Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Onsdag

Mars 2015Posted by Therese 02 Sep, 2015 15:14:11
lediga onsdagen har infinit sig, jag började jobba i går så det blev en mjukstart med en dags arbete och sedan ledig, men i morgon är det dags igen.
Det känns jättekul att vara tillbaka på jobbet, gårdagen gick fort, först hälsa på alla gamla arbetskamrater och det är ju några stycken typ 100 något... sedan installera sig på sin plats jaga lite sladdar och en lampa. Få igång datorn, rensa i mailen och få igång kalendern och alla servrar, sedan han jag sätta mig och läsa in mig lite på Husqvarnas produkt katalog som jag ska driva under hösten. Sedan var det dags att jaga hem och hämta hem alla barnen, känns som om det var ett helt fotbollslag. Först ut till Vallda Sandö och hämta Alicia, sedan till Fjordskolan och hämta upp Calvin och sist hem till mamma och hämta Selma, åkte från jobbet 15.45 han förbi innan alla köer och var hemma 17.27. Fixa mat till barnen mysa lite i soffan och sedan i säng med dom, ut i stallet och mocka, fixa mat fodra och sätta hästarna i skritten, borsta och byta täcken, kvällsfodra, in igen och åt lite kvällsmat och sedan somnade jag på soffan vid 22-tiden.

Simon har varit borta med jobbet och kommer hem ikväll, ska bli skönt, då ska jag ta mig en sväng med Atlanta till ridhuset i morgon är det jobb igen och på kvällen ska Ulle hoppa Atlanta efter träningarna. Till helgen blir det ganska lugnt, Calvin och Alicia börjar simskolan på söndag morgon och sedan ska vi på kalas hem till Simons syster Marie som fyllt 50år.
Nästa vecka öppnar vi hårt med stallmöte på måndag, föräldrarmöte på tisdag, Boll & Lek för Alicias del på onsdag den här terminen, sedan ska det jobbas, ridas och tränas och springas och gud vet allt och så givetvis allt det där anda som stalltjänst, matlagning, tvätta och skrubba tånaglarna och lite annat ; )

Lilla Winnie mår jättebra och mamma Corall med, dom går fortfarande ute, men har varit inne två nätter för att torka och äta lite mat. Winnie är så snäll och sköter sig exemplariskt, tror det blir en riktigt bra häst, i allafall i huvudet och det kommer man väldigt långt med. Gillian och Ärtan mår också bra, dom är också fortfarande ute och har det bra på betet. Ärtan som snart fyller 17år rids tre till fyra dagar i veckan och trivs bra med det. Atlanta tar det lite lugnar just nu, inga tävlingar på ett bra tag, utan det laddas upp inför Breeders på Flyinge som går av stapeln den 30 september till 4 oktober. Det ska bli jättekul, fina tävlingar och massa fina unghästar att beskåda under fyra dagar.

Ha en bra dag mina vänner !
// Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post945

1 september...

Mars 2015Posted by Therese 02 Sep, 2015 13:44:21
... det var i går det, och det var ju egentligen dags för invägningen, men eftersom jag började jobba i går, bestämde vi att det fick bli en dag tidigare. Klockan 09.00 i måndags var det samling hemma hos mamma. Jag vågade inte äta något efter lunch på söndagen har man slagit vad så har man och då vill man ju klara det. Ja hur gick det då ?
Jo jag har gått ner exakt -10kg sedan den 27 april, min syster precis lika mycket och mamma hade gått ner sina 3kg och lite till, så alla klarade sitt mål. Det firades med frukost och sedan bakelse på det ; )

Känns jäkligt bra, inte för att jag tycker att det är speciellt mycket bättre att väga tio kilo mindre, alla kläder hänger ju och sitter inte speciellt fint, och där man vill bli mindre, typ rumpa och lår, det finns ju kvar i stället har brösten försvunnit och typ hänger på magen ; ) men men självklart är det bra för kropp och själ att äta nyttigare mat, så är det ju.

Jag fick jättefina rosor av Simon och lite pengar, han tyckte nog att jag skulle köpa mig ett par nya byxor, som sitter uppe och inte hänger på knäna, så det ska jag gå och göra någon dag när jag får tid.

Nu vet jag att jag kan om jag vill, jag är ju inte någon person som bantar, tror faktiskt inte att det har hänt innan, klart att man har tänkt att nu sitter byxorna lite tajt jag kanske inte ska äta godis till frukost, men därifrån till att hoppa på en herrans massa bantningskurer som GI, LCHF, 5:2, Bantningspiller, Viktväktarna, Atkinsdieten, Måltidsersättningar, Stenålderskost, Montignac-metoden, 7-dagarsdieten, Rawfood, soppdieter osv, osv (finns det så många, var tvungen att googla) det är inte riktigt min grej, utan äta mindre av allt och röra på sig mer det tror jag är bäst, men smaken är ju som baken ; )

Ha en bra dag
Tess 10kg lättare


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post944

söndag kväll...

Mars 2015Posted by Therese 30 Aug, 2015 21:08:31
.. och stallet är så gott som KLART !!!! Äntligen, vi har verkligen slitit många, många kvällar och nätter för att få det klart och jag är SVINTRÖTT kan jag säga, kan man dö av trötthet ? i så fall känns det som om jag skulle kunna göra det. Tänk att min man och min föräldrar har hjälpt mig med detta enorma projekt, TACK! känns futtigt att säga, men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna gottgöra dom, för det går inte.

Klockan är snart nio och jag ligger i sängen, sååå skönt. Barnen sover gott i sina sängar, hästarna står och äter sin kvällsmat i stallet och ute på fältet går beteshästarna och myser, i morgon är det skola och dagis, och på tisdag börjar jag jobba, det ska bli jättekul, men det känns alltid lite stressigt innan man har kommit in i alla rutiner.

Idag har varit en härlig dag, jag har hunnit njuta en hel del, den har inte bara svischat förbi som många dagar gör, utan jag har verkligen funderat på hur lyckligt lottad jag är.
Jag gick upp i morse i och för sig nästan medvetslös när klockan var 6, var ute och fodrade och mockade stallet, väldigt rofyllt, tog mig en sväng ut på fältet och hälsade på beteshästarna. Jag har varit och tränat markarbete för Marita och Atlanta gick så bra, det var ett rent nöje att rida och man blir sådär lycklig när det går bra, efter träningen tog jag mig en simtur i poolen med barnen, så skönt. Att ligga där i det varma vattnet, titta sig om kring, nypa sig i armen för att förstå att här bor jag, i mitt drömhem, tittar mig omkring och ser mina fina hästar betandes i hagarna runt husknuten, ser vårt fantastiska växthus som är en fröjd för ögat, tittar på mina tre friska älskade små barn och Simon som plaskar runt i vatten, funderar över att jag har en fantastisk familj och släkt och massa härliga omtänksamma vänner, det är det inte alla som har och man tar lätt allt föregivet och att det alltid ska vara så.
Samtidigt får jag dåligt samvete, det finns så många människor i världen som inte ens har tak över huvudet, mat på bordet, är sjuka och drabbade av naturkatastrofer, flykt, svält, krig, och elände.

Det finns en bild, som alltid kommer upp på min näthinna när jag börjar fundera på allt som händer i världen och det är denna

Det är en av dom värsta bilderna jag sett, den berör mig oerhört. Tänk om det var Calvin, Alicia eller Selma som låg där. Fruktansvärt...
Jag kommer alltid att tycka att man ska hjälpa människor som har det svårt, det spelar ingen roll hur man ser ut eller var man kommer i från. Man kan inte hjälpa alla men alla kan hjälpa någon. Jag önskade att jag gjorde mer, vi har ett fadderbarn i Ghana och vi skänker pengar väldigt ofta till cancerfonden, men jag önskade att jag kunde hjälpa mer och fler. Jag hoppas helt enkelt på mer kärlek i världen och jag hoppas att jag kan bidra med det även om det bara är en liten, liten gnutta.

Ha en skön Söndagskväll !
Kram Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post943

Champion of the Youngster

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 01:03:54
I onsdags åkte jag, Alicia och Ulle med hästarna upp till Grevagården och Champion of the Youngsters. Ulle drog en husvagn upp som vi fått hyra av en arbetskamrat till Marion och jag tog hästarna och sadelskåpen. Det blev en ganska sen kväll efter att vi hade installerat oss i stallet och sedan på tävlingsplatsen, tror vi hoppade i säng vid 1-snåret.
Klockan 05.00 ringde klockan igen, så det blev inte mycket till sömn den natten. Vi vaknade av att vi frös och det var inte så konstigt, när vi satte oss i bilen visad temperaturen endast 4 grader.

Klassen startade 8.00 och både Atlanta och Solan var fina och hoppade felfritt i första kvalet en 125 hoppning, Atlanta blev till och med placerad.
På fredagen gick andra kvalet en 130 och även där hoppade dom fantastiskt fin, men fick ett nedslag var i samma kombination. idag var det en A0, som innebär att man rider på tid från första början och unghästar går egentligen inte på tid, så det var första gången dom fick känna på det och det verkade inte vara några problem.

Solan startade 125 consulation klassen på lördagen och gjorde sin livs finaste runda, hon hoppade så fint och slutade på en fin 6:e plats, den var hon väl värd.

Atlanta tog sig till finalen som gick i söndags, tänk att min lilla egna uppfödning tar sig till final i Champion of the Youngsters, och tävlar mot Sveriges bästa unghästar. Hon skötte sig jättefin men orkade inte riktigt på slutet så dom två sista bommarna föll.
Men hon blev totalt 21:a av 120 st. Dessutom har hon ju en fantastisk pilot som rider jättefint.

Alicia hittade lite kompisar som hon kunde leka med under de fem dagar som vi var där, små hinder på en gräsplätt räddade helgen för henne ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post942

Skolan

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 00:44:05
Tänk att vår lille kille Calvin har blivit så stor att han förra måndagen började skolan. Lite nervös men förväntansfull gick han med sin nya ryggsäck till sin nya skola, Fjordskolan. Eftersom han gått på förskola i Vallda, har han inga kompisar med sig och känner inte någon, men det verkar han inte bry sig om det minsta, det är nog mest hans mamma som tycker det är jobbigt. Han kom hem så glad och hade fått massor av nya kompisar och hela fyra fantastiska fröknar.
Dag två i skolan slutade tyvärr inte lika bra utan slutade på sjukhuset, och därifrån kom vi med en tejpad panna efter att Calvin sprungit in i ett växthus på skolgården, det är sånt som händer när man har så kul att man inte hinner se sig för ordentligt. Tejpen sitter fortfarande kvar men det ser bra ut. Tror han mest var chockad det var ju lite blod överallt ; )
Dessvärre hade jag satt min telefon på ljudlös när jag var på BVC med Selma så jag hörde inte att dom ringde från skolan och tillslut hade dom fått tag i mamma, som fick slänga sig hem från Kungsbacka för att hämta honom på skolan.
Idag kom han hem med sin första läxa och på fredag är det dags för gymnastik, något han väntat på sedan första dagen.

// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post941

Fölvisning

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 00:28:03
Förra söndagen var jag och hjälpte till att knoppa och förbereda Ulles & Helenes fina hästar med föl till fölvisningen på Ebbagården. Tror det var 9 föl som visades och jag tyckte att alla var jättefina. Jag passade på att göra det roligaste jag vet, nämligen fotografera och visst fastnade skönheterna på bild ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post940

Winnie

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 00:19:33
Förra söndagen kom vår lilla nya familjemedlem Winnie hem med sin mamma Corall.
Hon är såå fin och det känns jätteroligt att få börja om från början igen, det är ju såå roligt med unghästar.
Corall kommer att bo här på Kastanjegården tills Winnie är så stor att hon klara sig själv, så jag skulle tro att det blir efter jul någon gång som hon åker hem till Lidköping igen.

Här kommer några bilder och visst känns det bra när man har köpt en fölunge som redan efter sex veckor försöker hoppa över sin mamma, det kan ju inte annat än att bli en stjärna ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post939

Måndag morgon

Mars 2015Posted by Therese 10 Aug, 2015 07:46:31
Idag börjar Simon jobba efter sju härliga veckors semester och om två veckor är det min tur. Nästa måndag börjar Calvin skolan och Alicia ska till Måsen, och Selma till mamma så vi har en vecka på oss att komma i ordning med lite rutiner här hemma, ska också försöka uppdatera barnens garderober och se till att göra allt det där som man helt enkelt inte hinner med när jobb, skola, förskola och allt drar i gång på riktigt. Det känns alltid bra att vara förbered inför hösten så gott det går. Nästa gång man är ledig blir ju Julafton ; )

I dag ska jag släppa ut hästarna, mamma kommer förbi och passar barnen en liten stund nu på morgonen då jag ska till frisören och klippa mig, sedan klockan 11.00 kommer Margita och tittar på Atlanta (Margita är kiropraktor) klockan 14.00 ska jag vara på arbetsterapin och få akupunktur för min tennisarmbåge som jag dragits med i fem månader nu, den är bättre men inte helt bra, hoppas det gör susen.
När Simon kommer hem, blir det en tur med Atlanta och sedan kanske en kvällspromenad om jag hittar någon som vill gå med och det finns tid.

På torsdag blir det ett besök till Borås Djurpark med Marion, mamma, Charlotta & Aston, det ska bli jättemysigt och på fredag blir det en hel del förberedelser inför lördagens fest. Simon har bjudit hem sin arbetskamrater på en liten grillkväll med lite aktiviteter.
Sedan ska vi klämma in en liten träning för Svante, Atlanta behöver ju träna lite innan Grevagården.

I växthuset och i köksträdgården växer det så det knakar, även om allt är väldigt sent i år, vi kommer att få massvis av tomater men dom är inte mogna ännu, potatisen är nog dags att skörda inom kort, gurkorna blir inte riktigt lika stora i år, men dom är fantastiskt goda och alla blommor som nu blommar är jättefina att ta in och sätta på bordet, eller sätta i håret på barnen ; )
Dags att ta tag i dagens sysslor, Calvin har vaknat men tjejerna sover fortfarande, klockan är ju ändå kvart i åtta så det får man nog räkna som lyx när dom sover så länge på morgonen.

Ha en fin dag min vänner, njut av det som är kvar av sommaren, tror det kommer att bli en helt fantastisk sensommar och Höst.
// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post936

Inittowinit...

Mars 2015Posted by Therese 09 Aug, 2015 22:44:08
... så heter vår nya familjemedlem, visst är det härligt med en stor familj, man har så många att älska.
Hon är ett litet sto född så sent som den 29/6, så hon är bara drygt sex veckor gammal.
Hon är efter Baltimore och morfar är Cardento.
Jag, Marion & Alicia var uppe i Lidköping i går och tittade på henne, hon är jättefin verkar så mysig och social och trevlig modell. Mamma Corall var 165 hög så hon blir nog inte jättestor, men jag gillar små hästar och hon kommer nog bli den största hästen jag haft på länge ; )

Hon är just nu brun med fyra vita halvstrumpor och en jättefin vit bläs, men det kommer att försvinna tyvärr, hon blir nämligen skimmel, så en till liten vit till samlingen.
Tanken är att rida in henne, matcha henne för 3-års test, kvalitén, 4-års championat, breeders mm. precis som med dom andra. Jag hoppas att Ulle vill vara pilot, för hon gör det så bra och det känns så bra med ett långsiktigt upplägg och en riktigt plan från början.
Vi har inte bestämt när hon kommer hem hit till Kastanjegården, men hon kommer att komma hit med sin mamma inom kort.

Här är hon ; )
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post935

Grattis Älskade Selma

Mars 2015Posted by Therese 09 Aug, 2015 22:28:50

I fredags fyllde vår lilla prinsessa 1år, tänk att hon redan har blivit 1ÅR.
Älskade lilla unge, just nu är det full fart, hon har lärt sig att gå, så nu jagas det alla dygnets vakna timmar. Idag har hon lärt sig att klättra upp i soffan och i Calvins säng, och det går fort som bara den.

På morgonen blev det skönsjungande sång, presenter och välling på sängen. Hon undrade nog vad vi höll på med för hon blev nästan lite rädd och förlägen.
I paketen fanns en snigel med hus ett tåg med klossar och en liten tröja.
På kvällen hade vi 1-års kalas i trädgården med familjen, det blev en helt fantastisk kväll. se själva ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post934

Två Nollor i protokollet

Mars 2015Posted by Therese 09 Aug, 2015 22:15:10
Förra helgen var vi i Lilla Edet och tävlade, det blev en 130 på lördag och en 130 på söndagen. Eftersom Ulles fina Stina är såld, så fick Solan och Atlanta samåka dit. Det är mycket trevligare tycker jag som nästan alltid åker själv, det är ju roligare med sällskap i bilen särskilt när man ska åka långt, Lilla Edet är väl inte jättelångt, men ändå ; )
Båda hästarna var så fina och rörde inte en bom på hela helgen, så det blev två nollor att lägga till handlingarna. Solan har kvalat klart till Breeders i Flyinge och Atlant behöver ha en felfri runda till.Om två veckor åker vi till Skara och Grevagården då är det dags för Champion of the Youngster, men innan dess är det lite träning för Svanta Johansson som ligger i pipen.
I dag har jag varit uppe i ridhuset och tränat markarbete för Marita, Atlanta var som vanligt, kändes som en trög ridskolehäst på 19 bast när man börjar och när man slutar känns hon som en fantastisk dressyrhäst ( kanske inte riktigt, men nästan). I går var vi på Mossen och Ulle hoppade lite serier och en liten låg bana, "gladhoppning" som vi kallar det och i morgon blir det en skritt tur på slingan.

Då var ni uppdaterade i ämnet "Häst på Kastanjegården"

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post933

1 september närmar sig med stormsteg !

Mars 2015Posted by Therese 27 Jul, 2015 11:50:40
Ja, hur ska det gå med vadet ? Jag måste säga att det inte är en dans på rosor att gå ner 9kg. I början var det ganska lätt, men nu när det inte händer så mycket, är det segt som bara den. Jag har till dagens datum blivit av med 7,4 kg och har då 2 kg kvar till den 1/9. Under semestern är det inte så lätt när man är ute och reser att äta rätt och riktigt, sedan är det förbaskat tråkigt också. Tänkte jag skulle försöka att ta mig ut och promenera lite mer och sista veckan får jag väl bo i en bastu någon stans och leva på salladsblad och vatten ; ) vet inte om jag känner mig så mycket smalare men det borde jag ju göra. Planen är väl att börja träna lite, hur jag nu ska få in det i schemat, men kanske kan jag träna på lunchen inne i stan när jag börjar jobba, vi har ju ett gym i bottenplan där jag jobbar, kanske en bra idé eller ?

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post932

Bornholm

Mars 2015Posted by Therese 27 Jul, 2015 11:37:13
Fina härliga Bornholm, vi har haft en härlig semestervecka på den lilla ön. Vi bodde i Allinge en jättemysig liten stad, om man nu kan kalla det stad, kanske mer by.
Vi har åkt runt på ön, besökt Karamellfabriken i Svaneke, solat på Dueodde, varit på Joboland och lekt en hel dag, vi har grilla på kvällarna och ätit god mat på restauranger och haft det skönt. Vädret ? ja som en svensk sommar 20 grader och växlande molnighet, lite regnskurar men det överlever man, det hela handlar om förväntningar och har man inte förväntningar på 30 grader varmt och strålande solsken så blir man inte besviken, det är ju bara att hoppa i regnkläderna, men det behövdes tack och lov inte många gånger. en förmiddag tror jag dom var användbara ; )Här kommer några bilder från Bornholm:


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post931

Åby

Mars 2015Posted by Therese 27 Jul, 2015 11:02:47
Då var det måndag igen och veckorna bara svischar förbi. I torsdags kom vi hem från en veckas semester på Bornholm med familjen och nu fredag, lördag och söndag har jag varit med Atlanta på hopptävling på Åby travbana. Hon skötte sig i vanlig ordning men den där nollan i 130 verkar sitta hårt inne. Det som är det retligaste är att hon hoppar så fantastiskt fint och så är det alltid en liten bom som trillar ner, men det kommer jag är helt säker ; )
Sedan får man väl säga att banorna i helgen inte har varit dom lättaste, har hört många klaga och några som varit riktigt förbannande och om man kollar på resultaten, så är det kanske inte jättekul att 12 stycken av 44 startande inte ens kommer runt banan och fem av elva placerade får pris på 4 fel i en regional 120 klass. Det blir tufft för unghästarna som man vill ska få en rytmisk och trevlig upplevelse, svåra banor inbjuder ju dessvärre inte till det. Atlanta har i alla fall hoppat jättefint, nolla i 120 i fredags och två nedslag i 130. På lördagen rev hon första hindret i 130 och hoppade sedan felfritt och i går rev hon mitten hindret i trekombinationen som många andra och var sedan felfri på resten.

Det har inte varit så många unghästar vilket att gjort att Ulle bara har haft 5, 6 ekipage emellan hästarna i varje klass, så jag har fått rida fram Atlanta och det blir ju lite stressigt, Atlanta verkar inte bry sig det minsta om sådant och det är ju bra i alla fall.
Simon, Selma & Calvin är uppe på landet hos farmor Maj på Rom, så jag och Alicia är hemma själva. Alicia har varit med på tävlingen, en liten minigroom helt enkelt och vilddjuret(Atlanta) verkar gilla småfolk ; )
// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post930

Grästräning

Mars 2015Posted by Therese 15 Jul, 2015 22:15:40
Idag har det varit fullt upp från tidiga morgon och det är fortfarande en hel del kvar innan jag kan hoppa i säng, så jag borde inte sitta här framför datorn, utan packa ner det sista sakerna i väskorna som ska in i bilen, i morgon klockan 07.00 åker vi mot Ystad där färjan går vid 12-snåret till Bornholm.

I morse var jag uppe tidigt och gjorde i ordning Atlanta, fixade broddhålen och packade trailern. Klockan 08.45 kom Ulle och Anita, vi lastade hästen och åkte ner till Kicki Sander i Varberg, dom har världens finaste gräsbana, som Falsterbo fast finare med massa buskar och träd. Det finns torrgravar, pulmangrav, vattengrav, vattenhinder i alla olika former och givetvis massa spektakulära hinder. Atlanta har aldrig hoppat på gräs innan, men hon verkade inte bry sig det minsta. Hon hoppade jättefint. När Atlanta hoppat klart hade Ulle en lektion och sedan åkte vi hem.


Jag var inne en sväng i Kungsbacka och fixade min naglar och sedan hem för att packa och det håller jag fortfarande på med. Jag har vattnat i växthuset och Simon har kopplat in autobevattningen, hoppas det fungerar så inte alla våra fina gurkor och grödor har dött när vi kommer hem. Det han bli en sväng till in till Kungsbacka då jag glömt att fixa fiskmat, det finns små pinnar som håller en vecka, väl hemma igen hämta Ulle upp mig så åkte vi bort till Tony och hälsade på Dogge, Ulles 1-åring som går på bete där.

Laddade ner några bilder från lördagens besök i Varberg, barnen sprang paprikaloppet 300 meter och Simon sprang Varbergsloppet 1 mil långt. Vi besökte fästningen och hade en jättemysig dag.Nu ska jag försöka bli klar innan klockan blir allt för mycket.
Ha en riktigt härlig kväll !
Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post929

Sovmorgon

Mars 2015Posted by Therese 10 Jul, 2015 14:34:29
Det är inte ofta man får sovmorgon på Kastanjegården. Hästarna vill ju ha mat, så klockan ringer senast 06.30 varje morgon året om, undantag en helg i månaden, men barnen vaknar ju ändå och jag är egentligen ingen som gillar att "sova bort dagen" jag får panik om jag skulle ligga i sängen och klockan slagit 09.00, men i bland kan det var mysigt att ligga vaken i sängen och slippa gå upp och ut. Idag fick jag hjälp med både utsläpp och fodring så i dag blev det en morgon i sängen.
Klockan 08.00 kom barnens kusiner Wilmer & Alwar, dom ska bo här hos oss över helgen. Barnen har börjat förmiddagen med att "jobba" för att tjäna i hop till morgondagens lördagsgodis och även ett biobesök på söndag. Dom har tvättat staket och hästtrailern,mockat, burit hinder i paddoken, klippt gräs och krattat upp grenar från gräsmattan och sedan fick dom laga dagens lunch och idag blev det Tacos. Just nu är det bad i poolen som står på schemat och i kväll kommer Fia, Andreas och Malte och grillar med oss. Middag i växthuset och ett kvällsdopp blir det innan det är dags att knyta sig för natten.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post928

ROM

Mars 2015Posted by Therese 08 Jul, 2015 12:44:02
Är nu hemma igen efter ett dygn i Rom, Tänk att man kan sätta sig i bilen och åka en och en halv timme så är man på semester i Rom, helt fantastiskt helt enkelt smiley.
Just detta Rom ligger på Orust inte lång i från Nösund, där ligger Simons mammas föräldrahem, och där på en liten gård bredvid bor hon på somrarna. Rom består i skulle jag tro fem till sex hus, så det är inte så stort men väldigt mysigt och charmigt. Jag och Alicia åkte upp i söndags och jag och Calvin åkte hem i måndags kväll, så det blev en snabbvisit. Simon, Alicia och Selma är kvar och kommer hem idag.

Det badas en hel del fortfarande trotts att vädret blivit sämre, Calvin och kusinerna jagar krabbrekordet från förra sommaren på 38 krabbor på en dag, nere hos mamma och pappa ligger dom på mage på bryggan mest hela dagen med håven och metspön i högsta hugg. Härliga sommardagar precis så som man vill spendera dom liggandes på en brygga någonstans och kika ner i vatten och inte behöva tänka på något annat än att bara vara.
Hittade en jättefin klocka på den lilla söta butiken Blomstertorpet som ligger här i Onsala, den passade perfekt i vårt lilla "Poolhus" så den fick flytta in där.

Nu ska jag gå ner till stallet och ta tag i städning, alla träns, sadlar och grimmor ska putsas eller kanske ska jag skita i det och faktiskt gå ut i det fina vädret, dom lovade ju regn i dag, men här skiner solen, den andra kan jag ju faktiskt göra när det regnar.

Ha en skön dag mina vänner njut av sommaren varesig solen skiner eller inte
Kram Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post927

Lata Sommardagar

Mars 2015Posted by Therese 04 Jul, 2015 08:59:18
Simon, Calvin & Selma åkte till Rom i går eftermiddag, så jag och Alicia är hemma själva och tar hand om hästarna, vi ska åka upp på måndag och stanna en natt sedan tar jag med mig Calvin hem och så får Alicia stanna på landet med farmor, Simon och Selma någon dag innan dom kommer hem igen.

Vädret just nu är ju fantastiskt så på dagarna blir det bad i poolen här hemma på Kastanjegården och i går kväll kom min bror ner med sin familj så vi var hemma hos mamma och pappa på kvällen, satt ute och åt räkor vid havet, så mysigt. Barnen fiskade krabbor från bryggan och plockade smultron, precis som en härlig sommarkväll ska vara.

Idag ska vi bada lite, en cykeltur till Lollipop och inhandla lite lördagsgodis kanske det blir med, fixa lite i stallet och mysa.

Ha en skön dag, var rädda om er
Kram Tess
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post926

Hemma igen

Mars 2015Posted by Therese 04 Jul, 2015 08:50:30
Har varit hemma ett tag nu så det är väl dags att packa upp ; )
skämt och sido, det mesta är uppackat det är bara min väska som står kvar.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post925

Öland

Mars 2015Posted by Therese 04 Jul, 2015 08:39:41
Söndagen efter Midsommar packade vi bilen proppfull och begav oss till Öland.
Vi checkade in på Saxnäs Camping som ligger några kilometer norr om Ölandsbron, en jättemysig camping jag varmt kan rekommendera. Vi hade hyrt en villavagn som var jättefin, två sovrum, två badrum ett stort allrum med kök och stor soffa och utsikt över havet och Ölandsbron.

På måndagen begav vi oss upp mot Borgholm och några mil norr om Borgholm ligger Lådbilslandet, en liten nöjespark där där det fanns mycket roligt för barnen. Dom åkte rutschkana, hoppade på studsmattor, körde lådbilar i alla möjliga konstellationer, det var traktorer med höskrinda, det var lastbilar och bilar och motorcyklar. Vädret var fantastiskt fint denna dagen, och vi hade en jätterolig dag, eftersom semestern inte riktigt börjat ännu, var det nästa inget folk och barnen behövde i stå i kö och fick åka massor.
Tisdagen var väl den ända dagen som var dåligt väder, så vi tog det lite lugnt på morgonen och sedan åkte vi till Leos Lekland i Kalmar, även detta väldigt uppskattat av barnen ; )
På onsdagen sken solen igen och vi begav oss längst upp till Ölands norra udde där besökta vi Fyren Långe Erik och sedan blev det en låååång promenad i trollskogen.
På vägen hem stannade vi till på Böda Sand och åt middag på en restaurang nere vid havet.

Trollskogen bjöd på mycket spännande saker, ett enormt pussel, små stugor där man kunde gå in och lära sig allt om naturen en mysig promenad på 4,5 km i skogen, vraket nere på stranden, den stora Trolleken som var 900 år gammal och så fikade vi och åt glass.
På Torsdagen var vi i Borgholm, först besökte vi Borgholms Slottsruin, ett helt fantastiskt bygge. Där fick barnen gå i riddarskola, blev dubbade till riddare och Calvin tog namnet Döskalle och Alicia Lejonhjärta ; )
Dom fick skjuta pilbåge, måla egna sköldar, baka eget bröd och sedan åka på en trähäst där man skulle slå till en sköld i farten. Vi föräldrar tog en rundvandring på egen hand i ruinen och en fika i väntan på att barnen skulle bli klara.
På fredagen var vi ute och åkte runt lite, vi hittade en marknad som vi strosade runt på, barnen köpte nya foppatofflor, vi köpte lite jordgubbar och lite annat krafs som man hittar på sådana ställen, det var jätte mycket människor så det var trångt att gå bland alla stånden, vi stannade på ett litet lunchställe och åt lunch ute i deras trädgård, Simon åt Kroppkakor och barnen våfflor vidare blev det en sväng över Alvaret och sedan bad i poolen på campingen.
Lördagen spenderades på Böda Sand, en härlig dag i solen och som också var vår sista dag här på Öland på söndags morgon var det bara att packa in i bilen, städa och sedan köra de 38 mil hem igen, tack Öland för en underbar vecka och tack Andreas, Lena, Bella, Mickan och lilla Emil för ännu en fantastisk semester med er.
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post924

Midsommarafton

Mars 2015Posted by Therese 02 Jul, 2015 11:51:55
Dagen började inte riktigt på topp då jag backade på en bil på Lollipops parkering, FAAAAAN, rent ut sagt. En liten vit bil innehållande tre stycken turister från England. Min bil gick det ganska bra med, eller ja lite lackskor och en lampa trillade ut, med det var värre med den andra, hela dörren var intryckt. jaja, som pappa säger " det viktigaste var att ingen blev skadad" det andra är bara materiella ting, men ändå.

Dagen fortsatte med midsommarfirande på Apelrödsgården, där hade närmare 1000 personer samlats för att dansa runt midsommarstången, fika och delta i aktiviteterna.
vi han nog vara där en dryg timme sedan öppnade sig himmeln och det började ös regna, vi åkte hem och på den lilla stunden hade det klarnat. Simons syster Marie och hennes två pojkar var och hälsade på så det blev middag i växthuset, jordgubbstårta till efterrätt och sedan bad i poolen resten av kvällen. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post923

Onsdag

Mars 2015Posted by Therese 17 Jun, 2015 10:46:14
Onsdag mitt i veckan och två dagar kvar till midsommar, känner mig lite stressad för just nu är det mycket som ska göras på kort tid, i kväll ska jag ut och äta middag med några tjejkompisar och det ska bli jättekul, men innan dess måste jag tvätta, rida och städa och alla barnen är hemma idag så ja vet inte riktigt hur jag ska få till det, men det löser sig alltid. I morgon bitti åker jag och Atlanta in till Åby där Ulle ska hoppa en 130 med henne, så jag måste bada Atlanta, putsa och packa alla hennes saker i kväll också. Sedan är det fullfart hem igen hämta barnen på dagis och imorgon är det Calvins sista dag, så det kommer nog att bli lite sorgligt. På kvällen ska det förberedas och handlas inför midsommarafton som firas här hemma på Kastanjegården. Det blir en liten tur till Apelrödsgården för midsommarfirande och sedan blir det middag och jordgubbar i växthuset. På söndag åker vi ju till Öland och jag har inte ens tänkt tanken att packa eller tvätta dit och en hel vecka med tre barn kräver ju lite packning om man säger så, men det får jag lösa på lördag. Simon jobbar sin sista dag på jobbet i morgon så vi får väl hjälpas åt med allt.

Hoppas ni alla får en härlig dag i regnet nu måste jag ta tag i dagens sysslor ; )
Kram, Kram
Tess

 • Comments(2)//www.kastanjegardenonsala.se/#post922

Det går fort nu..

Mars 2015Posted by Therese 11 Jun, 2015 12:06:53
Känns som om man går och väntar och väntar på att sommaren ska komma och vips så är den över och det är dags att börja jobba. Den 1 september är det slut på mammaledigheten för alltid, fy vad hemskt det låter. Då är det dags att försöka få ihop livspusslet och ekorrhjulet är igång. Nej så hemskt är det inte, men det kommer med all säkerhet att bli mer stress i vardagen. Under hösten kommer Selma vara hos mamma måndagar, tisdagar och torsdagar, onsdagar är jag ledig och fredagar kommer Simon att vara pappaledig. Calvin ska lämnas på Fjordskolan, och Alicia på Måsen i Vallda. Det blir en hel del logistik för att få i hop allt på dygnats 24 timmar, med barnen, stallet, hästarna, det är simskola, Fotboll och Boll och lek, det ska lagas mat och städas och tvättas och ta hand om allt på gården, men innan dess väntar en lång härlig semester.
Simon jobbar en vecka till sedan har han sju veckors ledighet och redan på söndagen efter midsommar åker vi till Öland en vecka. Det ska bli jättemysigt.
Vi har hyrt en villavagn på Saxnäs camping och i villavagnen bredvid bor familjen Lorentsson/Karlsson, vi hoppas på kanonväder givetvis.

Vecka 29 är det dags igen att packa väskorna, då går färden mer söder ut och vi ska åka till Bornholm en vecka. Med på den resan är mamma och pappa, min syster och bror med deras familjer, i övrigt ska vi bara vara hemma och det blir kanske några korta utflykter i närområdet, det finns ju några smultronställen här runt om, så som Öströö Fårfarm, Tjolöholms Slott, Mönster, Vinga, Borås Djurpark, Liseberg, Apelviken, Varbergs Fästning mm, mm.
Det blir förhoppningsvis en hel del bad i poolen, barnen har redan premiärbadat. Den är uppvärmd och igår var det 27 grader, så det är helt ok. Som den badkruka jag är vill jag gärna att det är 29, då är det riktigt skönt i alla fall nu när det är så kallt i luften.
Idag kommer Farmor Maj på besök, jag ska in och hälsa på Marion och göra lite fint på hennes balkong och till helgen är det lite tävling för Atlantas del, Alicia ska på barnkalas på lördag och Calvin på fotbolls träning. Simon ska gå på Foo Fighters på Ullevi i morgon kväll tillsammans med en arbetskamrat. I övrigt är det lite trädgårdssysslor som ska göras, vattna och klippa lite gräs.
Hoppas ni får en fin och solig helg, ta hand om er
Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post921

Bröllop

Mars 2015Posted by Therese 11 Jun, 2015 11:31:54
Härom veckan, när vi var i Vaggeryd, gjorde jag en liten avstickare till Floda på lördagen för att fotografera ett bröllop. Det var Karin & Carl som sa JA! till varandra. Dessvärre sken inte solen från en klarblå himmel men den hittade fram lite då och då emellan regnskurarna.
Jag ÄLSKAR bröllop, jag vet inte om det är för att man själv har gift sig och vet vilken fantastisk dag det är, den absolut lyckligaste i livet får jag nog säga. Även om jag inte kände brudparet fick jag tårar i ögonen i kyrkan, så vackert.
Det blev verkligen kontraster från att ha vaknat i en hästlastbil på morgonen på en tävlingsplats, allt är lerigt och blött till att några timmar senare sitta i en fantastisk kyrka full med förväntansfulla, glada och uppklädda gäster och se brudparet skrida in i kyrkan, jag tror jag ska planka in på något bröllop då och då, bara sätta mig längst bak i kyrkan och bara njuta, man blir liksom lycklig i själen flera veckor efteråt.

Jag ska sätta mig till helgen och gå igenom alla bilder och sålla bland dom 1200 bilderna som finns så att brudparet kan få dom och minnas sin bröllopsdag, jag hoppas att dom blir nöjda ; )

// Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post920

Tävling på gång

Mars 2015Posted by Therese 11 Jun, 2015 11:02:23
I morgon är det dags att lasta Atlanta på trailern och åka in till Åby där hon ska tävla hela helgen. Hon ska gå Gothenburg Youngster Summer Tour. En 120 på fredag och 130 på lördag och söndag. I går kväll var Ulle här hemma och hoppade Atlanta lite hon hade även med sig Stina & Solan. Alla tre hoppade fin så det bådar gott inför helgen.

Förrförra veckan var vi ju i Vaggeryd på meeting, 9 starter med alla hästar och 8 nollor, det var bara lilla Atlanta som hade ner en bom i sin debut i 130, så man får ju säga att dom sköter sig strålande.
// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post919
Next »