Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Nya vecka

Hemma HosPosted by Therese 25 Apr, 2017 08:30:57
Helgen har varit bra, ganska lugnt och skönt.
I lördags var jag & Ulle och löshoppade unghästarna, lilla Winnie fick följa med och skötte sig jättebra. Hon har verkligen fattat galoppen ; ) Hon har hoppat tre gånger nu så nu blir det ingen mer löshoppning förrän till hösten eller våren inför 3-års testet.
Ett långt sommarlov väntar bakom knuten på bete med kompisarna och sedan till hösten är det dags för inridning. Tänk vad tiden går fort, tycker inte det var längesedan hon kom hem till Kastanjegården 5 veckor gammal, liten och brun.
Efter löshoppningen var det dags att packa och lasta Atlanta & Solan på trailern för att åka till Åby och tävla. Dom hoppade en 130 och var jätteduktiga. Atlanta hoppade så fint med fick ett förargligt nedslag på en bakbom i omhoppningen och Solan var felfri.
Dessvärre inträffade en fruktansvärd olycka på tävlingsplatsen precis när vi kom, vi såg inte själv händelseförloppet utan bara att man tog o hand om en person som låg intill en betongväg på travbanan. Hon hade fastnat och fått longerlinan runt benen nere vid banan, hästen hade blivit rädd och skenat med henne släpandes efter flera 100 meter innan hon slog i väggen och linan släppte. Tävlingen avstannande i väntan på ambulansen och vi fick senare veta att hon var allvarligt skadad. Tänker på alla drabbade och hoppas att detta ska sluta väl.
I söndags var jag och Alicia på simskolan på morgonen det är bara tre gånger kvar nu så snart kanske man få lite sovmorgon på söndagar men då drar väl förmodligen någon annan aktivitet igång i stället. Jag fick även fixat lite inför kommande helg, då vi ska åka i väg lördag till måndag, jag, Simon och fyra nära vänner, dom har ingen aning om vad vi ska hitta på och tur är väl det för då kanske dom inte hade hängt med ; ) Vi har planerat detta sedan i november förra året och det har varit mycket att få ihop och det har känts som om det är så långt bort, men nu är det bara fyra dagar kvar och allt är klart förutom packningen med det ska bli SÅÅÅÅÅÅÅ kul.

Igår var Simon, Alicia & Selma och tittade på Calvins avslutning på Parkouren, jag han tyvärr inte dit, men Simon hade några filmsnuttar som jag fick se när jag kom hem.
Parkouren är slut och nu börjar fotbollen i stället så det kommer att bli handboll och fotboll parallellt ett tag innan handbollen har säsongsavslutning.
Alicia vill så gärna börja spela fotboll och jag har lovat henne det när simskolan är klar.
Så då blir det två fotbollsspelare i familjen under sommar månaderna.

// Tess

  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post1019