Välkommen till Kastanjegården

Välkommen till Kastanjegården

Kastanjegården.se

Här kan du läsa om det mesta som händer i vårt dagliga liv om hästar, löpning och mycket annat men också lite om sjukdomen Pmp (bukhinne cancer) som drabbade Simon 2011.

"Tillsammanstid"

Hemma HosPosted by Therese 14 Jan, 2016 16:11:29
Ja jag kallar det tillsammans tid och det är något som vi försöker få ihop, jag och Simon.
Det har inte blivit så mycket av den varan, det senaste. En julfest, en promenad i somras och innan dess en helg i Helsingborg hösten 2014, så det är inte så många gånger på lite mer än ett år. Nu är det ju inte så att vi inte gör saker, jag har massor av egentid i stallet och på tävlingar och Simon med när han springer och tävlar, men vi har aldrig någon tid tillsammans bara han och jag utan barnen och ibland får man prioritera och då är det alltid den tiden som går bort av någon anledning.

Så jag hoppas att det kan bli tillfälle att få en dag/kväll att kanske bara ta en middag på stan, en bio eller en shopping runda. Man behöver ju vårda sin relation, inte bara bytas av i dörren eller på en parkeringsplats och avlägga en statusrapport. Vi får bli bättre på det helt enkelt.

Ja, ja liten tillsammanstid blir det ju på nätterna, men då sover man ju som en stock så då blir ju inga världsproblem lösta, men vad är inte bättre än en nybäddad säng när man är svintrött ; )
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post955

Grattis Älskade Calvin

Hemma HosPosted by Therese 14 Jan, 2016 08:40:08
Den 12 januari fyllde vår stora prins 7 år. Frukost på sängen och presenter blev det på morgonen innan skolan och i morgon fredag blir det släktkalas och på söndag kommer alla klasskamrater och några kompisar från dagis på kalas.

Tänk vad tiden går fort 7 år, känns som om det var i går samtidigt så känns det som om du har funnits hela mitt liv.


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post954

Selma

Hemma HosPosted by Therese 08 Jan, 2016 13:18:11
Väldens mysigaste lilla tjej, den ålder hon är i nu är fantastiskt rolig 1 1/2. Hon borde bara lära sig att prata snart. Hon säger inte så många ord ännu men förstår ju allt man säger till henne. Hon kan säga mamma, pappa, hus, ost, häst, Alicia, där och sedan några konstiga ort till som man fortfarande inte förstår och då blir hon vansinnig, oftast går hon till skafferiet och pekar på dörren och där inne fanns pepparkakor som hon är helt galen i ( likt sin mamma) men nu är dom slut och det är katastrof enligt henne.

Hon springer runt som en liten vilde och slår sig dessvärre ganska ofta. Hon klättra upp på allt som finns, stolar, bord, soffor, sängar, hyllor, bänkar så det är en hel del jagandes hemma. Hon vill gärna följa med till stallet och älskar Gillian och katterna.

Hon har fått 12 tänder och det verkar vara fler på gång, peppar peppar har hon fått vara relativt frisk lite förkyld innan jul men annars är det bara bra med den lilla loppan. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post953

Grattis på Bröllopsdagen

Hemma HosPosted by Therese 08 Jan, 2016 13:02:56
Den 5 januari firade mina fantastiska föräldrar 40-årig bröllopsdag, tänk 40 ÅR!! det är länge. Dom befinner sig nere på Maldiverna och jag hoppas att dom firade dagen ordentligt tillsammans med min faster Milo & Klas som också samma dag firar precis, just det, 40-årig bröllopsdag. Många stora grattis kramar till er från mig, Älskade mamma & pappa. • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post952

God Fortsättning...

Hemma HosPosted by Therese 08 Jan, 2016 12:57:37
...får man säga det trotts att det redan är den 8 januari ?
Julen är över och nytt år har det hunnit bli med, tiden går fort när man har roligt sägs det, så jag borde ju ha fantastiskt kul för det går ju så fort så jag hinner inte med allt jag vill göra ; )


Vi firade Jul hemma på Kastanjegården och nyår hos god vänner in långt hemifrån. Det blev lite ledigt mellan jul och nyår för min del, men Simon jobbade, och nu är det jag som jobbar och han är hemma och är pappaledig, det ska han vara fram till efter semestern i augusti. Jag tror att han inte riktigt vet vad det innebär, men det lär han nog märka tids nog, jag ger det en månad sedan tror jag att om han fick, gärna hade gått tillbaka till jobbet.
Jag fick precis ett sms med en bild från Iglamossen (en liten sjö i onsala) där dom var och åkte skridskor, inte långt efter sms:et kom ett nytt där han undrade var vi köpt Selmas vagn, den var sönderkörd och hjulet hade trillat av.. Opss tur att han har något att göra.

I eftermiddag ska jag och Alicia åka till Kungsbacka ridklubb där hon ska få börja rida på ridskola, Hon har ju ett år kvar till hon fyller sex och får börja på riktigt så idag är det en liten knattegrupp med ledare som gäller. Hon vet inte vad vi ska göra i eftermiddag, jag har bara sagt att vi ska på en hemlig utflykt så hon kommer med all säkerhet bli jättelycklig när hon får veta vad vi ska göra. På Kungsbacka Ridklubb har dom knattegrupper där man kan anmäla från vecka till vecka och bara åka dit kostar 120:-/ per gång och det känns jättebra, man är inte låst och kan boka från vecka till vecka. Sedan får vi se om hon tycker det är roligt. Hon rider ju på Gillian hemma, men jag tror det blir bäst att även få lära sig ordentligt på en ridskolaI morgon ska Simon ut och springa, han brukar åka vid 8-tiden och komma hem vid 12-snåret så medans han är där ska Calvin, Alicia, Selma och jag på Handbolls skola, eller snarare Calvin, vi andra får väl titta på. Det börjar kl.08.00 i Kapareskolans Idrottshall rakt över vägen från oss så det tar 1 minut att gå dit, lagom nära ; ) Så får vi se om Calvin tycker det är roligt och vill fortsätta.
På söndag har jag inget planerat förutom hästarna i vanlig ordning, Atlanta går på lite halvfart och skrittar bara, det känns som om man kan hoppa över ridningen just nu, säsongen är lång nog så jag känner mig inte speciellt stressad över att inte vara i gång efter vintervilan ännu.

God fortsättning på er och hoppas att vi får ett fantastiskt 2016
Kram Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post951

Fredag

Hemma HosPosted by Therese 11 Dec, 2015 12:09:10
Fredag härliga fredag, ska bli skönt med lite helg, även om helgen inte direkt inbjuder till vila som man kanske hade önskat, utan det fortsätter i full fart.
I morgon är det stalltjänst tidigt på morgonen, hästarna ska få frukost och komma ut i hagarna, och sedan ska Atlanta ridas kanske blir det lite hoppning i ridhuset.
Calvin ska på barnkalas mellan 13-15 och klockan 15.00 ska vi vara i Särö på Astons 1-års kalas så det blir lite tajt, men det ska nog gå. På eftermiddag kommer ev Simons syster Malin och hälsar på och tanken är nog att jag ska få bakat allt julgodis (om jag orkar) det blir kola, knäck och Leilas Rockyroad. Pepparkakor bakade jag i onsdags kväll och lussebullar får vi se om det blir några i år.

På söndags morgon ska Simon springa ett lopp i Sandsjöbacka klockan 9 och jag ska vara med barnen i Kungsbacka simhall klockan 8 då det är avslutning på simskolan. Jag hoppas att det inte det blir några förseningar för simskolans slutar 09.35 och klockan 10.20 börjar min dressyrlektion på ridhuset, så då måste jag sitta på hästen, tror det kan bli lite tajt, men Fia är gullig och gör i ordning och skrittar ner Atlanta till ridhuset, så jag åker hem lämnar barnen och fortsätter till ridhuset. Klockan 12 är det dags för nästa kalas då är det Alicia som ska på barnkalas och efter det ska hästarna in och det ska mockas och fixas mat. Pä söndags kväll tänkte jag också försöka hinna handla klart alla julklappar, det kanske är lite naivt men man måste ju ha en plan.

I övrigt måste jag nog klämma in lite jobb i helgen med Husqvarnas kataloger som jag håller på med för fullt på jobbet dessa ska skickas på tryck på onsdag…. och det är MYCKET kvar.

Hoppas ni alla får en fin helg!

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post950

Julstök

Hemma HosPosted by Therese 04 Dec, 2015 11:48:03
Just nu är det ju fullt ös på alla plan fram till jul, hittade ett par fantastiska änglavingar i spets på Blomstertorpet, en liten present och inredningsbutik som ligger här i Onsala.Dom fick en fin plats i köket. det är ganska kul och se förändringen i köket nu till jul. Vi har ju ett gammaldags lantligt kök där det mest är i vitt. Jag brukar tänka allt hårt ska vara vitt, dvs möbler, golv, väggar och tak, allt mjukt ska ha färg. Vilket innebär att till jul byts kuddar, mattor och vimplar och vips så blir det väldigt juligt ; )
Skickar med en bild på vår ljusgran också visst är den fin, kanske inte den bästa bilden men ändå, jag ska försöka ta en bättre någon dag när det inte regnar på tvären och blåser storm ; )
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post949

Familjeprojekt

Hemma HosPosted by Therese 04 Dec, 2015 11:20:38
I somras köpte vi i familjen, mamma & pappa och mina syskon en gård i Onsala tillsammans, eller gård och gård, det är snarare mark med ett rivningshus på.
Tanken är nog att det ska bli en liten investering och att vi ska göra det fint och bygga upp ett nytt litet fint hus på tomten, sedan får vi vad som händer. Det är i alla fall jätteroligt ; )
Mer att göra helt enkelt. Nu i sommar har vi varit där och röjt lite, det behövs. Min syster och bror med familjer har varit där med mamma och pappa och sågat ner lite träd, klippt gräs och eldat, det blev jättefint men det är mycket kvar. Det har stått stora växthus på tomten så det behöver saneras från allt glas och huset är inte i så bra skick, det har blivit vandaliserat dessvärre, så tråkigt när människor förstör.

Här är några bilder från gården


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post948

Moje

Hemma HosPosted by Therese 04 Dec, 2015 11:10:29
I tisdags avlivade vi vår lilla fina Moje, han har inte bott hemma hos oss dom senaste tre åren utan flyttade till en granne. Han blev 14 år gammal och han ligger nu begravd tillsammans med dom andra katterna på vår tomt. Moje var en fantastiskt social liten katt, Jag hämtade honom på Djurskyddsföreningen när han och hans syster var 6 veckor gamla, när han var liten älskade han att ligga i luvan på tröjan. Där hängde han som en ryggsäck, när man gick runt i stallet och mockade. På vintrarna älskade han att sitta på hästarnas ryggar, även om inte alla hästar uppskattade det lika mycket som han.
Sov gott lilla vän, du är saknad


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post947

Long time no see

Hemma HosPosted by Therese 27 Nov, 2015 12:42:55
Jag vet….. jag har tagit ett litet uppehåll, eller snarare ett LÅÅÅÅNGT. Det har varit så mycket att göra att jag inte har hunnit med, och inte är det speciellt bättre nu, det är på tok för mycket, men jag tänkte ta mig en lite andningspaus på lunchen och skriva några rader.

Jag har beslutat mig för att inte försöka berätta allt som hänt sedan sist för då kommer detta bli ett väldigt långt inlägg dessutom kommer det ta mig resten av dagen att komma i håg allt, så jag börjar helt enkelt från i dag.

Hur är livet ? Jo tack bra, jag ska försöka hålla huvudet ovanför vattenytan fram till Jul, det är min plan och jag hoppas att den lyckas, för just nu är det mycket på alla plan.
Väldigt mycket på jobbet och stressigt som bara den, det är julklappar som ska inhandlas och det är lussefirande på dagis och skolor, det är pysselkvällar och det är julfester det ska pyntas och det ska fixas julkort, hästarna ska tas om hand och just nu har jag ju fem stycken så det tar sin lilla tid, klockan har ringt 05.15 varje dag i snart tre veckor och på helgerna blir det inte så värst mycket senare. Men men allt löser sig ju tillslut, man ska bara överleva så blir det ju snart lite lugnare.

Barnen mår ganska bra, lite hostigga och lite förkylt. Selma har fått kindtänder och fick krupp i förra veckan så den senaste helgen har det bara blivit några få timmars sömn per natt så det är ju inte konstigt att man är trött. Calvin trillade och slog sönder sin ena framtand i måndags på skolgården så Simon fick åka till tandläkaren med honom och laga flisen i tanden. Annars mår dom bra, det är ett väldigt tjat just nu om Jul… hur långt är det kvar? när kommer tomten? vart ska vi fira jul? har tomten fått min önskelista?
Calvin kom ner i köket för ett tag sedan men en lista i handen och sa: - mamma jag ger min önskelista till morfar, för det är ju han som är tomten! ; )
Pratade med mamma en kort tid därefter som berättade att Calvin på sin önskelista hande önskat sig en husvagns till mig, han är så omtänksam, tror han har hört mig när jag pratat om alla sunkiga husvagnar vi har bott i när vi har varit på tävlingar, så han tyckte nog att jag skulle få en ny av tomten.

I kväll är det Julfest med jobbet, det ska bli mysigt men det blir nog inte så sent för min del, känns som om sängen lockar.
I morgon ska vi hoppa lite med Atlanta i ridhuset och på söndag ska jag träna dressyr, jag gör det varje söndag om vi inte är på tävling vill säga, det är jättekul och Atlanta blir bara bättre och bättre.
Simon ska ut och springa om han är frisk och kry, han är ju också lite förkyld och sedan blir det nog en hel del adventsstök i helgen alla ljusstakar ska ju upp och vi har i år inhandlat en jättefin ljusgran till flaggstången, hoppas det kommer att bli fint.

Nu ska jag slänga i mig lite mat och jobba vidare
ha en skön fredag och trevlig helg på er

P.s skickar med några bilder på lite allt möjligt som hänt sedan sist ; )
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post946

Onsdag

Mars 2015Posted by Therese 02 Sep, 2015 15:14:11
lediga onsdagen har infinit sig, jag började jobba i går så det blev en mjukstart med en dags arbete och sedan ledig, men i morgon är det dags igen.
Det känns jättekul att vara tillbaka på jobbet, gårdagen gick fort, först hälsa på alla gamla arbetskamrater och det är ju några stycken typ 100 något... sedan installera sig på sin plats jaga lite sladdar och en lampa. Få igång datorn, rensa i mailen och få igång kalendern och alla servrar, sedan han jag sätta mig och läsa in mig lite på Husqvarnas produkt katalog som jag ska driva under hösten. Sedan var det dags att jaga hem och hämta hem alla barnen, känns som om det var ett helt fotbollslag. Först ut till Vallda Sandö och hämta Alicia, sedan till Fjordskolan och hämta upp Calvin och sist hem till mamma och hämta Selma, åkte från jobbet 15.45 han förbi innan alla köer och var hemma 17.27. Fixa mat till barnen mysa lite i soffan och sedan i säng med dom, ut i stallet och mocka, fixa mat fodra och sätta hästarna i skritten, borsta och byta täcken, kvällsfodra, in igen och åt lite kvällsmat och sedan somnade jag på soffan vid 22-tiden.

Simon har varit borta med jobbet och kommer hem ikväll, ska bli skönt, då ska jag ta mig en sväng med Atlanta till ridhuset i morgon är det jobb igen och på kvällen ska Ulle hoppa Atlanta efter träningarna. Till helgen blir det ganska lugnt, Calvin och Alicia börjar simskolan på söndag morgon och sedan ska vi på kalas hem till Simons syster Marie som fyllt 50år.
Nästa vecka öppnar vi hårt med stallmöte på måndag, föräldrarmöte på tisdag, Boll & Lek för Alicias del på onsdag den här terminen, sedan ska det jobbas, ridas och tränas och springas och gud vet allt och så givetvis allt det där anda som stalltjänst, matlagning, tvätta och skrubba tånaglarna och lite annat ; )

Lilla Winnie mår jättebra och mamma Corall med, dom går fortfarande ute, men har varit inne två nätter för att torka och äta lite mat. Winnie är så snäll och sköter sig exemplariskt, tror det blir en riktigt bra häst, i allafall i huvudet och det kommer man väldigt långt med. Gillian och Ärtan mår också bra, dom är också fortfarande ute och har det bra på betet. Ärtan som snart fyller 17år rids tre till fyra dagar i veckan och trivs bra med det. Atlanta tar det lite lugnar just nu, inga tävlingar på ett bra tag, utan det laddas upp inför Breeders på Flyinge som går av stapeln den 30 september till 4 oktober. Det ska bli jättekul, fina tävlingar och massa fina unghästar att beskåda under fyra dagar.

Ha en bra dag mina vänner !
// Tess


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post945

1 september...

Mars 2015Posted by Therese 02 Sep, 2015 13:44:21
... det var i går det, och det var ju egentligen dags för invägningen, men eftersom jag började jobba i går, bestämde vi att det fick bli en dag tidigare. Klockan 09.00 i måndags var det samling hemma hos mamma. Jag vågade inte äta något efter lunch på söndagen har man slagit vad så har man och då vill man ju klara det. Ja hur gick det då ?
Jo jag har gått ner exakt -10kg sedan den 27 april, min syster precis lika mycket och mamma hade gått ner sina 3kg och lite till, så alla klarade sitt mål. Det firades med frukost och sedan bakelse på det ; )

Känns jäkligt bra, inte för att jag tycker att det är speciellt mycket bättre att väga tio kilo mindre, alla kläder hänger ju och sitter inte speciellt fint, och där man vill bli mindre, typ rumpa och lår, det finns ju kvar i stället har brösten försvunnit och typ hänger på magen ; ) men men självklart är det bra för kropp och själ att äta nyttigare mat, så är det ju.

Jag fick jättefina rosor av Simon och lite pengar, han tyckte nog att jag skulle köpa mig ett par nya byxor, som sitter uppe och inte hänger på knäna, så det ska jag gå och göra någon dag när jag får tid.

Nu vet jag att jag kan om jag vill, jag är ju inte någon person som bantar, tror faktiskt inte att det har hänt innan, klart att man har tänkt att nu sitter byxorna lite tajt jag kanske inte ska äta godis till frukost, men därifrån till att hoppa på en herrans massa bantningskurer som GI, LCHF, 5:2, Bantningspiller, Viktväktarna, Atkinsdieten, Måltidsersättningar, Stenålderskost, Montignac-metoden, 7-dagarsdieten, Rawfood, soppdieter osv, osv (finns det så många, var tvungen att googla) det är inte riktigt min grej, utan äta mindre av allt och röra på sig mer det tror jag är bäst, men smaken är ju som baken ; )

Ha en bra dag
Tess 10kg lättare


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post944

söndag kväll...

Mars 2015Posted by Therese 30 Aug, 2015 21:08:31
.. och stallet är så gott som KLART !!!! Äntligen, vi har verkligen slitit många, många kvällar och nätter för att få det klart och jag är SVINTRÖTT kan jag säga, kan man dö av trötthet ? i så fall känns det som om jag skulle kunna göra det. Tänk att min man och min föräldrar har hjälpt mig med detta enorma projekt, TACK! känns futtigt att säga, men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna gottgöra dom, för det går inte.

Klockan är snart nio och jag ligger i sängen, sååå skönt. Barnen sover gott i sina sängar, hästarna står och äter sin kvällsmat i stallet och ute på fältet går beteshästarna och myser, i morgon är det skola och dagis, och på tisdag börjar jag jobba, det ska bli jättekul, men det känns alltid lite stressigt innan man har kommit in i alla rutiner.

Idag har varit en härlig dag, jag har hunnit njuta en hel del, den har inte bara svischat förbi som många dagar gör, utan jag har verkligen funderat på hur lyckligt lottad jag är.
Jag gick upp i morse i och för sig nästan medvetslös när klockan var 6, var ute och fodrade och mockade stallet, väldigt rofyllt, tog mig en sväng ut på fältet och hälsade på beteshästarna. Jag har varit och tränat markarbete för Marita och Atlanta gick så bra, det var ett rent nöje att rida och man blir sådär lycklig när det går bra, efter träningen tog jag mig en simtur i poolen med barnen, så skönt. Att ligga där i det varma vattnet, titta sig om kring, nypa sig i armen för att förstå att här bor jag, i mitt drömhem, tittar mig omkring och ser mina fina hästar betandes i hagarna runt husknuten, ser vårt fantastiska växthus som är en fröjd för ögat, tittar på mina tre friska älskade små barn och Simon som plaskar runt i vatten, funderar över att jag har en fantastisk familj och släkt och massa härliga omtänksamma vänner, det är det inte alla som har och man tar lätt allt föregivet och att det alltid ska vara så.
Samtidigt får jag dåligt samvete, det finns så många människor i världen som inte ens har tak över huvudet, mat på bordet, är sjuka och drabbade av naturkatastrofer, flykt, svält, krig, och elände.

Det finns en bild, som alltid kommer upp på min näthinna när jag börjar fundera på allt som händer i världen och det är denna

Det är en av dom värsta bilderna jag sett, den berör mig oerhört. Tänk om det var Calvin, Alicia eller Selma som låg där. Fruktansvärt...
Jag kommer alltid att tycka att man ska hjälpa människor som har det svårt, det spelar ingen roll hur man ser ut eller var man kommer i från. Man kan inte hjälpa alla men alla kan hjälpa någon. Jag önskade att jag gjorde mer, vi har ett fadderbarn i Ghana och vi skänker pengar väldigt ofta till cancerfonden, men jag önskade att jag kunde hjälpa mer och fler. Jag hoppas helt enkelt på mer kärlek i världen och jag hoppas att jag kan bidra med det även om det bara är en liten, liten gnutta.

Ha en skön Söndagskväll !
Kram Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post943

Champion of the Youngster

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 01:03:54
I onsdags åkte jag, Alicia och Ulle med hästarna upp till Grevagården och Champion of the Youngsters. Ulle drog en husvagn upp som vi fått hyra av en arbetskamrat till Marion och jag tog hästarna och sadelskåpen. Det blev en ganska sen kväll efter att vi hade installerat oss i stallet och sedan på tävlingsplatsen, tror vi hoppade i säng vid 1-snåret.
Klockan 05.00 ringde klockan igen, så det blev inte mycket till sömn den natten. Vi vaknade av att vi frös och det var inte så konstigt, när vi satte oss i bilen visad temperaturen endast 4 grader.

Klassen startade 8.00 och både Atlanta och Solan var fina och hoppade felfritt i första kvalet en 125 hoppning, Atlanta blev till och med placerad.
På fredagen gick andra kvalet en 130 och även där hoppade dom fantastiskt fin, men fick ett nedslag var i samma kombination. idag var det en A0, som innebär att man rider på tid från första början och unghästar går egentligen inte på tid, så det var första gången dom fick känna på det och det verkade inte vara några problem.

Solan startade 125 consulation klassen på lördagen och gjorde sin livs finaste runda, hon hoppade så fint och slutade på en fin 6:e plats, den var hon väl värd.

Atlanta tog sig till finalen som gick i söndags, tänk att min lilla egna uppfödning tar sig till final i Champion of the Youngsters, och tävlar mot Sveriges bästa unghästar. Hon skötte sig jättefin men orkade inte riktigt på slutet så dom två sista bommarna föll.
Men hon blev totalt 21:a av 120 st. Dessutom har hon ju en fantastisk pilot som rider jättefint.

Alicia hittade lite kompisar som hon kunde leka med under de fem dagar som vi var där, små hinder på en gräsplätt räddade helgen för henne ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post942

Skolan

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 00:44:05
Tänk att vår lille kille Calvin har blivit så stor att han förra måndagen började skolan. Lite nervös men förväntansfull gick han med sin nya ryggsäck till sin nya skola, Fjordskolan. Eftersom han gått på förskola i Vallda, har han inga kompisar med sig och känner inte någon, men det verkar han inte bry sig om det minsta, det är nog mest hans mamma som tycker det är jobbigt. Han kom hem så glad och hade fått massor av nya kompisar och hela fyra fantastiska fröknar.
Dag två i skolan slutade tyvärr inte lika bra utan slutade på sjukhuset, och därifrån kom vi med en tejpad panna efter att Calvin sprungit in i ett växthus på skolgården, det är sånt som händer när man har så kul att man inte hinner se sig för ordentligt. Tejpen sitter fortfarande kvar men det ser bra ut. Tror han mest var chockad det var ju lite blod överallt ; )
Dessvärre hade jag satt min telefon på ljudlös när jag var på BVC med Selma så jag hörde inte att dom ringde från skolan och tillslut hade dom fått tag i mamma, som fick slänga sig hem från Kungsbacka för att hämta honom på skolan.
Idag kom han hem med sin första läxa och på fredag är det dags för gymnastik, något han väntat på sedan första dagen.

// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post941

Fölvisning

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 00:28:03
Förra söndagen var jag och hjälpte till att knoppa och förbereda Ulles & Helenes fina hästar med föl till fölvisningen på Ebbagården. Tror det var 9 föl som visades och jag tyckte att alla var jättefina. Jag passade på att göra det roligaste jag vet, nämligen fotografera och visst fastnade skönheterna på bild ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post940

Winnie

Mars 2015Posted by Therese 26 Aug, 2015 00:19:33
Förra söndagen kom vår lilla nya familjemedlem Winnie hem med sin mamma Corall.
Hon är såå fin och det känns jätteroligt att få börja om från början igen, det är ju såå roligt med unghästar.
Corall kommer att bo här på Kastanjegården tills Winnie är så stor att hon klara sig själv, så jag skulle tro att det blir efter jul någon gång som hon åker hem till Lidköping igen.

Här kommer några bilder och visst känns det bra när man har köpt en fölunge som redan efter sex veckor försöker hoppa över sin mamma, det kan ju inte annat än att bli en stjärna ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post939

Andnöd

StallbyggetPosted by Therese 25 Aug, 2015 16:38:34
Long time no see .... sorry men det har helt enkelt inte funnits tid till att sätta sig vid datorn, just nu är det lite för mycket men jag ska försöka att uppdatera er om allt som hänt sedan sist ; ) om jag hinner...

Vi håller just nu på att färdigställa stallet, boxinredningarna kom en vecka sent vilket innebär att vi just nu jobbar både kvälls och nattskift för att få det färdigt, i går gick jag och Simon in vid 1-tiden och mamma och pappa var kvar till halv tre, så vi är lite trötta, en natt klara man väl av, men nu har vi jobbat så sent varje kväll sedan förra måndagen, men uppehåll för tävlingar i Skövde så är man rätt "medvetslös" när klockan ringer vid 6-snåret. Två boxar blev klara i går och vi hoppas få färdigt en till i kväll och sedan är det två kvar som behöver vara klara på lördag kväll, så det ska vi väl klara av.


Känns bra att börja jobba på tisdag efter ett års mammaledigthet och komma till jobbet helt utbränd, ingen dans på rosor, men det ska bli rena semestern att börja jobba ; )
Jag fattar inte hur pappa orkar, han jobbar ju först tio timmar på jobbet och sedan 19.00 till sena natten med stallet, han är minst sagt envis som vill göra allt själv, trotts att vi försöker få honom att be om hjälp, det finns säker någon snickare därute som kan hjälpa till, men INTE, vi ska göra allt själva. efter det här bygget kan nog både jag, Simon, mamma och pappa ta jobb som både boxmonterare, målare , snickare, så om man blir arbetslös kan man helt enkelt utöka sitt CV med både det ena och andra.

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post938

Stallet

StallbyggetPosted by Therese 10 Aug, 2015 08:00:31
Stallbygget hur går det med det ?
Jo det går bra, sakta framåt, vi håller just nu på att renovera den gamla delen, pappa och Simon monterade ner dom gamla boxinredningarna i helgen och nu i veckan kommer dom nya från Ydregrinden. Det ska målas lite här och där och toaletten i sadelkammaren ska ju göras klar.

Den gamla inredningen sålde jag på Hästnet, det gick fort, det tog ungefär en minut.
Det är ska bli jätteskönt att få upp det nya, det är ju svarta plastplank som hästarna INTE äter på så det blir ju finare och är lättare att hålla rent och snyggt.

Ska bli kul att dra i gång höstsäsongen i stallet, just nu står ju bara fyra hästar inne och det känns att det fortfarande är semester, snart kommer alla hem från bete och annat och det ska bli kul att ställa in dom i ett nytt fint stall. Det ska också bli jättespännande men lilla nya "Winnie" att få lära känna henne och se vad hon är för en liten individ.

Här är en bild på gamla stallet, men nya murade mellanväggar och nya fönster, ska bli kul att se hur det kommer att se ut när boxinredningarna är på plats och det är målat.

// Kram Tess • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post937

Måndag morgon

Mars 2015Posted by Therese 10 Aug, 2015 07:46:31
Idag börjar Simon jobba efter sju härliga veckors semester och om två veckor är det min tur. Nästa måndag börjar Calvin skolan och Alicia ska till Måsen, och Selma till mamma så vi har en vecka på oss att komma i ordning med lite rutiner här hemma, ska också försöka uppdatera barnens garderober och se till att göra allt det där som man helt enkelt inte hinner med när jobb, skola, förskola och allt drar i gång på riktigt. Det känns alltid bra att vara förbered inför hösten så gott det går. Nästa gång man är ledig blir ju Julafton ; )

I dag ska jag släppa ut hästarna, mamma kommer förbi och passar barnen en liten stund nu på morgonen då jag ska till frisören och klippa mig, sedan klockan 11.00 kommer Margita och tittar på Atlanta (Margita är kiropraktor) klockan 14.00 ska jag vara på arbetsterapin och få akupunktur för min tennisarmbåge som jag dragits med i fem månader nu, den är bättre men inte helt bra, hoppas det gör susen.
När Simon kommer hem, blir det en tur med Atlanta och sedan kanske en kvällspromenad om jag hittar någon som vill gå med och det finns tid.

På torsdag blir det ett besök till Borås Djurpark med Marion, mamma, Charlotta & Aston, det ska bli jättemysigt och på fredag blir det en hel del förberedelser inför lördagens fest. Simon har bjudit hem sin arbetskamrater på en liten grillkväll med lite aktiviteter.
Sedan ska vi klämma in en liten träning för Svante, Atlanta behöver ju träna lite innan Grevagården.

I växthuset och i köksträdgården växer det så det knakar, även om allt är väldigt sent i år, vi kommer att få massvis av tomater men dom är inte mogna ännu, potatisen är nog dags att skörda inom kort, gurkorna blir inte riktigt lika stora i år, men dom är fantastiskt goda och alla blommor som nu blommar är jättefina att ta in och sätta på bordet, eller sätta i håret på barnen ; )
Dags att ta tag i dagens sysslor, Calvin har vaknat men tjejerna sover fortfarande, klockan är ju ändå kvart i åtta så det får man nog räkna som lyx när dom sover så länge på morgonen.

Ha en fin dag min vänner, njut av det som är kvar av sommaren, tror det kommer att bli en helt fantastisk sensommar och Höst.
// Kram Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post936

Inittowinit...

Mars 2015Posted by Therese 09 Aug, 2015 22:44:08
... så heter vår nya familjemedlem, visst är det härligt med en stor familj, man har så många att älska.
Hon är ett litet sto född så sent som den 29/6, så hon är bara drygt sex veckor gammal.
Hon är efter Baltimore och morfar är Cardento.
Jag, Marion & Alicia var uppe i Lidköping i går och tittade på henne, hon är jättefin verkar så mysig och social och trevlig modell. Mamma Corall var 165 hög så hon blir nog inte jättestor, men jag gillar små hästar och hon kommer nog bli den största hästen jag haft på länge ; )

Hon är just nu brun med fyra vita halvstrumpor och en jättefin vit bläs, men det kommer att försvinna tyvärr, hon blir nämligen skimmel, så en till liten vit till samlingen.
Tanken är att rida in henne, matcha henne för 3-års test, kvalitén, 4-års championat, breeders mm. precis som med dom andra. Jag hoppas att Ulle vill vara pilot, för hon gör det så bra och det känns så bra med ett långsiktigt upplägg och en riktigt plan från början.
Vi har inte bestämt när hon kommer hem hit till Kastanjegården, men hon kommer att komma hit med sin mamma inom kort.

Här är hon ; )
 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post935

Grattis Älskade Selma

Mars 2015Posted by Therese 09 Aug, 2015 22:28:50

I fredags fyllde vår lilla prinsessa 1år, tänk att hon redan har blivit 1ÅR.
Älskade lilla unge, just nu är det full fart, hon har lärt sig att gå, så nu jagas det alla dygnets vakna timmar. Idag har hon lärt sig att klättra upp i soffan och i Calvins säng, och det går fort som bara den.

På morgonen blev det skönsjungande sång, presenter och välling på sängen. Hon undrade nog vad vi höll på med för hon blev nästan lite rädd och förlägen.
I paketen fanns en snigel med hus ett tåg med klossar och en liten tröja.
På kvällen hade vi 1-års kalas i trädgården med familjen, det blev en helt fantastisk kväll. se själva ; )


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post934

Två Nollor i protokollet

Mars 2015Posted by Therese 09 Aug, 2015 22:15:10
Förra helgen var vi i Lilla Edet och tävlade, det blev en 130 på lördag och en 130 på söndagen. Eftersom Ulles fina Stina är såld, så fick Solan och Atlanta samåka dit. Det är mycket trevligare tycker jag som nästan alltid åker själv, det är ju roligare med sällskap i bilen särskilt när man ska åka långt, Lilla Edet är väl inte jättelångt, men ändå ; )
Båda hästarna var så fina och rörde inte en bom på hela helgen, så det blev två nollor att lägga till handlingarna. Solan har kvalat klart till Breeders i Flyinge och Atlant behöver ha en felfri runda till.Om två veckor åker vi till Skara och Grevagården då är det dags för Champion of the Youngster, men innan dess är det lite träning för Svanta Johansson som ligger i pipen.
I dag har jag varit uppe i ridhuset och tränat markarbete för Marita, Atlanta var som vanligt, kändes som en trög ridskolehäst på 19 bast när man börjar och när man slutar känns hon som en fantastisk dressyrhäst ( kanske inte riktigt, men nästan). I går var vi på Mossen och Ulle hoppade lite serier och en liten låg bana, "gladhoppning" som vi kallar det och i morgon blir det en skritt tur på slingan.

Då var ni uppdaterade i ämnet "Häst på Kastanjegården"

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post933

1 september närmar sig med stormsteg !

Mars 2015Posted by Therese 27 Jul, 2015 11:50:40
Ja, hur ska det gå med vadet ? Jag måste säga att det inte är en dans på rosor att gå ner 9kg. I början var det ganska lätt, men nu när det inte händer så mycket, är det segt som bara den. Jag har till dagens datum blivit av med 7,4 kg och har då 2 kg kvar till den 1/9. Under semestern är det inte så lätt när man är ute och reser att äta rätt och riktigt, sedan är det förbaskat tråkigt också. Tänkte jag skulle försöka att ta mig ut och promenera lite mer och sista veckan får jag väl bo i en bastu någon stans och leva på salladsblad och vatten ; ) vet inte om jag känner mig så mycket smalare men det borde jag ju göra. Planen är väl att börja träna lite, hur jag nu ska få in det i schemat, men kanske kan jag träna på lunchen inne i stan när jag börjar jobba, vi har ju ett gym i bottenplan där jag jobbar, kanske en bra idé eller ?

// Tess

 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post932

Bornholm

Mars 2015Posted by Therese 27 Jul, 2015 11:37:13
Fina härliga Bornholm, vi har haft en härlig semestervecka på den lilla ön. Vi bodde i Allinge en jättemysig liten stad, om man nu kan kalla det stad, kanske mer by.
Vi har åkt runt på ön, besökt Karamellfabriken i Svaneke, solat på Dueodde, varit på Joboland och lekt en hel dag, vi har grilla på kvällarna och ätit god mat på restauranger och haft det skönt. Vädret ? ja som en svensk sommar 20 grader och växlande molnighet, lite regnskurar men det överlever man, det hela handlar om förväntningar och har man inte förväntningar på 30 grader varmt och strålande solsken så blir man inte besviken, det är ju bara att hoppa i regnkläderna, men det behövdes tack och lov inte många gånger. en förmiddag tror jag dom var användbara ; )Här kommer några bilder från Bornholm:


 • Comments(0)//www.kastanjegardenonsala.se/#post931
Next »