Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

Julgran, fixat och klart

December 2011Posted by Therese 08 Dec, 2011 22:44:34
Å herregud vilken dag, snälla mamma var här i morse och passade barnen medans jag släppte ut hästarna, sedan bar det i väg till Lantmännen för att inhandla hästfoder, salt och stenflis. Typiskt nog somnade Calvin i bilen på vägen och var helt omöjlig att väcka, när vi väl var framme. Vad gör jag nu? Antingen sätter jag mig i bilen och åker runt tills han vaknar eller försöker bära runt honom inne på Lantmännen i kundvagnen satt ju Alicia och det fick inte plats två, tillslut efter samtal till mamma och med ångest beslutade jag mig för att låta honom sova i bilen medans jag i vild panik sprang in i affären och handlade, inte för att han skulle vakna och bli ledsen, utan tänk om bilen skulle börja brinna ( som jag läste i tidningen igår, med en 1åring sovandes i) eller att någon skulle ta honom, händer det i Sverige? Ja inte vet jag, men jag sprang runt med Alicia och packade vagnen full med 75 kilo hästfoder, 150 kilo salt och 50 kilo stenflis, en ny grimma till Atlanta fick jag med mig i bara farten och sedan när allt var betalat och klart och jag kör ut genom dörren åker en saltpåse, av så den blir tvärnit vilket resulterar i att allt åker av vagnen precis utanför dörren.

Till min glädje ser jag att Calvin inte har blivit bortförd och att bilen inte har brunnit upp, tack och lov. Jag får hjälp av en snäll kille att få upp alla säckar på vagnen igen. När allt är inknött i bilen går färden hemåt, Alicia somnar och jag får idéen att stanna och köpa en julgran när jag ändå kör förbi och barnen sover, jag hittar en gran betalar och sedan slår det mig att jag inte kör runt med en 24 meters långtradare, men jag har ju en Volvo, det går nog. In med granen över allt annat givetvis får den inte plats, så bagageluckan får vara öppen, efter 10 meter ramlar Atlantas grimma ut, stannar och inser att jag måste knyta ner bagageluckan lite, och man tager vad man haver så det får helt enkelt bli en gammal mobilladdare = ) alla sätt är bra förutom dom dåliga. När jag kommer hem har barnen vaknat och inte på den bästa sidan direkt, hästmaten har blivit blöt av granen som legat uppepå och när jag bär in säcken går den sönder, 25 kilo pellets över hela stallgolvet, barnen skriker i bilen och jag kan bara konstatera att den här dagen var inte n av dom bättre.

I kväll har vi haft stallmöte och fikat, jättemysigt, båda barnen sover hos mormor och i morgon ska jag få sovmorgon till 08.30 vilken lyx. Vinden och regnet piskar mot rutan och det är nästan svårt att sova, undra om jag har ett träd över bilen när jag vaknar i morgon? Vet att jag tänkte på det när jag parkerade tidigare idag, - det här trädet ser starkt ut jag ställer mig här! Hela gården är ju omgiven av träd så det är liksom bara att välja, vilket man vill ha i biltaket. = )

Sov Gott, dröm sött


  • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post229