Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

HLR Utbildning

Hemma HosPosted by Therese 04 Apr, 2017 13:17:19
I söndags hade vi HLR utbildning hemma i Onsala för alla i stallet. Vi höll till på Onsalas Båt och Sjöfartsmuseum mellan 09.00-12.00 fick vi lära oss Hjärt och lungräddning, hur man ska agera i olika situationer, vi fick lära oss hur man hanterar en hjärtstartare och hur man ska göra när olyckan väl är framme. Vi fick träna på hur man gör stabilt sidoläge, hur man handlar vid luftvägsstopp. Vi fick även träna på att larma, möta upp, sammarbeta i väntan på ambulans väldigt lärorikt och livsviktigt att kunna.

Att utföra hjärt och lungräddning är rena träningspasset, man är ganska trött efter bara några minuter och man behöver hålla ett högt tempo, och har man väl börjat får man inte sluta förrän ambulansen kommer.

Vi har investerat i en Hjärtstartare som kommer att finnas på Kastanjegården om det någon gång skull hända en olycka, men det får vi väl innerligt hoppas att det inte gör.

På eftermiddagen fortsatte vi med en föreläsning om Säker Hästhantering, mycket man redan vet, men ack så viktigt att bli påmind om.

Vi tackar Anna Gudmundsson på "Vågar Du Rädda Liv" det var en givande dag med livsviktigt lärande.  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post1004