Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Påskhelgen

Hemma HosPosted by Therese 18 Apr, 2017 13:22:24
Då var ledigheten slut för denna gång. Simon åkte upp till Rom (Orust)med barnen till sin mamma på påskafton, så jag fick några timmar hemma själv, det är helt otroligt vad mycket man får gjort när man inte har barnen som man behöver passa upp hela tiden.
Jag fick inhandlat ett par nya gardiner till sovrummet, skruvat upp en gardinstång, lade upp gardinerna och vips blev det genast lite omväxling i sovrummet.Jag röjde barnes rum och nere i köket och det bästa av allt, vår lilla, lilla hall som är så full med saker att man knappt ser golvet, där fick jag rensat ordentligt. Jag fick tvättat några maskiner tvätt, och jag fick spenderat några extra timmar med hästarna i stallet. På eftermiddagen köpte jag med mig lite mat och åkte hem till Marion så fick vi umgås några timmar med.

I söndags var jag jag iväg med Winnie på löshoppning, hon hoppade jättefint men som alltid med unga hästar tar bensinen fort slut, hon visade upp sina talanger för åskådarna, bocka och sparka, det kan hon vill jag säga. Hon är vig som en katt. Det ska bli kul till hösten då hon ska ridas in, men först väntar ett långt sommarlov på bete.
Jag tog mig en tur till Millesons och inhandla några buntar tulpaner, det är en härlig känsla med snittblommor på bordet i köket, jag blir glad bara jag ser dom, visst är det fint.

I går var jag uppe med Atlanta i ridhuset, Ulle tränade dressyr för Kajsa, Ulle brukar ju kidnappa Atlanta och träna på fredagar ibland, men då kan ju jag aldrig vara med eftersom jag jobbar, men igår var jag ledig och fick vara med och lyssna och lära. Hon är speciell Atlanta men jag tror att Kajsa tycker om henne lite ändå ; )
Efter träningen åkta jag och barnen ner till Mamma & Pappa, kusinerna från Mora hade anlänt och då är det bråttom. Till mamma och pappa kom även Charlotta, Ola & Aston, dom ska få en ny liten familjemedlem vilken dag som helst, ska bli så spännande att få träffa den lilla tjejen i magen.
Aston & Selma tog sig en tur ner till bryggan och matade svanen Sven han brukar ofta dyka upp och vill ha lite mat, han är ganska tam och om man är försiktig kan ha ta maten ur handen. han har varit där många år nu, det är verkligen mysigt.
Det finns ju massor av svanar men Sven kommer så fort han hör mamma öppna altandörren (om han är i närheten) så får man ta med sig bröd och springa ner till bryggan och där ligger han och väntar när maten är slut så klappar man händerna och då vet han att maten är slut och simmar därifrån.

På eftermiddagen tog jag, Alicia och Pokémon en promenad ner till Finnagården och hälsade på Monika, hon fick en födelsedagskram, vi pratade en stund och sedan promenerade vi hem igen, det var inga varma vindar direkt, kallt som attan. När ska värmen komma undrar jag, åhhh vad jag längtar.
Då var påskhelgen över, en bra sådan om man bortser från avsaknaden av värme.
Ha en fin vecka mina vänner
// Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post1017