Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Helgen

Hemma HosPosted by Therese 30 Mar, 2017 16:29:51
Veckan lider mot sitt slut och det går i hundra knyck i vanlig ordning. I kväll ska jag iväg och titta på bröllopsklänningar med en vän och sedan ska jag till ridhuset med Atlanta, Ulle ska hoppa henne lite inför tävlingen på lördag i Båstad. Hon ska bara hoppa en liten 120. Det är ju första tävlingen för i år.
Vi hade ju en unghäst som fick med sig en bakterie hem när den var på inridning i höstas så våra hästar har inte lämna stallet på 82 dagar, jäkligt tufft för både hästar och ryttare och så tråkigt. Det var tre hästar som blev dåliga, fick feber, hosta och blev snoriga övriga klarade sig men det var bannemig en segdragen förskylning.Tempa 10 hästar varje dag i 82 dagar, byta kläder, tvätta händerna, desinficera allt och lite till hela tiden, bara att rida utomhus hela vintern var ju toppen kul .... not. Men nu skiter vi det alla hästar är friska sedan en en månad tillbaka, vi har släng ut allt spån i boxarna, vi har tvättat och skurat och desinficerat hela stallet, och vi har släppt på isoleringen. Observera "VI" inte veterinären för vi har inte haft isoleringskrav på oss men vi tycker att man visar hänsyn mot alla andra och för inte föra smitta vidare även om det inte är kvarka. prover är tagit för som var negativa, så ingen hysteri....

I morgon fredag är det ridskola för Alicia, så det blir full fart från jobbet för att hämta upp henne på förskolan och sedan till Kungsbacka Ridklubb, för att sedan fixa de sista i stallet och slänga sig på soffan, eller snare rakt i sängen.

På Lördag är det ju tävling som sagt i Båstad och sedan ska vi löshoppa unghästarna. Ulles två och Winnie, ska bli sååå spännande Winnie har aldrig sett en bom innan och inte ens varit i ett ridhus. Så det kan ju bli hur kul som helst ; ) Hon har varit super snäll att lasta de två gånger jag har kört henne till betet, men det var ju ett tag sedan så det kan ju gå hur som helst de med. Calvin ska på handbollsträning 10.00 - 11.30, det är på Kapareskolan så det tar 2 minuter att gå dit, toppen tycker jag

På söndag ska Alicia till simskolan vi har den härliga tid 07.50, upp i ottan bara. På söndag har jag också anordnat en kurs i HLR (hjärt och lungräddning) för alla i stallet och några till och efter det kommer vi ha en föreläsning om säker hästhantering, hur man undviker olyckor och vad man gör den väl är framme. Anna Gudmundsson heter hon som håller i kursen och föreläsningen, hon har företaget Vågar Du Rädda Liv. (Bra namn) så är du i Onsala på söndag och vill friska upp minnet är du välkommen till Onsala Båt och Sjöfartsmuseum kl.13.00-15.00 där vi håller till.

Så var den helgen över och måndag igen ; ) nästa vecka är det mycket annat på schemat, Simon åker till Madrid på torsdag så får man lägga in en högre växel för att få ihop allt.
Ha en fin dag
// Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post1003