdeLUX med fina kläder från deras nya vårkollektion som jag ska hämta. Jag tycker verkligen om deras kläder, inte dyra och väldigt bra kvalité . Alicia fick en fleece tröja därifrån för något år sedan, jag tror jag har tvättat den säkert hundra gånger och det är fortfarande lika fin, samma med en sommarklänning hon har bott i den i princip hela sommaren och det är fortfarande lika fin, så ett bra tips, fina och bra barnkläder från Danmark kika in på deras hemsida.

I morgon ska jag släppa ut hästarna och sedan med Atlanta till ridhuset, där Ulle ska hoppa henne lite, sedan har jag byggmöte här hemma kl.10.30 och i helgen har vi inte så mycket på schemat, det är lite simskola på söndag bara men av erfarenhet vet jag att vi kommer inte sitta här hemma och rulla tummarna det är e sak som är säker.

Hoppas ni alla får en skön dag och en trevlig helg, nu längtar jag till våren, den borde inte vara så långt borta.

Kram,Kram
Tess  • Comments(1)//www.kastanjegardenonsala.se/#post898

Igår ...

Februari 2015Posted by Therese 19 Feb, 2015 13:45:46
... fick jag ett riktigt bra tillfälle att tala om för barnen vad som händer om man tar något i en affär utan att betala och jag tror att dom förstod vad det innebar och det kommer inte att hända igen, var så säker.
För att göra historien lång ; ) så:
Vi tog på oss regnkläder efter lunchtid och tog en promenad upp till affären hela ligan, jag, Selma, Calvin och Alicia. I affären handlade vi vad vi skulle ha och precis innan vi kom till kassan, bestämde jag mig för att springa och hämta knäckebröd som jag glömt. Calvin och Alicia stod och tittade på serietidningarna och när jag kommer tillbaka, står Alicia och tuggar på något.

- VAD äter du på ????? Hon tittar ner i golvet och förstår redan här att hon har gjort något fel.
Calvin säger då - Alicia tog en godis
- Vad är det du säger, Alicia har du gjort det? har du tagit en godis ?
Tårarna väller nu fram och hon erkänner med ett litet tyst - ja
- Men Alicia, det får man absolut inte göra, man måste betala innan man tar något, det vet du väl. Nu är det du som går fram till kassörskan och erkänner att du har tagit godis och sedan får vi betala för den godisen som ligger i din mage.

Nu blir det riktigt jobbigt stackarn, - jag vill inte, säger hon och dom små tårarna blir nu till krokodiltårar. Då händer något som gör mig riktigt förvånad:
Calvin lägger armen om Alicia och säger - gråt inte Alicia, det ordnar sig, jag kan gå fram till kassörskan och säga att min lillasyster råkade ta en godis och sedan betalar jag, så blir det bra, går det bra mamma ?
- Nej, jag tycker att Alicia själv ska gå eftersom om det är hon som har gjort fel, men ok om du vill så.

Han frågar efter pengar, går fram till kassörskan och säger - Hej, jag heter Calvin och min lillasyster råkade ta en godis så jag vill betala för den. och så räcker han fram handen med två kronor i. Vad bra säger kassörskan, TACK !
Skönt att hon tog pengarna så att det hela blev rätt Alicia mådde dåligt resten av dagen, hon fick också erkänna för Simon när han kom hem vad hon hade gjort, det satt långt inne med det gick bra.
En saker är säker hon kommer inte gör om det och inte Calvin heller.
På kvällen pratade vi om det och jag förklarade att det är bara tjuvar som tar saker och det får man inte, man måste alltid betala annars kan man hamna i fängelse och hos polisen och det är ju inte så roligt.

En bra lärdom även om det bara var ett litet gelehallon, men det spelar ingen roll vad det är det är ju att stjäla eller hur ; )
// Tess


  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post897

Alicia 4 år

Februari 2015Posted by Therese 19 Feb, 2015 13:17:23
I söndags fyllde vår stora prinsessa 4 år, tänk vad fort det går, det är ju skrämmande, lilla, lilla Alicia har redan blivit 4 år, och som hon har längtat efter den här dagen.
Redan klockan 4 på morgonen till den 14:e kom hon ner och var helt förtvivlad, vi hade ju glömt att sjunga för henne, innan jag fick förklarat att det var fel dag så trillade det några tårar och det var bara att vända och gå och lägga sig igen.

Väl på söndagen blev det sjönsjungande sång med frukost på sängen och presenter och det fortsatte med först barnkalas mellan 11.30 och 14 och sedan vid 15-tiden var det släktkalas. Hon var så nöjd med sin dag och väldigt trött när hon hoppade i sängen på kvällen.

Lilla Gillan fick jobba på barnkalaset, hon körde barnen upp till skolan och tillbaka med vagnen efter sig alla barnen fick prova på att köra och på vägen hem fick man hämta upp en godispåse av "skräptrollet" (Simon) som fanns i ett dike ; ) och när man körde i mål här på gården fick man en gulblå prisrosett att hänga upp hemma. Hon är allt toppen den där lilla Gillan som jag köpte på nyårsdagen för två år sedan.


Grattis Älskade Unge !


  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post896

Long time - No see

Februari 2015Posted by Therese 09 Feb, 2015 16:21:35
Ja, jag vet jag är urusel på att uppdatera er om vardagen just nu, som vanligt händer det en hel del och med tre barn och allt annat hinner jag inte alltid med, så något får stryka på foten och det är inte mat till barnen eller hästarna utan det är tiden vi datorn.

Vad har hänt sedan sist - jo massor
Barnen har varit sjuka sedan vi kom hem i från Sälen, undra om Selma inte har åkt på RS-virus, Alicia dras med en fruktansvärd hosta och Calvin är förkyld och vaknade natten till lördag och hade ont i öronen, så det är rena sjukstugan här hemma. Simon är som vanligt också förkyld, men jag räknar inte det längre det verkar vara någon form av kroniskt på honom.
Förra veckan var Simon i Stockholm med jobbet, det var väldigt skönt när han kom hem i fredags kväll, jag måste säga att jag beundra ensamstående föräldrar herregud hur orkar dom.

Förra veckan var vi med Alicia på 4-års kontroll på BVC, det tog litet tid med allt som skulle göras, det skulle vägas och mätas, ritas gubbar och räknas pennor, kolla synen och hörseln, det var språkförståelse och trä på ringar på snöre tror vi var hos Frida i säkert 50 min. allt vara bra förutom hörseln på hennes högra öra, Frida var säker på att det berodde på alla hennes öroninflammationer, så vi fick en tid för återbesök för att se om det blir bättre längre fram.

Calvin var på simskolan med mamma förra söndagen, men i går blev det inget eftersom an hade ont i örat

Lilla Selma börjar bli bättre från sin förkylning men det som ställer till det lite just nu är hennes mage, hon är såå hård i magen och varje kväll har hon så ont. Jag har ju gett henne en hel del katrinplommon men tydligen kan dom få gaser av det så nu blir det päron i stället, så får vi se om det blir bättre.

I dag har Simon hjälpt mig att lämna i bilen på service, i morgon ska jag till Göteborg och äta lunch med en gammal kollega, ska bli jättemysigt, på onsdag morgon är det dags för ett tandläkarbesök där en tand ska lagas ( huuuu ) och kl.11 ska barnen klippas. Till helgen är det kalas för Alicia som fyller 4-år på söndag och sedan allt det vanliga.

Atlanta är fullt i gång och känns jättefin, pigg och glad och i går var vi på Galoppbanan och tränande kondition, något hon tycker är jättekul, jag däremot har träningsvärken som heter duga idag ; )

Ha en skön dag i solen snart är det vår ; )
Kram,Kram
Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post895

Härliga Dagar i Sälen

Februari 2015Posted by Therese 02 Feb, 2015 17:04:26
Vi har precis kommit hem efter fyra härliga dagar med Andreas & Lena i Sälen.
Vi åkte upp i torsdags och har haft det helt fantastiskt. Jag skäms nästan för att säga det men jag har inte ens åkt skidor. Vi har varit ute på fjället och åkt skoter, grillat korv, vi har badat och bastat hemma i stugan, varit ute på restaurang och ätit god mat, vi har ätit långa frukostar, tjatat, spelat sällskapsspel, varit på SPA, shoppat, killarna har åkt längskidor, sovit och bara haft det superbra.  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post894